Salam Perkenalan

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan

Post by abe_323 on Tue Dec 08, 2009 6:36 pm

Assalamualaikum

salam hormat dan salam perkenalan

Saya baru jumpa forum ni dan nampaknya forum ni sesuai dgn minat saya terhadap motor2 era 82-92 ni.
sblm ni ada baca2 dalam mbc.. pastu lost.. rupanya meriah kat sini Smile
info ringkas saya kat bawah. Rasanya x ada yg kenal saya kt sini.. kecuali vio, itupun klu dia masih ingat lagi buyer helmet full face dia yg deal beli kat tepi federal highway je masa tahun 2006 hehe

nama : Ayub
nickname dalam forum2 di internet : abe_323
tempat tinggal : Bdr Sg Long Kajang Selangor
Umur - lahir lepas krismas tahun 75
Kerja - sendiri
minat sbk sejak skolah rendah.. masa tu boss Roda2 - MYB pakai ninja9 --> (motor ninja9 tu ada dlm group ni kan? BCC 9077 klu x silap)

motor2 dalam hidup saya :
1992 - 94 - kawasaki 100rr
1995 - 2004 - tzm
2005 - 2007 - virago 535
2007 - beli sebijik zx-10 tersadai model 1990.. spai skrg tgh wat sikit2 dan blum dpt on the road lg. InsyaAllah klu dah siap nanti boleh join Old Superbike ride pi mana2 Very Happy

harap saya dapat diterima baik di sini Embarassed

terima kasih
** utk info jika berkenaan - klu ada sapa cari FZR 1000 tahun 88 sy ada iklankan sebiji dalam mudah.my

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by faizul_11 on Tue Dec 08, 2009 7:12 pm

Salam..

Welcome bro. duduk Kajang tak jauh dari banting. awat nak jual FZR tu? pakai je la. boleh geng dengan saya. Smile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by abe_323 on Wed Dec 09, 2009 4:53 am

faizul_fzr wrote:Salam..

Welcome bro. duduk Kajang tak jauh dari banting. awat nak jual FZR tu? pakai je la. boleh geng dengan saya. Smile

wsalam.. tq bro, saya klu ada banyak modal mmg nak pakai fzr tu hehehe.. tapi apa kan daya. saya nak siapkan zx10 tu dulu..

harga boleh runding sangat2, letak harga 20k tu sbb nak yg betul2 serius je call.. kurang2 org tau yg barang lama ni tetap ada harga dan standard tersendiri. nanti klu ada kebenaran saya insert ads tu kat sini

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jimf on Wed Dec 09, 2009 7:55 am

abe_323 wrote:
** utk info jika berkenaan - klu ada sapa cari FZR 1000 tahun 88 sy ada iklankan sebiji dalam mudah.my

salam abe aka ayub...
selamat datang dan salam perkenalan..
duk sg long? dekat sangat laa dgn saya kat kajang jugak..

oo moto merah kat mudah tu abe punya...lawa nmpk..
berminat tp...tinggal minat aje la sebab x berkemampuan...
selalu lepak mana?..RNR bukit dukung ke?

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by abe_323 on Wed Dec 09, 2009 8:44 am

jimf wrote:
salam abe aka ayub...
selamat datang dan salam perkenalan..
duk sg long? dekat sangat laa dgn saya kat kajang jugak..

oo moto merah kat mudah tu abe punya...lawa nmpk..
berminat tp...tinggal minat aje la sebab x berkemampuan...
selalu lepak mana?..RNR bukit dukung ke?

wsalam.. tq bro jimf
fzr tu saya tolong iklankan je.. Wink romzi tu kwn saya, sblm ni dia bukak bengkel sbk, now dah stop, buat elektrikal plak
repair sbk dia buat sikit2 depan umah je. Buat masa ni saya x bermotor so tak melepak2 la Laughing
selalu klu time betul2 lapang dok la melepak kat umah romzi tu.. or kdg2 kat car wash hj nasir monaza zx14 kat sebelah caltex sekamat.. hopefully lepas moto siap boleh join the club Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by zulvoyager on Wed Dec 09, 2009 10:05 am

salam perkenalan tu ayub plan plan bikin itu zx10 bukan la semua kita ni org2 yang berwang oleh itu kalau dah siap nanti boleh la join.....kemana mana ride...

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jimf on Wed Dec 09, 2009 10:11 am

abe_323 wrote:wsalam.. tq bro jimf
fzr tu saya tolong iklankan je.. Wink romzi tu kwn saya, sblm ni dia bukak bengkel sbk, now dah stop, buat elektrikal plak
repair sbk dia buat sikit2 depan umah je. Buat masa ni saya x bermotor so tak melepak2 la Laughing
selalu klu time betul2 lapang dok la melepak kat umah romzi tu.. or kdg2 kat car wash hj nasir monaza zx14 kat sebelah caltex sekamat.. hopefully lepas moto siap boleh join the club Very Happy

romzi??...bengkel sbk dia yg kat kajang hightech tu ke? dah tutup?

ooo car wash tu...patut ada nmpk jugak kat situ jual baju SBK kan... murah tak? hehe...ingat nk singgah jugak cari baju...

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by randygpz old sbk on Wed Dec 09, 2009 11:22 am

slamat dtg ke "umah" OLD SBK! huhuhu!
dsini la umah objek2 jentera 2 roda yg rare,aneh & hebat bkumpol...huhuhu!

hmmm...fzr1000 plet 2525 tu aku pnah mjadi pemilik smentara nye hampir 2 muggu...(kaler same mcm dlu & yg d iklan dlm mudah,cm rim je dah tkr kaler putih)dan kmudian aku mjual nye pd kwn skampung yg btol2 minat mmiliki nye...
tp malang kwn aku tu htr 1 woksop kt Tuuttt! konon nk up gred kosmetik mjd jelmaan jentera thebat yamaha abad ini iaitu R1... tp hr bganti hr...mggu bganti mggu...bln bganti bln...genap la dkat 2thn lame...fzr tetap fzr! pomen tak wat ape2 pn! tp $$$ owner dah hbs kne kitai!
ht pn sudah panas,jd owner nk amk blk mto...skali mto plak dah tak blh idup! mmg misteri dtg idup, kuar woksop koma!
pastu kwn htr fzr brubat kat chear klang...pomen chear ckp cdi dah kong! wyring pn dah jd sarang burong! hebat btol pomen Tuuttt td..ni ntah ape dia tax ntah??
kwn tu pn btambah bengang la geng...dia upah "kaki" gi tuntut $$$ dia kat pomen Tuuttt...tu! dlm ms yg same...spupu aku pakai monster750dark br,tayang kat kwn ni! ape lg? jatuh cinta & tetarik dgn monster plak!
kebetulan kat chear klang ade sbijik S4R mat saleh br tolak,dia trus tolak fzr tu kmudian amk S4R tu...dan kwn aku bbahgia la dgn S4R smpy ke saat ini...sekian...TAMAT! huhuhuhu! Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by MALARSEGAR on Wed Dec 09, 2009 2:51 pm

wah randy , ini fzr pun ada pakai ka , x aci la , haha . sumenye da rasa , cess , x pa2 slow , huhu , jom lepak2 , hihi ,

-salam kenal abe_323 , saya alif , ahli paling muda belia rasanya dlm forum, haha , sayya pon baru juga , salam kernal2 tegor2 muhibbah2 , ok Smile Smile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by shukri on Wed Dec 09, 2009 5:27 pm

tk slh la klu pgil cikgu randy..klu tulis karangan tu no 1..blum lg bab sekolah kan org..huhu.(aku dh kener dh...)

apapon slamat dtg bro abe ke umh old sbk nie..buatla yg terbaik utk jentera anda.. Cool

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by zull on Wed Dec 09, 2009 6:26 pm

salam kenal dr saya zull...
sungguh sadis cerita dr bro randygpz.. Crying or Very sad

zull

Age : 34
Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by nan_gpz11 on Wed Dec 09, 2009 6:48 pm

betul la. aku pun pernah nampak motor tu kat Chear dulu. model 88 Genesis. itu motor sudah tukar EXUP system. dah setaraf dengan faizul_fzr punya motor.

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by randygpz old sbk on Thu Dec 10, 2009 8:10 am

shuk gsx750e wrote:tk slh la klu pgil cikgu randy..klu tulis karangan tu no 1..blum lg bab sekolah kan org..huhu.(aku dh kener dh...)

apapon slamat dtg bro abe ke umh old sbk nie..buatla yg terbaik utk jentera anda.. Cool



aku "sekolah"kn & nasihat utk kbaikan ko & utk renungan smua kwn2 shuk...
tu je...huhuhu! Very Happy

hrp ko jgn marah...yg baik jd kn tauladan...yg jahat jd kan sempadan...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by abe_323 on Thu Dec 10, 2009 8:31 am

zulvoyager wrote:salam perkenalan tu ayub plan plan bikin itu zx10 bukan la semua kita ni org2 yang berwang oleh itu kalau dah siap nanti boleh la join.....kemana mana ride...

Tq bro.. insyaAllah tgh wat ansur2 la ni sbb bajet ikut priority.. motor tu hobi n passion Very Happy
zx10 tu dapat motor tersadai x hidup & coverset teruk.. so skrg tgh wat n salin masuk baju adik dia zzr1100 C.. insyaAllah klu dah siap nanti musti join kekeke

jimf wrote:romzi??...bengkel sbk dia yg kat kajang hightech tu ke? dah tutup?

ooo car wash tu...patut ada nmpk jugak kat situ jual baju SBK kan... murah tak? hehe...ingat nk singgah jugak cari baju...

Romzi yg tu la.. sblm ni mmg dekat bandar teknologi kajang.. pastu bukak di semenyih sentral.. now kedai tu org lain nak takeover n dia buat elektrikal. Hj nasir tu mmg ada jual baju tshirt sbk.. F1, motogp.. rege boleh nego klu pegi direct kat kedai dia. kalau pi dengan motor boleh basuh motor sekali Very Happy klu dtg malam carwash dia wat kedai makan.. ada mee sup.. mee kari Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by shukri on Thu Dec 10, 2009 8:33 am

randygpz old sbk wrote:
shuk gsx750e wrote:tk slh la klu pgil cikgu randy..klu tulis karangan tu no 1..blum lg bab sekolah kan org..huhu.(aku dh kener dh...)

apapon slamat dtg bro abe ke umh old sbk nie..buatla yg terbaik utk jentera anda.. Cool



aku "sekolah"kn & nasihat utk kbaikan ko & utk renungan smua kwn2 shuk...
tu je...huhuhu! Very Happy

hrp ko jgn marah...yg baik jd kn tauladan...yg jahat jd kan sempadan...huhuhu! Very Happy

tp memang sgt berguna nasihat tuh..tq bro..moto masih disimpan rapi..dan klu ader rejeki ptg nie amik sbiji lg rd250lc..otai cina pnyer moto..huhu..syg.....abg! Razz

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by abe_323 on Thu Dec 10, 2009 8:39 am

randygpz old sbk wrote:slamat dtg ke "umah" OLD SBK! huhuhu!
dsini la umah objek2 jentera 2 roda yg rare,aneh & hebat bkumpol...huhuhu!

hmmm...fzr1000 plet 2525 tu aku pnah mjadi pemilik smentara nye hampir 2 muggu...(kaler same mcm dlu & yg d iklan dlm mudah,cm rim je dah tkr kaler putih)dan kmudian aku mjual nye pd kwn skampung yg btol2 minat mmiliki nye...
tp malang kwn aku tu htr 1 woksop kt Tuuttt! konon nk up gred kosmetik mjd jelmaan jentera thebat yamaha abad ini iaitu R1... tp hr bganti hr...mggu bganti mggu...bln bganti bln...genap la dkat 2thn lame...fzr tetap fzr! pomen tak wat ape2 pn! tp $$$ owner dah hbs kne kitai!
ht pn sudah panas,jd owner nk amk blk mto...skali mto plak dah tak blh idup! mmg misteri dtg idup, kuar woksop koma!
pastu kwn htr fzr brubat kat chear klang...pomen chear ckp cdi dah kong! wyring pn dah jd sarang burong! hebat btol pomen Tuuttt td..ni ntah ape dia tax ntah??
kwn tu pn btambah bengang la geng...dia upah "kaki" gi tuntut $$$ dia kat pomen Tuuttt...tu! dlm ms yg same...spupu aku pakai monster750dark br,tayang kat kwn ni! ape lg? jatuh cinta & tetarik dgn monster plak!
kebetulan kat chear klang ade sbijik S4R mat saleh br tolak,dia trus tolak fzr tu kmudian amk S4R tu...dan kwn aku bbahgia la dgn S4R smpy ke saat ini...sekian...TAMAT! huhuhuhu! Very Happy Very Happy

huhuhuh.. memang itu la motornya..panjang sejarah motor tu rupanya yer..plet dia WBN 2525
motor ni mmg sebelum ni x hidup.. dengan cdi kong, wiring problem dll.. now semua dah buat balik.. dah ok dan dah boleh berlari megah kekeke.. hari tu test kat silk hiway dapat 240kmj, boleh pegi lagi tapi kepala dah rasa kecik sangat Laughing Laughing Laughing

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by abe_323 on Thu Dec 10, 2009 8:51 am

utk semua.. saya dah letak iklan fzr tu kat section Utk Dijual
kalau2 ada yg mencari motor ni..

ada sebijik lagi motor yamaha vmax 1200 pun nak jual gak, jap lagi saya masukkan klu sempat

terima kasih semua Smile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by randygpz old sbk on Thu Dec 10, 2009 8:57 am

fzr mmg laju bro! tp myk itam dia minum kuat la...kne jaga2 tu! huhuhu!


ko nk amk lc tong shuk! silakan...blh la kau join malarsegar! aku pn nk riper blk GT250 aku...bpk pn ade sbijik! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by abe_323 on Thu Dec 10, 2009 9:04 am

randygpz old sbk wrote:fzr mmg laju bro! tp myk itam dia minum kuat la...kne jaga2 tu! huhuhu!


ko nk amk lc tong shuk! silakan...blh la kau join malarsegar! aku pn nk riper blk GT250 aku...bpk pn ade sbijik! huhuhu! Very Happy

betul bang.. mmg laju, tapi sekali tu je la berani.. motor spesis ni mmg jenis minum petrol dgn minyak hitam sekali Very Happy
tapi barang lama macam ni perlu dihargai, bukan lenjan sebarang..

lc tong??.. hehehe tahun2 skolah menengah dlu minat gila kat lc.. pastu kuar yp plak.. meleleh. sudahnya dah tua baru boleh pakai sbk.. alhamdulillah

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by shukri on Thu Dec 10, 2009 9:09 am

randygpz old sbk wrote:fzr mmg laju bro! tp myk itam dia minum kuat la...kne jaga2 tu! huhuhu!


ko nk amk lc tong shuk! silakan...blh la kau join malarsegar! aku pn nk riper blk GT250 aku...bpk pn ade sbijik! huhuhu! Very Happy

yup bos..mgu lpas saya terjumpa itu cina naik..pastu saya keja dia..tahan dia..mula dia mcm nk marah..lpas tu tgk sama geng old gak terus dia slow kot..borak pnyer borak..dia kater nk tolak sy terus sahut cbrn la..tgk la mcm maner ptg nie..huhu.tu yg tk sbr nk gerak dr opis nie nie..huhu Laughing

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jimf on Thu Dec 10, 2009 9:09 am

randygpz old sbk wrote:fzr mmg laju bro! tp myk itam dia minum kuat la...kne jaga2 tu! huhuhu!


ko nk amk lc tong shuk! silakan...blh la kau join malarsegar! aku pn nk riper blk GT250 aku...bpk pn ade sbijik! huhuhu! Very Happy

hehe...semua nak main cc kecik 250cc nmpakkk...
nyampah laa x jumpa lagi KR250...prof jugak yg untung...
silap2 aku sambar jugak rg250f nk join ko randy hehehe

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by manpanjang on Thu Dec 10, 2009 9:37 am

randygpz old sbk wrote:fzr mmg laju bro! tp myk itam dia minum kuat la...kne jaga2 tu! huhuhu!


ko nk amk lc tong shuk! silakan...blh la kau join malarsegar! aku pn nk riper blk GT250 aku...bpk pn ade sbijik! huhuhu! Very Happy

camtu aku pun nak repair gaklah gt250...nak bg kilat cam katana... Very Happy Very Happy cheers cheers

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by randygpz old sbk on Thu Dec 10, 2009 12:03 pm

jom kwn2 smua kita buru 250cc yg rare...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by zull on Thu Dec 10, 2009 7:26 pm

sib baik YP aku x jual lagi..he he.. Very Happy

zull

Age : 34
Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by MALARSEGAR on Thu Dec 10, 2009 7:53 pm

sib baik lc tong ada lg berselimut , haha ,

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 5:58 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum