INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

View previous topic View next topic Go down

INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by zr750_aby on Sun Jun 12, 2011 6:13 pm

Salam,
saje nak share.. memndang kan old superbikes ni ada yg dah lebih 20 tahun, insuran motor apa yg kornag gunakan skg ni.
Adakh ia nya cover jika motor hilang/dicuri? atau ianya hanya P.A? ]mcm sy, br jer renew, guna kurnia..3rd party (xde 1st party sb motor dah tua 20 tahun) hnya P.A insured 30k. Kawan2 lain macmana? boleh share info ni?

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by faizul_11 on Mon Jun 13, 2011 9:15 am

motor lama ni, diorg cover untuk P.A je. amik 3rd party yang paling murah. last renew road tax, 2009. hehehe...

_________________

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by zr750_aby on Mon Jun 13, 2011 11:00 am

uih... brani nye ride kuda xdak rodtax..

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by jagindas on Mon Jun 13, 2011 1:35 pm

jarang polis tahan motor besor ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by randygpz old sbk on Mon Jun 13, 2011 2:42 pm

1st party ade...tp ia nye ade kouta utk satu2 ejen telah d had kan...

mto aku pakai 1st party all rider...

kdi puaka yg biasa aku wat tu dah hbs kouta nye utk objek tua yg rare...

jd aku ke pos malaysia...nk 1st ade...3rd pn ade...

kne tgk poket la....huhuhu! Very Happy

hmmm...tak silap aku dlu smua old sbk & car wajib pakai 1st party...
tp mulai jun ni dah blh pakai 3rd party...

tlg btol kan klu aku silap....

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by faizul_11 on Mon Jun 13, 2011 5:24 pm

zr750_aby wrote:uih... brani nye ride kuda xdak rodtax..

hahaha.. yang lain ada raodtax. 1st party lagi. apa nak takut? berani buat, berani tanggung la. tapi jangan tiru aku.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by zr750_aby on Tue Jun 14, 2011 3:21 am

Aik.? Randy hari tu 1st aku g Pos Malaysia. dia kat untuk moto lama x leh wat dkt situ.. kena wat dkt ajen gak... huhuhuhu..

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by jimf on Tue Jun 14, 2011 5:04 am

salam..
dulu mmg susah sikit... psl insuran company nk naikkan premium..
pehtu, utk kurangkan "beban" kononnya, semua kena ambik 1st party laaa bagai...
tp mcm randy cakap, bulan jun lepas, gomen dah kompom takde perubahan..
psl org2 tua dan dah pencen mesia byk komplain...diaorg majoriti pakai moto lama dan tua ni selain geng oldskol... Razz
so, atas dasar "pihatin", proposal pihak insuran kena reject laaa..
kesimpulannya..buat masa ni, moto lebih 15 tahun mmg leh buat insuran...cuma surbey laaa mana2 yg murah.. Mmg leh 3rd party, tp ada yg impose loading tinggi dan wajib ambil personal insurance.

Contoh paling senang..semlm aku renew cubcai yg umur 18 tahun.. utk 3rd party dgn insuran Txxxxxl kena rm150+, tp dgn P&X kena rm105.. beza dlm "loading'..

kalu xnk susah, pegi aje depan JPJ wangsa maju tu...byk ejen sana leh buat. Masa den tukar nama & ambik insuran utk gpz6 hari tu...sekejap aje buat tanpa byk soal...hehe

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by faizul_11 on Tue Jun 14, 2011 6:12 am

kalau ejen kat JPJ Padang Jawa, semua macam taik. nak beli insuran RG125FN 3rd party, diorang nak RM200++. aku gi Maju Motor Shah Alam RM135 je. kena hati2 dgn ulat insuran kat JPJ. kaki cekik gak tu. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by jagindas on Tue Jun 14, 2011 6:35 pm

kena gi maju motor la camni
saya mesti pilih

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by cluvix on Wed Jun 15, 2011 7:50 am

moto saye 3rd party..hrga dlm rm350..klu 1st mau rm500 kot..xtau la..
pkai ejen yg dok mnunggu kat JPJ..

cluvix

Age : 30
Location : Sg Petani - Shah Alam - Jengka

View user profile http://www.facebook.com/cluvix

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by randygpz old sbk on Thu Jun 16, 2011 8:40 am

klu rs mahal & nk murah,amk je insurans terbang....

bli polisi $50 je...utk renew rotex...

tp smua palsu belaka & tak membawa erti ape2...

name nye pn terbang...jd klu ape2 jd pn kire terbang je la....huhuhu!

hmmm...aku br blk dr sabah ni,bez btol terbang paragliding kat sane jimf... Very Happy

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by jimf on Thu Jun 16, 2011 9:14 am

randygpz old sbk wrote:
hmmm...aku br blk dr sabah ni,bez btol terbang paragliding kat sane jimf... Very Happy

mcm hampeh...bila nk ajak aku join para ni weeiiii

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by randygpz old sbk on Fri Jun 17, 2011 5:58 am

esk fly paramoto kat pantai morib....huhuhu1 Very Happy

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by zr11 on Tue Jun 28, 2011 3:00 pm

p&o 3rd party all rider rm256...tu pun mahai pasai NCD kosong..

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by katanaf4775 on Tue Jun 28, 2011 5:54 pm

zr11 wrote:p&o 3rd party all rider rm256...tu pun mahai pasai NCD kosong..


As'salam, pasal insurance ni aku pakai 3rd party P&O insurance aku amik kat Berkeley Town Centre Klang agen tu namanya AMANA SDN BHD total + P.A RM246.50. Pos mmg dah x ada insurance utk moto tua cam moto kita..huhuhuhu

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: INSURAN UNTUK OLD SUPERBIKES

Post by Sponsored content Today at 1:25 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum