Kompleks Pertama 1 Jun 2013

View previous topic View next topic Go down

Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 5:06 pm









lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 5:15 pm

Mereka yang hadir-

1. Lukmanw
2. Nan GPZ11
3. Faizul GSXR11
4. Shukri GSX750P
5. Man Panjang Katana750
6. Amy Ninja GPZ900R
7. Arie Virago 11
8. Liza Katana 650
9. Isa GPZ900R
10. Zaydeeak
11. Amyzaydeek
12. Zaydeeak Jr
13. Lukmanw Jr

Harap betui senarai di atas. Terima kasih semua yang hadir walaupun seketika tetapi mengembalikan banyak memori terutama BCC9077!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by faizul_11 on Sat Jun 01, 2013 5:41 pm

betul nama tu semua. terima kasih bang lukman.. cheers cheers

_________________

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by nan_gpz11 on Sat Jun 01, 2013 9:20 pm

Huhu2..sebenarnya kisah abg lokman kita..lakonkan semula...."mengamit semula memori yang lalu..." ,itu lah sebahagian khazanah permotoran..yang terselamat...dibumi bertuah malaysia...hahaha2.. cheers

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by faizul_11 on Sun Jun 02, 2013 5:57 pm


_________________

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by nor'arie B+ on Mon Jun 03, 2013 12:24 pm

tima kasih juga untuk touch light emengency abg Lukmanw.. Shuk suke sgt balik terus pasang atas tank... bounce bounce bounce

nor'arie B+

Location : Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by atan7800 on Mon Jun 03, 2013 12:44 pm

nak suluh apa?

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Mon Jun 03, 2013 1:04 pm

nor'arie wrote:tima kasih juga untuk touch light emengency abg Lukmanw.. Shuk suke sgt balik terus pasang atas tank... bounce bounce bounce


Kami pernah test-drive, pacak (magnet) atas bumbung kereta sejauh 300 km KL-Taiping dgn kelajuan average 100 - 120 km dan TAK JATUH!

Utk laporan ujiguna klik di sini.

Kalau mana-mana company nak beli untuk buat souvenir kepada pekerja-pekerja boleh contact saya atau rujuk di sini.

Kalau pengedar barangan safety ini nak uji produk mereka berkaitan motosikal saya akan cadangkan OSO yang uji. Sebelum ini diujiguna oleh student-student prog Msc OSH Mgmt yg saya kendalikan.


Last edited by lukmanw on Mon Jun 03, 2013 1:42 pm; edited 1 time in total

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Mon Jun 03, 2013 1:31 pm

Barangan & peralatan keselamatan berkaitan motosikal dan penunggang yang pernah di-ujiguna.





Saya sudah buat thread khas dalam forum OSO ini di sini.

Ada suit jacket dengan airbag menunggu rider untuk diuji-guna. Antara syaratnya mesti diuji-guna secara lasak termasuk "jatuh". Berminat hubungi saya.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by nan_gpz11 on Thu Jun 06, 2013 12:13 pm

Mcm2 ada..utk panduan kita sebagai penungang motosikal...supaya kita dan motosikal selamat..haha2.. cheers

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by shukri on Tue Jun 11, 2013 10:18 am

bang nk jaket tu..tp tk nak la jatuh2...sakit oooo...haha

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 10:38 am

Berani jatuh - saya boleh uruskan pengujian jaket tu!

Tapi jaket ini kena pulangkan selepas diuji - utk tester ada "imbuhan" lain Very Happy Very Happy

shukri wrote:bang nk jaket tu..tp tk nak la jatuh2...sakit oooo...haha

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 10:50 am

1. Yang hendak diuji lebih kurang macam ini -





2. Yang ini activate dgn release cable




3. yang ini utk serius user - seperti racer



4. Yang ini pasang di motor -



Pengedar yang minta saya cari tester utk testimoni di malaysia ini ialah no. 1.

bagaimanapun item 2 dan 3 juga sudah ada di malaysia.

no. 4 tak pasti walaupun seorg pemilik goldwing pernah beritau saya motor dia ada airbag ini.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by AmyZaydee on Tue Jun 11, 2013 10:59 am

tqvm pada semua... walaupun tak bawa motor. u alls tetap terima kedatangan kami anak beranak. tq tq..

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 11:16 am



Ini Miros test impak kepada pelanggaran - guna dummy, speed 30 kmj shj

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 11:21 am



Ni kot yg owner goldwing beritau aku

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by manpanjang on Tue Jun 11, 2013 11:49 am

lukmanw wrote:Berani jatuh - saya boleh uruskan pengujian jaket tu!

Tapi jaket ini kena pulangkan selepas diuji - utk tester ada "imbuhan" lain Very Happy Very Happy

shukri wrote:bang nk jaket tu..tp tk nak la jatuh2...sakit oooo...haha

imbuhannyer, kalu air bag x function, dpt sakit..huhuhu...

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 11:59 am

ha, ha, ha, itu sudah pasti shuk! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

manpanjang wrote:
lukmanw wrote:Berani jatuh - saya boleh uruskan pengujian jaket tu!

Tapi jaket ini kena pulangkan selepas diuji - utk tester ada "imbuhan" lain Very Happy Very Happy

shukri wrote:bang nk jaket tu..tp tk nak la jatuh2...sakit oooo...haha

imbuhannyer, kalu air bag x function, dpt sakit..huhuhu...

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by faizul_11 on Tue Jun 11, 2013 12:17 pm

hmmm.. nak try boleh ke. mana tahu nak layan awana ke, fraser hill ke. dengar2, jalan fraser hill tak cantik. bahaya untuk laluan motosikal..

kalau pakai jaket ni, berani sikit kot bang lokman? berapa lama boleh test jaket ni? Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 12:24 pm

saya akan contact supplier tanya berapa lama boleh bagi pinjam

saya juga cadang nak ajak supplier ni display product dia semasa saya bagi talk kat Lembaga Lebuhraya Malaysia awal Jul ini,

Fraser - easy & relax ride shj tak sesuai utk speeding - utk org umur hampir 5 series mcm saya le Very Happy Very Happy Very Happy

faizul_11 wrote:hmmm.. nak try boleh ke. mana tahu nak layan awana ke, fraser hill ke. dengar2, jalan fraser hill tak cantik. bahaya untuk laluan motosikal..

kalau pakai jaket ni, berani sikit kot bang lokman? berapa lama boleh test jaket ni? Very Happy Very Happy Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by amy on Tue Jun 11, 2013 6:36 pm

apapon trimah kasih pd abg lokman atas kesudian mewujudkan kembali memori silam.. jd cepat2 lah harap abg lokman memiliki sebuah jentera yg bole kita tts sama2..xdpt ikot ride pon xpa.. Very Happy


shukk..jaket tu kalau xkembong patah tengkuk tu,.. haha.. pirat

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 7:50 pm

1. Kalau dah ada kena ikut ride sekali le. Inipun tgh adjust nak ikut OSO ride guna ER6N saya tu.

2. Apa kata kau tolak shj Katana 750 itu kat saya? Boleh saya discuss dgn Nan supaya speedup keluar dari Pokok manggis!

amy wrote:apapon trimah kasih pd abg lokman atas kesudian mewujudkan kembali memori silam.. jd cepat2 lah harap abg lokman memiliki sebuah jentera yg bole kita tts sama2..xdpt ikot ride pon xpa.. Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kompleks Pertama 1 Jun 2013

Post by Sponsored content Today at 5:57 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum