GPX600 PARTS

View previous topic View next topic Go down

GPX600 PARTS

Post by Ninja1988 on Tue Nov 23, 2010 4:24 pm

Ada sape2 yang boleh recommend kedai sparepart di KL atau PJ yg jual item berikut:-
a) Front sprocket 530 T15
b) Tayar belakang 130/90/R16 atau 150/80/R16

Aku dah cari kat Kawasaki.. tak de lagi in production. Kedai sparepart kat Klang pun tak de!

Perlukan bantuan No

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by jimf on Wed Nov 24, 2010 9:29 am

Tayar belakang aku beli kat NKS dulu...
Bridgestone BT045.. rm330
saiz sama 130/90/16.. cuba laa kot ada lagi.
Hari tu dia ada offer michelin gak.. mahal sikit la..

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by Ninja1988 on Wed Nov 24, 2010 6:56 pm

TQ jimf. Bab sprocket tu... ada sape2 boleh tolong comment tak?

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by atanfzr on Sun Jan 23, 2011 11:08 am

salam kepada semua otai otai bikers...nak tanya... ada sapa sapa tau
kat mana boleh dapat sparepart and pomen yang boleh dipercayai kat kawasan utara(pg,kedah & perlis)
selain dari Guan How n MG F?????Dua-dua ni bukan apa....$$$$$...

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by zr11 on Sun Jan 23, 2011 12:53 pm

kat area mergong aloq staq ada sebijik kedai...bleh caya ke idak..aku pun xpasti...tp ramai gak la geng perlis pi baiki situ...nama kedai tu Raider Motor kot...aku pun xingat...ni no tepon pomen tu Ah Poo - 0194431816...

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by Ninja1988 on Sun Jan 23, 2011 2:00 pm

Cuba tengok dalam eBay. Kalau nak barang baru, cuba call Kawasaki kat Shah Alam. Sebelum tu, kena check diagram part untuk dapatkan Part No.

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by randygpz old sbk on Mon Jan 24, 2011 7:55 am

Ninja1988 wrote:Ada sape2 yang boleh recommend kedai sparepart di KL atau PJ yg jual item berikut:-
a) Front sprocket 530 T15
b) Tayar belakang 130/90/R16 atau 150/80/R16

Aku dah cari kat Kawasaki.. tak de lagi in production. Kedai sparepart kat Klang pun tak de!

Perlukan bantuan No


hmmm....sbenar nye part bkn dah tak de in production geng...

tp item no telah di tukar atau pn telah dselaras kan smula...

biasa nye kawa kongsi byk part yg same dgn model bbeza...

klu tanye kawa shah alam tu mmg manjang tak de klu mto lame2 ni...

hbs kuat utk jaga hati kite yg btanye,diorg akn ckp "nti akn kol kite klu ade info atau nk kne cek stok dlu" jd harapan hnye tinggal impian....

sedang kan mto yg kite guna pn dia tak pnah jumpa model ape...

cth BBR la...dah 29thn,ntah2 dia pn blm lahir,,,,huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by randygpz old sbk on Mon Jan 24, 2011 7:59 am

hm...tyr 150/80/16 ade bro, mec' macadam...

tp aku kne tanye klu dgn tong seng GPx6R dlu,sbb dia yg oder dgn aku tempoh hr...

klu dia tak jd amk,bro amk la....

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by Ninja1988 on Tue Jan 25, 2011 3:55 pm

Randygpz... tayar tu utk belakang ke? Berapa regenye?

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by randygpz old sbk on Wed Jan 26, 2011 6:19 am

Ninja1988 wrote:Randygpz... tayar tu utk belakang ke? Berapa regenye?


bab harga tak blh citer scara terbuka...

bahaya...huhuhu!

bg hp no la...aku bg bez price 0r ko bg bez ofer....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GPX600 PARTS

Post by Sponsored content Today at 7:01 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum