2 motor ipoh

View previous topic View next topic Go down

2 motor ipoh

Post by ex5s on Tue Oct 12, 2010 8:33 pm

untuk makluman semua..di ipoh, perak ada satu bengkel yang sentiasa membaiki motor-motor oldskool..ini juga bengkel saya.
nama bengkel - 2 motor
nama tuan punya bengkel(mekanik) - faizul
terlalu banyak motor-motor oldskool yang telah dibaiki disini, diantaranya 4-stroke / 2-stroke / vespa..
waktu operasi bengkel : isnin - khamis(9.30am - 7.00pm)
jumaat(3.30pm - 7.00pm)
sabtu(9.30am - 7.00pm)
ahad - bercuti untuk hari keluarga / riding time especially meleper di cameron highland...

sekiranya ada diantara kawan-kawan yang mengalami masalah motorsikal di area ipoh atau berdekatan..bolehlah dibaiki disini.
anything call : 012-5277272

* alamat & lokasi bengkel diatas akan dipaparkan kemudian, TQ

ex5s

Age : 44
Location : ipoh, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: 2 motor ipoh

Post by zulvoyager on Wed Oct 13, 2010 10:07 pm

terima kasih bro info tu..... Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: 2 motor ipoh

Post by atanfzr on Thu Oct 14, 2010 4:33 pm

Tumpang tanya....kat mana letaknya skru untuk buang engine oil unt
FZR600R...ada satu skru bawah cover megnet&coil...bolt saiz 17 rasanya..
tapi atas kepala bolt tu ada satu skru kepala bunga (+) pulak...betul ke yang tu ?...nak 2kar minyak engine ni...D.I.Y......dulu dari rxz...TZM...smua
D.I.Y....tak pernah masuk kedai pun...smua dari petua2 sifu2 mekanik....tolong beri tunjuk ajar sifu....kalu ada gambar baguih gak...
(RXZ,TZM takpe kalu salah buat....spepat senang dapat.....yang ni hu hu hu....) Smile

Back to top Go down

Re: 2 motor ipoh

Post by rrrider on Sat Oct 16, 2010 4:05 pm

salam...........kalu ada gambar oil sump tu maybe sy bole bantu kalu x de ssh skit... Very Happy

Back to top Go down

Re: 2 motor ipoh

Post by atanfzr on Mon Oct 18, 2010 6:42 pm

salam....tadi masa nak pulang dari kg...baru nak mula jalan tiba2 cable
clutch putus....nasib baik masih kat umah...blh gak repere cara terkejut...bg blh jalan je...smpai dgan slamat ke batu kawan ni...dah ganti dah kabel tu tadi...tapi pakai TXR150 punya...modified...nak cari yg ori kat mana bleh dapat ? brapa RM... itu satu hal....dlm kpala ni ada satu tgh dok pikir....kalau fuel(petrol) pump rosak...mana boleh dapat ?....motor apa yg pakai fuel pump yg sama...?ada cadangan tak ?

Back to top Go down

Re: 2 motor ipoh

Post by zul_cbr on Mon Oct 18, 2010 8:22 pm

atanfzr wrote:salam....tadi masa nak pulang dari kg...baru nak mula jalan tiba2 cable
clutch putus....nasib baik masih kat umah...blh gak repere cara terkejut...bg blh jalan je...smpai dgan slamat ke batu kawan ni...dah ganti dah kabel tu tadi...tapi pakai TXR150 punya...modified...nak cari yg ori kat mana bleh dapat ? brapa RM... itu satu hal....dlm kpala ni ada satu tgh dok pikir....kalau fuel(petrol) pump rosak...mana boleh dapat ?....motor apa yg pakai fuel pump yg sama...?ada cadangan tak ?

kalau dah terdesak sgt, boleh cuba fuel pump motor lain yg cc nya lebih kurang atau lebih besar...cuma kna tahu utk modify skit kat wiring.

pastikan condition carb ok lah, sbb takut tembak minyak lebih, bleh jadi overflow plak. tp kalo float carb ok, takde masalah...

zul_cbr

Age : 28
Location : JB, MLK

View user profile

Back to top Go down

Re: 2 motor ipoh

Post by sheikh on Mon Nov 08, 2010 4:45 am

Salam buat semua bikers,
Saya terpanggil untuk menyatakan sokongan terhadap bengkel sahabat saya iaitu " 2 motor" - saudara Faizul pemilik nya . Untuk makluman semua bikers , bengkel milik saudara Faizul ini tidak hanya bertumpu kepada motor2 oldskool sahaja malah supabike model baru juga mampu diservis serta dibaik pulih beliau . Kecemerlangan serta mutu perkhidmatan yang diberikan amat saya kagumi malah motor saya sendiri mendapat sentuhan beliau ! Syabas saya ucapkan kepada " 2 motor" dan teruskan kecemerlangan ini !

Ikhlas dari : "sheikh" GPZ 600R - Batu Gajah, Pk.

Back to top Go down

Re: 2 motor ipoh

Post by paklang on Wed Oct 29, 2014 6:13 pm

Assalamualaikum. Honda st1100 kalau brek jem berapa kos service.motor d Ipoh

Back to top Go down

Re: 2 motor ipoh

Post by Sponsored content Today at 11:45 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum