My gsx750e model restoration...still under construction

View previous topic View next topic Go down

My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Mon Nov 07, 2011 1:24 pm

ini sedikit gambar2 restoration yang dibuat oleh saya...harap brader2 dapat komen atau memberi idea2 kepada saya...







Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by zulvoyager on Mon Nov 07, 2011 3:03 pm

ok gak tu bro rim blkg tu nmpk lebar corner x le bergoyang moto tu nanti.... Smile Smile

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by faizul_11 on Mon Nov 07, 2011 5:48 pm

bila motor boleh hidup ni? Very Happy Very Happy
dah jadi macam cafe racer je.. rim belakang tu, rima motor apa? macam menarik je. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Mon Nov 07, 2011 5:59 pm

zulvoyager wrote:ok gak tu bro rim blkg tu nmpk lebar corner x le bergoyang moto tu nanti.... Smile Smile

makeup jer bro....layan corner den takuttttt

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Mon Nov 07, 2011 6:01 pm

faizul_11 wrote:bila motor boleh hidup ni? Very Happy Very Happy
dah jadi macam cafe racer je.. rim belakang tu, rima motor apa? macam menarik je. Very Happy Very Happy

rim zx2...skg tggu head n block dr polish....dah lebih 3bulan htr....tp x dapat2 lg..

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by faizul_11 on Tue Nov 08, 2011 2:21 am

hideyoshi wrote:
faizul_11 wrote:bila motor boleh hidup ni? Very Happy Very Happy
dah jadi macam cafe racer je.. rim belakang tu, rima motor apa? macam menarik je. Very Happy Very Happy

rim zx2...skg tggu head n block dr polish....dah lebih 3bulan htr....tp x dapat2 lg..

dah 3 bulan??? Shocked Shocked
baik check balik kat kedai tu. betul ke dia pandai polish? silap haribulan, dia jual jadi besi buruk pulak.. Sad Sad

_________________

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by MrProfessor on Tue Nov 08, 2011 3:55 am

hideyoshi wrote:
faizul_11 wrote:bila motor boleh hidup ni? Very Happy Very Happy
dah jadi macam cafe racer je.. rim belakang tu, rima motor apa? macam menarik je. Very Happy Very Happy

rim zx2...skg tggu head n block dr polish....dah lebih 3bulan htr....tp x dapat2 lg..
Nice look la rim tu .. gabungan lama dan baru ... belum siap pun dah cun... Very Happy Polish head dah 3 bulan? Kene check tu ..

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Tue Nov 08, 2011 3:07 pm

td pun baru col tanya status.....sabtu bole dtg amik...harap2 dapatlah

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by jagindas on Tue Nov 08, 2011 3:24 pm

?absorber jenis apa tu?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by zulvoyager on Tue Nov 08, 2011 5:17 pm

Dah siap nnti boleh la kawan dgn ijal bbl... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Tue Nov 08, 2011 7:01 pm

jagindas wrote:?absorber jenis apa tu?

gazi...member kat saprepart semban tolak murah sbb display nyer...

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Tue Nov 08, 2011 7:01 pm

zulvoyager wrote:Dah siap nnti boleh la kawan dgn ijal bbl... Very Happy Very Happy

bole...no hal nyer.... Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by jagindas on Wed Nov 09, 2011 8:58 am

hideyoshi wrote:
jagindas wrote:?absorber jenis apa tu?

gazi...member kat saprepart semban tolak murah sbb display nyer...

berapa harga?.
dah macam penyanyi sean gazi la pulak

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Wed Nov 09, 2011 3:17 pm

jagindas wrote:
hideyoshi wrote:
jagindas wrote:?absorber jenis apa tu?

gazi...member kat saprepart semban tolak murah sbb display nyer...

berapa harga?.
dah macam penyanyi sean gazi la pulak

rm200 jer...hehehehe

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Sat Nov 12, 2011 7:27 pm

tadi col org buat polish...katanya dia terlupa bwk brg ke kedai...katanya dia byk urusan dlm minggu ne...deal balik katanya isnin...aduyaiiiiii

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by MrProfessor on Sun Nov 13, 2011 7:21 am

bro punya deal ni meragukan betul betul la .. bukan menghasut tapi macam x logik je ... kene usahakan dapatkan balik barang tu .. tak polish takpe janji barangnye ade.. blh buat kt tmpt lain....

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Sun Nov 13, 2011 7:53 am

MrProfessor wrote:bro punya deal ni meragukan betul betul la .. bukan menghasut tapi macam x logik je ... kene usahakan dapatkan balik barang tu .. tak polish takpe janji barangnye ade.. blh buat kt tmpt lain....

ingat nak wat mcm tu kalu isnin x dapat...ada beberapa brg lagi yang hantar ngan dia utk krom....dah byr 3/4 dari total harga... pale

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Thu Dec 29, 2011 8:00 am

Alhamdulillah, akhir dapat blok n head den dr kedai...tp sedihnya...satu hapah pun x polish.... pale ...brg2 krom minggu depan katanya....

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by zulvoyager on Thu Dec 29, 2011 4:46 pm

Gang cari kedai lain la kalo camtu. servis janji jer tapi x buat2 kedai melayu ke.... lol! lol!

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by hideyoshi on Thu Dec 29, 2011 8:02 pm

zulvoyager wrote:Gang cari kedai lain la kalo camtu. servis janji jer tapi x buat2 kedai melayu ke.... lol! lol!

kedai chinese....ingat nak spray silver high temp.... Sad

Back to top Go down

Re: My gsx750e model restoration...still under construction

Post by Sponsored content Today at 11:01 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum