Replika motor retro

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 11:15 am



Dua replika motor yang telah lama dicari dan hari ini telah berjaya dimiliki. Kisah lanjut di sini.


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 11:18 am



WITS Ninja 9 dan Tamiya Katana


Replika Kawasaki Ninja GPZ900R skala 1:12 ini adalah keluaran WITS dan Suzuki Katana GSX1100S skala 1:12 ini adalah keluaran Tamiya

Replika WITS Ninja 9 ini telah dipasang-siap. Kebanyakan komponen repilka Ninja 9 ini adalah metal. Hampir semua komponen menyerupai model sebenar malah boleh digerakkan. Sebagai contoh, tuas gear boleh digerakkan!

Manakala replika Tamiya Katana dalam bentuk ceraian komponen plastik dan perlu dipasang sendiri.

Saya berjaya mendapat kedua-dua koleksi yang telah lama dicari ini melalui kawan atas kawan di luar negara.

Replika WITS Ninja 9 ini kini berada dalam simpanan saya sekarang tanpa cacat-celanya. Manakala replika Tamiya Katana setelah siap dipasang oleh “mekanik no. 6” terdapat sedikit kecacatan iaitu; (i) signal belakang kanan dan (ii) side mirror kanan patah, (iii) wind shield tercabut dan (iv) hujung side stand patah. Manakala (v)center stand pula hilang entah ke mana!

Maaf! Selepas ini kedua-dua replika akan berada dalam casing bercermin khas! Tengok boleh! Pegang? Maaf!

lukmanw@gmail.com
http://orangkecilorangbesar.blogspot.com/


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 11:18 am

Koleksi akan datang- insya-Allah ialah Kawasaki GPZ1100, Katana GSX1100/750 SE Savana dan Katana 650M Syaft Drive.

Janji saya pada orang rumah saya seorang itu jika saya sudah berjaya miliki semua koleksi berikut iaitu; (i) Land Rover Defender 110 Twin Cabin, (ii) Land Rover Defender 110 Pickup, (iii) Kawasaki Ninja GPZ900R, (iv) Kawasaki GPZ100, (iv) Suzuki Katana GSX1100/750S, (v) Suzuki Katana GSX1100/750SE dan (vi) Suzuki Katana 650M Syaft Drive – saya akan “bersara” dari mengejar replika-replika kenderaan lain.

Lainlah kalau ada orang nak bagi – saya masih boleh terima!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by faizul_11 on Thu May 30, 2013 11:19 am

kat mana nak beli ni bang lukman? kat Sogo ada jual ke?

_________________

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 11:26 am

Kalau ada kat Sogo, saya le orang pertama yang akan beli borong semua model Ninja 9 dan Katana ini!

Dua model ini dibeli dari kawan atas kawan yang duduk di Itali! Bayaran pos yg mahal! Kena cari kawan yg duduk sana atau nak pergi Itali le lps ni.

faizul_11 wrote:kat mana nak beli ni bang lukman? kat Sogo ada jual ke?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 3:00 pm



Model apa ni?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 3:01 pm



Indiana Jones + senior + junior

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 4:49 am

FJR 1300 Replica vs actual
(FB VR Daniel)




Last edited by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 4:54 am; edited 1 time in total

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 4:53 am

GPZ900R Replica vs Actual


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 5:09 am

3-beradik. Ijul kata bapa dan anak Very Happy Very Happy Very Happy



Tiga scale model 1:18 (12cm), 1:12 (18cm), 1:6 (33cm)

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 5:11 am

Dalam proses utk bina rack motor mcm ini - insyaAllah


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 5:12 am

Huhhh...... Motor jahat!


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 5:15 am



RM40. Scale 1:24. Size dalam 7cm.
2 warna Suzuki Katana.
Brand : F-Toys.
Diecast plastik dan detail.

TAPI DAH HABIS STOK Crying or Very sad Sad

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 5:23 am


Shell Service Station Playset
- Sesuai untuk display kereta scale 1:64
- Sesuai untuk display set Lego Shell
- Size 30cm
- Harga RM150. Penghantaran RM10.
- Call / SMS / Whatsapp 012-900 7091

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by nan_gpz11 on Sat Jun 01, 2013 7:41 am

Mcm nie kena simpan..dari skrg..sementara zulfahmi selalu keluar negara...bang lokman...sebulan..beli sebiji..setahun 13biji..huhu2, Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by faizul_11 on Sat Jun 01, 2013 9:24 am

nan_gpz11 wrote:Mcm nie kena simpan..dari skrg..sementara zulfahmi selalu keluar negara...bang lokman...sebulan..beli sebiji..setahun 13biji..huhu2, Very Happy

setahun ada 12 bulan.. amacam boleh jadi 13???? Shocked Shocked Shocked Very Happy Very Happy

lepas ni kena buat rak la.. kat rumah ada 10 bijik replika.. paling cantik RG500.. lol!

_________________

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by faizul_11 on Sat Jun 01, 2013 9:37 am

ini je yang ada kat rumah.. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by nan_gpz11 on Sat Jun 01, 2013 10:05 am

Satu lagi colik la ijul..atau rampas..haha2.. lol!

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Sun Jun 02, 2013 5:44 am




Semasa World GP 500cc dahulu apabila beberapa negara telah mengharamkan iklan rokok, pasukan yang ditaja oleh sykt rokok hanya dibenarkan menggunakan warna dan logo rokok tapi tanpa tulisan jenama rokok. Team Suzuki Lucky Strike mengantikan tulisan Lucky Strike dalam bulanan logo rokok dgn tulisan Team Suzuki.

Replika motosikal No 34 Kevin Schwantz yang ada tulisan LUCKY STRIKE biasanya lebih mahal dari replika yang bertulisan TEAM SUZUKI,

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 10:51 am



RM 15.50 aje! Di Stesen Shell R&R Juru

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by atan7800 on Wed Jun 05, 2013 11:31 am

terbaek

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by faizul_11 on Wed Jun 05, 2013 11:35 am

lukmanw wrote:

kat Morib hari tu ada jual yang Lucky Strike punya. tak teringat nak beli.. sibuk tengok yang besar, lupa nak beli yang kecik.. Sad Sad Sad

_________________

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 11:36 am

Koleksi kesayangan 2-Beranak


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 11:37 am

Ijul - saya sdh ada yg TEAM SUZUKI. Team Lucky Strike ini payah nak cari skrg ni!

faizul_11 wrote:
lukmanw wrote:

kat Morib hari tu ada jual yang Lucky Strike punya. tak teringat nak beli.. sibuk tengok yang besar, lupa nak beli yang kecik.. Sad Sad Sad

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 12:11 pm



Nan GPZ11 - teka motor belah kiri
Shuk - teka motor belah kanan



Ada sapa-sapa tahu kedai mana boleh cat semula RZ ini? Nak tukar kaler puteh dan jalur merah (atau biru)?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by Sponsored content Today at 12:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum