Salam Perkenalan

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan

Post by yusrie on Wed Nov 28, 2012 4:58 pm

Salam pd semua ahli forum Old Superbike Owner.
Saya dari kuala terengganu baru je mengowner zx1000 b2 89 siries..
Beli dah dekat setahun..bawak rasanya tak sampai lagi 36 jam di sebab kan overhaul selama 8 bulan
Sekarang dah bleh bergerak tetapi agak dukacita kerana Carburator ( menurut riwayat Pomen ) semput dan selalu kena ulang alik bengkel untuk "menyara mekanik"
Guana Guana pon..kerana minat dan sedikit inspirasi...masih lagi penyabor dengan karenah zixxer ni..dengan harapan jangan ade orang datang menawar harga yang munasabah ,,sebab jenis lemah semangat kalau ada yang berminat..sorry sembang pulok!..

Oklah.. Terima Kasih Admin dan salam selamat untuk semua yang dah evergreen kat forum ni..
Sekian.

yusrie

Age : 44
Location : Terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by nan_gpz11 on Wed Nov 28, 2012 5:03 pm

Salam..slmt dtg..ke old sbk owners..itu mcm Gpz1000rx..macam rakan kita Jef gpz1000,jadi bro nk jual la yee..hehe2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by yusrie on Wed Nov 28, 2012 5:06 pm

tak jual lagi sebab..baru jer naik pelamin....itu model ZX1000 B2. GPZ 1000 lain sket dari segi Seat dan ekor dia...ade sebiji lagi kat umah complete "relai" part...

yusrie

Age : 44
Location : Terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by nan_gpz11 on Wed Nov 28, 2012 5:21 pm

Betol2..gpz1000rx xnampak frem..itu kita panggil ZX10,hampir2 nk jadi zzr sires...ohh..baru naik pelamin?.."selamat pengantin baru"..cari sebiji carbureta yang cantik..elok la tuu..jgn pening2...hahaha2 bounce

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by yusrie on Wed Nov 28, 2012 5:27 pm

aha terimakasih..stakat ni dah 2 biji Jumpa...tapi...semua tak mampu menyembunyikan senyuman mekanik....

anyway...terima kasih! sampai jumpa lagi..

Salam Very Happy

yusrie

Age : 44
Location : Terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by nan_gpz11 on Wed Nov 28, 2012 5:37 pm

Ooo..mcm tu kisah nya...rupanya..saya rasa kena denggi la ko nie...hehe2..ok bro..,,thn dpn isaalah kita ride g trangganu..kita jumpa disana..tq..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by yusrie on Wed Nov 28, 2012 7:17 pm

Tuan Nan , kalau ade petua .. ! HELP HELP!..

info..Valve dah Buat, Plug Cr8 NGK (kalau x silap ) Carb dah bersihkan 2 kali...

echo ujung2...HELPPPP..

yusrie

Age : 44
Location : Terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jex kf on Thu Nov 29, 2012 6:29 am

selamat datang....lama jgk cr moto jenis nie...tp x dapat jumpa...cari2 jumpa yg lain.....pakai apa yg ade......syukur.....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by yusrie on Thu Nov 29, 2012 10:36 am

salam, lepas baca tajuk semput dalam forum oldies bike ni..terjumpa satu key " spark Plug " so pagi ni pegi carik spark jenama NGK iridium .. sebatang dibedal 25 hinggit , tu pon lepas buat muke kucing ayu lagik depan taukey kedai..cakap modenas nyer plug...lepas pasang..alhamdulillah dengan skali start tanpa Choke terus idup, enjin bunyi mcm ok..idling pon bleh relax dalam 800rpm walaupon kekadang mencungap naik ke 1000 rpm..test drive below 100 Kmj ok..tapi tatau laaa lepas ni..ingat nak try rev kat highway haraam petang ni..harap harap bunyi minah meletup tak banyak..klau meletup ..Sifu kawa bleh bg cadangan yer..

yusrie

Age : 44
Location : Terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by amy on Mon Dec 24, 2012 11:24 am

ini model carbereta pacak.. hehe. salin blok zzr mesti meletop.. Razz

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 5:04 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum