My GS550e - Restoration Projek.

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:45 am

Projek nie bukan mega pun,ada duit baru buat,sikit saja.......sejak dari tahun lepas lagi. Cat semua saya bikin sendiri di rumah,tp bolehlah.....nk lawan abg manpanjang tk kesampaian.......... Razz Razz

Konsep - modern classic.

Gmbr motor semasa dibeli dulu.

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:46 am

Projek yg sedang berjalan ;

engine telah dibarai abis. Head cam cover&block disediakan utk dicat hitam.

kena taruk paint remover utk mendapatkan hasil yg cantik





Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:48 am

hasilnya.

rocker cover dah siap



saya tk guna top clear sbb takut masalah overheated.

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:49 am

Motor nie ex-jpj so kondisi amat memuaskan walaupun ada beberapa karat di frame dan tank yg perlu ditampal/diperbaiki











Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:50 am

so cuti 2 hari nie aku mengerjakan tank+fender. Fender punyalah berlapis2 cat kena tanggal,mmg susah. Fender nie nanti aku potong pendek sbb nak disesuaikan dgn rim supermotard+tayar 17" 120mm depan.

Tank ada bocor-berkarat,jadi sabtu nnt kena hantar gi weld dulu sebelum spray primer-takut karat balik pulak

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:50 am

tu dia berkilauan parts........... :enjoy: :enjoy:







Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:51 am

baru siapkan penutup tangki > Metallic Black






sementara tu gbmr ahseng tgh pasang balik enjin >>

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:52 am

Fuhh! restoration punya kerja memenatkan, berminggu2....so kena byk bersabar, ok kat bawah nie hasil kerja tangan amatur yg tk seberapa. Frame masih kena kikis(byk kerja lagi), swingarm dah siap,aku cat Titanium Color(tk letak top clear),size cover dah siap Metallic 2K Pearls siap line putih sekali(nie letak top clear).











Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:54 am

frame baru siap

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:55 am

tu dia,tank baru siap






saya dah macam nk tukar kaler lain pulak walaupun motor hanya 80% siap....tgklah nnti.......warna merah dlm perancangan

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 7:59 am

sikit2,lelama jadi bukit......... Very Happy





ini gmbr paling latest- stop sampai sini dulu,bulan dpn baru sambung

tayar tu saya guna MZ supermotard utk blkg - 17" x 3.50" dgn size 130mm,tayar depan guna rim blkg asal dgn tayar size 18" dgn size tayar 110mm. Semua rim+hub dibuat color epoxy(powder coated)

Semoga projek ini menjadi inspirasi kepada pemilik motor lama mcm motor abg manpanjang yg memberi motivasi kepada semua pemilik motorsikal lama........ Very Happy cheers

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by husin gsx-s on Tue Nov 24, 2009 9:32 am

hebat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by shukri on Tue Nov 24, 2009 9:49 am

mmg..hebat..kalau peksa dpt 95/100 nie..huhu. Laughing

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by faizul_11 on Tue Nov 24, 2009 11:23 am

memang hebat.. kalau aku yang pasang balik enjin tu, mesti terlbih skru.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Tue Nov 24, 2009 11:45 am

huhuhu! tahniah bro! mmg hebat...lahir lah sbuah objek klasik moden yg rare! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Tue Nov 24, 2009 12:06 pm

huhuhu! klu pakai ejos yg ganaz tunjuk langit,mmg btambah la hebat bro! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Nov 24, 2009 1:42 pm

randygpz old sbk wrote:huhuhu! klu pakai ejos yg ganaz tunjuk langit,mmg btambah la hebat bro! huhuhu! Very Happy

itu sudah semestinya......mmg nk buat 4-1 carbon exhaust tetapi mbr pulak nk guna utk projek restoration gs1000e dia(2-1-2 system), jadi lambatlah sikit projek nk siap

kita org tgh servey kedai yg boleh custom stainless steel yg cantik dan semestinya oil filter boleh senang buka,pelan2 kayuh.

next projek utk gs nie

*convert switch ke fxr/panther
*4-1 stainless steel system with carbon exhaust
*convert electornic system
* meter - tgh nk tgk meter apa sesuai....ingat mau pasang Koso tp nampak moden pulak - apa pendapat?
lampu saya dah guna yamaha Fzi multi reflector.
* nk order ekor model gs- yg pendek sikit.

dulu asal nk convert ke single seater....tp wife nk naik pulak......terpaksa dual-seater.

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by amy on Tue Nov 24, 2009 7:03 pm

nnti sudah siap itu bikin ekzos kasi taw la itu tmpat ekzos mana...mau bikin juga maa...heheh

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Wed Nov 25, 2009 3:45 am

itu kedai exhaust ada mana2 tp kilang dia dkt puchong, jumaat nie mbr gs1000e gi survey dulu,tgk deyrang quote baper.

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by shukri on Wed Nov 25, 2009 4:43 am

amy wrote:nnti sudah siap itu bikin ekzos kasi taw la itu tmpat ekzos mana...mau bikin juga maa...heheh

hang pnye ekzos bkn dh sdp ka mi??hang nk buh tang mana plak??ini yg musykil si amy nie..savana dh siap ka??jeng2.. Question

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by faizul_11 on Wed Nov 25, 2009 4:28 pm

dia tengah gila ekzos. biarkan je la. nak fight dengan Yummy kot.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Thu Dec 03, 2009 7:23 am

aku klu dpt pakai kerker full system jd la...la...la...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by zull on Wed Dec 09, 2009 6:45 pm

hasil dari orang yang bersabar membuat kerja... berbaloi baloi.

zull

Age : 34
Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by zulvoyager on Fri Dec 11, 2009 10:33 am

mane gambar terbaru itu gs550e tu bro hippo nak gak tengok ni....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Wed Dec 16, 2009 9:12 am

aduh bro hippo...mlm td nape cepat je dah blk? slisih dgn aku ms br kuar dr pkok manggis da... Sad

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by Sponsored content Today at 12:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum