My GS550e - Restoration Projek.

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Wed Jan 06, 2010 4:29 pm

updated terbaru.....motor hampir siap,cuma color scheme telah ditukar kepada lain(lihat pada fender)

brek pun telah diupgraded kepada braided hose+master brake cylinder














Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Thu Jan 07, 2010 12:42 pm

huh! hebat...memancor2 kilat nye...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by MrProfessor on Fri Jan 08, 2010 4:43 am

Mantap beb .. kalau dh siap ni besok ntah cemana la kilatnye..

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by husin gsx-s on Fri Jan 08, 2010 7:34 am

jgn bile dah siap esok..
kilat puye pasal time convoy tarik hujan+ribut petir dah leh...
langsung hilang kilat..
Laughing sunny

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Fri Jan 08, 2010 8:29 am

ilang kilat,naik karat! tp tu klu jenis pmalas mcm aku la...huhuhu!

aku pcaya hippo ni jenis rajin mcm abg man...
ujan ke petir ke puting beliung ke...mto tetap bkeeelatTT!!! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by faizul_11 on Fri Jan 08, 2010 10:33 am

bling bling bling. tak payah pasang side mirror. nak tengok belakang, toleh kat enjin je. pasang side mirror boleh kurangkan kelajuan. kalau motor 20 valve xpe la. huhuhu.

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by dad on Sun Jan 17, 2010 10:31 am

abg punya moto power aa bang... saya punya baru mggu lepas tukar isi perut carbnya. alhamdulillah semua brg yg saya beli tu boleh pakai cuma jarum angin je tk sesuai. yg ori punya tu halus je mcm jarum tp yg baru tu kasar so tk muat utk masuk kedlm housing jarum tu. mggu depan nk hantar buat wiring lak sb apinya tk tetap

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Thu Jan 21, 2010 1:08 pm

dad wrote:abg punya moto power aa bang... saya punya baru mggu lepas tukar isi perut carbnya. alhamdulillah semua brg yg saya beli tu boleh pakai cuma jarum angin je tk sesuai. yg ori punya tu halus je mcm jarum tp yg baru tu kasar so tk muat utk masuk kedlm housing jarum tu. mggu depan nk hantar buat wiring lak sb apinya tk tetap

blm pawer lagi sbb tak masuk turbo+nos.....nntilah jika ada ongkos.......niat nk potong hayabusa............ Razz Razz

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Fri Jan 22, 2010 8:05 am

hippoeleben wrote:
dad wrote:abg punya moto power aa bang... saya punya baru mggu lepas tukar isi perut carbnya. alhamdulillah semua brg yg saya beli tu boleh pakai cuma jarum angin je tk sesuai. yg ori punya tu halus je mcm jarum tp yg baru tu kasar so tk muat utk masuk kedlm housing jarum tu. mggu depan nk hantar buat wiring lak sb apinya tk tetap

blm pawer lagi sbb tak masuk turbo+nos.....nntilah jika ada ongkos.......niat nk potong hayabusa............ Razz Razz



huh! hebat! huhuhu! turbo+nos! hebat! Very Happy

mto aku sihat je...tak rosak atau wat hal pn da cukup senang hati...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Fri Jan 22, 2010 9:52 am

selagi tayar tk tercabut,masih tak puas hati............ Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by faizul_11 on Fri Jan 22, 2010 10:32 am

hippoeleben wrote:selagi tayar tk tercabut,masih tak puas hati............ Very Happy Very Happy
bukan sampai tayar tercabut, nak bagi sampai putus dua pun boleh. kat sini ada orang expert. motor power sangat sampai putus dua. nanti korek2 gambo tepek kat sini. hehehe..
Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by dad on Mon Jan 25, 2010 6:15 am

hippoeleben wrote:selagi tayar tk tercabut,masih tak puas hati............ Very Happy Very Happy

fuyoooo... jangan sampai mcm tu. kira moto jd tip top dah lah... Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Mon Jan 25, 2010 8:49 am

hippo...smlm aku dah sentuh2,usap2 moto ko...mmg halus la....huhuhu!
hr ni br mtk izin...sori ye...huhuhu! Very Happy

nk tnye la...breket lampu dpn tu hang bloi kat mane? menarik la..
mto aku breket lampu wat sendri pakai aloy pemegang kaki langsir je...

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Mon Jan 25, 2010 5:11 pm

randygpz old sbk wrote:hippo...smlm aku dah sentuh2,usap2 moto ko...mmg halus la....huhuhu!
hr ni br mtk izin...sori ye...huhuhu! Very Happy

nk tnye la...breket lampu dpn tu hang bloi kat mane? menarik la..
mto aku breket lampu wat sendri pakai aloy pemegang kaki langsir je...

padan ada air liur atas motor tu.........ada bau kentaki tak?.......... Very Happy Very Happy Razz

bracket tu order dari US

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Tue Jan 26, 2010 5:35 am

hippoeleben wrote:
randygpz old sbk wrote:hippo...smlm aku dah sentuh2,usap2 moto ko...mmg halus la....huhuhu!
hr ni br mtk izin...sori ye...huhuhu! Very Happy

nk tnye la...breket lampu dpn tu hang bloi kat mane? menarik la..
mto aku breket lampu wat sendri pakai aloy pemegang kaki langsir je...

padan ada air liur atas motor tu.........ada bau kentaki tak?.......... Very Happy Very Happy Razz

bracket tu order dari US


bpe USD klu siap shiping smpy sni? huhuhu!

klu over baget,mmg aku tpaksa la pakai kaki langsir je....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Jan 26, 2010 11:55 am

dah tk ingat,kena check invoice........dlm seratus lebih

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by dad on Fri Jan 29, 2010 5:41 pm

moto mofaz ada keluarkan trail bike kecik cham kawa ksr. dia punya pemegang lampu cun mcm street fighter punya. boleh gi usha kt show room dia

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Fri Jan 29, 2010 6:15 pm

dad wrote:moto mofaz ada keluarkan trail bike kecik cham kawa ksr. dia punya pemegang lampu cun mcm street fighter punya. boleh gi usha kt show room dia

ok jugak tu.........mofaz nie dkt bukit lanjan dia punya showroom......highways nkve tk silap

jln nk ker ikea,mutiara damansara

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by dad on Sun Feb 07, 2010 6:10 am

kawasaki ksr pun ada gak part cham tu. taip ksr part dlm mudah.my nanti jumpa lah...

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Tue Mar 23, 2010 4:17 pm

akhirnya setelah berhempas-pulas cari idea,mengecat,dana.....akhirnya siap juga,dkt 2 thn projek ini.




Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by MrProfessor on Tue Mar 23, 2010 5:08 pm

Waaa.. ni boleh dikawankan ngan GS400 2 piston member saya nih...

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by jimf on Wed Mar 24, 2010 6:04 am

waaaaaa....cun laa hippo...
mmg menarik dan tertarik...
tak sia2 2 tahun punya keja tu

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by randygpz old sbk on Wed Mar 24, 2010 10:58 am

tahniah hippo! huhuhu! mto mmg cantik kilat memancor2! huhuhu!

ujung bln dpn kite gi kole kangsor same2 ye....
msti kne gi tu,sbb tu xtvt konvoi rasmi OLD SBK...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by akumatmoto on Mon Apr 26, 2010 3:31 pm

waw..kagum teman mnengoknyerr..bile nak bawak itu 'kekasih' lepak2
ngan geng2 oldsbk??kat kuale tak nampak pon ikut skali??huhuhu...
(bertambahlh geng "samurai")

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by hippoeleben on Mon Apr 26, 2010 3:59 pm

akumatmoto wrote:waw..kagum teman mnengoknyerr..bile nak bawak itu 'kekasih' lepak2
ngan geng2 oldsbk??kat kuale tak nampak pon ikut skali??huhuhu...
(bertambahlh geng "samurai")

Tk dapek gi kole......kerja hari minggu. nnti lah ada kelapangan lepak jugak. Motor pun blum idup roadtax+insuran.....byk 'bini' nk tanggung........skrg guna bini gsx750e dulo.

Back to top Go down

Re: My GS550e - Restoration Projek.

Post by Sponsored content Today at 5:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum