Replika motor retro

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 11:58 am

[quote="manpanjang"]
lukmanw wrote:model tu ada sy jumpa kat sini...semo sama kecuali dia guna rim 3 kaki..
tp owner dah psg w/screen, tular rim bintang & tukar handle...

sapa tau moto tu sapa pki skrg ? Very Happy Very Happy

manpanjang

siapa tahu (ramai tak tahu!) model terawal ni ada di malaysia! saya sendiri pun hari baru tahu ada model ini di malaysia - sayangnya dah tambah windscreen dan tukar handle!

sudah sampai masanya kena ada katana registry @ masterlist! mcm member saya buat utk alfaromeo gt tu. amacam abang man. boleh buat registry ni?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by manpanjang on Tue Jun 11, 2013 12:33 pm

[quote="lukmanw"]
manpanjang wrote:
lukmanw wrote:model tu ada sy jumpa kat sini...semo sama kecuali dia guna rim 3 kaki..
tp owner dah psg w/screen, tular rim bintang & tukar handle...

sapa tau moto tu sapa pki skrg ? Very Happy Very Happy

manpanjang

siapa tahu (ramai tak tahu!) model terawal ni ada di malaysia! saya sendiri pun hari baru tahu ada model ini di malaysia - sayangnya dah tambah windscreen dan tukar handle!

sudah sampai masanya kena ada katana registry @ masterlist! mcm member saya buat utk alfaromeo gt tu. amacam abang man. boleh buat registry ni?

mestilah mau buat..tp camne bang lokman...?

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 12:47 pm

Ok Man. esok aku balik Taiping dari Sintok, aku singgah penang sat jumpa member lama aku ni yg buat registry alfaromeo gt.

aku cuba dptkan format-format yg dia ada. Dia ni (bekas pelmba rally 70an) pernah beritahu aku yg company alfaromeo italy sudah endorse malaysia (dan singapore) punya alfaromeo registry. malah yg paling best, dia dan wakil resgitry singapore pernah dijemput ke italy sempena ulangtahun alfaromeo beberapa tahun lalu dgn allpaid expenses. mana tahu lepas ni suzuki jepun pula panggil wakil registry katana malaysia. (ASP Najmi, instructor, stuntman pernah dihantar ke Jepun belajar stunt oleh Suzuki Malaysia sbb pengelibatan dia menggunakan motosikal suzuki RM)

hujung bulan ni/awal julai kita jumpa di kl/shah alam kita bincang panjang!

shuk - jangan marah kami sembang pasai katana Very Happy Very Happy Very Happy


[quote="manpanjang"]
lukmanw wrote:
manpanjang wrote:
lukmanw wrote:model tu ada sy jumpa kat sini...semo sama kecuali dia guna rim 3 kaki..
tp owner dah psg w/screen, tular rim bintang & tukar handle...

sapa tau moto tu sapa pki skrg ? Very Happy Very Happy

manpanjang

siapa tahu (ramai tak tahu!) model terawal ni ada di malaysia! saya sendiri pun hari baru tahu ada model ini di malaysia - sayangnya dah tambah windscreen dan tukar handle!

sudah sampai masanya kena ada katana registry @ masterlist! mcm member saya buat utk alfaromeo gt tu. amacam abang man. boleh buat registry ni?

mestilah mau buat..tp camne bang lokman...?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 1:01 pm

faizul_11 wrote:oooo.. ini jerung x cukup makan kot.. Shocked Shocked Shocked

Ijul - kau tengok gambar katana (tak ada windshield) dlm dokumen cover di bawah - bersejarah tu!


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu Jun 13, 2013 9:53 am


Dua beradik - Abang & Adik Katana GSX750S. Sama tapi tak serupa!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu Jun 13, 2013 9:55 am


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Thu Jun 13, 2013 10:21 am


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Fri Jun 28, 2013 6:43 am

dalamproses - skrg 80%. lepas nikena pergi jumpa tauke Pokok Manggis - nak minta signature anak buah dia - kena sign atas tankl atau atas windshield




lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by AmyZaydee on Fri Jun 28, 2013 1:31 pm

terbaik laaa bg lokman...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by MrProfessor on Wed Jul 03, 2013 3:23 am

terawang awangan tgk koleksi abg lokman ni...gini rupanya katana memula keluar...

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by faizul_11 on Wed Jul 03, 2013 5:24 am

MrProfessor wrote:terawang awangan tgk koleksi abg lokman ni...gini rupanya katana memula keluar...

oittt..professor lama tak jenguk sini. tshirt dah ambik ke? kalau belum, aku pulangkan duit. ada orang lain nak.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

_________________

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Fri Jul 12, 2013 6:23 am

Tambah satu lagi koleksi retro Honda VFR800P dan special rak untuk retro collection.



Cerita penuh di sini.

Juga retro kereta - king of 4x4.



Cerita penuh di sini.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by MrProfessor on Fri Jul 19, 2013 3:27 am

faizul_11 wrote:
MrProfessor wrote:terawang awangan tgk koleksi abg lokman ni...gini rupanya katana memula keluar...

oittt..professor lama tak jenguk sini. tshirt dah ambik ke? kalau belum, aku pulangkan duit. ada orang lain nak.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 
Hu..hu..ade Zul.. kesihatan x mengizinkan .. he..he.. sekarang Alhamdulillah...dh ok ..berat badan pun dah naik..baju InsyaAllah aku ambik nnt masa g raya rumah bapak boleh..?jgn le pulangkan duit... Laughing 

To abg lukman .. mesti lama dah kumpul barang2 ni? Ade join mana2 forum bende2 diecast ni tak,?

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by lukmanw on Fri Jul 19, 2013 4:36 am

Selalu visit juga forum dieacast tapi tak join pun .... mgkn belum lagi.

Kumpul mmg dah lama tapi dulu bagi anak main sampai lingkup

Paling terkilan hujung 90an selalu tengok Honda Cub 50 cc Takara Tomy di Sogo KL tapi tak beli sbb single seater - rupanya model Jepun mmg single seater (seat belakang ala carier rack). Sekarang (mula 2000) model tu sdh tak ada. Dalam Mudah ada yg nak jual RM 200 sedangkan di Sogo dulu tak sampaipun RM 20!


MrProfessor wrote:To abg lukman .. mesti lama dah kumpul barang2 ni? Ade join mana2 forum bende2 diecast ni tak,?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by MrProfessor on Fri Jul 19, 2013 10:14 am

Hu.hu.. saya minat jgk nk cari model2 kapcai yg ade kt m'sia ni tp payah la nk jumpa, Suzuki pulut ke, Honda lima kupang tu pun menarik gak..skang ni ade la sikit2 koleksi..baru nak mula.. masih belum terlambat lg kot...

Back to top Go down

Re: Replika motor retro

Post by Sponsored content Today at 5:58 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum