giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Sat Aug 04, 2012 11:57 pm

Salam dari rizal Savanna......member baru....motor lama...otak sederhana...hehehe..kuda tunggangan..savanna 750se...kenal O.S.O dari bro Man panjang (katana jerung)......terima kasih bro....(byk dia bantu oooooo)..ride pertama ke banting berbuka puasa bersama zulfahmi......perghhhh...Rider negara tu....suspek la der...umur...agak dah tua dah.... hahahaha....36 thn... lokasi di taman dato harun, jalan kelang lama......motor yg ada ditangan katana savana,katana 400cc,rgv 125,suzuki fxr 150,honda rider 135 dan tak dilupakan cik COMEL saya.......diharap kedatangan saya dapat diterima dan diguna pakai serta di info bg sebarang aktiviti.... hobi seperti berikut...ride....tackle awek...ride lagi...dan yg paling penting keluarga kena jaga dulu hehehe....ok bro semua..salam dari rizal savanna.......

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by manpanjang on Sun Aug 05, 2012 6:34 am

slmt dtg & slmt berforum...

dgr smlm dpt offfer baik punyer...jgn jual aaa... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by AtanFZi on Sun Aug 05, 2012 7:07 am

sudh ada org offer ka...katana oh katana.

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by husin gsx-s on Sun Aug 05, 2012 7:13 am

welcome... hanya pahlawan berdarah samurai sahaja tidak akn melepaskan pedangnya ke tangan musuh... huhuhuhu....

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by faizul_11 on Sun Aug 05, 2012 10:00 am

rizal savanna wrote:.....motor yg ada ditangan katana savana,katana 400cc,rgv 125,suzuki fxr 150,honda rider 135 dan tak dilupakan cik COMEL saya.......

ini motor masih hidup ka?? kasi tunjuk gambar sikit bro.. Very Happy Very Happy Very Happy email gambar pun ok kalau belum pandai upload.. faizul_san287@yahoo.com

_________________

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by nan_gpz11 on Sun Aug 05, 2012 6:48 pm

Haaa..ye la bang..lepas raya acara tahun klass( 125cc-150cc)supersport akan ke perlis..apa lagi,kasi turun la Rgv125f(nf125 13a)..hehe2..saya pun pakai 125cc gak...kembali dizaman
Remaja..sesi ujian kelayakkan akan di buat xlama lagi..rawang-k kangsar...3minggu kemudian..baru kita ride ke perlis balik hari(24jam)...tarikh akan di bincangkan kemudian..kita raya dulu..la..haha2.

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by MKI on Mon Aug 06, 2012 3:58 am

Selamat Berforum bro.. Taman Dato Harun, Taman Medan, Kelang Lama semua area2 je ni.. Smile

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Mon Aug 06, 2012 7:17 am

perghhhhh...byk reply...terbaik ni......dozo dozo...ofer ke langit pun belum tentu terjual pedang ku itu...tapi kalu sampai ke bulan boleh difikirkan ahak ahak ahak...tetapi sementara sampai ke bulan akan ku berjuang sehingga ke titisan EO terakhir.....motor semua ada lagi.....akan di upload gambir-gambir itu nanti.....tungguuuuuuuu.....sebab katana 400 itu berada di rawang jem kat sana bulan lepas,rgv tak ada fering sbb jatuh maka ianya pecah berderai (dgn nada sedih).....fxr ada 4 bijik....tak tersusun nak ambik sume sekali... comel mau kena tukar itu fering dah buruk sangat...raider baru je siap kaler ori balik...saya cuba hantar gambar ok

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by zr11 on Mon Aug 06, 2012 5:16 pm

welcome & selamat berforum.. Very Happy

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by nan_gpz11 on Tue Aug 07, 2012 2:56 am

huhu2..xpayah jauh2 bang pegi bulan..kita pegi k kangsar aja mkn pari bakar pakai moto
1 piston...xpayah berjuang penat2..enjoy aja ride.....pakai 2 stoke la best..dia punya bunyi
Yang seronok dengar...rgv125,kasi bikin...ini objek betol2 terancam ini..susah nk jumpa
Jln meredah lebuh raya... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by faizul_11 on Tue Aug 07, 2012 9:08 am

sebelum ke k.kangsar kena buat free practice dulu. ke RNR Sunga Buluh.. kalau situ pun x sampai, bungkus selimut je la.. memang ramai yang bercita2 tinggi walau sampai ke bulan sekalipun. ada yang nak ke penang, sampai USJ je motor dah problem.. dan macam2 lagi.. memang 2 stroke punya performance sukar dijangka.. huhuhu.. yang laju sampai boleh cucuk 1100 pun ada.. Sad Sad

_________________

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Tue Aug 07, 2012 10:49 am

hehehe..rizal tak kisah kemana sahaja akan ku follow..asalkan tiada masaalah lain yg mengganggu.....dah try htr gambar tapi tak berjaya la pulak..abg man....ok ke?? apa mcm?? mau ride ka??

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by manpanjang on Tue Aug 07, 2012 5:47 pm

rizal savanna wrote:hehehe..rizal tak kisah kemana sahaja akan ku follow..asalkan tiada masaalah lain yg mengganggu.....dah try htr gambar tapi tak berjaya la pulak..abg man....ok ke?? apa mcm?? mau ride ka??

moto aku moto sukan 110 cc jer..x layak der.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by nan_gpz11 on Tue Aug 07, 2012 6:18 pm

..huhu2..dulu2 saya dah kata..ketogori klass 125cc-150cc adalah paling mengerunkkan..
jentera kena betol2 kuat..,bukan pasal nk laju..kita nk tahan aja..hehe2...ada yang laju2 bertarik la..dari ipoh sampai banting..walau mcmana keadaan jentara menimpa malapetaka
Sifat serik xpernah ujud..diatara kita..gelak2 lagi ada..tuu yang saya kagum dgn dia org nie
Bila dah pakai motosikal besar biasanya kita akan lupa yang kecik2 nie..pasal kita rasa
Kita dah hebat...,tapi bila yang kecik bole ikut yang besar..sepanjang2 jln...mungkin apa yang,izul kata..,kita akan ckp xmungkin...metos dan mcm2 lagi..tapi suma nie tegnology...
Xmustahil ia berlaku..yang pasti ia benar berlaku....kita bwk jentera kena ikot kemampuan diri kita dan jentera..yang kita bwk..hehe2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Tue Aug 07, 2012 7:49 pm

manpanjang wrote:
rizal savanna wrote:hehehe..rizal tak kisah kemana sahaja akan ku follow..asalkan tiada masaalah lain yg mengganggu.....dah try htr gambar tapi tak berjaya la pulak..abg man....ok ke?? apa mcm?? mau ride ka??

moto aku moto sukan 110 cc jer..x layak der.. Very Happy Very Happy

ye la..yg sukan tu sukan la..yg pedang dan kereta tapi kecik tu takkan nak simpan buat ulam je?? hehehehe Laughing

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by nan_gpz11 on Wed Aug 08, 2012 3:49 am

..hehe2..borak2 kosong aja bang...saya selalu ride suka bersendirian..atau kat tengah2..tapi kalo abg man dgn usin bila dah jumpa..fuhhh!!..mcm peluru dia pegi...katana ooo..dah 7thh old bike ride ke serata tanah air..objek yang bernama savana..xpenah ada yang ikot...hehe2..
nak simpan bole...bungkus dgn plastik kalo tidak..karat la jawapnya..haha2 Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by halip on Fri Aug 10, 2012 7:32 pm

selamat datang selamat berforum bro..
sy pun taman medan gak,, Smile

halip

Location : bandar saujana putra 0176350113

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Tue Aug 14, 2012 1:18 am

halip wrote:selamat datang selamat berforum bro..
sy pun taman medan gak,, Smile


kat mana tmn medan tu bro?? bg tau laaaa.....boleh berkawan n ngeteh...say kat dato harun dekat je dgn masjid

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Tue Aug 14, 2012 1:25 am

isk.....mcm mana la nak masukkan gambir nih......isk isk isk.....

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by nan_gpz11 on Tue Aug 14, 2012 3:32 am

Haha2..mana bang gambar RGV125..kasi masuk la gambar..mau tgk..hehe2..izul ada sebiji
PCH81,..saya pun ada sebiji..tgk dibaiki..yang paling cermerlang izul punya..pasal dah
Sampai wang kelian,k perlis indara kayangan.. Sad

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by MKI on Tue Aug 14, 2012 5:26 am

rizal savanna wrote:isk.....mcm mana la nak masukkan gambir nih......isk isk isk.....

bro pkai link ni bagi memudahkan upload

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by MKI on Tue Aug 14, 2012 5:27 am

rizal savanna wrote:
halip wrote:selamat datang selamat berforum bro..
sy pun taman medan gak,, Smile


kat mana tmn medan tu bro?? bg tau laaaa.....boleh berkawan n ngeteh...say kat dato harun dekat je dgn masjid

xpnh pon nmpk kelibat katana kdng2 lalu juga area2 ni..
biasa la duduknya sekitar-sekitar jek

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Tue Aug 14, 2012 11:21 pm

MKI wrote:
rizal savanna wrote:
halip wrote:selamat datang selamat berforum bro..
sy pun taman medan gak,, Smile


kat mana tmn medan tu bro?? bg tau laaaa.....boleh berkawan n ngeteh...say kat dato harun dekat je dgn masjid

xpnh pon nmpk kelibat katana kdng2 lalu juga area2 ni..
biasa la duduknya sekitar-sekitar jek

mmg la tak pernah sbb saya dalam kg bawak suzuki fxr jeh.......keluar baru bwk..tapi ada gak sekali sekala bawak pusing kg... dah duduk sini selama hampir 45 thn dari arwah atuk lagi.......

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Tue Aug 14, 2012 11:22 pm

MKI wrote:
rizal savanna wrote:isk.....mcm mana la nak masukkan gambir nih......isk isk isk.....

bro pkai link ni bagi memudahkan upload

mana linknyer????

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by rizal savanna on Tue Aug 14, 2012 11:30 pm

bro man...nak meter...arghhhhh tak tahan dah ni

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: giler motor...kenal motor...kenal owner...kenal O.S.O

Post by Sponsored content Today at 6:58 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum