AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by jagindas on Thu Mar 08, 2012 9:28 am

120km/j...?
ayat pelaris tu.. Very Happy

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by jani on Sat Mar 10, 2012 2:03 pm

rasanya 120mph tu... What a Face

jani

Age : 44
Location : cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by MKI on Tue Mar 20, 2012 7:19 am

apa perkembangan terkini..

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Tue Mar 20, 2012 9:02 am

MKI wrote:apa perkembangan terkini..

Seperti dirancang.

Ride to Perlis 31March - 1 April entry list;

1) nan_gpz11 - GPZ1100
2) faizul_11 - GSXR1100M
3) fazli_zx11 - ZZR1100
4) sharul_11 - ZZR1100
5) alam_maya - FZR1000
6) MKI - Gpx750r
7) amy_ninja9 - GPZ900R
Cool aizan - V twin250/ST1300
9) husin - katana 750
10)
11)

ada lagi x?

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Tue Mar 27, 2012 5:35 am





bilik sudah booked..

sebab kita ada 9 orang sahaja;

option 1
3 standard (sea view) - 2 orang sebilik - RM150 ----- RM75/person
1 king deluxe (sea view) - 3 orang - RM285 (RM250 + RM35 tambah tilam) ------ RM95/person
yang duduk king deluxe bayar mahal sikit RM20/person
total RM735

option 2
3 king deluxe (sea view) - 3 orang - RM285 (RM250 + RM35 tambah tilam)
total RM855. RM95/person

kalau duit x jadi hal, ambik ambik option 2 je kan? apa kata yang lain.. huhuhu.. harap2, 9 orang ni kekal pegi la. jangan tarik diri disaat akhir dah la.. tongue tongue

BREAKFAST INCLUDED


Last edited by faizul_11 on Tue Mar 27, 2012 6:15 am; edited 1 time in total

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by MKI on Tue Mar 27, 2012 5:57 am

kompom dah spend masa dan duit skit jadi follow..
lokasi ni kuala perlis jeti ke Langkawi tu ker?
klo betul seblah malam minggu meriah klo xsilap

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Tue Mar 27, 2012 6:13 am

MKI wrote:kompom dah spend masa dan duit skit jadi follow..
lokasi ni kuala perlis jeti ke Langkawi tu ker?
klo betul seblah malam minggu meriah klo xsilap

aah.. dekat dengan jeti langkawi. depan hotel ni, food court untuk seafood. memang meriah masa malam minggu. rugi la sape x pegi. huhuhu..

camne dengan option hotel tu? pilih option 1 atau 2? kena decide A.S.A.P. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by MKI on Tue Mar 27, 2012 6:22 am

faizul_11 wrote:
MKI wrote:kompom dah spend masa dan duit skit jadi follow..
lokasi ni kuala perlis jeti ke Langkawi tu ker?
klo betul seblah malam minggu meriah klo xsilap

aah.. dekat dengan jeti langkawi. depan hotel ni, food court untuk seafood. memang meriah masa malam minggu. rugi la sape x pegi. huhuhu..

camne dengan option hotel tu? pilih option 1 atau 2? kena decide A.S.A.P. Very Happy Very Happy

mmg menarik tmpt ni.. pernh pergi ada tarian sblh mlm..
mari2 siapa nak pergi..

option 1 la = standart Laughing
tp klo majoriti 2 pon blh
RV = MKI dekat shell tempoh hari.. huhu..

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Tue Mar 27, 2012 11:55 am

Admin wrote:Seperti yang sedia maklum..

1) Aktiviti Bulanan

Januari : Perhimpunan Agung - RNR Sungai Buloh - 7/1/2012 DONE
Februari : Ride to Temerloh - tarikh: TBA - Old SBK + supersport DONE
March : 1) Ride to Perlis - tarikh : 31 MARCH 2012 - 1 APRIL 2012 - Old SBK : menginap 1 malam.
2) DAY RIDE TO CAMERON HIGHLAND - 4 MARCH 2012 - kapcai/skuter 110-135cc DONE
April : free. belum ada plan KUALA KANGSAR - PAMERAN MOTOSIKAL KLASIK
Mei : Ride to Kelantan - tarikh : TBA - kapcai : menginap 1 malam di PCB
Jun : Ride to Alor Star - tarikh : TBA - majlis perkahwinan amy ninja_9 : menginap 1 malam
Julai / Ogos : Majlis Berbuka Puasa
September : Ride to Wang Kelian - tarikh : TBA - supersport 125cc-150cc
Oktober : musim tengkujuh
November : musim tengkujuh
Disember : musim tengkujuh


kuala kangsar jom.. bulan April. sempat lagi nak apply visa.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Tue Mar 27, 2012 12:09 pm

MKI wrote:
faizul_11 wrote:
MKI wrote:kompom dah spend masa dan duit skit jadi follow..
lokasi ni kuala perlis jeti ke Langkawi tu ker?
klo betul seblah malam minggu meriah klo xsilap

aah.. dekat dengan jeti langkawi. depan hotel ni, food court untuk seafood. memang meriah masa malam minggu. rugi la sape x pegi. huhuhu..

camne dengan option hotel tu? pilih option 1 atau 2? kena decide A.S.A.P. Very Happy Very Happy

mmg menarik tmpt ni.. pernh pergi ada tarian sblh mlm..
mari2 siapa nak pergi..

option 1 la = standart Laughing
tp klo majoriti 2 pon blh
RV = MKI dekat shell tempoh hari.. huhu..

ok.. semua dah setuju ambik 3 king deluxe.. bilik luas. senang letak helmet / jaket / beg.
bayaran RM95 seorang. sekali-sekala dok hotel. lagipun, sempena sambutan 7th Anniversary Old Superbike Owners. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by bcr8080 on Thu Mar 29, 2012 5:03 am

Salam....hari apa nak belepas ke Perlis? saya kalau motor sempat siap insyaAllah akan joint....bab bilik jangan risau sebab saya balik kampung....kenapa tak cari homestay ja...lagi jimat rasanya.

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by Admin on Thu Mar 29, 2012 6:39 am

Tentatif Perjalanan 31/3/2012 - 1/4/2012

HARI PERTAMA - 31 Mac 2012

0630 : RV di RNR Rawang arah utara
0715 : taklimat perjalanan & bacaan doa
0745 : perlepasan

check point 1 - RNR Tapah
check point 2 - RNR Gunung Semanggol - makan tengahari
check point 3 - RNR Gurun

1400 : RNR Gurun
1600 : Kuala Perlis

2000 : makan malam - seafood tepi laut

HARI KEDUA 1 April 2012

0800 : sarapan di hotel
1000 : bertolak ke Wang Kelian
1200 : bertolak pulang melalui Padang Besar - Chuping dan mungkin
singgah di Alor Star
1600 : RNR Gunung Semanggol
1900 : RNR Tapah
2130 : RNR Sungai Buluh

diharap rakan2 Old Superbike yang lain dapat meraikan kejayaan peserta di RNR Sungai Buluh beramai-ramai.

Pakaian rasmi pada malam di RNR Sungai Buluh itu adalah "7th Anniversary Old Superbike Owner". sila dapatkan tshirt daripada En Albab kita di talian 0122703771..

Sekian Terima Kasih.







_________________

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by MKI on Thu Mar 29, 2012 7:26 am

admin RV dekat shell tjg malim boleh ker?
apa2 saya akan msg klo ada kesempatan RV di RNR Rawang

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Thu Mar 29, 2012 9:06 am

MKI wrote:admin RV dekat shell tjg malim boleh ker?
apa2 saya akan msg klo ada kesempatan RV di RNR Rawang

boleh je.. nanti nak gerak dari RNR rawang, kitorg msg la.. boleh agak kot berapa lama nak sampai tjg malim. tepi jalan je tu. x payah membazir minyak. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by MKI on Thu Mar 29, 2012 9:34 am

faizul_11 wrote:
MKI wrote:admin RV dekat shell tjg malim boleh ker?
apa2 saya akan msg klo ada kesempatan RV di RNR Rawang

boleh je.. nanti nak gerak dari RNR rawang, kitorg msg la.. boleh agak kot berapa lama nak sampai tjg malim. tepi jalan je tu. x payah membazir minyak. huhuhu..

klo dah 11cc ni 15minit - 20minit jek smpi..
dlm pkol 8.00am kompom dah smpi dari RNR rawang..
insyaallah dah terpacak kat tepi tu. bounce

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by MKI on Thu Mar 29, 2012 9:49 am

bcr8080 wrote:Salam....hari apa nak belepas ke Perlis? saya kalau motor sempat siap insyaAllah akan joint....bab bilik jangan risau sebab saya balik kampung....kenapa tak cari homestay ja...lagi jimat rasanya.

sempat ker siap? tentatif dah kluar tu.. mgu ni gerak

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by bcr8080 on Thu Mar 29, 2012 9:57 am

InsyaAllah hari jumaat siap....barang semua dah ada cuma nak pasang ja Smile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by bcr8080 on Fri Mar 30, 2012 10:58 am

Alhamdulillah motor sudah siap...tapi rasanya saya gerak awal sikit sebab kena sampai awal sikit kat perlis. Kira saya rv kat perlis ja k...balik ke KL boleh konvoi sekali.

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by patrickstar on Fri Mar 30, 2012 12:25 pm

semoga selamat pergi dan balik.sedih tak dapat join ride kali ni.huhuhu
ride ke kuala kangsar Insyallah akan follow Smile

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Mon Apr 02, 2012 4:32 pm

Terima Kasih kepada yang menjayakan pengembaraan kali ini..

1) nan_gpz11 - GPZ1100
2) faizul_11 - GSXR1100M
3) fazli_zx11 - ZZR1100
4) sharul_11 - ZZR1100
5) alam_maya - FZR1000
6) MKI - Gpx750r
7) amy_ninja9 - GPZ900R
8 ) aizan - ST1300
9) husin - katana 750
10) bcr8080 - CBR F1

jumpa lagi di lain episod..

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulvoyager on Mon Apr 02, 2012 7:12 pm

Tahniah la tuan2 semua yang menjayakkan ride ni.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by faizul_11 on Tue Apr 03, 2012 8:03 am

zulvoyager wrote:Tahniah la tuan2 semua yang menjayakkan ride ni.... Very Happy Very Happy

sudah lama x ride sama voyager la.. kuala kangsar boleh ikut ka? Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by shukri on Tue Apr 03, 2012 10:07 am

dh try tny voyager...tp jwpn sama rizal la...huhu...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by zulvoyager on Thu Apr 05, 2012 3:51 am

inshaallah haha....skrg ni kuda2 olsbk semua laju2 ooo Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by jagindas on Thu Apr 05, 2012 8:49 am

mana ada laju
voyager la paling laju 1200cc

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: AKTIVITI RASMI TAHUN 2012

Post by Sponsored content Today at 8:43 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum