Salam perkenalan dari terengganu

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Fri Sep 30, 2011 4:32 pm

Salam kawan2, sebenarnya baru memiliki zephyr 750.Berminat nak beli bila selalu terbaca dalam forum ni berkenaan kehebatan Zr ni.hehehehe.Tetapi malangnya bila bawa je ke kedai untuk tengok2 rupanya ada leaking kt bahagian blok. Dan inlet rubber kat karburator tu retak seribu.Pening2, tp bila terbaca kawan2 kat sini byk membvantu hilang sikit rasa sakit kepala ni.Harap sedia membantu

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Fri Sep 30, 2011 4:35 pm

Opss silap format,salah bg salam.hahaha

Nama : fairuz PCR
Lokasi : Kuala berang, Terengganu
Jentera : Kawasaki Zephyr 750 (1991)

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by faizul_11 on Fri Sep 30, 2011 5:22 pm

fairuz pcr wrote:Opss silap format,salah bg salam.hahaha

Nama : fairuz PCR
Lokasi : Kuala berang, Terengganu
Jentera : Kawasaki Zephyr 750 (1991)

selamat datang.. jauh gak dok kat Kuala Berang tu. mai la pindah dekat sikit.. hehehe..

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by kawa_zephyr_750 on Sat Oct 01, 2011 11:58 am

W'salam, saya pun skg pakai zephyr. Getah carburator holder tu harga area RM 53. Gasket tu lain-lain harga bergantung pada bahagian mana punya kawasan gasket tu.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by randygpz old sbk on Mon Oct 03, 2011 7:00 am

zephyr barang mlambak bro...$$$ je sediakan....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by zr11 on Mon Oct 03, 2011 7:18 am

selamat datang tuan...
kuala berang tu laluan aku dok blk umah mentua...

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Tue Oct 04, 2011 7:19 am

Hahaha,nak buat macam mana penjawat awam bersedia untuk ditempatkan dimana2.Motor alhamdulillah ok,kelmarin bawa gi kedai kat kuala Terengganu.Pomen cakap getah inlet karburator crack luar ja,enjin tip top.Tapi paling kelakar dia kata 'Mu Pakai ekzos kerker macam mentera bomoh hantu kak Limah ja'.Hahaha.

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Tue Oct 04, 2011 7:22 am

zr11 wrote:selamat datang tuan...
kuala berang tu laluan aku dok blk umah mentua...

Dah tu nanti lalu sini roger2 la pekena teh dulu, blh kenal2 kan bro zr11

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by jagindas on Tue Oct 04, 2011 7:29 am

perghh... ker ker tu...
hebat!...


getah carb tu ada 2
kalau kat inlet carb tu retak luar takpe
dalam ada besi maaa...

tapi kalau getah hose 4 biji ke air filter tu
selalu kecut..memang abuk leh masuk sebab dia lock pakai spring je
hose kat blkg carb sambung ke air filter tu hannya RM15X4=RM60 sahaja
hehehehe

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by randygpz old sbk on Tue Oct 04, 2011 10:00 am

KERKER???

post skit blanja kwn2 gambo utk dperkosa....HUHUHU! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Tue Oct 04, 2011 4:57 pm

jagindas wrote:perghh... ker ker tu...
hebat!...


getah carb tu ada 2
kalau kat inlet carb tu retak luar takpe
dalam ada besi maaa...

tapi kalau getah hose 4 biji ke air filter tu
selalu kecut..memang abuk leh masuk sebab dia lock pakai spring je
hose kat blkg carb sambung ke air filter tu hannya RM15X4=RM60 sahaja
hehehehe
thanks bro for the information, xdalah sakit kepala memikirkan benda tu
maklumlah kat terengganu ni susah sikit mau cari barang. Maklumlah baru beli zr750 ni baru lg. dah mula jatuh cinta dah especilally kat bunyi 4 in 1 nya.hehehe

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Tue Oct 04, 2011 5:02 pm

randygpz old sbk wrote:KERKER???

post skit blanja kwn2 gambo utk dperkosa....HUHUHU! Very Happy
Motor dalam proses kemas kini.hahaha, tunggu bersih sikit.Maklumlah owner banyak parking dari guna. dalam proses kasi bersih daki2 dulu.hehehe

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by zulvoyager on Wed Oct 05, 2011 4:54 am

selamat datang ke olsbk ni penjawat awam?? hehe kastam ker polis...

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by jagindas on Wed Oct 05, 2011 9:42 am

bilalah nak tgk gambo zephyr ni? huhu

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by kawa_zephyr_750 on Wed Oct 05, 2011 11:08 am

ye lah nak tengok juga area pantai timur punya zephyr

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Wed Oct 05, 2011 3:03 pm

guru la,hahahaa..tungguuu..nak belanja kena sabarla jagindas..ala moto standard ja,maklumlah baru ja beli,owner asal pun otai lama..aku dapat pun just tampal stripe motor ja, masuk side mirror bulat.tu ja

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Thu Oct 20, 2011 5:21 pm

randygpz old sbk wrote:KERKER???

post skit blanja kwn2 gambo utk dperkosa....HUHUHU! Very Happy





maaf lambat reply kawan2,maklumlah kawasan line xclear.hahaha

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by Albab on Thu Oct 20, 2011 6:08 pm

Cantik Motor tu bro What a Face What a Face

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by ijan.. on Thu Oct 20, 2011 7:49 pm

smart moto bro... tambah plak dgn KERKER.....

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by kawa_zephyr_750 on Fri Oct 21, 2011 3:05 am

Cantik, menarik, tertarik, da' bomb

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by MrProfessor on Fri Oct 21, 2011 3:07 am

perghh... dasat...KerKer+Zr7=Bunyik Sedap+Hensem

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by tetikus on Fri Oct 21, 2011 2:37 pm

Terbaikk bro...ler...patutla, dok mikir gak dari mana datang PCR tu...setelah gambar dipamer baru la tau dari mana...kehkehkeh...

Again bro, kalo lalu Kerteh gitau la...

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Sat Oct 22, 2011 3:10 pm

tetikus wrote:Terbaikk bro...ler...patutla, dok mikir gak dari mana datang PCR tu...setelah gambar dipamer baru la tau dari mana...kehkehkeh...

Again bro, kalo lalu Kerteh gitau la...

beres bro blh gi ngeteh.huhu..

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by fairuz zr11 on Sat Oct 22, 2011 3:15 pm

MrProfessor wrote:perghh... dasat...KerKer+Zr7=Bunyik Sedap+Hensem
Ala beli dah siap buat dah,aku just masuk stripe n steicker kawasaki.Modified balik signal masuk signal bulat( jaguh punya,huhu).Kasi buat standard balik.Anyway thanks

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by randygpz old sbk on Mon Oct 24, 2011 8:22 am

sdara skembor si dong ni jagindas! huhuhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari terengganu

Post by Sponsored content Today at 5:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum