Perundangan & peraturan lalu-lintas

View previous topic View next topic Go down

Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by lukmanw on Sun May 19, 2013 5:59 pm



Apakah yang dimaksudkan dengan papan tanda di atas? Bilakah kali terakhir anda buka buku panduan trafik lalu-lintas? Agaknya semasa mengambil lesen L pada 20 tahun yang lalu!


Dari blog OSH The Journey 24 Mac 2012

Perlu adanya CEP kepada Pemilik Lesen Memandu (Menunggang) Kenderaan

Membaca berita kemalangan maut akibat dilanggar rempuh lori semasa mengecat garisan putih di lebuhraya begitu memilukan saya. Mengikut laporan akhbar, lori tersebut secara tiba-tiba memasuki lorong kon dan melanggar mangsa.

Satu soalan untuk pemandu lori tersebut dan juga kepada semua. Adakah pemandu lori tersebut memasuki lorong kon tanpa menyedari kawasan pembinaan masih belum tamat? Adakah pemandu lori tersebut faham maksud papan tanda di atas (gambar di atas) iaitu bulatan dengan satu garis silang putih dari pukul 2 ke pukul 8? Adakah kita semua faham maksud papan tanda mirip Tidak Boleh Letak Kenderaan di sini yang cuma berbeza garis silang itu di sebelah lain?

Saya kerap mengacukan soalan mengenai maksud papan tanda di atas (gambar di atas) iaitu bulatan dengan satu garis silang putih dari pukul 2 ke pukul 8, kepada mereka yang telah memiliki lesen memandu dan ada sesetengahnya telah memandu melebihi puluhan tahun. Jawapannya seperti diduga ramai yang tidak mengetahuinya!

Biasanya (kalau di lebuhraya) amalan keselamatan pembinaan akan dilakukan oleh Traffic Management Officer (TMO). Boleh rujuk gambar di bawah di mana pengurusan trafik adalah seperti berikut.





Gambar 1 & 2. Papan tanda awas.
Gambar 3. Makluman mengenai adanya kawasan pembinaan di hadapan.
Gambar 4. Had laju 80 kmj
Gambar 5. Had laju 60 kmj
Gambar 6. Makluman mengenai lencongan di hadapan.
Gambar 7. Makluman lencongan bermula.
Gambar 8. Makluman Zon Had Laju Tamat – boleh kembali ke had laju asal.
Gambar 9. Makluman kawasan pembinaan telah tamat.
Gambar 10. Laluan selamat dan tiada lagi halangan pembinaan.

Papan tanda dengan bulatan dan satu garis silang putih dari pukul 2 ke pukul 8 ini bermaksud Zon Had laju sebelumnya (had laju semasa kawasan pembinaan) telah tamat. Maksud lain juga kawasan pembinaan telahpun tamat dan dengan ini adalah selamat kepada semua pemandu yang melalui kawasan pembinaan ini untuk kembali ke laluan asal ataupun untuk kembali ke had laju asal.

Saya adalah salah seorang seorang pengguna tegar lebuhraya PLUS. Boleh dikatakan setiap hari saya berada di atas lebuh raya. Tidak hairanlah jumlah batuan yang dicatat oleh kenderaan saya ialah sekitar 5 hingga 6 ribu kilometer sebulan dengan bayaran tol pula sekitar RM 400.00 sebulan! Papan-papan tanda dan simbol-simbol inilah sebenarnya yang banyak membantu saya dan juga pasti pengguna lebuhraya lain terutama pemanduan di waktu malam. Dalam sebulan dua ini penambahbaikan laluan di lebuhraya kawasan sekitar Bertam dan Batu Kawan masih belum siap sepenuhnya. Setiap malam ketika melaluinya ada sahaja kon yang hilang atau pecah dilanggar kenderaan yang tidak pasti di manakah kawasan yang telah tamat pembinaannya. Ini lebih merumitkan jika laluan yang diturap belum lagi ada harisan putih!

Walaupun saya difahamkan pihak PLUS mewajibkan amalan pengurusan trafik ini di setiap kawasan pembinaan di lebuhraya, ada juga yang masih terlepas pandang. Saya tidak pasti sama ada di kawasan pekerja mengecat garusan putih yang maut tersebut turut mengamalkan amalan pengurusan trafik ini.

Begitu juga pemahaman pengguna lebuhraya dan jalanraya – adakah mereka memahami isyarat dan papan tanda sebegini? Sudah kerap kali mereka yang perihatin dalam keselamatan jalan raya ini mempersoalkan kewajaran lesen memandu sedia ada yang hanya sekali sahaja dalam seumur hidup untuk kita memohon, menduduki ujian dan lulus tanpa perlunya sebarang kursus ulangan dan sebagainya. Timbul persoalan, adakah wajar pemilik-pemilik lesen memandu ini dikehendaki untuk menghadiri kursus-kursus tertentu berkaitan keselamatan jalan raya dalam tempoh-tempoh tertentu? Sebagai contoh kalau tidak sekerap setahun sekali mungkin dalam 5 tahun sekali?

Kalau SHO malah pegawai perubatan (MO) perlu adanya CEP setahun sekali untuk membaharui lesen kompetensi mereka, apakah CEP sebegini juga wajar diperkenalkan untuk pemilik-pemilik lesen memandu atau menunggang?

Sekadar berkongsi pengalaman, saya mengenali papan tanda dengan bulatan dan satu garis silang putih dari pukul 2 ke pukul 8, lebih awal di arena permotoran (motorsports) yang saya sertai pertengahan 80an. Malah ketika itu saya masih belum lagi memiliki lesen memandu atau menunggang. Pengelibatan saya merentasi benua Asia melalui jalan darat dan dipertanggungjawabkan sebagai Race Official ataupun marshal ini membuatkan saya menghafal kesemua simbol ini – rujuk sebahagian simbol di bawah.

Dalam rali, simbol bulatan dengan tiga garis silang putih dari pukul 2 ke pukul 8 ini bermaksud sama iaitu Zon Had Laju telah tamat. Biasanya zon had laju ini (15 kmj) ditetapkan semasa pemandu (pelumba) memasuki Check Point Zone di mana pemandu perlu memperlahakan dan memberhentikan kenderaan mereka untuk membolehkan Check Point Card mereka diperiksa oleh pertugas.

Kepada pelumba yang engkar tidak mematuhi Zon Had Laju ini, mereka boleh didenda dengan tambahan masa. Di dalam rali, denda sebanyak tambahan 1 saat sahaja boleh menyebabkan kedudukan pendahulu tergugat. Malah kalau berulang-kali kesalahan yang sama, pemandu boleh dihukum lebih berat dan adakala boleh digugurkan penyertaan mereka (disqualified). Penerangan mengenai tanda-tanda dan simbol-simbol ini akan dijelaskan semasa taklimat wajib sebelum perlumbaan kepada semua peserta walaupun mereka yang telah lama menceburi bidang perlumbaan sebegini.

Langkah yang sama perlu diambil oleh pihak berkuasa lebuhraya dan jalan raya. Pengguna lebuhraya dan jalan raya perlu di-sekolah-kan semula dan selepas itu jika berlaku lagi kesalahan berkaitan perlanggaran papan tanda dan simbol lalulintas ini, tindakan bersesuaian mesti diambil.

Take home message kali ini ialah satu soalan untuk semua – apakah maksud “Ghost Island” ataupun garisan bersilang putih yang biasanya terdapat berhampiran persimpangan jalan raya?

lukmanw@gmail.com
http://oshthejourney.blogspot.com/




Maut dirempuh ketika cat jalan
Harian Metro 21 Mac 2012

SENAWANG: “Saya terdengar bunyi dentuman kuat dan terkejut melihat mangsa sudah tidak bernyawa,” kata Mohd Amin Ali, 51, saksi kejadian kemalangan membabitkan seorang lelaki yang terbunuh akibat dirempuh sebuah lori ketika mengecat garisan putih jalan di Kilometer 248, Lebuhraya Utara-Selatan (Plus) arah selatan, di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.45 petang itu, mangsa, Muhammad Azlizan Adam, 23, maut dalam keadaan menyayat hati apabila tangan dan kaki kirinya putus dirempuh sebuah lori lima tan.

Menurut Mohd Amin, ketika kejadian dia sedang menurunkan barang daripada lorinya untuk kerja mengecat jalan sementara seorang lagi pekerja memegang bendera keselamatan.

“Kami sudah meletakkan kon keselamatan hampir dua kilometer supaya pemandu di lebuh raya menyedari terdapat kerja penyelenggaraan di hadapan.

“Bagaimanapun, saya tidak tahu mana silapnya, tiba-tiba sebuah lori masuk ke laluan kon dan merempuh mangsa yang sedang tekun mengecat garisan putih itu,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, di sini, semalam.

Mohd Amin berkata, dia yang sudah menganggap mangsa seperti anak kandung sendiri, tidak menyangka arwah meninggal dunia dalam keadaan menyayat hati.

Saya tidak dapat melupakan saat melihat arwah terpelanting jauh dan maut serta-merta di tempat kejadian.

“Arwah rapat dan tinggal bersama keluarga saya di Bukit Katil, Melaka, saya reda dengan pemergiannya kerana Allah lebih menyayanginya,” katanya.

Jurucakap polis berkata, kejadian dipercayai berlaku apabila lori dipandu seorang lelaki berusia 40-an hilang kawalan dan terbabas sebelum merempuh mangsa yang mengecat jalan. “Siasatan awal mendapati mangsa dipercayai sedang memulakan kerja mengecat garisan putih dan datang sebuah lori dari arah Seremban menghala ke selatan hilang kawalan dan melanggar mangsa yang berada di tepi laluan hingga tercampak beberapa meter ke bahu jalan,” katanya.

Menurutnya, mangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala dan badan. “Pemandu lori ditahan polis untuk siasatan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by lukmanw on Sat Jun 01, 2013 6:00 am


Terbaru dalam temu bual Astro Awani.

Pihak polis akan mencadangkan kepada kerajaan persekutuan supaya mewujudkan zon tanpa motosikal di bandar-bandar besar dalam usaha untuk memerangi jenayah.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata ini adalah antara beberapa langkah "drastik" yang dicadangkan untuk menangani masalah tersebut. Menurutnya, 90 peratus jenayah jalanan dilakukan oleh penjenayah bermotosikal.



Sebenarnya isu ini sudah lama dan kerap kali saya bincangkan dalam kelas atau di mana-mana seminar/dialog yang saya sertai. Biasanya saya akan simpulkan dengan satu soalan - jika selepas ini (selepas motosikal diharamkan) akan berlakunya pula kekerapan jenayah menggunakan kereta, adakah kereta juga akan diharamkan?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by lukmanw on Sat Jun 08, 2013 9:35 am

Ketua Polis kata Lorong Khas Motosikal Selamat?



Laluan Khas Motosikal Selamat?

Sehari selepas Pengerusi Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Negara (NIOSH) Tan Sri Lee Lam Thye meminta jawatankuasa di bawah Kementerian Kerja Raya memperbaiki keadaan lorong khas motosikal supaya lebih selesa dan selamat kepada pengguna (rujuk teks penuh di bawah), Ketua Polis Daerah Subang Jaya (rujuk keratan akhbar di atas) memaklumkan lorong khas motosikal di KESAS adalah selamat berdasarkan hanya 2 rekod samun pada tahun 2011 dan tiada rekod sepanjang 2012.

Saya tidak pasti adakah 2 laporan akhbar ini berkait antara satu sama lain. Apa yang saya pasti Pengerusi NIOSH mengharapkan lorong khas motosikal diperbaiki supaya lebih selesa dan selamat kepada pengguna. Saya juga pasti istilah selamat yang digunakannya meliputi hazard dan risiko keselamatan dari segi safety dan security (criminal).

Aktiviti berasaskan pasif (re-active) seperti statistik dan rekod masih relevant untuk panduan perancangan dan pembaikan/penambahbaikan. Bagaimanapun aktiviti berasaskan aktif (pro-active) iaitu tindakan yang diambil sebelum berlakunya insiden/kemalangan adalah langkah terbaik dalam usaha pencegahan.

Sebagai salah seorang pengamal OSH dan juga pengguna tegar laluan khas motosikal ini, saya dan pasti mereka yang lain mengharapkan semua laluan khas motosikal diperbaiki agar lebih selesa dan selamat.

lukmanw@gmail.com
http://oshthejourney.blogspot.com/

Kerajaan digesa baiki lorong motosikal
Harian Metro 3-Jun-2013

Kuala Lumpur: Pengerusi Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Negara (NIOSH) Tan Sri Lee Lam Thye meminta jawatankuasa di bawah Kementerian Kerja Raya memperbaiki keadaan lorong khas motosikal supaya lebih selesa dan selamat kepada pengguna.

Beliau berkata, penunggang dan pembonceng motosikal menyumbang kira-kira 70 peratus daripada 6,000 kematian akibat kemalangan jalan raya di negara ini setiap tahun. Lee yang menghubungi BERNAMA berkata, kurangnya penyelenggaraan di lorong motosikal menyebabkan penunggang motosikal enggan menggunakan laluan khas berkenaan dan memilih untuk menggunakan lebuh raya sekaligus meningkatkan risiko kemalangan. “Berdasarkan maklumat yang saya kumpul daripada penunggang motosikal yang saya temui mereka memaklumkan bahawa lorong khas motosikal kurang diselenggara dan tidak begitu selamat. “Lorong motosikal di Lebuhraya Persekutuan mempunyai selekoh berbahaya, berlubang, berlopak dan banjir ketika hujan. “Selain itu terowong (di laluan motosikal) sangat gelap dan penunggang serta pembonceng turut diganggu penjenayah pada waktu tertentu,” katanya. Lee berkata, laluan khas penunggang motosikal adalah salah satu pendekatan bagi mengurangkan kejadian kemalangan di kalangan pengguna motosikal.

Menteri Kerja Raya Datuk Fadillah Yusuf baru-baru ini mengumumkan bahawa kementeriannya akan menubuhkan pasukan khas bagi meneliti kebimbangan mengenai tahap keselamatan lorong khas motosikal. - BERNAMA

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by faizul_11 on Mon Jun 10, 2013 7:51 am

terbaik la bang Lokman..

_________________

Back to top Go down

Re: Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by lukmanw on Mon Jun 10, 2013 4:10 pm

Awal Julai ni (tarikh belum confirm), Lembaga Lebuhraya Malaysia LLM jemput saya bagi talk road safety kat ibupejabat dia kalau tak salah di susur keluar Subang.

Sebelum ini PLUS/LLM lantik saya jadi juri utk latihamal (exercise) bencana kemalangan terowong menora di Ipoh.

Harap talk road safety ini boleh saya highligh isu-isu bikers menggunakan highway dan saya cadang nak ride ER6N saya semasa ergi talk ini.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by lukmanw on Wed Jun 12, 2013 2:55 pm



Tq Minister! Please walk the talk!

From Biker @ OSH Practitioner @ OSH Blogger @ Riding Blogger

lukmanw@gmail.com
http://oshthejourney.blogspot.com


Tinjau laluan motosikal
Harian Metro 12 Jun 2013

Putrajaya: Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein akan meninjau sendiri keadaan laluan motosikal di lebuh raya, minggu depan sebagai menyahut cabaran penunggang motosikal yang meminta beliau turun padang merasai sendiri kesukaran mereka.

Hishammuddin berkata, beliau mendapat komen daripada beberapa penunggang motosikal yang meminta beliau tengok sendiri keadaan laluan di lebuh raya yang teruk, berlubang dan tidak diselenggara dengan baik.

“Saya ada menerima beberapa komen yang mengatakan pemangku Menteri Pengangkutan selalu naik motosikal, jadi suruh dia tengok sendiri keadaan laluan motosikal. Saya sahut cabaran itu dan akan turun lihat,” katanya selepas menghadiri Perhimpunan Bulanan dan Pelancaran Sistem Penilaian Kendiri Pengurusan Kewangan (SPKPK) di Kementerian Pengangkutan, semalam.

Turut hadir, Ketua Setiausaha kementerian Datuk Seri Long See Wool.

“Walaupun tanggungjawab itu di bawah Jabatan Kerja Raya (JKR), kita akan bekerjasama dengan Kementerian Kerja Raya, malah saya sendiri sudah berbincang dengan menterinya, Datuk Fadhilah Yusof supaya masalah ini dapat diatasi, sekali gus mengurangkan risiko kemalangan penunggang motosikal.

“Pada masa sama, orang ramai juga perlu faham kita tidak boleh menyelesaikan masalah ini sekelip mata kerana ia mungkin membabitkan pihak ketiga sama ada kementerian, agensi atau jabatan,” katanya. Beliau berkata, orang ramai juga boleh memberikan maklum balas kepada kementerian mengenai laluan atau jalan yang perlu diberi keutamaan bagi memastikan keselamatan pengguna jalan raya terjamin.

Sementara itu, Hishammuddin berkata, beliau akan mengadakan perjumpaan dengan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Jumaat ini untuk melihat isu yang menyentuh bidang jabatan berkenaan.

Pada masa sama, beliau berkata, kementerian turut memberi tumpuan kepada pengukuhan unit dasar bagi memastikan hala tujunya lebih jelas.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by lukmanw on Mon Jun 17, 2013 6:00 am

Bukan haramkan motosikal tapi asingkan (jarakkan) pejalan kaki dengan pengguna jalan raya yang lain.



Asingkan (jarakkan) pejalan kaki dengan kenderaan lain


Adalah satu amalan kebanyakan pengamal OSH semasa menjalankan tugas ialah menggunapakai Hierarchies of Control sama ada 6 hierarchies umum (Elimination, Substition, Isolation, Engineering Control, Admin Control & PPE), atau 3 hierarchies khusus (Engineering Control, Admin Control & PPE) ataupun 4 hierarchies "modern approach" (Avoid, Reduce, Accept & Transfer),


Sekiranya kaedah elimination (penghapusan mutlak) dan substition (penggantian) dalam menangani risiko keselamatan pejalan kaki dilanggar kenderaan dan risiko jenayah pejalan kaki diragut oleh penunggang motosikal, kaedah seterusnya iaitu isolation (penjarakkan atau pelitupan) boleh digunapakai.


Kaedah isolation untuk pejalan kaki dari pengguna jalan raya yang lain ini telah lama diamalkan di beberapa buah Negara maju yang lain. Malah terdapat peruntukkan di beberapa buah pihak berkuasa tempatan mewajibkan rekabentuk jalan raya mempunyai asas-asas isolation ini.


Berikut adalah satu artikel berkaitan keselamatan pejalan kaki ini.


Apapun tindakan hang bakal diambil, pengharaman motosikal (kaedah elimination – penghapusan mutlak?) bukanlah satu tindakan yang bijak sebagai preventive action dalam menangani risiko keselamatan dilanggar dan jenayah ragut.


lukmanw@gmail.com
http://oshthejourney.blogspot.com

Pedestrian Accidents and Fatalities: Taking Steps to Keep Pedestrians Safe
carol@Schlittlaw.com


When we think about car accidents and other motor vehicle accidents, we tend to think only vehicle involved in the accident. However, in 2008, the National Administration of Highway Traffic Safety reports that 69,000 pedestrians injured in motor vehicle accidents and 4,378 pedestrians were killed in the accident. Pedestrian deaths accounted for 12 percent of all motor vehicle crash deaths.


I have represented many pedestrians who have been hit by a car or truck. I have been successful in winning compensation for the injury my client has suffered. The driver was a mistake and we reserve the right to hold them accountable for the harm my client. Even so, each client would prefer that the accident never happened. As pedestrians and drivers, we all can take steps to improve pedestrian safety.


Risk Factors and Pedestrian Accidents


The study reveals some facts about pedestrians injured in motor vehicle accidents:
According to the National Highway Traffic Safety Administration, 72 percent of all pedestrian deaths occurred in urban areas. This finding makes sense because there are more pedestrians in these areas. Last year (2009) was a bad year for pedestrian deaths in New York City. While victims of overall traffic deaths dropped to 256, the lowest ever recorded, pedestrian deaths rose 151-155.


In 38 percent of pedestrian deaths, pedestrians have the amount of alcohol in the blood (BAC) of 0.08 or higher, which means that 38 percent of victims are legally drunk. Just as you should not be drinking and driving, you do not have to walk in crowded areas when you drink.


Pedestrian accidents are most likely to occur from 6 pm to midnight, meaning at dusk or at night. Friday and Saturday night saw more pedestrian accidents than any other time.
The majority of pedestrian deaths occur at locations other than intersections. Non-cro
ssing deaths tend to occur either on the highway or highways or in non-sidewalk areas where pedestrians can walk to the street in a location where drivers do not expect to see them.


Elderly population particularly vulnerable to pedestrian accidents and deaths. The New York Post found that "although the 60-75 make up only 17 percent of the population in New York City, Westchester County, and Long Island, they account for 42 percent of pedestrian deaths." The National Highway Traffic Safety Administration reported that in 2008, the number of pedestrian deaths among those 70 and older was 22 per million people, 61 percent higher than the death rate for those younger than 70.


Improve Pedestrian Safety


Statistics suggest ways to reduce pedestrian accidents:


(i) Better road design
(ii) Better traffic enforcement
(iii) Better decision-making by pedestrians


The Federal Highway Administration has established a focused plan to reduce pedestrian deaths in select areas, including New York State and New York City. You can read more of their plans here. American Association of Retired People (AARP) produced in May 2010 study on the safety of pedestrians in the northern part of the five New York County. You can read the study here and see how it applies to New York City, Long Island and Westchester. New York Cycling Coalition issued guidelines to improve pedestrian and bicycle safety in New York. You can read the report here.


Better road design will save the lives of pedestrians


A 2003 study published in the American Journal of Public Health found three categories of road design improvements that can reduce pedestrian accidents:


(i) Separate pedestrians and vehicles: Pedestrians and vehicles do not mix. By creating structures and systems to keep them apart, we keep pedestrians safer.


(ii) Increase pedestrian visibility.


(iii) Reduce the speed of the vehicle in an area where there is likely to be a pedestrian.


In one example of better road design, security has been increased due to structural changes at the intersection of 9th Avenue and 23rd Street in New York City, near South housing complex with many elderly residents Penn. New York City Council in collaboration with AARP to other road improvements that will improve pedestrian safety. You can read more at Streetsblog.


Traffic Enforcement Can Save Lives Better Pedestrian


Traffic enforcement can make a difference in two main ways. Vehicles that comply with the speed limit is less likely to be involved in a pedestrian accident or other type of motor vehicle accidents. More importantly, enforce traffic rules at intersections and crossings will save lives, especially the lives of older people who tend to cross more slowly. We do not need new laws as much as we need to ticket cars that block crossings or illegal entry, running a red light or rolling through a stop sign.


Better Education and Creating a Better Option


Insurance Institute for Highway Safety released a report in 2002 that claimed, "Pedestrians are more likely than drivers to be judged at fault in collisions (50 percent versus 39 percent with the remainder either shared or unknown error)." Simply put, to make a better choice, can reduce the likelihood of pedestrian accidents.


According to a study published in the UK, public education programs have little effect with pedestrians, except for the kids. Children benefit from programs that stress crosses in the corner of the street, look both ways and use caution around cars. Educational programs for children have reduced pedestrian deaths.


For the rest of us, we have to follow some simple rules:


(i) Do not drink and walk.
(ii) Cross in the corner, not in the middle of the road.
(iii) Use sidewalks when possible.
(iv) When walking on the traffic side, the face and stay as far out of traffic as possible.


If you get stuck on highways or interstates, roads may pull away and stay in your car. Use the phone to call for help or put a white handkerchief on your door handle. If you decide to walk along the highway where cars are moving at an incredible speed and do not expect to see pedestrians you dramatically increase your chances hit by a car.


If possible, avoid walking during dusk or after dark.


Do all you can to make yourself visible. If you have to walk at dusk or in the dark, wear reflective materials, bring a flashlight and tried to run well-lit areas. When I go walking or running, I wear a reflective vest and carrying a small flashlight.


Always give the car benefit of the doubt. The driver may be wrong, but if a car hits you, you will lose. If we walk around, we need to do all we can to ensure our safety.


If you or a loved one suffered injuries as a pedestrian, you have to take all the necessary steps to receive medical care and you have to take the necessary steps to hold drivers accountable for any negligence he might have done.


I hope you find this information useful. Please contact me at 1-800-660-1466 or email me at Carol@Schlittlaw.com if you have comments, questions or would like assistance with pedestrian accident cases.


This material is intended for information purposes only. It is not intended as legal advice. To receive legal advice, you should consult with an attorney.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by lukmanw on Fri Jun 21, 2013 6:38 am



Naik taraf laluan motosikal

Terima kasih Datuk! Harap-harap selepas ini jengok le pula laluan motosikal selain di Lebuhraya Persekutuan.

lukmanw@gmail.com
http://oshthejourney.blogspot.com/


RM10 juta untuk naik taraf laluan motosikal di Lebuhraya Persekutuan
Berita Harian 20 Jun 2013


KUALA LUMPUR: Kementerian Kerja Raya (JKR) memerlukan peruntukan kira-kira RM10 juta untuk menaik taraf 16 kilometer laluan motosikal seliaan JKR di sepanjang Lebuhraya Persekutuan.

Menteri Kerja Raya, Datuk Fadillah Yusof berkata, peruntukan itu untuk melaksanakan beberapa projek termasuk membesar dan membaik pulih laluan, menerangkan kawasan laluan gelap dengan lampu dan menyediakan pam air di laluan yang mudah berlaku banjir kilat.

"Akibat kedaifan dan kurangnya penyelenggaraan lorong motosikal ini, maka ramai pengguna motosikal telah beralih menggunakan jalan utama yang mempunyai kadar trafik dan risiko kemalangan yang tinggi.

"Justeru langkah membaik pulih ini bagi menjamin keselesaan dan keselamatan pengguna motosikal di lebuh raya ini," katanya kepada pemberita selepas meninjau lorong motosikal di Lebuhraya Persekutuan, di sini.

Lebuhraya Persekutuan yang dibina pada 1977 membabitkan laluan sepanjang 45 kilometer menghubungkan Kuala Lumpur dan Pelabuhan Klang menjadi nadi ekonomi dan laluan tulang belakang kepada negeri Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Ia juga dikenali sebagai lebuh raya pertama di Malaysia yang mempunyai lorong motosikal di negara ini.

Fadillah berkata, sehingga kini JKR menerima peruntukan kira-kira RM1 juta setahun untuk kerja penyelenggaraan laluan berkenaan.

"Bagaimanapun untuk melaksanakan lebih banyak projek penambahbaikan, kami memerlukan peruntukan lebih daripada itu," katanya.

Awal tahun ini, JKP membelanjakan RM0.9 juta untuk membaik pulih cerun yang runtuh dan menyelenggara rumah pam terowong di kedua-dua arah berhampiran kilang Motorola di Sungai Way.

Keseluruhan panjang lorong motosikal di Lebuhraya Persekutuan FT02 (KL-Bandar Klang-KL) ialah sepanjang 56.8 kilometer yang membabitkan penyelenggaraan di bawah seliaan empat pihak iaitu Dewan Bandaraya Kuala Lumpur sepanjang 4.8 kilometer, JKR (16km), Lebuhraya Sprint (4km) dan Lebuhraya Utara-Selatan (32km). - BERNAMA

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Perundangan & peraturan lalu-lintas

Post by Sponsored content Today at 5:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum