Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Salam Perkenalan
Mon Aug 18, 2014 5:34 pm by faizul_11

» Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike
Mon Aug 18, 2014 9:57 am by faizul_11

» whatsapp or telegram group.
Fri Aug 15, 2014 10:01 pm by samuel6868

» UCAPAN SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
Mon Aug 04, 2014 5:33 pm by atan7800

» TRACK DAY WITH 125cc
Wed Jul 23, 2014 2:00 pm by rahami

» PROGRAM BERBUKA PUASA OLD SUPERBIKE OWNERS 1435H
Wed Jul 23, 2014 12:47 pm by rahami

» SUZUKI GSXR1100 & GSXR750
Wed Jul 23, 2014 12:33 pm by rahami

» FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY
Wed Jul 23, 2014 10:52 am by rahami

» SALAM PERKENALAN... dari saya AL... dan selamat hari raya aidilfitri...
Wed Jul 23, 2014 10:33 am by rahami

Shopmotion


Affiliates
free forum
 


Salam Perkenalan

Sun Aug 17, 2014 1:53 am by coolboss

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera untuk semua member OSB and OSO.

Sudilah kiranya semua menyambut salam perkenalan dari saya; Bai Bos, 37, Bukit Antarabangsa, Selangor.

Jentera Retro: Suzuki GS500E 92/93

Bermotosikal dari kecik. Cuma sekarang baru merasa superbike pertama. Motor pun kategori "Learning Bike" jer... Enjoy riding less speeding. Ha...ha...

Dengan GS500E ni belum cukup …

[ Full reading ]

Comments: 4

Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Fri May 10, 2013 3:35 pm by lukmanw



Assalam semua terutama retro superbike owner.

Saya Lukman Wan (umur hampir 5 series) sebenarnya sudah lama mengikuti forum ini tetapi hari ini baru terasa nak mendaftar dgn tujuan mgkn "terhasut" utk dptkan sebuah retro superbike.

Memang sdh lama mencari dan hampir-hampir membeli …

[ Full reading ]

Comments: 93

whatsapp or telegram group.

Fri Aug 15, 2014 10:01 pm by samuel6868

Assalamualaikum kawan2 dan otai2..
Klau ade grup watsep or telegram jgn lupa invite sy ye.
Klau blom ada lagi,biar sy setup grup telegram.
Sila letak no fon abg2 sume ye.
Tq

Comments: 0

SALAM PERKENALAN... dari saya AL... dan selamat hari raya aidilfitri...

Wed Aug 14, 2013 7:30 am by AL500

Bersempena Bulan syawal saya ucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua warga oldsuperbike....

masih baru dan mentah... minta tunjuk ajar jika ada salah dan silap...

Nama : AL

Lokasi : Sri Petaling , Kuala Lumpur...

Pemilik Motor : RD500 dll....

sebelum nie asyik browsing ajer dkt forum nie.. skarang baru berkesempatan register sebagai

[ Full reading ]

Comments: 11

Salam Perkenalan....

Wed Jun 04, 2014 10:26 am by Boo Rooy

Assalamualaikum kepada yang beragama islam dan selamat sejahtera untuk yang bukan beragama islam....terutama otai2 oldskool....1/6/2014 seperti berada ditahun 80an....memang best...tak sangka boleh jumpa Abg.Nan yang terhangat dipasaran...serta Tuan Pengerusi yang peramah dan geng2 yang lain...motor macam tak nak balik sebab jumpa adik beradik..pertemuan jejak kasih...memang TERBAIKKKKK korang …

[ Full reading ]

Comments: 5

salam ukhwah dari Rahami kepada semua :)

Wed Oct 27, 2010 1:34 pm by rahami

salam kepada semua.
saya members baru disini.
supaya kehadiran saya disini dapat diterima seadanya saya. Very Happy
semoga abg abg dapat memberi ilmu2 dan tunjuk ajar kepada saya.

Comments: 19

Salam kenal bro-bro otai OSO

Wed May 28, 2014 8:57 am by marGPZ

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kpd semua members OSO

Salam kenal kpd smua sahabat dunia permotoran khasnya members OSO, saya mar tinggal di seri iskandar, bota menunggang

jentera retro GPZ500s 91. Telah mula berkecimpung dengan dunia permotoran ni sejak tahun 1985 dengan jentera rxs dan

sehingga kini masih memiliki 2 buah rxs model conggo dan concord serta sebuah jentera retro …

[ Full reading ]

Comments: 6

Salam kenal

Mon Apr 07, 2014 10:58 am by rubel

assalamualaikum n hi to all
nama saya rubel....
salam perkenalan buat semua
rgds

Comments: 12

salam otai² O.S.O

Tue Apr 08, 2014 11:08 am by buragas8

sy apis dr bnting yg memiliki kawasaki zxr 750 H1 ingin menregister jd mmber u all semua.. sy budak br belajar klu salah tlg tunjuk kn  Very Happy 

Comments: 17

Statistics
We have 427 registered users
The newest registered user is foxy85

Our users have posted a total of 15096 messages in 712 subjects
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 47 on Mon Jun 24, 2013 4:18 pm