Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Wed Mar 06, 2013 8:52 am

Salam perkenalan,

Saya Amy isteri kepada Zaydeeak...baru nak berjinak-jinak dalam dunia permotoran.
Menunggang sebuah motosikal retro GPZ500.
Harap diterima oleh anda semua... Cool

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by atan7800 on Wed Mar 06, 2013 9:22 am

selamat datang kak...

kenapa abg zaydeeak x bagi 1000cc kak amy? br boleh race dgan zzr1100 dia hehehe...

salam Oldsuperbikesowner... selamat datang, blh join nanti program akan datang...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by zaydeeak on Wed Mar 06, 2013 9:47 am

atan7800 wrote:selamat datang kak...

kenapa abg zaydeeak x bagi 1000cc kak amy? br boleh race dgan zzr1100 dia hehehe...

salam Oldsuperbikesowner... selamat datang, blh join nanti program akan datang...

Tak boleh Atan7800 ..... nanti dia lawan towkeh
Sekarang ni pun aku dok sibuk ngejar dia kat atas highway berdesup tinggalkan aku ...
180 km/h biasa bagi dia nie .... Laughing Laughing Laughing

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Wed Mar 06, 2013 9:56 am

zaydeeak wrote:
atan7800 wrote:selamat datang kak...

kenapa abg zaydeeak x bagi 1000cc kak amy? br boleh race dgan zzr1100 dia hehehe...

salam Oldsuperbikesowner... selamat datang, blh join nanti program akan datang...

Tak boleh Atan7800 ..... nanti dia lawan towkeh
Sekarang ni pun aku dok sibuk ngejar dia kat atas highway berdesup tinggalkan aku ...
180 km/h biasa bagi dia nie .... Laughing Laughing Laughing


Assalamualaikum Atan7800...
Terima kasih kerana ucap selamat dtg pada kak amy..
Pasal abg zaydee tak bagi 1000cc tuuuu dia dh jawab dh... hehehe takut akak lagi laju dari dia kot. lol!

InsyaAllah..klu ada program dan tak kacau jadual abg dan kak amy memang nk join u alls punya program. mesti best. sbb tengok dah gambar2 masa gi ke CH baru2 ni....

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by MrProfessor on Wed Mar 06, 2013 10:01 am

Rasa mcm belom ade lag kaum hawa yg aktif kt O.S.O ni ... welcome k amy dan suami bro zaydeeak...

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by zaydeeak on Wed Mar 06, 2013 10:47 am

Terimakasih semua ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Wed Mar 06, 2013 11:19 am

MrProfessor wrote:Rasa mcm belom ade lag kaum hawa yg aktif kt O.S.O ni ... welcome k amy dan suami bro zaydeeak...

Terima kasih MrProfessor... memang tk ada lagi ke? Kira kak amy ni yg pertama la ni ya..hehehehe glamor ni Very Happy Very Happy Very Happy

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by atan7800 on Wed Mar 06, 2013 2:01 pm

yang petama ride kot saya rasa, yang second rider, dok belakang ramai...
gpz 500 betul kata abg zaydeeak stakat 180km/j memang dapat, saya pakai zzr600 pn takut bawak lelaju... takut jatuh, x henson da...

harap ramai lagi wanita- wanita/ beliawanis- beliawanis/ serikandi- serikandi/ cik- cik/ puan - puan join mcm kak fauziah latif.....
huhuhu...

kak amy kasi abg zaideeeak upload gambar moto dekat sikit nak tengok, mcm ada strike... berapa beli kak? kat klang chia motor bkt naga, RM10k tp moto x la tip top... Very Happy

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by nan_gpz11 on Wed Mar 06, 2013 3:10 pm

Selamat dtg ke old superbikeowners...kedatangan saudari di alu2 kan...selamat berforem..,180km/j..huhu2..laju tuu.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Wed Mar 06, 2013 3:54 pm

atan7800 wrote:yang petama ride kot saya rasa, yang second rider, dok belakang ramai...
gpz 500 betul kata abg zaydeeak stakat 180km/j memang dapat, saya pakai zzr600 pn takut bawak lelaju... takut jatuh, x henson da...

harap ramai lagi wanita- wanita/ beliawanis- beliawanis/ serikandi- serikandi/ cik- cik/ puan - puan join mcm kak fauziah latif.....
huhuhu...

kak amy kasi abg zaideeeak upload gambar moto dekat sikit nak tengok, mcm ada strike... berapa beli kak? kat klang chia motor bkt naga, RM10k tp moto x la tip top... Very Happy

kak amy rasa ramai wanita-wanita diluar sana yg bawa motor.. maybe mereka tak tau ada forum yg best mcm ni agaknya. sbb tu tak join. klu ada kawan2 wanita yg bawa motor tu suruh laa depa join. mesti meriah lagi... tak laa kak amy sorang2 jeee..hehehehe

Atan7800 abg zaydee belikan motor ni di Kuantan harga dlm RM12K. Condition ok. Blh ride dari sana ke AS (Alor Star) tp take time sampai 9 jam..ride sorang2 lak tu...hehehe kematu punggung Very Happy Very Happy Very Happy

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Wed Mar 06, 2013 4:06 pm

nan_gpz11 wrote:Selamat dtg ke old superbikeowners...kedatangan saudari di alu2 kan...selamat berforem..,180km/j..huhu2..laju tuu.. Very Happy

Assalamualaikum Nan_gpz11 @ admin. Terima kasih byk2 kerana sudi menerima kak amy sebagai ahli baru dlm OSO ni.

180km/j tuu bukan selalu bawa. just nk lepaskan geram je. nak tengok berapa boleh pergi motor ni. selalu maintain dlm 140km/j - 160km/j. Abg Zaydee ikut dari belakang sbb kak amy ni baru sgt bawa motor. baru last year dpt lesen setelah abg belikan motor tu... hehehe dia tk larat nk bawa kak amy duduk belakang sbb dgn berat motor dia lagi dgn berat kak amy lagi .... tp rasanya dulu ok je bila kak amy duduk belakang. Faktor umur kot hehehe...

Masa kak amy bawa 180km/j tu abg siap kejar sbb dia tertinggal jauh. bila dia melepasi kak amy siap suruh slow down dgn lambai tangan...hahahaha. Very Happy Very Happy Very Happy

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Wed Mar 06, 2013 4:08 pm

Macam mana nk upload photo kat sini.. boleh ajarkan tak?

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by manpanjang on Thu Mar 07, 2013 5:01 am

AmyZaydee wrote:
nan_gpz11 wrote:Selamat dtg ke old superbikeowners...kedatangan saudari di alu2 kan...selamat berforem..,180km/j..huhu2..laju tuu.. Very Happy

Assalamualaikum Nan_gpz11 @ admin. Terima kasih byk2 kerana sudi menerima kak amy sebagai ahli baru dlm OSO ni.

180km/j tuu bukan selalu bawa. just nk lepaskan geram je. nak tengok berapa boleh pergi motor ni. selalu maintain dlm 140km/j - 160km/j. Abg Zaydee ikut dari belakang sbb kak amy ni baru sgt bawa motor. baru last year dpt lesen setelah abg belikan motor tu... hehehe dia tk larat nk bawa kak amy duduk belakang sbb dgn berat motor dia lagi dgn berat kak amy lagi .... tp rasanya dulu ok je bila kak amy duduk belakang. Faktor umur kot hehehe...

Masa kak amy bawa 180km/j tu abg siap kejar sbb dia tertinggal jauh. bila dia melepasi kak amy siap suruh slow down dgn lambai tangan...hahahaha. Very Happy Very Happy Very Happy

lajunyer..katana aku pun x laju camtu..huhuhu...

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by faizul_11 on Thu Mar 07, 2013 5:23 am

AmyZaydee wrote:Salam perkenalan,

Saya Amy isteri kepada Zaydeeak...baru nak berjinak-jinak dalam dunia permotoran.
Menunggang sebuah motosikal retro GPZ500.
Harap diterima oleh anda semua... Cool

Salam perkenalan dari saya kak amy..

woww.. sampai 180km/j bawak motor? laju tu.. naik motor lama ni, x boleh bawak laju2 sangat.. nanti tanggal semua skru. Very Happy Very Happy Very Happy respect la ada akak yang minat motor lama. kalau selalu ikut ride dengan fauziah latif / maznah zulkifli, mesti kena racun tukar motor yang baru. huhuhu.. pening abang zaydee nanti. Cool

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 07, 2013 5:43 am

manpanjang wrote:
AmyZaydee wrote:
nan_gpz11 wrote:Selamat dtg ke old superbikeowners...kedatangan saudari di alu2 kan...selamat berforem..,180km/j..huhu2..laju tuu.. Very Happy

Assalamualaikum Nan_gpz11 @ admin. Terima kasih byk2 kerana sudi menerima kak amy sebagai ahli baru dlm OSO ni.

180km/j tuu bukan selalu bawa. just nk lepaskan geram je. nak tengok berapa boleh pergi motor ni. selalu maintain dlm 140km/j - 160km/j. Abg Zaydee ikut dari belakang sbb kak amy ni baru sgt bawa motor. baru last year dpt lesen setelah abg belikan motor tu... hehehe dia tk larat nk bawa kak amy duduk belakang sbb dgn berat motor dia lagi dgn berat kak amy lagi .... tp rasanya dulu ok je bila kak amy duduk belakang. Faktor umur kot hehehe...

Masa kak amy bawa 180km/j tu abg siap kejar sbb dia tertinggal jauh. bila dia melepasi kak amy siap suruh slow down dgn lambai tangan...hahahaha. Very Happy Very Happy Very Happy

lajunyer..katana aku pun x laju camtu..huhuhu...
Assalamualaikum manpanjang....kak amy tk laa bawa laju mcm tu selalu. kejap2 je bawa mcm tu. hehehe tp kak amy masa sekolah dulu memang minat giler dgn katana ni...klu nampak org parking motor ni mesti pi tengok. tak kira laa org tu perasan ke tak heehe

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 07, 2013 5:52 am

faizul_11 wrote:
AmyZaydee wrote:Salam perkenalan,

Saya Amy isteri kepada Zaydeeak...baru nak berjinak-jinak dalam dunia permotoran.
Menunggang sebuah motosikal retro GPZ500.
Harap diterima oleh anda semua... Cool

Salam perkenalan dari saya kak amy..

woww.. sampai 180km/j bawak motor? laju tu.. naik motor lama ni, x boleh bawak laju2 sangat.. nanti tanggal semua skru. Very Happy Very Happy Very Happy respect la ada akak yang minat motor lama. kalau selalu ikut ride dengan fauziah latif / maznah zulkifli, mesti kena racun tukar motor yang baru. huhuhu.. pening abang zaydee nanti. Cool

Salam Faizul.. terima kasih sbb terima kak amy dlm group OSO ni.
Very Happy Very Happy Very Happy nanti tanggal semua skru ya.. mesti Faizul pernah buat ni.. hehehe. Hmmm tak boleh ikut ride dgn fauziah latif / maznah zulkifli sbb depa pakai motor yg lates punya. kita retro je... Lagipun abg zaydee tak akan beli punya laa dia pun pakai ZZR11 je.. Utk pengetahuan Faizul, kak amy tk pernah konvoi lagi. selalu ride pun dgn abg zaydee je time weekend.. tu pun dekat2 je.. nak biasakan diri dgn motor ni... Smile

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by tabor_gpz on Thu Mar 07, 2013 6:40 am

Salam kak Amy, salam perkenalan...

HUH... 180km/j... Laju tuuu jelessssssss......

160 pun da cuak semacam.

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 07, 2013 6:53 am

tabor_gpz wrote:Salam kak Amy, salam perkenalan...

HUH... 180km/j... Laju tuuu jelessssssss......

160 pun da cuak semacam.

Salam perkenalan Tabor_gpz... alaaa 180km/j tu sekejap sgt bawa pun bukan maintain mcm tuu sepanjang jalan. Nanti semua skru tanggal dan yang tinggal hanya handle dgn seat jee haaa bayangkan laaa hahahaha... (mcm cerita cartoon tu) Very Happy Very Happy lol!

lg pun kak amy nk test je sbb owner lama kata blh sampai 180km/j - 200km/j. kat highway....

Jgn la jelessss ek... nanti kita ride sama2 konvoi klu dtg AS (Alor Star) ni....

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by atan7800 on Thu Mar 07, 2013 9:42 am

hati- hati kak amy.... kang abg zaideay gari moto... hehe

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by kawa_zephyr_750 on Thu Mar 07, 2013 10:41 am

memang betul kak amy, baru-baru ni faizul bawak fx laju-laju sampai cabut mudguard depan.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by zaydeeak on Thu Mar 07, 2013 12:08 pm

atan7800 wrote:hati- hati kak amy.... kang abg zaideay gari moto... hehe

Tak boleh atan7800 ...... nanti saya kena tido luar rumah la pulak dia tak bagi masuk....protes.
Hahaha ...... Laughing Laughing Laughing Laughing

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 07, 2013 1:19 pm

atan7800 wrote:hati- hati kak amy.... kang abg zaideay gari moto... hehe
Very Happy Very Happy Very Happy abg zaydee tk boleh gari moto tuu.... klu dia gari gak.. kak amy gari dia nanti hahaha

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 07, 2013 1:22 pm

kawa_zephyr_750 wrote:memang betul kak amy, baru-baru ni faizul bawak fx laju-laju sampai cabut mudguard depan.

Ya ke? boleh tercabut mudguard depan ni. Berapa speed faizul bawa masa tu kawa_zephyr_750

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 07, 2013 1:23 pm

zaydeeak wrote:
atan7800 wrote:hati- hati kak amy.... kang abg zaideay gari moto... hehe

Tak boleh atan7800 ...... nanti saya kena tido luar rumah la pulak dia tak bagi masuk....protes.
Hahaha ...... Laughing Laughing Laughing Laughing

kan... Razz lol!

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by kawa_zephyr_750 on Thu Mar 07, 2013 2:53 pm

ntah la, yang pasti dia sendiri pun tak perasan bila mudguard tu tertanggal

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Lady biker utara .....

Post by Sponsored content Today at 5:03 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum