WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

View previous topic View next topic Go down

WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by Man ZX on Mon May 09, 2011 10:51 am

Salam warga Oldsbk!

bulan lepas sy telah menjal XJ600 saya (pendaftaran Malaysia) pada seorg biker yg amat bertuah. Dengan ini, sy tak lagi memerlukan XJ600 (motor scrap singapore) ni yg sy plan nak buat sebagai spare parts. Tp alhamdulillah, selama 2 tahun sy pakai XJ600 tu, sy tak pernah memerlukan XJ600 singapore ni.

ni link iklannya di Mudah:
http://www.mudah.my/Yamaha+XJ600+Diversion+spare+parts-9646041.htm

kebanyakan brg2 boleh digunapakai di moto Yamaha FZ600 (bukan FZR600).
Engine nya ialah inline-4, 2 valve/cylinder, aircooled.

semua brg2 di motor ni masih OK, engine sgt tip top. cuma brake nak kena service semula, maklum la dah hampir 4 thn x jalan. sy ada start motor ni dlm 2 bulan lepas. engine masih merdu, takde bunyi2an yg tak menyenangkan.

Rim belakang dah di ganti dgn rim Suzuki Bandit 400 (sbb rim asalnya ialah size 3.0mm, 18-inch, tak byk pilihan tayar). Rim bandit ni 3.5mm, 17 inch, sng carik tayar.

Ok, apa2 hal boleh call/sms sy: 019-7044 304 (Man).
motor berada di Skudai, JB.
kalau nak beli, kena dtg naik lori kecil/pick up truck.
Harga di buka: RM1800 (negotiable).

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by zulvoyager on Thu May 12, 2011 9:15 am

harga boleh runding tu pakai kat kampung boleh nii Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by katanaf4775 on Fri May 13, 2011 12:30 pm

abg zul ..apa lagi sambar la...pakai plet voyoger tu (main tukar2) tihihihihi...

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by randygpz old sbk on Fri May 13, 2011 6:01 pm

fuh....hebat! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by Man ZX on Mon May 16, 2011 4:12 am

salam semua.. motor telah selamat dijual.
Mod, boleh lock topik ni.
walau camne pon, sy tetap jadi peminat setia Oldsbk. esp model2 nostalgia mcm GPZ900, ZX11, Zephyr 750/1100 dan ZXR750.

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by jagindas on Mon May 16, 2011 3:59 pm

perghh
zephyr pun ada

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by zulvoyager on Mon May 16, 2011 9:57 pm

ok la tu bro kalau ader lagi moto scrap nak lego info la kat sini koot ada kwn2 yang nak....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by jagindas on Tue May 17, 2011 4:12 am

kalau ada zephyr scrap rega camni aku pun mau

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by zulvoyager on Wed May 18, 2011 12:38 pm

moto scrap ni kalau x silap coe dah xpired belah selatan banyak tu acooi kena tanya gang yang selalu ke selatan ni.....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS:Yamaha XJ600 1992 (utk spare parts je)

Post by Sponsored content Today at 8:41 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum