Nostalgia .... kenangan lalu

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Nostalgia .... kenangan lalu

Post by zaydeeak on Thu May 16, 2013 5:18 am

[img][/img]
[img][/img]

Ini lah motor besar pertama aku ..... Virago 535. No pendaftaran WEP5747 ... agaknya siapa yang pakai sekarang yer ?

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by zaydeeak on Thu May 16, 2013 5:21 am

[img][/img]

Gambar diambil bersama anak sulung ku .... sekarang dia pun dah umur 17 tahun. Amacam geng ? Slim tak aku masa muda ..... hahaha

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by faizul_11 on Thu May 16, 2013 6:27 am

macam romeo la.. misai cari makan tu.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by zaydeeak on Thu May 16, 2013 7:03 am

faizul_11 wrote:macam romeo la.. misai cari makan tu.. Very Happy Very Happy Very Happy

Hahaha .... agaknya pasal misai tu jugak Kak Amy sangkut kot .... hahaha

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by nan_gpz11 on Thu May 16, 2013 7:08 am

Huhu2..hebat...betol la..!!.saya brg nostalgia..simpan sampai kehari ini..buat koleksi dan kenangan..walaupun ada yang dtg merayu nk beli...haha2,.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by zaydeeak on Thu May 16, 2013 7:14 am

nan_gpz11 wrote:Huhu2..hebat...betol la..!!.saya brg nostalgia..simpan sampai kehari ini..buat koleksi dan kenangan..walaupun ada yang dtg merayu nk beli...haha2,.. Very Happy

Betul tu Nan .... klu boleh jangan jual. Simpan buat kenangan ... tapi saya terpaksa jual sbb nak beli lain. Nak buat modal ...

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by nan_gpz11 on Thu May 16, 2013 8:20 am

Tapi..bang..byk2 pening...mana satu nk pakai...xpakai rosak..pakai pun rosak..,tempat nk ada la kalo nk simpan...hehe2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 8:28 am

Assalam Zaiydeeak

1. Gambar ini dgn rupa tuan sebenar yg jumpa di pejabat Mergong pagi tadi jauh benar larinya. Dulu ada gaya-gaya Mat Fit tapi la ni dah macam Mat Bond :-)

2. Nan - ada seorang Guru Besar di Taiping ada dekat 30 biji basikal klasik. Punya nak jaga dia naik tiap-tiap hari satu biji satu hari!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by atan7800 on Thu May 16, 2013 8:48 am

hehe... terkayoh ker bang lukman sehari bebiji... hehehe

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 8:51 am

atan7800 wrote:hehe... terkayoh ker bang lukman sehari bebiji... hehehe

Kalau pi pekan Taiping mesti jumpa cikgu ni mengayuh hari-hari. Kalau hujung minggu dia kayuh sampai Kuale. Selain jaga basikal dia cite boleh jaga badan sama! Rumah cikgu ini selang 4 lorong dgn rumah org tua aku di Kpg Pinang Kamunting.

Ada satu basikal tu punya le rare dan unik - semua parts masih ori termasuk le tayar. Sbb nak jaga tayar ori ini, cikgu tu balut dgn dawai! Sudah jadi mcm tayar salji lak!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by AmyZaydee on Thu May 16, 2013 8:58 am

faizul_11 wrote:macam romeo la.. misai cari makan tu.. Very Happy Very Happy Very Happy

ijul... mcm romeo ek. hahahaha tang misai tu yg tak blh tahan tu.... tp jatuh cinta sbb hidung yg mancung mcm omputih Laughing Laughing Laughing hahahahaha


AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by AmyZaydee on Thu May 16, 2013 8:59 am

lukmanw wrote:Assalam Zaiydeeak

1. Gambar ini dgn rupa tuan sebenar yg jumpa di pejabat Mergong pagi tadi jauh benar larinya. Dulu ada gaya-gaya Mat Fit tapi la ni dah macam Mat Bond :-)

2. Nan - ada seorang Guru Besar di Taiping ada dekat 30 biji basikal klasik. Punya nak jaga dia naik tiap-tiap hari satu biji satu hari!

lukmanw memang jauh beza.... bila tengok memang gelak sakan.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by atan7800 on Thu May 16, 2013 9:10 am

gambar kak amy time dewi remaja mana plak? ada bang zaidee simpan dalam wallet x ? huhu...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by atan7800 on Thu May 16, 2013 9:14 am

bang lukman saya minat gak beskal rally ni,
kalau ori penak saya tengok bang sarip dol keropok nama dia, beskal rally england kot, kunci basikal main nombor, pusing2... rupanya dulu lg dah ada, pas tu, sistem brake beskal berbelit2... dan getah pemadan brake pn, lain

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 9:23 am

Atan

Cikgu ni siap ada basikal guna lampu depan isi minyak tanah lagi!

Bayangkan dkt 30 biji! Ada sebiji tu offer dekat RM20K! Ini siap bertambat sbb rumah cikgu ni rumah papan (lantai simen) aje - rumah pusaka kampung.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 9:27 am

Ini Lady Rider dulu-dulu (1987) namanya Sarimah dgn KR 250


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by faizul_11 on Thu May 16, 2013 9:32 am

apa no. plat motor ni? kat bengkel pokok manggis ada sebijik kaler macam ni.. WBG apa ntah..

_________________

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 9:41 am

Nanti saya tanya Awi MX no plate KR ni sbb dia ada byk gambar lagi

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by AmyZaydee on Thu May 16, 2013 10:09 am

atan7800 wrote:gambar kak amy time dewi remaja mana plak? ada bang zaidee simpan dalam wallet x ? huhu...
atan...ada. pi tengok kat satu lagi yg abg zaydee buat dlm sembang2 ni... masa muda remaja hahahah...
tengok betul2...ada rupa lagi ke atau lari jauh mcm abg zaydee tuuuu.... Laughing Laughing Laughing

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by faizul_11 on Thu May 16, 2013 10:58 am

teka gambo sape ni.. Very Happy Very Happy Very Happy


_________________

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by AmyZaydee on Thu May 16, 2013 11:06 am

biar kak amy teka.... yg dekat signage tasik kenyir tu Ijul diri no 3 dari kanan. betul tak? hehehe yg duduk pakai jeket hitam tu mcm kenal. Dia ada ikut masa ride ke AS kan baru2 ni. sapa nama tak ingat laa.. hehehe muda belia masa ni..best2

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by faizul_11 on Thu May 16, 2013 11:28 am

AmyZaydee wrote:biar kak amy teka.... yg dekat signage tasik kenyir tu Ijul diri no 3 dari kanan. betul tak? hehehe yg duduk pakai jeket hitam tu mcm kenal. Dia ada ikut masa ride ke AS kan baru2 ni. sapa nama tak ingat laa.. hehehe muda belia masa ni..best2

hahaha betul tu.. yang pakai tshirt merah, spec hitam tu, tak cam ke sape? ni masa umur saya awal 20-an.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by atan7800 on Thu May 16, 2013 11:35 am

hehehe... memang otai ler.. hehe,
cayalah bang ijul... terbaek... memang jiwa motor

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by zaydeeak on Thu May 16, 2013 11:57 am

faizul_11 wrote:
AmyZaydee wrote:biar kak amy teka.... yg dekat signage tasik kenyir tu Ijul diri no 3 dari kanan. betul tak? hehehe yg duduk pakai jeket hitam tu mcm kenal. Dia ada ikut masa ride ke AS kan baru2 ni. sapa nama tak ingat laa.. hehehe muda belia masa ni..best2

hahaha betul tu.. yang pakai tshirt merah, spec hitam tu, tak cam ke sape? ni masa umur saya awal 20-an.. Very Happy Very Happy Very Happy

yang tshirt merah pakai spec hitam tu Nan ke ? ...

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by faizul_11 on Thu May 16, 2013 12:05 pm

zaydeeak wrote:
yang tshirt merah pakai spec hitam tu Nan ke ? ...

ye betul.. kitorang dari zaman muda2 dah jalan sama2. dok sekampung katakan.. sampai lah masing2 dah pakai motor besar. Very Happy Very Happy .. ada juga yang masih naik motor kecik. sebab tu kitorang layan motor kecik jugak. kawan2 tak boleh dilupakan. yang besar sama2 pakai, yang kecik jangan dilupa.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Nostalgia .... kenangan lalu

Post by Sponsored content Today at 6:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum