salam perkenalan

View previous topic View next topic Go down

salam perkenalan

Post by jagindas on Thu Oct 28, 2010 11:20 am

Nama -> Achoi
Nama Samaran -> Jagindas
Alamat -> bawah rumah jiran
Bangsa -> Bangsa yang takkan hilang di dunia
Agama -> Islam
Umur -> 31 tahun
Asal -> Parit kassan,bukit gambir
Warganegara -> Malaysia
Tarikh Lahir -> 10 Julai 1979
Masa Lahir -> tak ingat,nak kena tanya parents
Tinggi -> sama tinggi dengan shahrul yuzy
Berat -> 150 kati
Hobi yang tak pernah dilakukan -> mengumpul setem
Hobi masa buang tebiat -> barai enjin kereta
Cita cita yang takkan dicapai -> nak race sama valentino rossi
Pengalaman Paling Melucukan -> terlupa nak zip seluar
Hobi Waktu Tidur -> mengigau
Binatang Kegemaran -> beruang kutub
Filem P.Ramlee Yang Paling Digemari -> Anak Bapak
Satu Jenaka Paling Melucukan -> terpijak taik anjing
Tiga Perkara Menarik Tentang Saya -> pemalu,segan dan silu
Tiga benda yang saya akan bawa jika terdampar di sebuah pulau -> DSLR,pisau rambo + perempuan joget

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Thu Oct 28, 2010 11:24 am

lupa nak bagitau

lokasi kerja : dengkil
lokasi tempat tinggal: jenderam hilir
binatang yang ditunggang sekarang: Kawasaki 750

kat bawah ni sumer gambar arkib


































terkini,motorpurba









jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by faizul_11 on Thu Oct 28, 2010 5:41 pm

jagindas wrote:Nama -> Achoi
Nama Samaran -> Jagindas
Alamat -> bawah rumah jiran
Bangsa -> Bangsa yang takkan hilang di dunia
Agama -> Islam
Umur -> 31 tahun
Asal -> Parit kassan,bukit gambir
Warganegara -> Malaysia
Tarikh Lahir -> 10 Julai 1979
Masa Lahir -> tak ingat,nak kena tanya parents
Tinggi -> sama tinggi dengan shahrul yuzy
Berat -> 150 kati
Hobi yang tak pernah dilakukan -> mengumpul setem
Hobi masa buang tebiat -> barai enjin kereta
Cita cita yang takkan dicapai -> nak race sama valentino rossi
Pengalaman Paling Melucukan -> terlupa nak zip seluar
Hobi Waktu Tidur -> mengigau
Binatang Kegemaran -> beruang kutub
Filem P.Ramlee Yang Paling Digemari -> Anak Bapak
Satu Jenaka Paling Melucukan -> terpijak taik anjing
Tiga Perkara Menarik Tentang Saya -> pemalu,segan dan silu
Tiga benda yang saya akan bawa jika terdampar di sebuah pulau -> DSLR,pisau rambo + perempuan joget

CV yang mantap. kalau mintak keje kat Jabatan Alam Sekitar, confirm selalu kena jumpa dgn Karam Singh Waliya. haahaha. dengkil x jauh tu bro. datang kg bukit changgang la. boleh lepak2.

anyway, welcome to the club.. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Thu Oct 28, 2010 7:39 pm

dekat benor dgn tempat kerja aku
aku kerja kat pusat serenti dengkil tu ha
ada masa mai la lepak kat gerai depan pusat tu
ni no untuk roger2
0108983470

p/s: bukit changgang biasa lepak kat mana?
ada perasan kat area olak lempett ada kedai motor repair motor lama2 sebelum sekolah tu...bengkel rasmi ke tu?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by shukri on Fri Oct 29, 2010 5:37 am

welcome bro!!..nama pon dh mlambangkan ko org lama bro..jagindas heh???tu bkn nama org jahat dlm filem p.ramlee ker???tgk resume ko mmg bleh gelak..jadi lepas nie dlm old sbk ader gang tawa la..hehe..slamat ber porum...salam cheers

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 29, 2010 9:11 am

slamat dtg ke alam OLD SBK...huhuhu!

ha! umah dah dkat dgn umah aku tu...

tmpt keje ko lg la dkat sgt dgn umah aku...

cm ko je yg tak penah wujud dlm naluri hati ku....huhuhu! Very Happy

jd klu ajk ride,medang2 atau xtvt jgn plak byk alasan....huhuhu!

bengkel mto BOO yg kat olak lempit sbelah sek tu bkn klinik OLD SBK..
dia riper jentera serta objek purba rare sperti norton,bsa dgn keto mini je....huhuhu!

Mmmm...klu zephyr ko nk try riper ape yg patut htr kat situ pn blh aku rs...
tp jgn lupe bg th kat kitorg dlm OLD SBK ni,kenangan lucu,pahit,manis,sireh pinang,kapor gambir slps ko amk zephyr ko...huhuhu!
cth; ms htr mto tiptop! ms amk smula,dah convert enjin BSA seketol...huhuhu! Very Happy Very Happy

hmmm...bpe $k pinang ZR ni kat perak?

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by AtanFZi on Fri Oct 29, 2010 12:55 pm

slmt berforum....kt dengkil ye...dh x jauh dr umah aku tuuu.rumah aku 100 meter aje dr umah randy

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Fri Oct 29, 2010 6:38 pm

shuk cbx750p wrote:welcome bro!!..nama pon dh mlambangkan ko org lama bro..jagindas heh???tu bkn nama org jahat dlm filem p.ramlee ker???tgk resume ko mmg bleh gelak..jadi lepas nie dlm old sbk ader gang tawa la..hehe..slamat ber porum...salam cheers

alamak...
owner abang polis ni
first ride motor besar aku adalah motor CBX750 ni
sebab abg ipar aku polis trapik masa tu wakakaka...


aku mana ada orang lama
muda belia lagi ni
masih dizaman berpoya-poya lagi nih hehehe Twisted Evil

nama jagindas ni diambil sempena nama dalam karektor
filem 6 jahanam lakonan p-ramlee...
bro memang pandai meneka Idea

geng gelak memang senang nak cari
geng menangis agak payah nak cari
tapi aku selamber je
tawa dalam tangisan ni dah memang permainan duniawi bak kata awie

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Fri Oct 29, 2010 6:43 pm

randygpz old sbk wrote:slamat dtg ke alam OLD SBK...huhuhu!

ha! umah dah dkat dgn umah aku tu...

tmpt keje ko lg la dkat sgt dgn umah aku...

cm ko je yg tak penah wujud dlm naluri hati ku....huhuhu! Very Happy

jd klu ajk ride,medang2 atau xtvt jgn plak byk alasan....huhuhu!

bengkel mto BOO yg kat olak lempit sbelah sek tu bkn klinik OLD SBK..
dia riper jentera serta objek purba rare sperti norton,bsa dgn keto mini je....huhuhu!

Mmmm...klu zephyr ko nk try riper ape yg patut htr kat situ pn blh aku rs...
tp jgn lupe bg th kat kitorg dlm OLD SBK ni,kenangan lucu,pahit,manis,sireh pinang,kapor gambir slps ko amk zephyr ko...huhuhu!
cth; ms htr mto tiptop! ms amk smula,dah convert enjin BSA seketol...huhuhu! Very Happy Very Happy

hmmm...bpe $k pinang ZR ni kat perak?

boleh aje ajak medhang2...
no problem punyo...
tapi kerja macam aku ni kengkadang ada shift malam
al maklumlah berkhidmat untuk negara..


macam2 kenangan pasal zeper ni
aku tukar suka sama suka je dgn keta purba aku
keta tu pun dah banyak abis duit
ni gambo keta aku
pernah iklan kat mudah


jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Fri Oct 29, 2010 6:45 pm

AtanFZi wrote:slmt berforum....kt dengkil ye...dh x jauh dr umah aku tuuu.rumah aku 100 meter aje dr umah randy

wa ok le ni
aku banyak kenal geng banting dari bukit changgang ni
rumah awak kat mana atan?
mai la datang depan pusat
medhang petang2 yok..

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by ex5s on Fri Oct 29, 2010 9:31 pm

welcome..

ex5s

Age : 44
Location : ipoh, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Sun Oct 31, 2010 2:28 pm

mekaseh ex5s



gambar terbaru zeper aku
dah bukak fairing dah
teringat zaman2 aku main rd350 dulu
sama je feeling nya
cuma beza lagi berat
tank takdelah terkangkang sangat macam RD
pastu bunyi enjin 4 stroke lagi best..













jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by AtanFZi on Sun Oct 31, 2010 3:18 pm

jagindas wrote:
AtanFZi wrote:slmt berforum....kt dengkil ye...dh x jauh dr umah aku tuuu.rumah aku 100 meter aje dr umah randy

wa ok le ni
aku banyak kenal geng banting dari bukit changgang ni
rumah awak kat mana atan?
mai la datang depan pusat
medhang petang2 yok..
kat tmn arked,paya indah......

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Sun Oct 31, 2010 3:26 pm

laa...
dekat sangat tu
medhang jom

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by ez77 on Wed Apr 20, 2011 7:36 am

cantek motor n kete bro!

ez77

Age : 39
Location : Kajang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by zamgtr1000 on Thu Jun 23, 2011 2:55 am

salam bro!, kau budak muo gak ker? aku dulu duduk kat quarters penjara sebelah hospital.....lama gak ler 26 tahun tu.....banyak persamaan tu...minat celica....minat bmx.....badan pun lebih kuang jer...he..he..

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by randygpz old sbk on Thu Jun 23, 2011 3:04 am

zamgtr1000 wrote:salam bro!, kau budak muo gak ker? aku dulu duduk kat quarters penjara sebelah hospital.....lama gak ler 26 tahun tu.....banyak persamaan tu...minat celica....minat bmx.....badan pun lebih kuang jer...he..he..



btol ke bro nk jual zg10 ni? tgk ade iklan kat mudah tu hr.....huhuuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by zamgtr1000 on Thu Jun 23, 2011 9:20 am

ye betul.....mulanya sayang gak...tapi apabila dikira faktor-faktor lain aku terpaksa melepaskan jugak the best ever bike did i have....aku ader plan lain so rasanya nak bersara buat sementara waktu ni.

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Thu Jun 23, 2011 11:34 am

zamgtr1000 wrote:salam bro!, kau budak muo gak ker? aku dulu duduk kat quarters penjara sebelah hospital.....lama gak ler 26 tahun tu.....banyak persamaan tu...minat celica....minat bmx.....badan pun lebih kuang jer...he..he..

aku lahir kat muar utara
kat parit kassan , bukit gambir
3 tahun je aku duk situ
pastu aku merantau ke sg buloh 10 tahun
pastu study kat melaka duk kat IPD melaka tengah 6 tahun
pastu duk kat pokok mangga melaka
pastu carik kerja kat KL duk kat sg buloh balik
pastu merantau ke puchong batu 14
pastu puchong permai
pastu tmn siantan kajang
pastu ss2 seapark PJ
pastu tmn majju jaya,cheras
pastu pangsapuri indah mas tmn tenaga cheras
pastu flet sri penara cheras
pastu kawen duk kg puah gombak
pastu dapat kerja kat pusat dengkil aku duk jenderam hilir sampailah sekarang
umur pun dah dekat 33 tahun dah huhu Razz


dulu aku main nissan march MA10
pastu main wira sampai sekarang C97
pastu main bmw 5 series E28
pastu main toyota GL KE70
pastu celica RA60
pastu celica supra MA63
pastu starlet EP70
pastu toyota vista SV22 3SGE
sekarang ni main motor la pulak


tapi dulu lepas sekolah aku kerja kat hong leong yamaha
kebetulan kilang tu bukak kat sg buloh
memang asalnya masa zaman sekolah aku main beskal BMX
pastu form 2 aku dah pakai hurricane MAC 8024
pastu aku pakai RXZ sebaik je aku dapat kerja kat hong leong
pastu pakai TZM WEJ 5273 (abis brg racing hong leong r&d aku sumbat kt tzm aku ni)
pastu pakai RG125 macma izul tu MAE 8754
pastu pakai rgv 250 gamma WDE ****
pastu pakai zxr 250 WGB 2354
pastu aku beli kriss WGH 6937
pastu pakai aprilia RS 125 MAG 8754
pastu pakai RZ350 LC MT 1348
pastu pakai TXR 150 MAC 1017
pastu pakai TZR 125 BDR 4007
pastu pakai 135 LC WQX 7794
pastu aku pakai zephyr 750 WCF 8139
pastu aku pakai NSR 150 R BDY 8845

lepas ni aku nak pakai GTR lak huhu
pastu pakai

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Thu Jun 23, 2011 11:38 am

ez77 wrote:cantek motor n kete bro!

motor burok
keta lagilah purba

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by shukri on Wed Jun 29, 2011 5:11 am

kg puah duk area mana?jln gombak area den tuh...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by jagindas on Wed Jun 29, 2011 5:57 am

kt kubor tu
aku duk sebelah rumah bbesar kaler kuning
dato' usop

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by shukri on Thu Jun 30, 2011 4:26 am

ok..dekat dgn dewan tu dan jambatan ke puah seberang..tau sgt..

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan

Post by Sponsored content Today at 11:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum