Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Sat May 18, 2013 12:41 pm

Assalam dan terima kasih semua atas sapaan,

Secara amnya salah satu tujuan menyertai forum ini telah dicapai dengan berjaya menghubungi beberapa kenalan lama.

Tujuan lain ialah untuk mencari sebuah retro untuk kegunaan liburan hujung minggu dan masa sengkang. Insya-Allah.

Sebelumnya ini saya menyertai Forum MBC beberapa tahun dulu dan hanya di awal tahun ini sahaja baru saya membeli ER6N sebagai training ground saya untuk bertatih semula.

Harap dengan menyertai Forum OSO ini niat saya untuk memiliki sebuah retro yang bersesuaian akan dimakbul-Nya.

Selepas ini (jika ada) dengan kesesuaian waktu, saya akan membuat posting mengikut topik/thread yang telah ditetapkan oleh Moderator. Insya-Allah.

Terima kasih semua.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by faizul_11 on Sat May 18, 2013 6:18 pm


_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by zr11 on Sun May 19, 2013 4:22 pm

selamat datang dan selamat berforum cheers

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by zr11 on Sun May 19, 2013 4:25 pm


ambik yg ini bang...mantap..

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by faizul_11 on Sun May 19, 2013 5:22 pm

zr11 wrote:
ambik yg ini bang...mantap..

Shocked Shocked Shocked
mantap motor ni. tapi untuk bang lokman memang kurang sesuai la.. ini motor yang kat hutan melintang dulu ke? cantik.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Sun May 19, 2013 5:26 pm

Betui Ijul - aku kemgkn besar (atau confirmed) tak akan ambil sport bike. senang cakap aku cari Buntut Empat Segi (pinjam ayat Man Panjang) dan cc sekitar 500 - 750 shj!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by nan_gpz11 on Sun May 19, 2013 5:33 pm

Ye la...cari yang xpakai air..air cooler senang jaga..hahaha2.. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Sun May 19, 2013 5:39 pm

betul che nan - pilihan air cooler (bukan ayer!) dan berat mesti kurang 200 kg.

(Byk songgeh lak Very Happy bukan apa pokok manggis jauh bang kalau dari taiping!)

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by nan_gpz11 on Sun May 19, 2013 5:45 pm

Xpayah antar bengkil...reper sendiri aja...nk beli yang dah idup....senang sikit nk kesan kerosakkan...hehe2..pelan2 kayuh,..sampai jodoh..jumpa la nanti.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Sun May 19, 2013 6:12 pm

...mesti nak beli yg hidup.

Kalau beli yg tersadai org rmh mesti tak bagi dah sbb pernah ada history project Suzuki TS100 yg terbengkalai. rendam piston jem dgn blok dlm tong drum dekat setahun tak terusik di blkg rmh!

sbb itu masa 2 thn lps nak ambil motor tender polis CBX750 (+/- RM5K shj,) baru hint-hint sahaja terus org rmh tak bagi. Kalau nak beli - beli yg hidup - dia cakap!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by zr11 on Sun May 19, 2013 6:37 pm

faizul_11 wrote:
zr11 wrote:
ambik yg ini bang...mantap..

Shocked Shocked Shocked
mantap motor ni. tapi untuk bang lokman memang kurang sesuai la.. ini motor yang kat hutan melintang dulu ke? cantik.. Very Happy Very Happy Very Happy
Bukan n faizul...yg hutan melintang dlu ada cina penang ambik...dia dh convert jd r1...sayang btoi..

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by zr11 on Sun May 19, 2013 6:39 pm

lukmanw wrote:...mesti nak beli yg hidup.

Kalau beli yg tersadai org rmh mesti tak bagi dah sbb pernah ada history project Suzuki TS100 yg terbengkalai. rendam piston jem dgn blok dlm tong drum dekat setahun tak terusik di blkg rmh!

sbb itu masa 2 thn lps nak ambil motor tender polis CBX750 (+/- RM5K shj,) baru hint-hint sahaja terus org rmh tak bagi. Kalau nak beli - beli yg hidup - dia cakap!
Cbx sparepart mahai...better ambik zephyr1100 bang...mantap...

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Sun May 19, 2013 6:44 pm

zephyr 750 tersenarai dlm pertimbangan sbb biasa bawa!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by fazli_zx11 on Sun May 19, 2013 6:50 pm


Salam bang lokman a.k.a eldy...selamat dtg n slmt berforum... Very Happy
Thanks kerana sudi berkongsi info kpd kami yg majoritinya masih baru dlm arena permotoran ni...

lukmanw wrote:Assalam dan terima kasih semua atas sapaan,

Secara amnya salah satu tujuan menyertai forum ini telah dicapai dengan berjaya menghubungi beberapa kenalan lama.

Tujuan lain ialah untuk mencari sebuah retro untuk kegunaan liburan hujung minggu dan masa sengkang. Insya-Allah.

Sebelumnya ini saya menyertai Forum MBC beberapa tahun dulu dan hanya di awal tahun ini sahaja baru saya membeli ER6N sebagai training ground saya untuk bertatih semula.

Harap dengan menyertai Forum OSO ini niat saya untuk memiliki sebuah retro yang bersesuaian akan dimakbul-Nya.

Selepas ini (jika ada) dengan kesesuaian waktu, saya akan membuat posting mengikut topik/thread yang telah ditetapkan oleh Moderator. Insya-Allah.

Terima kasih semua.

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 1:49 am

fazli_zx11 wrote:
Salam bang lokman a.k.a eldy...selamat dtg n slmt berforum... Very Happy
Thanks kerana sudi berkongsi info kpd kami yg majoritinya masih baru dlm arena permotoran ni...
[/quote]

Wsl Fazli_zx11

Sama-sama kita berkongsi dan bersama dalam Activities, knowledge and sharing OSO in.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by acoyfzr on Mon May 20, 2013 4:04 am

dalam facebook café racer ade nk jual gsx 1100 nk link kan gambar tak pandai

Back to top Go down

Apa kabar pada kawan kawan

Post by mi dagu on Sun Aug 17, 2014 6:02 pm

kepada members disini salam sejahtera saya ucapkan

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by mi dagu on Sun Aug 17, 2014 6:40 pm

zaydeeak wrote:
lukmanw wrote:


Assalam semua terutama retro superbike owner.

Saya Lukman Wan (umur hampir 5 series) sebenarnya sudah lama mengikuti forum ini tetapi hari ini baru terasa nak mendaftar dgn tujuan mgkn "terhasut" utk dptkan sebuah retro superbike.

Memang sdh lama mencari dan hampir-hampir membeli CBX750 Polis pada 2 tahun lepas. Teragak-agak hinggakan awal tahun ini saya ambil ER6N utk "training ground" kembali bersuperbike ini.

Gambar di atas ialah semasa Perarakan Hari Belia 1987 di KL. Perarakan diketuai oleh arwah MYB (GPZ900R BCC9077) yang juga merupakan superbike pertama yang saya bawa dan kerap juga melenjannya. Semasa ini Geng Dayabumi dan Tabung masih ramai yang guna 2-stroke dengan model popular RG250F dan NS250R diselang dgn RD250LC dan KR250. Dalam gambar saya berdiri di belakang arwah (bahu kiri arwah).

Tujuan menyertai forum ini (i) nak cari juga sebiji model retro dgn bantuan/nasihat otai-otai lama dalam forum ini dan (ii) harap-harap berjumpa atau dapat maklumat geng-geng retro lama contoh dalam gambar ialah Jono (berdiri tepi RG250F kiri mengadap arwah).

Sekian terima kasih dan harap terima saya seadanya.

Gambar koleksi Awi MX (photographer RR)


Moto BCC9077 tu masih ada .... dan dipakai oleh sorang member di OSO ini, iaitu En Amy9 kita .... Very Happy  Very Happy  Very Happy







ni saya post kan sebahagian gambar yang ada dalam simpanan saya..


Last edited by mi dagu on Sun Aug 17, 2014 6:52 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : change url)

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by faizul_11 on Mon Aug 18, 2014 4:57 am

mi dagu wrote:kepada members disini salam sejahtera saya ucapkan

Salam sejahtera..

Selamat datang ke forum yang agak sepi tapi meriah diluar..  Very Happy Very Happy Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by apis pasoh on Wed Sep 10, 2014 7:28 am

salam bang lukmanw.. wow bnyk cerita menarik blh dikongsi dlm ni.. sy masih baru dlm OSO ni. harap blh minta tlg tunjuk ajar hehe

apis pasoh

Age : 32
Location : banting-klia-nilai

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by Sponsored content Today at 12:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum