Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by manpanjang on Mon May 13, 2013 4:56 pm

lukmanw wrote:Assalam semua

Boleh kita ramai-ramai cari yang mana satu Man Panjang dalam gambar di bawah semasa Trans-Malaysia Biking Adventure 1991. (Posting sebelum ini mengenai Lucky Strike Explorer ke 2 1989 sebenarnya ialah Trans-Malaysia Biking Adventure 1991).

Manakala jumlah motosikal yang menyertainya ialah 1500 buah!

Tak pasti sama ada Man Panjang masih simpan gambar-gambar ini. T-shirt puteh lambang event tu kalau masih ada sudah tentu jadi treasure retro yg harga macam emas!



Gambar di atas adalah koleksi peserta Khirminshah (Suzuki Best 110RR) yg sepatutnya menyertai konvoi di Semambok Melaka tapi dia bermula dari Perlis.

Kompom pasti sy x smpn..Menyesal pun ada, sbb x sangka lak, skrg ni dah ramai yg ada moto lama dan x tau lak smpi skrg sy masih setia ngan katana...

Baju ? tu yg sedih..Mmg ada, tp beberapa tahun yg lps, anak dah pki, dia x tau lak kat mana dia ltk baju tu... Sad

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by faizul_11 on Mon May 13, 2013 4:59 pm

lukmanw wrote:Mesti ramai "org lama" di luar sana mgkn juga tahu pasai OSO ini tapi malas nak tulis. Saya pula kalau tak menulis gatai tangan Very Happy

faizul_11 wrote:[img]mampu baca je la orang2 lama bersembang.. Laughing Laughing kat mana perginya motor2 di atas tu? banyak tu..

saya suka baca tulisan dari penulis yang memang menulis berdasarkan pengalaman.. teruskan menulis bang Lukman.. Very Happy Very Happy satu lagu khas untuk bang Lukman..


_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 5:02 pm

manpanjang wrote:Baju ? tu yg sedih..Mmg ada, tp beberapa tahun yg lps, anak dah pki, dia x tau lak kat mana dia ltk baju tu... Sad

Saya lagi sedih ada byk t-shirt motor tu mak buat kain buruk lap kaki dpn bilik mandi shj.

Antaranya ialah t-shirt bodoh (kolar bulat hitam puteh sponsor Rothman) yg saya dapat semasa jadi flag marshal (race officer pertama saya) gokart race di tgh pekan Kajang pada tahun 1985. Nak bergaduh rasanya dgn emak (sayang emak - slmt hari ibu mak!) ketika itu.

Skrg (rasanya mulai pertengahan 90an) saya simpan baik-baik dah penuh satu almari - topi baru kira dgn anak awai tahun dah dekat 300 biji. Boleh tengok dalam blog saya "orangkecilorangbesar.blogspot.com


Last edited by lukmanw on Mon May 13, 2013 5:16 pm; edited 2 times in total

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 5:14 pm

Ramli Sharip? Itu mmg idola saya. Ini gambar saya dan anak lelaki saya (skrg 16 tahun) yg juga peminat tegar motor dan Ramli Sharip.



Tahun 1989 rasanya bersama geng lain Jono/Raymond, kami pernah eskot Ramli Sharip dalam pentas Stadium Merdeka. Tahun 1988 Saya pula pernah personally gaduh dgn manager EMI (pompuan) sbb dia minta tolong kami sbk ketika itu eskot Ella dalam satu show nak bagi minum petang dan poster Ella shj. Saya minta le bagi le sikit duit minyak. Dia boleh jawab org lain sanggup berebut dan beli poster ella yg siap dgn signature. Boleh belah saya jawab tapi ada juga bikers slps tu eskot dia!

Zaydeeak pagi tadi dalam telefon memang suruh saya menulis. Saya minat menulis tapi risau juga org jelak baca.

faizul_11 wrote:saya suka baca tulisan dari penulis yang memang menulis berdasarkan pengalaman.. teruskan menulis bang Lukman..

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by nan_gpz11 on Mon May 13, 2013 5:29 pm

Selamat dtg..dan selamat berforem encik lukman...

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 5:35 pm

Anak bapak Very Happy Anak jantan saya seorang itu










lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by faizul_11 on Mon May 13, 2013 5:40 pm

lukmanw wrote: jawab tapi ada juga bikers slps tu eskot dia!

Zaydeeak pagi tadi dalam telefon memang suruh saya menulis. Saya minat menulis tapi risau juga org jelak baca.

faizul_11 wrote:saya suka baca tulisan dari penulis yang memang menulis berdasarkan pengalaman.. teruskan menulis bang Lukman..

kita dilandasan yang sama.. cuma berlainan karya dan tempat kerja.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 5:41 pm

Amy 9

Saya tak pernah tengok geran BCC9077 itu. Kalau tak silap nama arwah MYB adalah pemilik kedua. Pemilik pertama ialah Dr Zaini Shaarani (ex Camel Trophy pertama Malaysia). Dr Zaini ada 2 biji Honda XL500 dan Mv Agusta yg disimpan dlm tidur di rmhnya di Kelana Jaya.

Gambar di bawah saya bersama anak lelaki saya seorang itu bersama-sama dr Zaini semasa terbabit dalam latihan 4x4 kepada peserta satu kursus 1989.


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 5:52 pm

Man Panjang

Moral of the story - kalau ada baju atau t-shirt motorsport yg kita suka kita modify-kan jadi baju/t-shirt budak - mudah utk disimpan dan cute lagi.

Anak saya hanya pakai sekali dua shj sbb badan dia cepat besar. Oleh itu semua baju/t-shirt ini saya simpan dlm almari berbalut plastik.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by zaydeeak on Mon May 13, 2013 6:06 pm

lukmanw wrote:Ramli Sharip? Itu mmg idola saya. Ini gambar saya dan anak lelaki saya (skrg 16 tahun) yg juga peminat tegar motor dan Ramli Sharip.



Tahun 1989 rasanya bersama geng lain Jono/Raymond, kami pernah eskot Ramli Sharip dalam pentas Stadium Merdeka. Tahun 1988 Saya pula pernah personally gaduh dgn manager EMI (pompuan) sbb dia minta tolong kami sbk ketika itu eskot Ella dalam satu show nak bagi minum petang dan poster Ella shj. Saya minta le bagi le sikit duit minyak. Dia boleh jawab org lain sanggup berebut dan beli poster ella yg siap dgn signature. Boleh belah saya jawab tapi ada juga bikers slps tu eskot dia!

Zaydeeak pagi tadi dalam telefon memang suruh saya menulis. Saya minat menulis tapi risau juga org jelak baca.

faizul_11 wrote:saya suka baca tulisan dari penulis yang memang menulis berdasarkan pengalaman.. teruskan menulis bang Lukman..

Saya OK jer .... biasa lah org dah biasa menulis. Dulu masa hang kat Roda2 pun aku biasa jugak baca tulisan hang Lokman ... apa salahnya kita share bersama... kan geng2 OSO semua

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by shukri on Mon May 13, 2013 6:22 pm

1st time sy btl2 mentelaah stiap catitan dlm ruang ini..hebat bro lokman nie..tabik spring...pakcik sy pun tk pnh nk citer pnjg lebar mcm nie...sronok!

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 6:34 pm

Byk cite lagi Laughing termasuk yg pahit jika perlu dan bersesuaian utk di cite kan. Insya-Allah slps ini semua cite akan ikut thread yg moderator tetapkan.

pakcik? pakcik moto (krill radio sinar)?

shukri wrote:1st time sy btl2 mentelaah stiap catitan dlm ruang ini..hebat bro lokman nie..tabik spring...pakcik sy pun tk pnh nk citer pnjg lebar mcm nie...sronok!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by shukri on Tue May 14, 2013 3:27 am

hehe... Very Happy

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by MALARSEGAR on Tue May 14, 2013 4:16 pm

sama la sy juga bang shukri , jadi silent reader je , hehe , salam kenal encik lukman ,

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by tabor_gpz on Tue May 14, 2013 5:08 pm

Salam perkenalan en lukman.. Adeh btol tu shuk, aku rasa first time aku baca thread btol btol.. Hehe teruskan lagi abg lukman...

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 4:55 am

Pagi tadi jam 8.30am kena simbah hujan lebat tiba-tiba di highway berdekatan interchange Alor Selatan. Nak berhenti sarung baju hujan nampak Alor setar Utara/Jitra cerah sahaja. Cuma berhenti pasang rain cover pada Givi Tank Bag sbb ada banyak paper document. Slack dan underwear tak risau sbb riding pant ada waterproof innerlinner.

Nak keluar interchange tu pi singgah jumpa Zaydeek di Mergong, ada kelas pula pagi ni. Lagipun dah janji nak buat jejak kasih esok pagi khamis. Cadang nak buat jejak kasih - paling last jumpa 1988!

Ok Zaydeeak jumpa pagi esok sekitar 8.00am.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 4:58 am

Shukri (Shuk? mcm Shreak pun ada!), Malarsegar (evergreen?) dan Tabor GPZ

Terima kasih menyapa saya Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by shukri on Wed May 15, 2013 5:50 am

ok aje bang..klu dh kata minat motor..tk kenal pun jd kawan..janji minat sama.. Smile Smile

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by zaydeeak on Wed May 15, 2013 6:07 am

lukmanw wrote:Pagi tadi jam 8.30am kena simbah hujan lebat tiba-tiba di highway berdekatan interchange Alor Selatan. Nak berhenti sarung baju hujan nampak Alor setar Utara/Jitra cerah sahaja. Cuma berhenti pasang rain cover pada Givi Tank Bag sbb ada banyak paper document. Slack dan underwear tak risau sbb riding pant ada waterproof innerlinner.

Nak keluar interchange tu pi singgah jumpa Zaydeek di Mergong, ada kelas pula pagi ni. Lagipun dah janji nak buat jejak kasih esok pagi khamis. Cadang nak buat jejak kasih - paling last jumpa 1988!

Ok Zaydeeak jumpa pagi esok sekitar 8.00am.

Orait .....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by zaydeeak on Wed May 15, 2013 4:11 pm

[img][/img]

kawasaki gpz 1100 untuk dijual.gran dan urusan tkar nama tiada masaalah.motor running..plat 2 angka.sebarang pertanyaan sila hubungi saya 0177111544 Angah

Iklan ni dari Mudah ..... Lukmanw, ada beran ? Hehehe ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 4:31 pm

Saya pernah bawa GPZ1100 bergilir dgn GPZ900R. Entah mengapa rasa GPZ1100 ini panjang dan turning radius dia terhad kalau engine rev rendah. Tak tahu le mkgn saya shj yg rasa mcm tu.

Saya belajar B Full dulu pakai GPZ550. Rasa pjg mcm GPZ1100 tapi turning radius dia ok masa engine rev rendah. Test pakai GS550 lagi mudah! Skrg di Ipoh dan KL khabarnya byk pakai ER6.

Pilihan saya skrg ialah GSX750 atau CBX750 (dalam Mudah ada 2 biji di Perak siap engine crome lagi)

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by nan_gpz11 on Wed May 15, 2013 4:48 pm

Model tahun 80an..agak susah nk jumpa..skrg..seolah2 mati hidup semula....mungkin ada tapi harga kdg2 xmunasabah...kalau dulu mungkin mudah..pasal baru lagi...skrg nk pakai tawakal aja lah...nasib baik ada ebey..kalau tidak jadi tukun laa..he2... Sad

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by manpanjang on Thu May 16, 2013 4:29 am

Bro Lokmanw x mau turun Morib ke 25-26hb May ni ?

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 8:24 am

manpanjang wrote:Bro Lokmanw x mau turun Morib ke 25-26hb May ni ?

Mmg asal ada perancangan kebetulan nak lawat bapa uzur di rumah kakak di Melaka tapi ada kelas di Prai. Minggu satu lagi 1 & 2 Jun baru ada kelas di KL.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by atan7800 on Thu May 16, 2013 8:54 am

kalau zaman dulu moto kawasaki zzr600D1 ni berapa harga dia ye,
WCA 7606

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari org lama yg kembali bersuperbike

Post by Sponsored content Today at 2:08 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum