My GS550e - Restoration Projek.

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by ijan.. on Mon May 03, 2010 4:38 pm

caya la bro... moto mmg cun le....

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Wed Oct 20, 2010 2:58 pm

ape ye pkembangan gs550 ni skng? huhuhu!

dah btukar owner ke? huhuhu!

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by kasgsx11 on Sun Dec 05, 2010 7:55 am

uii...mmg beshhh ar...tapi aku penah tgk, satu bengkel dkat pengkalan chepa kelantan..ada 2 3 bijik enjin gs550 ni t`sadai..kot kot sape cari sparepart..bleh ler try usha

kasgsx11

Location : terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by suhaizal on Mon Feb 07, 2011 10:01 am

salam...peh..memang mantap..saye guner gsx 400 f tahun 83..running condition..ingat nak buat restore macam bro punyer..kata maner dan beraper ongkosnyer Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by ez77 on Thu Apr 21, 2011 5:50 pm

tul tu...mmg cunzz... bengkel mana buek nyo nih?

ez77

Age : 39
Location : Kajang

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Fri Apr 22, 2011 3:39 am

dia wat sendri mane yg mampu...& yg tak mampu wat kat kdi ahseng....

blh tnye abg man katana....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by chamber on Wed Feb 22, 2012 2:35 pm

gs550 cun melecun tolong update..sy nak wat idola la.. Smile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 9:09 am

Ini salah sebuah motor yang saya guna semasa di RR (87-88) iaitu GS550 Model Polis siap dgn siren!

Mmg mantap! Pernah jalan 3 silinder sahaja dari Kuala Selangor ke Jln Ipoh (Mok Motor). Pernah tarik sebuah Honda Raider kepunyaan seorg askar PPH dari Kuala Kangsar ke Kem PPH Uju Kinta. Tali (saya mmg bawa tali) putus 2, 3 kali dan sambung tali pinggang pula, itu pun putus juga. Bila sampai ke dpn kem PPH itu, mamat owner Honda Raider mcm nak cium kaki saya!

Dan paling best pernah beraksi dalam drama kepolisan Yussuf Haslam dan Pelumba Malam (ada le 1, 2 shoot)

Slps saya meninggalkan RR, motor ini dan juga jaket kulit Bell (sebelumnya milik arwah MYB) diwarisi pula oleh Awi MX, photographer RR.


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by zaydeeak on Wed May 15, 2013 9:31 am

lukmanw wrote:Ini salah sebuah motor yang saya guna semasa di RR (87-88) iaitu GS550 Model Polis siap dgn siren!

Mmg mantap! Pernah jalan 3 silinder sahaja dari Kuala Selangor ke Jln Ipoh (Mok Motor). Pernah tarik sebuah Honda Raider kepunyaan seorg askar PPH dari Kuala Kangsar ke Kem PPH Uju Kinta. Tali (saya mmg bawa tali) putus 2, 3 kali dan sambung tali pinggang pula, itu pun putus juga. Bila sampai ke dpn kem PPH itu, mamat owner Honda Raider mcm nak cium kaki saya!

Dan paling best pernah beraksi dalam drama kepolisan Yussuf Haslam dan Pelumba Malam (ada le 1, 2 shoot)

Slps saya meninggalkan RR, motor ini dan juga jaket kulit Bell (sebelumnya milik arwah MYB) diwarisi pula oleh Awi MX, photographer RR.


Aku ingat moto nie .... aku nampak masa datang kat umah sewa korang di Jln Tenggiri, Bangsar.

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Fri May 17, 2013 6:41 pm

Abg lukman,arwah myb@brader ku idola saya masih darjah enam.,majalah rr pertama saya beli rr 89,motor rgv250cc dan setelah bekerja dpt beli motor rgv250.apa pun terima kasih mewujudkan rr,kalau tak tak kenal motor besar.

Sorry skrg nie sibuk sgt,gs550 masih ada cuma tersadai balik tak dibelai,insyallah next year second projek cafe racer betul.

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by lukmanw on Sat May 18, 2013 5:20 am

Assalam Hippoelen

Brader Ku masa tu baru balik habis belajar di Arizona. Org lain bawa balik kereta, dia bawa balik Honda XL250.


hippoeleben wrote:Abg lukman,arwah myb@brader ku idola saya masih darjah enam.,majalah rr pertama saya beli rr 89,motor rgv250cc dan setelah bekerja dpt beli motor rgv250.apa pun terima kasih mewujudkan rr,kalau tak tak kenal motor besar.

Sorry skrg nie sibuk sgt,gs550 masih ada cuma tersadai balik tak dibelai,insyallah next year second projek cafe racer betul.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by Sponsored content Today at 8:42 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum