Restoration Project : Fzr600 - naim600

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by faizul_11 on Fri May 24, 2013 3:46 am

mula-mula2..




buka semua..



hantar cat


pasang.


siap..




nak pegi Morib ni.. tungguuuu...

_________________

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by nan_gpz11 on Fri May 24, 2013 5:18 am

Mari2..morib..minggu dpn g kenduri kawin kat semenyih..minggu dpn lagi..mkn tengahari kat k kangsar..hahaha2.. Sleep

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by acoyfzr on Fri May 24, 2013 9:52 am

perghhh berdebar-debar jantung aku tgk moto ni huhuhu

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by naim600 on Fri May 24, 2013 8:42 pm

tq ijul....

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by faizul_11 on Sat May 25, 2013 2:26 am

acoyfzr wrote:perghhh berdebar-debar jantung aku tgk moto ni huhuhu

Shocked Shocked Shocked .. kasi cepat sikit FZR1000..

_________________

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by faizul_11 on Sat May 25, 2013 2:27 am

naim600 wrote:tq ijul....
welcome.. cerita sikit cabaran2 nak jadikan motor macam ni. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by naim600 on Sat May 25, 2013 3:01 pm

cabaran....pehh...6 bulan restoration....tu pun buat weekend je...wiring bukak..mesti mau marking....mcm swing arm brazing tembaga...chassis hantar wat powder coating...(kedai cina yang wat grill rumah) ader gak spare part beli kat ebay....mcm water pump pipe,front brek caliper,rear tail,front mudguard,klac N brake lever,rear braker caliper arm,single seat cowling....etc...
dah pasang2 x leh idup lak enjin...tu yang hantar kat doktor pokok manggis tu...
rupa2nya CDI dengan coil plug dah kong....tq bro Nan...
spray cat tu rega kawan kawan....finishing boleh la tahan...

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by acoyfzr on Sat May 25, 2013 3:24 pm

lps ni nk agresif buat fzr1000 tu

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by AmyZaydee on Mon May 27, 2013 6:35 am

naim600 wrote:cabaran....pehh...6 bulan restoration....tu pun buat weekend je...wiring bukak..mesti mau marking....mcm swing arm brazing tembaga...chassis hantar wat powder coating...(kedai cina yang wat grill rumah) ader gak spare part beli kat ebay....mcm water pump pipe,front brek caliper,rear tail,front mudguard,klac N brake lever,rear braker caliper arm,single seat cowling....etc...
dah pasang2 x leh idup lak enjin...tu yang hantar kat doktor pokok manggis tu...
rupa2nya CDI dengan coil plug dah kong....tq bro Nan...
spray cat tu rega kawan kawan....finishing boleh la tahan...

Naim usaha awk selama 6 bulan berbaloikan...menang anugerah Retro Mania Ketagori Yamaha semalam di Morib. tahniah dari Kak Amy.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by naim600 on Mon May 27, 2013 10:29 am

tq kak amy....smalam ader sorang brader tu beriya iya tanya pasal motor tu...dia sanggup offer price >RM23K...siap bagi no tepon dia kalau2 saya nak jual motor tu...wat masa ni terfikir lagi nak jual...org kata penat lelah pun lom hilang lagi....

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by atan7800 on Mon May 27, 2013 11:31 am

tahniah gak naim

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by MKI on Mon May 27, 2013 11:35 am

memang berbaloi..baloi..
cantik sungguh motornya.. orgnya hensem Razz
padan dah tu

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by kawa_zephyr_750 on Mon May 27, 2013 12:24 pm

Mulai sekarang sorok motor tu kat dalam rumah, kang jadi macam member tu, motor dah restore cantik-cantik, ada yang minat pulak. Tu yang kena curi

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by naim600 on Mon May 27, 2013 12:35 pm

sorok kat rumah??? sofa letak kat porch...motor letak kat hall...nanti mengamuk lak 'mem'...ha..ha...ha...

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by zull on Mon May 27, 2013 2:39 pm

cantik menarik meme the boom la...hehe. TAHNIAH.

FZR4 aku, bila la nak di restorasikan.. weekday memang x de , weekend pon sama... klau dibaraikan takut makan taun x pasang2.. huhuhu. sape nak restorasikan sila angkat tangan.. hehehe. Wink

zull

Age : 34
Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by faizul_11 on Mon May 27, 2013 4:17 pm

naim600 wrote:tq kak amy....smalam ader sorang brader tu beriya iya tanya pasal motor tu...dia sanggup offer price >RM23K...siap bagi no tepon dia kalau2 saya nak jual motor tu...wat masa ni terfikir lagi nak jual...org kata penat lelah pun lom hilang lagi....

buang je no.tel brader tu.. jual kat aku kalau rasa nak jual akan datang.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by naim600 on Tue May 28, 2013 4:02 am

ha..ha..ha......boleh boleh......

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by nan_gpz11 on Tue May 28, 2013 5:11 am

Yang ada tuu..dijaga..xpayah gatal2 nk beli lain...haha2... Sleep

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by faizul_11 on Tue May 28, 2013 5:46 am

nan_gpz11 wrote:Yang ada tuu..dijaga..xpayah gatal2 nk beli lain...haha2... Sleep

belum cukup 13 bijik.. ok la banyak yang jalan sekarang ni. semua kategori masih boleh follow.. tahun depan mesti mau bawak KZ11 datang Morib. FZR600cc boleh masuk kategori moto2 tau.. lagi kalau ada FZR250, mau jugak untuk kategori moto3.. FZR1000 untuk kategori motogp la.. ini cuma cakap aje la... duitnya x tentu lagi ada.. semua orang boleh rancang nak beli itu dan ini. motor idola la, apa la.. jangan sampai angan2 je sudah la.. motor yang tak pernah hidup pun dikatanya dah bawak beratus2 batu.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by AmyZaydee on Tue May 28, 2013 6:44 am

naim600 wrote:tq kak amy....smalam ader sorang brader tu beriya iya tanya pasal motor tu...dia sanggup offer price >RM23K...siap bagi no tepon dia kalau2 saya nak jual motor tu...wat masa ni terfikir lagi nak jual...org kata penat lelah pun lom hilang lagi....

ooooo dasyat tu offer sampai RM23K... berbaloi tuu.. hehehe tp jgn jual laa naim sayang. simpan sampai ianya mcm harga mas/berlian nanti.hehehehe

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by AmyZaydee on Tue May 28, 2013 6:46 am

nan_gpz11 wrote:Yang ada tuu..dijaga..xpayah gatal2 nk beli lain...haha2... Sleep

Nan... yg ada pun pening nk jaga kan. hehehe Laughing Laughing Laughing

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by AmyZaydee on Tue May 28, 2013 6:51 am

[/quote] belum cukup 13 bijik.. ok la banyak yang jalan sekarang ni. semua kategori masih boleh follow.. tahun depan mesti mau bawak KZ11 datang Morib. FZR600cc boleh masuk kategori moto2 tau.. lagi kalau ada FZR250, mau jugak untuk kategori moto3.. FZR1000 untuk kategori motogp la.. ini cuma cakap aje la... duitnya x tentu lagi ada.. semua orang boleh rancang nak beli itu dan ini. motor idola la, apa la.. jangan sampai angan2 je sudah la.. motor yang tak pernah hidup pun dikatanya dah bawak beratus2 batu.. Very Happy Very Happy Very Happy [/quote]

Ijul - kak amy berangan aje laa...nk beli 4 inline. dpt mcm nan VFR400 pun jadi laa...hahaha Laughing Laughing Laughing

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by nan_gpz11 on Tue May 28, 2013 7:40 am

13biji..tunjuk gran la.(sijil pendaftaran)..nama sapa..haha2 org punya punya ngaku sendiri punya buat apa....?13biji yang jalan berapa?..ada kebun 50ekar kelapa sawit bole la...cerita..Kz1100..semangat kena kuat..duit aja xcukup...hehe2..bole la kak amy cari 4line,buat koleksi... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by faizul_11 on Tue May 28, 2013 9:30 am

nan_gpz11 wrote:13biji..tunjuk gran la.(sijil pendaftaran)..nama sapa..haha2 org punya punya ngaku sendiri punya buat apa....?13biji yang jalan berapa?..ada kebun 50ekar kelapa sawit bole la...cerita..Kz1100..semangat kena kuat..duit aja xcukup...hehe2..bole la kak amy cari 4line,buat koleksi... Very Happy

alamak.. bapak sudah marah.. sekarang sudah 10 la ingat campur rangka tepi bengkel. tahun 2013 dah masuk separuh tahun kedua.. hujung tahun kena cukup 13 bijik jugak la.. semalam baru dapat geran gp100.. motornya.. Very Happy Very Happy Very Happy . tunggu la..

KZ1100?? tahun depan Morib mesti sampai.. kalau x idup, naik lori pun boleh.. Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by AmyZaydee on Tue May 28, 2013 12:09 pm

nan_gpz11 wrote:13biji..tunjuk gran la.(sijil pendaftaran)..nama sapa..haha2 org punya punya ngaku sendiri punya buat apa....?13biji yang jalan berapa?..ada kebun 50ekar kelapa sawit bole la...cerita..Kz1100..semangat kena kuat..duit aja xcukup...hehe2..bole la kak amy cari 4line,buat koleksi... Very Happy

Nan - kak amy klu nak 4 inline ni kak amy ke let go GPZ500 tuu...syg gak rasanya. hmmmm apa pendapat u alls.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Restoration Project : Fzr600 - naim600

Post by Sponsored content Today at 5:05 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum