ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Fri Sep 20, 2013 3:11 pm

ITENARY RIDE..
DESTINASI : K PERLIS INDRA KAYANGAN
TARIKH : 21,22HB SEPT 2013.

DAY1 (JUMAAT)
21.00pm - Kumpul di r&r rawang.
22.00pm - berlepas.
0330am - (21hb sept 2013).r&r gurun.

DAY2 (SABTU)
0830am bergerak ke k perlis(laluan alor star,muzium padi)..kg sg baru.
11.45am - (makan tghari k perlis).
12.30pm - bergerak (taman anggor perlis,wangkelian).
15.00pm - chek in sri malaysia kangar perlis (aktiviti bebas).
2000pm - mkm mlm di k perlis (santai tepi jeti)
2200pm - xtvt bebas
Tidur..

DAY 3 (AHAD)
0800am - sarapan pagi..
11.00am - bertolak pulang.
16.00pm - (r&r sg buluh makan satey dan bersurai).

Semoga dilancarkan perjalanan pergi dan pulang..
Amiin..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Fri Sep 20, 2013 3:11 pm

senarai peserta;

1) nan_gpz - mito lawson 125
2) faizul_11 - RG125FN
3) Sahrul Salihi - KRZ150
4) Ucop N Ucop - KRZ150
5) Aizan_st - CK9 150
6) Muhammad Syahmi - ZX150RR
7) Pais Basri - KRZ150
8 )Ahmadi (kecik) - ZX150RR

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Fri Sep 20, 2013 3:12 pm

lag off di RNR Rawang antara 10pm - 10.45pm... kepada yang berkelapangan boleh datang menyaksikan jentera retro terhebat membelah lebuh raya utara selatan.. Cool Cool Cool 

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by AmyZaydee on Fri Sep 20, 2013 4:09 pm

Semoga selamat di dalam perjalanan pergi dan pulang. Hati2 di jalan raya. jgn Sleep  atas motor ek. heheheh 

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Sun Sep 22, 2013 2:03 am

Ride hari Jumaat dan sabtu semua berjalan dengan lancar. hari ini 22/9, semua akan bertolak balik.. semoga perjalanan hari ini lancar dgn cuaca yang cantik.

Terima kasih kak Amy dan abg zaydee yang sudi datang.. InsyaAllah hujung tahun kita ketemu lagi..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by AmyZaydee on Sun Sep 22, 2013 5:26 pm

 
faizul_11 wrote:Ride hari Jumaat dan sabtu semua berjalan dengan lancar. hari ini 22/9, semua akan bertolak balik.. semoga perjalanan hari ini lancar dgn cuaca yang cantik.

Terima kasih kak Amy dan abg zaydee yang sudi datang.. InsyaAllah hujung tahun kita ketemu lagi..
Tabik spring buat Nan, Ijul, Aizan dan juga yg lain2 terlibat dalam round 9 jelajah ke Utara Malaysia (maaf tak tahu nama yg lain2 tu). Awak semua memang terbaik @ kental bikers.. Yg penting semua happy, selamat pergi dan balik.

Sama2 Ijul. In Sya Allah kita jumpa lagi nanti....Laughing

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Sun Sep 22, 2013 6:46 pm

Report Ride..

Seperti biasa, perjalanan dimulakan dengan bacaan doa semoga dipermudahkan perjalanan pergi dan balik.


RNR tapah. MKI pun ada turut serta sampai Ipoh dengan jentera yamaha LC135.


Shell Juru. sini ada road block.



_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by AmyZaydee on Sun Sep 22, 2013 8:01 pm

Nanti bila Ijul dh upload gambar masa siang hari di Muzium Padi, Ladang Anggur etc tu kak amy upload gambar masa dinner kat Medan Ikan Bakar tu ek

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 1:59 am

AmyZaydee wrote:Nanti bila Ijul dh upload gambar masa siang hari di Muzium Padi, Ladang Anggur etc tu kak amy upload gambar masa dinner kat Medan Ikan Bakar tu ek
Ok.. Cool Cool Cool 

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 2:28 am

Inilah 'open chalet' tempat kami menginap.. tanpa bayaran. surau dekat bilik air pun dekat. cuma modalkan ubat nyamuk je..




'Teratak Panglima Nayan'.. darah panglima je yang sanggup tido kat sini.. Shocked Shocked Shocked 

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 2:34 am

RNR Gurun. bersiap ke Alor Star. kat sini, abg Zaydee ZZR1100 dengan Alexander TXR150 ikut serta.


sarapan. ramai yang makan nasi kandar. roti canai punya kuah memang sedap. cuma keadaan longkang yang tidak terurus di persekitaran menjadikan ada bau longkang sikit. sebab sedap punya pasal, longkang dah xde bau..


Muzium Padi. sebuah lagi jentera retro RZ250R dan RD350YPVS turut serta.


geng utara.



_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 2:39 am

Dalam perjalanan ke Wang Kelian, kabel throtle KRZ ucop putus pulak.. kena carik kedai spare part.


susah jugak nak pasang kabel.. geng Utara ikut sampai Kangar sebab nak join pameran motosikal retro sempena Konvokesyen UniMAP. petang sikit, gabung lagi.

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 2:45 am

KRZ dah siap. boleh teruskan perjalanan ke Wang Kelian.


Wang kelian sudah. bersama King Kawa KRZ..


terbang ke puncak Wang Kelian.


jentera lama dan baru. tiada unsur 'rasis' kat sesuatu jenis motosikal. asal ada motor, boleh jalan..


pakcik  ni datang dari England.. minat dengan Lucky Strike pulak.. aku tak kisah. ambik je gambar. tiada isu gambar curik..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 2:52 am

Sesi layan korner..

Aizan ST13 dengan Yamaha Fazer150


Madi (kecik) dengan ZX150RR


Nan_gpz11 dengan Mito Lawson 125


Kevin Schwantz baru lalu. tak sempat snap. laju sangat..
Shocked Shocked Shocked 

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:00 am

Makan tengahari di Kaki Bukit wang kelian. jumpa dengan geng retro utara. baru habis autoshow kat Unimap.. diorang nak ke Gua Kelam.




namanya Gunung Tunggal..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:03 am

Melawat Ladang Anggur. lokasi di Sg. Batu Pahat, Kangar.




tamat sudah jalan2 untuk hari Sabtu. lepas ni check in di Putra Brasmana untuk merehatkan diri..


Last edited by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:49 am; edited 1 time in total

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:13 am

Sempat jugak tidur petang2.. bangun2 je, geng Utara sudah berkumpul kat bawah hotel. sungguh meriah sambutan diorang. Syabas geng Retro Utara. ada masa, kita ketemu lagi..




gambar makan malam, kak Amy akan upload. mata dah letih malam tu..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:21 am

Hari terakhir. nak balik sudah...

King GPZ11 dan King Kawa KRZ berbicara. korang mesti boleh agak. kat pantai timur pun cerita yang sama jugak.. Shocked Shocked Shocked 


Masjid terapung Kuala Perlis.


Pemandangan di hotel. Terima kasih kepada pihak pengurusan hotel yang memberi parking vip sebaris dengan Toyota Vellfire. Syabas.. lain kali boleh datang lagi.



bersiap untuk pulang..


_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:31 am

Perjalanan pulang. Kuala Perlis - gunung Kerian - Alor Star - Gurun..

terbangggggg.


inilah Gunung Kerian. ada gua dalam tu. dekat je dgn rumah Amy ninja9. tempat dia main masak2 kot masa kecik dulu. huhuhu..


Singgah rumah ucop di Kg Tasek Junjong, Batu Kawan. baca tahlil untuk arwah ayahnya, makan dan solat sebelum teruskan perjalanan.


makan sampai kenyang. siap tapau lagi..


jadi pomen kelapa pulak hari tu.. Very Happy Very Happy Very Happy 


tak perlu padam nombor plat.. tutup pakai baju je kalau x nak orang ambik gambar.. Basketball Basketball Basketball 


Last edited by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:48 am; edited 1 time in total

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:34 am

helmet champion ni. replika kevin schwantz dan zulfahmi..


dah macam motor pakistan jual kain.. hahaha..


_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:39 am

Antara pejuang yang berjaya menakluki utara tanahair..

Syahmi ZX150RR


Sahrul A.K.A king kawa KRZ


King GPZ11 dengan Mito Lawson 125


Pais KRZ, Madi (kecik) ZX150RR, Wawan ZX150RR


Aizan ST Yamaha Fazer 150


Kevin Schwantz.. Cool Cool Cool 

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:42 am

RNR Tapah..


apa yang di tengok dengan budak 2 orang ni?


perjalanan diteruskan ke RNR Sg Buloh untuk penamat ride..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 3:51 am

Sudah sampai RNR Sg Buloh.


medang dulu..


Tamat sudah. jumpa lagi dilain episod..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by faizul_11 on Mon Sep 23, 2013 4:41 am

Terima kasih kepada semua yang menjayakan ride Jelajah utara Tanahair..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by AmyZaydee on Mon Sep 23, 2013 4:13 pm

[img][/img]

Bertemu lagi di Medan Ikan Bakar Kuala Perlis

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 9 2013 : RIDE JELAJAH UTARA TANAHAIR

Post by Sponsored content Today at 5:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum