Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» mencari barang2 zx11 d model
Mon May 25, 2015 2:28 pm by kasgsx11

» Salam Perkenalan kpd semua Brada & Sista
Fri May 22, 2015 4:58 am by atan7800

» AKTIVITI RASMI 2014
Fri May 22, 2015 4:57 am by atan7800

» UCAPAN SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
Thu May 21, 2015 5:15 pm by zulvoyager

» Assalamualaikum Dunia
Sun Apr 26, 2015 8:52 am by akumatmoto

» salam perkenalan
Sun Apr 26, 2015 8:50 am by akumatmoto

» ENDURANCE RIDE OLD SUPERBIKE OWNERS
Thu Apr 09, 2015 2:54 pm by nan_gpz11

» salam retro to all brothers and sisters
Tue Jan 06, 2015 7:07 am by marGPZ

» Salam kenal bro-bro otai OSO
Tue Jan 06, 2015 6:57 am by zaydeeak

Shopmotion


Affiliates
free forum
 


Salam Perkenalan kpd semua Brada & Sista

Fri Mar 20, 2015 12:12 pm by adzley83

Salam perkenalan drpd sya Adzley83..... Utk makluman, sya pemilik kpd tunggangan jenis : Honda CBR900RR (SC28) model tahun 1993..... Menyertai forum utk tujuan menambah kenalan, berkongsi minat dan bertukar pendapat berkenaan jentera.....
Mohon tunjuk ajar dari semua rakan2, brada & sista..... Chills..... cheers Smile

Comments: 8

Assalamualaikum Dunia

Fri Apr 10, 2015 12:49 pm by IjadSan

Assalamualaikum..
Nama saya Ijad San...
Asal Penang Menetap di Pajam/Nilai N9..
Kerja di KL..
Baru nak jinak2 merpati dgn Superbike lama..sebelom ni main moto retro cc kecil2an je..
Memiliki GS1000. 1979. harap abam2 dapat menerima walaupn moto dh terkeluar range tahun.(82-92)
Kalau ada ngeteh atau tt kecik2 jgn lupa jemput..nak kenal2 dgn membe sbelom join ride..
main moto lama xseronok kalau …

[ Full reading ]

Comments: 4

salam perkenalan

Thu Jan 15, 2015 7:06 am by alep

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kepada forumers dan bikers, saya takde moto tapi minat retrobike especially srad750, insha Allah satu hari nanti saya akan angkat satu kalau ada rezeki

Comments: 3

salam retro to all brothers and sisters

Thu Nov 20, 2014 9:55 am by hasrulpcr91

salam muhibbah buat semua bikers
saya hasrul dr penang/kulim/perlis. penang kerja kulim rumah, perlis kg halaman. jentera retro yg dimiliki zephyr11. moga kita semua sentiasa selamat selalu terutamanya di atas jalan raya. amin

Comments: 6

Salam kenal bro-bro otai OSO

Wed May 28, 2014 3:57 am by marGPZ

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kpd semua members OSO

Salam kenal kpd smua sahabat dunia permotoran khasnya members OSO, saya mar tinggal di seri iskandar, bota menunggang

jentera retro GPZ500s 91. Telah mula berkecimpung dengan dunia permotoran ni sejak tahun 1985 dengan jentera rxs dan

sehingga kini masih memiliki 2 buah rxs model conggo dan concord serta sebuah jentera retro …

[ Full reading ]

Comments: 13

Salam Perkenalan

Sat Aug 16, 2014 8:53 pm by coolboss

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera untuk semua member OSB and OSO.

Sudilah kiranya semua menyambut salam perkenalan dari saya; Bai Bos, 37, Bukit Antarabangsa, Selangor.

Jentera Retro: Suzuki GS500E 92/93

Bermotosikal dari kecik. Cuma sekarang baru merasa superbike pertama. Motor pun kategori "Learning Bike" jer... Enjoy riding less speeding. Ha...ha...

Dengan GS500E ni belum cukup …

[ Full reading ]

Comments: 8

salam perkenalan semua...

Mon Apr 28, 2014 5:21 am by zam

salam perkenalan...

Comments: 6

Salam Perkenalan....

Wed Jun 04, 2014 5:26 am by Boo Rooy

Assalamualaikum kepada yang beragama islam dan selamat sejahtera untuk yang bukan beragama islam....terutama otai2 oldskool....1/6/2014 seperti berada ditahun 80an....memang best...tak sangka boleh jumpa Abg.Nan yang terhangat dipasaran...serta Tuan Pengerusi yang peramah dan geng2 yang lain...motor macam tak nak balik sebab jumpa adik beradik..pertemuan jejak kasih...memang TERBAIKKKKK korang …

[ Full reading ]

Comments: 6

salam ukhwah dari Rahami kepada semua :)

Wed Oct 27, 2010 8:34 am by rahami

salam kepada semua.
saya members baru disini.
supaya kehadiran saya disini dapat diterima seadanya saya. Very Happy
semoga abg abg dapat memberi ilmu2 dan tunjuk ajar kepada saya.

Comments: 20

Statistics
We have 447 registered users
The newest registered user is willmpach

Our users have posted a total of 15169 messages in 721 subjects
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 55 on Sun Dec 07, 2014 7:02 pm