Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

View previous topic View next topic Go down

Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:30 pm

Pada 6hb Julai 2013 kami ( Kak Amy dan saya ) serta adik saya ( yg dtg dari KL sorang2 ) bersama 3 ahli Kelab Kedah Setar Bikers
telah pergi ride bersama2 ke Pak Bara, Thailand. Berikut di bawah sedikit gambar kenangan yang diambil ketika itu ....

kejap lagi upload .....


zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:39 pm

" />

Naza Blade tu adik saya datang dari KL utk join kita org ke sana .....


Last edited by zaydeeak on Fri Jul 12, 2013 10:41 am; edited 2 times in total

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:42 pm

[img][/img]

Semasa di boarder Wang Kelian ...

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:43 pm

[img][/img]

Berhenti makan di sebuah restoran muslim ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:46 pm

[img][/img]

Solat tetap jangan dilupa ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:47 pm

" />
 
Di jetty Pak Bara dan sekitarnya .... kami buat pose rasmi OSO tu ... hehehe

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:49 pm

[img][/img]

Makan lagi di tepi pantai Pak Bara .... teh nya sedapppp

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:51 pm

[img][/img]

Perjalanan pulang ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Mon Jul 08, 2013 3:53 pm

[img][/img]

Perjalanan pulang ....

Next ride ke Krabi .... lepas raya.
OSO geng ...jommmm kita ...

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by AmyZaydee on Mon Jul 08, 2013 4:15 pm

Kami pergi balik hari saja...tak boleh nak tidor disana sbb esoknya anak2 sekolah... tp pengalaman layan lap di Wang Kelian kelakar... kak amy paling slow sekali. 3 org yg ikut belakang kak amy mesti tension tak leh nak lap sgt hahahahaha...sian mereka. maaf ye zaydee...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by faizul_11 on Mon Jul 08, 2013 5:07 pm

yang motor retro lagi satu tu, VFR400 atau CBR400? tak jelas gambar motornya..

best la boleh sampai keluar sempadan.. Very Happy Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by nan_gpz11 on Mon Jul 08, 2013 5:23 pm

Tahniah..kakamy dan bang zaidi,dan rakan2..sampai siam....hehe2..kita xada cita nk masuk siam..,tunggu la sampai masa nanti sampai gak siam haha2..CBR400RR tu ijul..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by AmyZaydee on Tue Jul 09, 2013 11:27 am

faizul_11 wrote:yang motor retro lagi satu tu, VFR400 atau CBR400? tak jelas gambar motornya..

best la boleh sampai keluar sempadan.. Very Happy Very Happy 

CBR400 mcm nan kata tuu ijul... exhaust sport utk kereta kancil tuuuu.. hehehe Very Happy  Very Happy Very Happy 

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by AmyZaydee on Tue Jul 09, 2013 11:32 am

nan_gpz11 wrote:Tahniah..kakamy dan bang zaidi,dan rakan2..sampai siam....hehe2..kita xada cita nk masuk siam..,tunggu la sampai masa nanti sampai gak siam haha2..CBR400RR tu ijul..

tqvm Nan.... ingat nk pi CH hari ahad tuu. tp rasanya jauh lagi CH tu dari pi Pak Bara...

Next year punya event masuk siam laa Nan... masuk dlm calender. hehehe.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Thu Jul 11, 2013 4:58 am

Salam Nan dan Ijul ..... saya nak tanya sikit nie. Adik saya yang pakai Naza Blade tu nak join OSO boleh ke? Dia mintak saya tanyakan sebab segan moto dia bukan old scool tapi ingat nak join OSO ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by faizul_11 on Thu Jul 11, 2013 7:03 am

zaydeeak wrote:Salam Nan dan Ijul ..... saya nak tanya sikit nie. Adik saya yang pakai Naza Blade tu nak join OSO boleh ke? Dia mintak saya tanyakan sebab segan moto dia bukan old scool tapi ingat nak join OSO ....

joint je bang zaidee. xde salah apa pun.. kita bukan ada kasta apa2 pun.. yang penting ada motor boleh jalan. lagi ramai, lagi meriah. pelbagai motor pun ada. 82-92 tu, pelakon utama je. krew2 + pelakon tambahan lagi ramai dari pelakon utama. tanpa bantuan krew2 dan pelakon tambahan, filem jadi bosan la.. Very Happy Very Happy Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Thu Jul 11, 2013 9:36 am

faizul_11 wrote:
zaydeeak wrote:Salam Nan dan Ijul ..... saya nak tanya sikit nie. Adik saya yang pakai Naza Blade tu nak join OSO boleh ke? Dia mintak saya tanyakan sebab segan moto dia bukan old scool tapi ingat nak join OSO ....

joint je bang zaidee. xde salah apa pun.. kita bukan ada kasta apa2 pun.. yang penting ada motor boleh jalan. lagi ramai, lagi meriah. pelbagai motor pun ada. 82-92 tu, pelakon utama je. krew2 + pelakon tambahan lagi ramai dari pelakon utama. tanpa bantuan krew2 dan pelakon tambahan, filem jadi bosan la.. Very Happy Very Happy Very Happy 

Terimakasih ...

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by atan7800 on Thu Jul 11, 2013 9:46 am

tumpang lalu, hehehe... betul2 boleh jer join bang, meh la ajak adik abg zaidey, kita kasi panjang kalau konvoi, meh tukar2 pandapt, pandangan, kan,

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Thu Jul 11, 2013 9:48 am

atan7800 wrote:tumpang lalu, hehehe... betul2 boleh jer join bang,  meh la ajak adik abg zaidey, kita kasi panjang kalau konvoi, meh tukar2 pandapt, pandangan, kan,

Dah Atan .... dia baru jer post salam perkenalan kejap tadi .... Very Happy Very Happy Very Happy 

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by nan_gpz11 on Thu Jul 11, 2013 10:53 am

Salam2..abg zadee,..,bole mari la joint..pakai kriss110 pun saya terima..hahaha2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by atan7800 on Thu Jul 11, 2013 11:42 am

hahaha, nampaknya sekarang skuter makin hidup kembali v100, pasolla, laju pulak tu,

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by zaydeeak on Thu Jul 11, 2013 11:55 am

Atan, kamu tak join depa ke pi CH ahad lalu?

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by atan7800 on Thu Jul 11, 2013 1:25 pm

aisey bang zaidee, maap ler, saya x dapat g sesangat, sbb da wat aipoiment dgan family nak balik kg, bersih2 kubur kat kg, tanjung karang aduh, sayang gk.... tp isnin laluan yang sama kena g taiping lalu jalan nak CH hehehe... kira saya terlewat, hahaha

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by AmyZaydee on Thu Jul 11, 2013 5:31 pm

atan7800 wrote:aisey bang zaidee, maap ler, saya x dapat g sesangat, sbb da wat aipoiment  dgan family nak balik kg, bersih2 kubur kat kg, tanjung karang aduh, sayang gk.... tp isnin laluan yang sama kena g taiping lalu jalan nak  CH hehehe... kira saya terlewat, hahaha

atan tak pa next ride mesti ikut ek...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by AmyZaydee on Thu Jul 11, 2013 5:32 pm

atan7800 wrote:aisey bang zaidee, maap ler, saya x dapat g sesangat, sbb da wat aipoiment  dgan family nak balik kg, bersih2 kubur kat kg, tanjung karang aduh, sayang gk.... tp isnin laluan yang sama kena g taiping lalu jalan nak  CH hehehe... kira saya terlewat, hahaha

atan tak pa next ride mesti ikut ek...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Ride ke Pak Bara, Thailand 6hb Julai 2013

Post by Sponsored content Today at 7:01 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum