Awal mula pertama mula - Salam perkenalan dari Mie

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Awal mula pertama mula - Salam perkenalan dari Mie

Post by jagindas on Tue Aug 02, 2011 4:54 pm

selamat kembali

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Awal mula pertama mula - Salam perkenalan dari Mie

Post by ajemi on Tue Aug 02, 2011 5:22 pm

randygpz old sbk wrote:hmmm....dah 2 thn mganaz lupe umh OLD SBK ni....

skng dah tak mganaz,br ingat blk ye....huhuhu! Very Happy

uih...hehehe, jgnla sifu berkata begitu, kuikuikui...sbnrnye berhempas pulas mencari modal supaya tak dijual moto ni, almaklumla, time nak bayar kos belanja repair tu dulu dah dekat2 ngan majlis kawen hamba, alhamdulillah...last2 dapat jugak selamatkan dua2, moto roda dua dapat, moto kaki dua pun dapat, huhuuhu....lepas2 tu memang duduk berbungkus la moto tu tak jalan, pasal ongkos nya dah takde, hhehehehe.....

Back to top Go down

Re: Awal mula pertama mula - Salam perkenalan dari Mie

Post by randygpz old sbk on Tue Aug 02, 2011 6:46 pm

ajemi wrote:
randygpz old sbk wrote:hmmm....dah 2 thn mganaz lupe umh OLD SBK ni....

skng dah tak mganaz,br ingat blk ye....huhuhu! Very Happy

uih...hehehe, jgnla sifu berkata begitu, kuikuikui...sbnrnye berhempas pulas mencari modal supaya tak dijual moto ni, almaklumla, time nak bayar kos belanja repair tu dulu dah dekat2 ngan majlis kawen hamba, alhamdulillah...last2 dapat jugak selamatkan dua2, moto roda dua dapat, moto kaki dua pun dapat, huhuuhu....lepas2 tu memang duduk berbungkus la moto tu tak jalan, pasal ongkos nya dah takde, hhehehehe.....




la...ye ke?

nape tak jemput OLD SBK Owners dtg mjlis kawin tu...blh kitorg dtg eskot ke memeriahkan suasane...huhuhu!

ape pn tahniah la yg dkejor dpt,yg dgendong tak kciciran....huhuhu! Very Happy

bro duk klang ye?

Back to top Go down

Re: Awal mula pertama mula - Salam perkenalan dari Mie

Post by ajemi on Wed Aug 03, 2011 3:57 am

randygpz old sbk wrote:

la...ye ke?

nape tak jemput OLD SBK Owners dtg mjlis kawin tu...blh kitorg dtg eskot ke memeriahkan suasane...huhuhu!

ape pn tahniah la yg dkejor dpt,yg dgendong tak kciciran....huhuhu! Very Happy

bro duk klang ye?

ha ah iyee.... hehe

Segan la nak jemput, time tu kita xsempat mukaddimah berkenalan lagi, and time tu memang saya shutdown terus xtvt moto.
Bulan Dec 2009 baru moto start repair, Ogos 2010 baru moto siap sepenuhnya, Oct 2010 sibuk kawin, lepas2 tu duit dah tarak abeh kat repair moto n kawin, bungkus terus moto, la ni baru nak pelan2 kayuh aktif balik, insyaallah.
Time majlis kawin dulu member2 seZX7 n beberapa kenalan moto je yg dtg membantu memeriahkan suasana.
Saya pun menyimpan cita2 nak ke bengkel pokok manggis tu, nak merasa hasil kerja tangan otai2 sana Very Happy
Saya jarang ada di klang, just rumah org tua aje di sana, most of the time sy di seri kembangan.

Back to top Go down

Re: Awal mula pertama mula - Salam perkenalan dari Mie

Post by randygpz old sbk on Thu Aug 04, 2011 9:55 am

Oo...mcm tuu...

sy pn jarang kt klang,biasa weekend je kat sna jenguk org tua....
tp mlm td blk jap,htr GPz550 ijan utk wat kosmetik luaran stok rayeee! Very Happy

umah org tua kt jln masjid off jln kapar...
area petronas SKi....huhuhu!

mggu ni blk la...nk bebuka dgn famly smua.... Very Happy

Back to top Go down

Re: Awal mula pertama mula - Salam perkenalan dari Mie

Post by katanaf4775 on Fri Aug 05, 2011 12:10 pm

ajemi wrote:
faizul_fzr wrote:
motor tu boleh idup. tapi ada kompilasi saraf sikit. kena wat operation jugak. macam kena tukar crankshaft je. ada bunyi tik tik tik tik. conrod dengan crankshaft dah longgar. tak tau mana satu yang nak kena tukar. tunggu doktor pakar operate baru nampak isi perut. Shocked Shocked

Uikksss...!! takotnyer....lagi laju enjin, lagi tinggi RPM lagi laju dan kuat ke bunyi tik tik tik tik tu?
Kalau ye, macam sama je la yg terjadi kat aku.
Kes aku dulu, jadi kat hiway mex kl-putrajaya tu. tgh menten 120-130 tetiba bunyi tik tik tik dalam enjin, lagi laju, lagi kuat, terus menten je bawak 60 sampai la bengkel. bagai nak patah tangan ngan pinggang ni nak abeskan hiway tu bwk 60, hehehehe.....

huhuhu...majal kalu kena macam tu, aku pong pernah kena cam tu gak , sampai motor kriss potong sebelah senyum-senyum je..huhuhu..yelah 60km/j. Tak per lah Mi kalau ada ongkos lebih baru la repair sikit-sikit, lama-lama siap gak kan...

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Awal mula pertama mula - Salam perkenalan dari Mie

Post by Sponsored content Today at 1:29 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum