Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 12:50 pm



Buku - Legend Bike KATANA & Ninja Suzuki GSX1100S GSX Kawasaki GPZ900R GPZ Japan

Harga dalam ebay $39.99

Sumber di sini

Saya sudah pesan member study di Jepun (tahun 2010 - 2013) cari buku ini tapi dia kata tak jumpapun!


Last edited by lukmanw on Thu May 30, 2013 3:14 pm; edited 1 time in total

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by nan_gpz11 on Thu May 30, 2013 2:10 pm

abg man panjang ada buku katana..1 almari...yang 1 almari lagi spare part katana,...amy9 pula ada buku ninja9 vs vf1000r.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by lukmanw on Sun Jun 02, 2013 9:09 am

Terima kasih Man Panjang. Aku sudah dapat contact Jono. Malam tadi dia baru balik Jakarta. Hari ini satu hari dia di Kedai Aseng Mok.

Jono merupakan biker asal Dayabumi/Tabung dan dia juga antara biker terawal yang ada website sendiri menggunakan tripod sebelum adanya blog/forum.

Website Jono ialah TABUNG BIKERS MALAYSIA dan boleh lawat di sini.

Jono kini memiliki Z1000 dan pada masa yang meluahkan rasa kesalnya kerana menjual Katana 750nya.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by lukmanw on Sun Jun 02, 2013 3:05 pm



Dari FB Noorhalim Rahmat

Ini adalah ciptaan saya & reka bentuk yg pertama engine 135cc, ianya menyebabkan saya terpilih menjadi:

* Bintang Bulan Ini (BBI) dlm majalah" Roda Roda"
* Motor Show di Plaza Bukit Bintang
* Pameran Tajaan Kelab Cinta Malaysia

Kenangan lama menguji idea & fikiran saya.

Terima kasih kepada wartawan & jurufoto RR Mohd Rawi yg menulis kisah ini.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by manpanjang on Sun Jun 02, 2013 3:07 pm

lukmanw wrote:Terima kasih Man Panjang. Aku sudah dapat contact Jono. Malam tadi dia baru balik Jakarta. Hari ini satu hari dia di Kedai Aseng Mok.

Jono merupakan biker asal Dayabumi/Tabung dan dia juga antara biker terawal yang ada website sendiri menggunakan tripod sebelum adanya blog/forum.

Website Jono ialah TABUNG BIKERS MALAYSIA dan boleh lawat di sini.

Jono kini memiliki Z1000 dan pada masa yang meluahkan rasa kesalnya kerana menjual Katana 750nya.

no problem...seronok abg lokman dpt berckp ngan Jono ? mesti kuar semo citer2 lamakan... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by lukmanw on Sun Jun 02, 2013 3:41 pm

manpanjang wrote:no problem...seronok abg lokman dpt berckp ngan Jono ? mesti kuar semo citer2 lamakan... Very Happy Very Happy

Very Happy Very Happy Very Happy ........ hanya kita berdua yg pasti tahu dan sudah tentu tak boleh open discussion dlm forum OSO ni Very Happy Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 8:32 am

Maklumat lengkap (sejarah, semua model, teknikal info, dll) mengenai Katana boleh di-download di sini. Pemilik dan peminat Katana mesti memiliki maklumat/dokumen ini.


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 8:56 am

Ramai yang tak tahu uniquie style ini direka oleh org Jerman - Hans A. Muth, Hans Georg Kasten dan Jan Olof Fellström, pemilik/pengasas Target Design, syarikat yang merekabentuk Katana ini.

lukmanw wrote:Maklumat lengkap (sejarah, semua model, teknikal info, dll) mengenai Katana boleh di-download di sini. Pemilik dan peminat Katana mesti memiliki maklumat/dokumen ini.


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by manpanjang on Thu Jun 06, 2013 10:57 am



buku saya yg cam nie bang lukmanw.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by faizul_11 on Thu Jun 06, 2013 11:25 am

sekali semua sudah keluar buku daaa.... buku ni, pegi ride kemana2, bawak masuk beg ke bang Man?? Very Happy Very Happy Very Happy


_________________

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by manpanjang on Thu Jun 06, 2013 11:52 am

faizul_11 wrote:sekali semua sudah keluar buku daaa.... buku ni, pegi ride kemana2, bawak masuk beg ke bang Man?? Very Happy Very Happy Very Happy


x dalah...dlm porch bag ada plug & cdi jer..dlm bag ada throttle & clutch cable... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by nan_gpz11 on Thu Jun 06, 2013 12:08 pm

Kalau ada org ckp nk pinjam kejap..jgn kasi..buku bang man...nanti kena colik..susah..hehe2... Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 1:29 pm

isi tulis bahasa Jepun ke?

manpanjang wrote:

buku saya yg cam nie bang lukmanw.. Very Happy Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by manpanjang on Thu Jun 06, 2013 4:01 pm

lukmanw wrote:isi tulis bahasa Jepun ke?

manpanjang wrote:

buku saya yg cam nie bang lukmanw.. Very Happy Very Happy

haah..tulisan jepun...puas gak lah nak baca... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by shukri on Tue Jun 11, 2013 10:27 am

asyik katana dan gpz9 aje..maka..berbangga la si owner2 nyer...abg man sy utang 1 plug...apa pun clutch dan throtle cable kita sama bukan???hehe..so ribe bersama adik tk goyang la...abg ada..lalala

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by manpanjang on Tue Jun 11, 2013 11:30 am

shukri wrote:asyik katana dan gpz9 aje..maka..berbangga la si owner2 nyer...abg man sy utang 1 plug...apa pun clutch dan throtle cable kita sama bukan???hehe..so ribe bersama adik tk goyang la...abg ada..lalala

bangga tu x delah... Very Happy Very Happy

plug x yah lah shuk, masih ada 3 lg.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by shukri on Tue Jun 18, 2013 9:08 pm

Buku bnyk buku...tringat slot 1 stesen radio 'fakta atau auta'...jgn auta sgt ye kan bang ijul...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by lukmanw on Thu Jun 20, 2013 8:23 pm





Mesti cari dan beli buku ini. Cerita penuh di sini.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by nan_gpz11 on Fri Jun 21, 2013 2:41 am

Huhuhu2...kalo abg lokman jumpa kasitau saya, nk satu..naskah..hehe2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by faizul_11 on Fri Jun 21, 2013 5:08 am

Mau jugak satu.. Lepas ni xde dah pinjam2.. Nak baca beli sendiri.. Hehehe.

_________________

Back to top Go down

Re: Bahan rujukan (buku, majalah, suratkhabar, filem, blog dll) berkaitan motor metro

Post by Sponsored content Today at 7:02 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum