Replika motor retro

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 12:14 pm


Juara-juara World GP 500cc. Ikut jam dari kiri atas, 1954 G. Duke (Gillera), 1963, 64 & 65 M. Hailwood (MV Agusta), 1967 G. Agostini (V Agusta) dan 1975 G. Agostini (Yamaha YZR). Semua 4 silinder 500cc kecuali MV Agusta M. Hailwood 3 silinder.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 12:22 pm


Juara-juara World GP 500cc. Ikut jam dari kiri atas, 1992 W. Rainey (Yamaha YZR), 1993 Kevin Schwantz (Suzuki RGV-F), 2005 Colin Edwards (Yamaha YZR), 2006 V. Rossi (yamaha YZR), 2006 Toni Elias (Honda RC211V), dan 2000 K. Roberts Jr. (Suzuki RGv-F)

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 12:28 pm



Tut-tut depan sekali tu (roda 3) masuk kategori motor ke atau kategori kereta?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by atan7800 on Wed Jun 05, 2013 12:34 pm

moto

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 1:11 pm

Koleksi campur-campur


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by atan7800 on Wed Jun 05, 2013 1:29 pm

banyak nyer bang, robot transformers x der ker? yang boleh jadi lorry bus ke

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 2:44 pm

atan7800 wrote:banyak nyer bang, robot transformers x der ker? yang boleh jadi lorry bus ke

Yang tu tak minat! kita minat replika yg nyata shj!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 2:51 pm

Anak tgh geram nak beli Rossi Figure ini. Dalam Mudah.Com ada dijual tapi harga "seekor" Rossi tanpa motor lebihkurang RM 200


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by MKI on Wed Jun 05, 2013 2:58 pm

banyaknya koleksi...
geram je tgk.

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 8:21 am

Agaknya bila le nak lengkap semua koleksi Tamiya Katana ini!


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Fri Jun 07, 2013 4:52 am

Iklan dalam Mudah, RM 230.00 satu set.



lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sun Jun 09, 2013 5:14 am

Ada yang berminat!


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by faizul_11 on Sun Jun 09, 2013 6:35 am

lukmanw wrote:Ada yang berminat!


nak jual ke?? nak satu. x dapat yang betul, tamiya pun jadi la.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sun Jun 09, 2013 7:34 am

Ijul

Tamiya RZV500R tak pasang RM 250.00. Siap pasang rasanya tambah lagi RM100.

Kau deal le direct dgn dia, Daniel 012 2372615 di Muar. Mamat ni mmg part-time jual, custom, redesign replica motor (motor shj).

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sun Jun 09, 2013 7:38 am



Nak beli! Tak nak beli! Nak beli! tak nak beli! Tunggu dulu le......
Kalau beli boleh minta tolong Nan-GPZ11 arrange-kan signature rider anak buah dia ni! Boleh melambung lak harga koleksi ni dia nanti!

Scale 1:12 Price RM 160.00


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by nan_gpz11 on Sun Jun 09, 2013 11:00 am

Hahaha2..dekat mana nie bang lokman..? Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sun Jun 09, 2013 3:18 pm

Supplier dia di Muar. Kat dia le saya ambil GPZ900R dan Katana 1100 tu. Dia banyak model baru tapi model lama dia boleh cari.

Model KTM Fahmi ini dibuat semula custom oleh dia. Finishing dia ok le juga. Sticker pakai computer cutting. Cat guna Tamiya - cat ini ada juga kureng sikit tapi mata kasar tak nampak sangat!

nan_gpz11 wrote:Hahaha2..dekat mana nie bang lokman..? Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Mon Jun 10, 2013 4:18 pm

Man Panjang

Ada cerita lawak ni Very Happy Very Happy Very Happy

Ada penjual replika model (dari Terengganu) contact saya. Dia beritahu shipping terbaru dari China ada sebiji katana 750 (tertulis pada kotak) yang CACAT sebab tak ada fairing Very Happy Very Happy Very Happy Sebiji sahaja! Rujuk gambar bawah.

memang rezeki saya - kalau orang tak tahu memang kata katana ni cacat! Jeng! jeng! Tambah satu lagi koleksi katana dan kali ini KATANA 750.



Selain dari tak ada fairing, dealer ni heran sbb apa katana ini handle tinggi Very Happy Very Happy Very Happy

HANYA JAUHARI MENGENAL MANIKAM!
HANYA MAN PANJANG MENGENAL KATANA Very Happy Very Happy Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by faizul_11 on Mon Jun 10, 2013 4:34 pm

oooo.. ini jerung x cukup makan kot.. Shocked Shocked Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Mon Jun 10, 2013 4:51 pm

Ha, ha, ha - Ijul kau kena masuk kelas Katana - minta Man Panjang ajar, aku backup je Very Happy Very Happy Very Happy

faizul_11 wrote:oooo.. ini jerung x cukup makan kot.. Shocked Shocked Shocked

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by kawa_zephyr_750 on Tue Jun 11, 2013 3:20 am

Suzuki GSX 750 S tahun 1982

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by manpanjang on Tue Jun 11, 2013 5:19 am

lukmanw wrote:Man Panjang

Ada cerita lawak ni Very Happy Very Happy Very Happy

Ada penjual replika model (dari Terengganu) contact saya. Dia beritahu shipping terbaru dari China ada sebiji katana 750 (tertulis pada kotak) yang CACAT sebab tak ada fairing Very Happy Very Happy Very Happy Sebiji sahaja! Rujuk gambar bawah.

memang rezeki saya - kalau orang tak tahu memang kata katana ni cacat! Jeng! jeng! Tambah satu lagi koleksi katana dan kali ini KATANA 750.



Selain dari tak ada fairing, dealer ni heran sbb apa katana ini handle tinggi Very Happy Very Happy Very Happy

HANYA JAUHARI MENGENAL MANIKAM!
HANYA MAN PANJANG MENGENAL KATANA Very Happy Very Happy Very Happy

Tahniah Bg Lokman...

Model ni kuar dulu, pas tu baru kuar yg apa kita tau skrg...Model ni, sapa yg beli, diorg akan psgkan windscreen dan tukar handle. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 7:45 am

[quote="manpanjang"]
lukmanw wrote: Tahniah Bg Lokman...

Model ni kuar dulu, pas tu baru kuar yg apa kita tau skrg...Model ni, sapa yg beli, diorg akan psgkan windscreen dan tukar handle. Very Happy Very Happy

tak aci le tambah-tambah wind screen dan tukar handle Very Happy Very Happy Very Happy

baru tadi check website poslaju, barang sdh sampai di stesen taiping. sudah rasa tak sabar nak balik taiping, skrg kat sintok, esok mesti balik nak belek model terawal katana ni!

SEKALI LAGI DIULANGI - MODEL TERAWAL KATANA 750!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by AmyZaydee on Tue Jun 11, 2013 10:13 am

nan_gpz11 wrote:Mcm nie kena simpan..dari skrg..sementara zulfahmi selalu keluar negara...bang lokman...sebulan..beli sebiji..setahun 13biji..huhu2, Very Happy

Nan bagus gak idea awk ni... Zulfahmi ada. blh minta tolong dia belikan. best2 ni

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by manpanjang on Tue Jun 11, 2013 11:37 am

[quote="lukmanw"]
manpanjang wrote:
lukmanw wrote: Tahniah Bg Lokman...

Model ni kuar dulu, pas tu baru kuar yg apa kita tau skrg...Model ni, sapa yg beli, diorg akan psgkan windscreen dan tukar handle. Very Happy Very Happy

tak aci le tambah-tambah wind screen dan tukar handle Very Happy Very Happy Very Happy

baru tadi check website poslaju, barang sdh sampai di stesen taiping. sudah rasa tak sabar nak balik taiping, skrg kat sintok, esok mesti balik nak belek model terawal katana ni!

SEKALI LAGI DIULANGI - MODEL TERAWAL KATANA 750!

model tu ada sy jumpa kat sini...semo sama kecuali dia guna rim 3 kaki..
tp owner dah psg w/screen, tular rim bintang & tukar handle...

sapa tau moto tu sapa pki skrg ? Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by Sponsored content Today at 11:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum