Salam kenal bro-bro otai OSO

View previous topic View next topic Go down

Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by marGPZ on Wed May 28, 2014 3:57 am

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kpd semua members OSO

Salam kenal kpd smua sahabat dunia permotoran khasnya members OSO, saya mar tinggal di seri iskandar, bota menunggang

jentera retro GPZ500s 91. Telah mula berkecimpung dengan dunia permotoran ni sejak tahun 1985 dengan jentera rxs dan

sehingga kini masih memiliki 2 buah rxs model conggo dan concord serta sebuah jentera retro TZR 125 model 2 rh. Saya pernah

memiliki Honda Shadow 600 dan Rgf 250. Kepada sahabat tiada niat utk menunjuk-nunjuk sekadar ingin berkongsi info serta

sedikit pengalaman yang mungkin ada. Mohon ribuan ampun dan maaf pada semua otai-otai dalam OSO jika ada terlanjur bicara dan

terlajak kata dari saya yang baru nk belajar-belajar joint forum ni.

Sekian, terima kasih.

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by faizul_11 on Thu May 29, 2014 2:27 am

Wa'alaikumussalam..

Salam perkenalan..

Banyaknya motor.. RXS sampai 2 bijik? merata satu Malaysia muda mudi berbicara tentang kehebatan RXS. syabas kerana memiliki jentera "rare" sepanjang zaman..  Cool Cool Cool 

_________________

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by marGPZ on Thu May 29, 2014 3:20 am

TQ bang faizul kerana menjadi sahabat pertama yang respon, sangat setuju dgn pendapat bang faizul tu, jentera terbaik dulu kini dan seterusnya, sok blh syer dgn cucu lak.

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by zr11 on Tue Jun 10, 2014 3:46 am

selamat datang ddan selamat berforum...

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by nan_gpz11 on Sat Jun 14, 2014 9:44 pm

Salam MARGPZ..selamat dtg ke old superbikeowners..forem..,sini rgf250,gpz500s,rxs115,shadow...hebat2..peminat tegar motosikal nie...:-D

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by zr11 on Mon Jun 16, 2014 4:31 pm

rgf250 i loike... Laughing 

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by zaydeeak on Sat Jul 12, 2014 8:02 am

marGPZ wrote:Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kpd semua members OSO

Salam kenal kpd smua sahabat dunia permotoran khasnya members OSO, saya mar tinggal di seri iskandar, bota menunggang

jentera  retro GPZ500s 91. Telah mula berkecimpung dengan dunia permotoran ni sejak tahun 1985 dengan jentera rxs dan

sehingga kini masih memiliki 2 buah rxs model conggo dan concord serta sebuah jentera retro TZR 125 model 2 rh. Saya pernah

memiliki Honda Shadow 600 dan Rgf 250. Kepada sahabat tiada niat utk menunjuk-nunjuk sekadar ingin berkongsi info serta

sedikit pengalaman yang mungkin ada. Mohon ribuan ampun dan maaf pada semua otai-otai dalam OSO jika ada terlanjur bicara dan

terlajak kata dari saya yang baru nk belajar-belajar joint forum ni.

Sekian, terima kasih.

Dah lama ke kat Sri Iskandar? Saya dulu dok Pusing ... 3 tahun sudah berpindah ke Kedah. Masa dok sana tak perasan pulak ada GPZ500s berkeliaran... Wife saya pun pakai GPZ500s tahun 1996 ....bagus moto nie. Injinnya lasak dan tak banyak masalah.
Anyway .... selamat berforum.

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by AmyZaydee on Mon Nov 03, 2014 5:40 pm

zaydeeak wrote:
marGPZ wrote:Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kpd semua members OSO

Salam kenal kpd smua sahabat dunia permotoran khasnya members OSO, saya mar tinggal di seri iskandar, bota menunggang

jentera  retro GPZ500s 91. Telah mula berkecimpung dengan dunia permotoran ni sejak tahun 1985 dengan jentera rxs dan

sehingga kini masih memiliki 2 buah rxs model conggo dan concord serta sebuah jentera retro TZR 125 model 2 rh. Saya pernah

memiliki Honda Shadow 600 dan Rgf 250. Kepada sahabat tiada niat utk menunjuk-nunjuk sekadar ingin berkongsi info serta

sedikit pengalaman yang mungkin ada. Mohon ribuan ampun dan maaf pada semua otai-otai dalam OSO jika ada terlanjur bicara dan

terlajak kata dari saya yang baru nk belajar-belajar joint forum ni.



Betul betul betul.... selama pakai GPZ500s ini memang masalah engine tak ada langsung. cuma masalah kecik2 saja. memang best bawa motor ni.

Sekian, terima kasih.

Dah lama ke kat Sri Iskandar? Saya dulu dok Pusing ... 3 tahun sudah berpindah ke Kedah. Masa dok sana tak perasan pulak ada GPZ500s berkeliaran... Wife saya pun pakai GPZ500s tahun 1996 ....bagus moto nie. Injinnya lasak dan tak banyak masalah.
Anyway .... selamat berforum.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by marGPZ on Sat Nov 08, 2014 2:16 am

Lama x jenguk forum ni, almaklum sibuk ckit, sorry la kak amy, saya baru je pindah seri iskandar awal thn ni, dulu kat grik joint geng sana Aby Lim Katana, Kri GS 750, Atan RGF, Amin X7 & ramai lg.

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by AmyZaydee on Mon Jan 05, 2015 6:01 pm

Nanti blh la jumpa MarGPZ

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by marGPZ on Tue Jan 06, 2015 2:56 am

Tahniah Kak Amy, rasanya orang pertama yg post dlm forum ni tahun 2015, azam baru... ha.ha.
Insyaallah klu ada kesempatan, hari tu saya ada le pegi ke Perhimpunan Kenderaan Klasik kat Teluk Batik, best gak.

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by zaydeeak on Tue Jan 06, 2015 4:37 am

marGPZ wrote:Tahniah Kak Amy, rasanya orang pertama yg post dlm forum ni tahun 2015, azam baru... ha.ha.
Insyaallah klu ada kesempatan, hari tu saya ada le pegi ke Perhimpunan Kenderaan Klasik kat Teluk Batik, best gak.

Kami pun hampir nak kesana dari Alor Setar. Tapi last minute tak jadi. Last sekali ride area Tasik Pedu sahaja.
Apa no tel kamu ? Mana lah tahu kalau kami balik Perak boleh jumpa.
Ada sorang kawan saya duk di Parit pakai CBR1000f Jarjis nama dia. Kerja di Sri Manjung .... dia ada gak rumah di Taman Tiara rasanya ...dekat Tesco Station 18

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by marGPZ on Tue Jan 06, 2015 6:52 am

Ooh... ye ke, x pe lain kali ada, parit dekat je la tapi x prnah jumpa, sy pun kerja kat Manjung gak.. no tel 010-3745187 dtg perak blh le hallo..

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by zaydeeak on Tue Jan 06, 2015 6:57 am

marGPZ wrote:Ooh... ye ke, x pe lain kali ada, parit dekat je la tapi x prnah jumpa, sy pun kerja kat Manjung gak.. no tel 010-3745187 dtg perak blh le hallo..

Insyallah ... dlm minggu ni turun Perak kot. Nanti kami halo2

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal bro-bro otai OSO

Post by Sponsored content Today at 5:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum