AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulvoyager on Fri Apr 06, 2012 8:38 pm

mana ada laju moto cc besar banyak berat la he2 Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by amy on Sat Apr 07, 2012 1:47 pm

mari la voyager.. sudah lama xda ride sama u... hehe..

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zr11 on Sat Apr 07, 2012 2:32 pm

ride mai jenjln teluk intan la dekat skit...
bleh tidoq umah rehat teluk intan...RM50 sebilik bleh dok ramai...selesa la jugak... Very Happy
zulvoyager pun bleh teruih pi melawat anak kat sri iskandar... Laughing

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by jagindas on Sat Apr 07, 2012 3:06 pm

ok gak ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulvoyager on Sun Apr 08, 2012 9:59 am

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


Last edited by zulvoyager on Fri Jul 13, 2012 3:37 am; edited 2 times in total (Reason for editing : double send)

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulvoyager on Sun Apr 08, 2012 9:59 am

Ya cadangan yg bagus gak tu petang2 bole lepak kat menara condong....sambil minom Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by jagindas on Sun Apr 08, 2012 11:19 am

tak silap aku kat area menara condong tu ada kedai mee rebus+cendol mastan ghani... terbaik la cendol dia

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Sun Apr 08, 2012 12:56 pm

faizul_11 wrote:
Admin wrote:Seperti yang sedia maklum..

1) Aktiviti Bulanan

Januari : Perhimpunan Agung - RNR Sungai Buloh - 7/1/2012 DONE
Februari : Ride to Temerloh - tarikh: TBA - Old SBK + supersport DONE
March : 1) Ride to Perlis - tarikh : 31 MARCH 2012 - 1 APRIL 2012 - Old SBK : menginap 1 malam.
2) DAY RIDE TO CAMERON HIGHLAND - 4 MARCH 2012 - kapcai/skuter 110-135cc DONE
April : free. belum ada plan KUALA KANGSAR - PAMERAN MOTOSIKAL KLASIK
Mei : Ride to Kelantan - tarikh : TBA - kapcai : menginap 1 malam di PCB
Jun : Ride to Alor Star - tarikh : TBA - majlis perkahwinan amy ninja_9 : menginap 1 malam
Julai / Ogos : Majlis Berbuka Puasa
September : Ride to Wang Kelian - tarikh : TBA - supersport 125cc-150cc
Oktober : musim tengkujuh
November : musim tengkujuh
Disember : musim tengkujuh


kuala kangsar jom.. bulan April. sempat lagi nak apply visa.. huhuhu..

kuala kangsar yang dijadualkan bulan ni, ditunda ke tarikh yang akan diberitahu kelak.

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulvoyager on Sun Apr 08, 2012 1:41 pm

Naper tunda ke tarikh amy kenduri ka........... Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Sun Apr 08, 2012 2:15 pm

zulvoyager wrote:Naper tunda ke tarikh amy kenduri ka........... Very Happy
negeri Perak tengah berkabung diatas kemangkatan kerabat. lupa lak sapa yang mangkat. boleh cari kat google..

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Sun Apr 08, 2012 3:34 pm

dari RMR
Bersedia!!

Tarikh keramat Santai Retro PD telah pun di gazetkan iaitu pada 26/5/2011 & 27/5/2011 ( Sabtu dan Ahad ). Menurut penganjur, Arena Entertaiment, Pelbagai aktiviti sedang disusun di peringkat negeri dgn kerjasama Kementrian Belia dan Sukan, Agensi Perlancongan N9, Majilis Daerah dan Stesen Radio tempatan akan terlibat dlm event kali ini.

Sekira tiada halangan, seperti biasa akan diadakan motorshow retro seperti tahun lepas 2011 dimana motor tercantik/terbaik setiap ketegori akan diberi pengiktirafan. Semua adalah percuma... hanya parking jer motor.. automatik motor anda layak dinobatkan sebagai pemenang. sebab itu kita mahu setiap pemilik meletakkan motorsikal di kategori tertentu agar senang juri yg dilantik menilai. Seperti juga tahun lepas, juri yg dlantik adalah dikalangan ketua/chip kawasan atau jajahan.

selain itu juga... ada juga Anugerah yg akan dipilih di PD nanti... seperti

1. Anugerah Mat Retro

2. Anugerah Otai Retro

3. Anugerah Famili Retro

4. Anugerah Gadis Retro

5. Anugerah Rider RETRO Warga emas....

6. Anugerah Geng Retro Terhebat ... dll

semua yg dinyatakan diatas adalah sebagai contoh.... diharap rakan2 didalm forum ini dapat memberi idea lain.

ok... satu lagi.... hadiah2 Anugerah tersebut perlukan penaja atau sumbangan, Maka pihak RMR mengharapkan Peniaga2 yg berjaya dlm forum RMR ini atau orang persorangan dapat memberi sumbangan.

ni salah satu xtvt rasmi yang memang kena pergi.. Very Happy Very Happy RMR

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by patrickstar on Mon Apr 09, 2012 3:47 am

jagindas wrote:tak silap aku kat area menara condong tu ada kedai mee rebus+cendol mastan ghani... terbaik la cendol dia

mee rebus mastan ghani ni mmg yg terbaik.dari aku kecil smp skrang still wujud kedai tu.
klu ada ride ke teluk intan, roger2 la.leh aku folow sekali + balik kg kat sg manik Very Happy

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zr11 on Mon Apr 09, 2012 12:10 pm

petang2 pi lepak lumut pun ok jugak...bru dlm 70km...mee mastan...nasik lambai...antara makanan top kat tlk intan...

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by jagindas on Mon Apr 09, 2012 2:44 pm

zr11 wrote:petang2 pi lepak lumut pun ok jugak...bru dlm 70km...mee mastan...nasik lambai...antara makanan top kat tlk intan...

aduh
macam best je...
stim la mee rebus mastan ghani tu
kalau lalu kuala selangor rasanya macam tak jauh dah teluk intan ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by Admin on Tue Jul 10, 2012 6:06 am

1) Aktiviti Bulanan

Januari : Perhimpunan Agung - RNR Sungai Buloh - 7/1/2012
Februari : Ride to Temerloh - tarikh: TBA - Old SBK + supersport
March : 1) Ride to Perlis - tarikh : 31 MARCH 2012 - 1 APRIL 2012 - Old SBK : menginap 1 malam.
2) DAY RIDE TO CAMERON HIGHLAND - 4 MARCH 2012 - kapcai/skuter 110-135cc
April : free. belum ada plan
Mei : Ride to Kelantan - tarikh : - kapcai : menginap 1 malam di PCB
Jun : Ride to Alor Star - tarikh : - majlis perkahwinan amy ninja_9
Julai / Ogos : Majlis Berbuka Puasa - XTVT TERDEKAT. LAPANG-LAPANGKAN MASA ANDA
September : Ride to Wang Kelian - tarikh : TBA - supersport 125cc-150cc
Oktober : musim tengkujuh
November : musim tengkujuh
Disember : musim tengkujuh


_________________

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by akumatmoto on Tue Jul 10, 2012 12:07 pm

Neutral Neutral Neutral ......

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by nan_gpz11 on Tue Jul 10, 2012 4:27 pm

Progrem 2012..suma mengikut jadual yang dirancang pada awal tahun lalu,
Sekarang dah hampir dipenghujungnya..."dah bersedia kah..old sbk nk buat endurance"?
Jelajah malaysia...dlm masa 54jam.. Very Happy ha2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Tue Jul 10, 2012 4:54 pm

Kelas supersport paling ditunggu-tunggu.. sebab tu letak kat penghujung musim. Old Superbike boleh la diselimutkan. program buka puasa baru jalan. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulvoyager on Wed Jul 11, 2012 8:01 am

balik dari kedah itu hari teros masok stor la... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by nan_gpz11 on Wed Jul 11, 2012 4:49 pm

Klass 125cc-150cc..yang paling menggerunkan...hehehe2 Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulvoyager on Fri Jul 13, 2012 3:40 am

tengah pikir2 ni maner satu nk berjuang yp ker rgf prettttttt ting2 Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Thu Jul 19, 2012 2:03 am

enjin RG125FN sudah sampai port klang..

ok la ada spare lagi sebijik. kalau kecundang lagi edisi 2012 Banting-Wang Kelian-Banting, boleh la tukar enjin je.. tapi, ribu2 la rugi. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by nan_gpz11 on Thu Jul 19, 2012 5:36 am

Hehe2..mana2 pun bole zul..xpayah laju2.kalau xmampu yang penting peryertaan..laju atau slow sampai juga...ujian sesi kelayakkan rawang-k kangsar(wajib ikot)..kat sini dah tahu kemampuan jentera masing,yang betol punya dah tahu petak keberapa..
Xsabar nk jln seiring dan ypvs125,mito dah 2thn tunggu nie...haha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Thu Jul 19, 2012 5:53 am

honda je xda wakil ke??

dulu hampir ada, tapi jual la pulak.. gah diperingkat antarabangsa, cup prix pun pengeluar terbaik. peringkat old superbike, xde yang berani lagi.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulmn on Thu Jul 19, 2012 6:06 am

ramadhan nk menjelma ni. bilakah tarikh berbuaka puasa bersama oldsuperbikeowner? hope dapat buat hari kerja sbb hari cuti blk bukak puasa kat rumah.hehehe.. tq

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by Sponsored content Today at 7:02 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum