repair carborator

View previous topic View next topic Go down

repair carborator

Post by malnax565 on Thu Jul 14, 2011 11:04 am

salam....nak tanya sikit...ada sesiapa atau pomen yang boleh repair caborator moto....GSXF 600 @ GSX600F.

1 drpnya leaking walaupun dah adjust float...

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by katanaf4775 on Thu Jul 14, 2011 4:24 pm

malnax565 wrote:salam....nak tanya sikit...ada sesiapa atau pomen yang boleh repair caborator moto....GSXF 600 @ GSX600F.

1 drpnya leaking walaupun dah adjust float...


Cuba hg tgk float NEEDLE
dia betul2 ada retak atau dah makan x..!
dan ganti dia punya float punye O-ring (keduanya sekali )
Tapi sebelum tu hg dah service bersih2 tak carburetor tu..kadang2 bukan apa cuma ada seredak dari TANK minyak (karat ) yg tersangkut kat float needle tu yg buat needle tu tutup tak rapat.

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by randygpz old sbk on Fri Jul 15, 2011 9:31 am

katanaf4775 wrote:
malnax565 wrote:salam....nak tanya sikit...ada sesiapa atau pomen yang boleh repair caborator moto....GSXF 600 @ GSX600F.

1 drpnya leaking walaupun dah adjust float...


Cuba hg tgk float NEEDLE
dia betul2 ada retak atau dah makan x..!
dan ganti dia punya float punye O-ring (keduanya sekali )
Tapi sebelum tu hg dah service bersih2 tak carburetor tu..kadang2 bukan apa cuma ada seredak dari TANK minyak (karat ) yg tersangkut kat float needle tu yg buat needle tu tutup tak rapat.



btol...try cuba test....huhuhu!

tak pn bro htr je kat bro katanaF.....
dia blh tlg wat....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by katanaf4775 on Fri Jul 15, 2011 6:08 pm

randygpz old sbk wrote:
katanaf4775 wrote:
malnax565 wrote:salam....nak tanya sikit...ada sesiapa atau pomen yang boleh repair caborator moto....GSXF 600 @ GSX600F.

1 drpnya leaking walaupun dah adjust float...


Cuba hg tgk float NEEDLE
dia betul2 ada retak atau dah makan x..!
dan ganti dia punya float punye O-ring (keduanya sekali )
Tapi sebelum tu hg dah service bersih2 tak carburetor tu..kadang2 bukan apa cuma ada seredak dari TANK minyak (karat ) yg tersangkut kat float needle tu yg buat needle tu tutup tak rapat.



btol...try cuba test....huhuhu!

tak pn bro htr je kat bro katanaF.....
dia blh tlg wat....huhuhu! Very Happy


wah..hihi....

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by malnax565 on Sat Jul 16, 2011 8:03 pm

tq atas cadangan2 yg diberikan........sya akan cuba apa yg dicadangkan....
nak tanya gak bro katanaf4775 ni kt mana....klu dkt sya hanatar je caboretor kt bro katana.....nama moto ni pun dah sama.....hehehe

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by malnax565 on Sat Jul 16, 2011 8:09 pm

klu bro katanaf4775 nak cuba buat bagus gak.....bg tahu kat mana....sya akan hantarkan....sya ada di kuantan......

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by katanaf4775 on Sun Jul 24, 2011 5:37 pm

malnax565 wrote:klu bro katanaf4775 nak cuba buat bagus gak.....bg tahu kat mana....sya akan hantarkan....sya ada di kuantan......

saya di klang selangor....hg try dulu petua ni pastu kalau x ok nanti kita pikirkan sama2...lagi satu kaburetor hg yg problem tu dia punya float needle spring kat buntut ( dekat lidah float tu ) dia main lagi x..?.

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by malnax565 on Mon Jul 25, 2011 5:41 am

tq 4 info...akan dicuba cara tu....klu ikutkan semua dah buat...tp masih overfloo gak....yg peliknya 1 je yg tk ok....3 lg ok je....float needle semua dah tukar...tp bkn yg model dialah....mana nk dpt....guna yg zxr250....dah dpt caboretor lain tp bkn model dia...nk cuba pasang dulu...harap2 oklah....dlm masa yg sama caboretor ori nk buat gak bg ok & nk pakai semula.....harap2 menjadilah....lama dah moto tersadai....gian nk ride......

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by katanaf4775 on Thu Jul 28, 2011 12:26 pm

malnax565 wrote:tq 4 info...akan dicuba cara tu....klu ikutkan semua dah buat...tp masih overfloo gak....yg peliknya 1 je yg tk ok....3 lg ok je....float needle semua dah tukar...tp bkn yg model dialah....mana nk dpt....guna yg zxr250....dah dpt caboretor lain tp bkn model dia...nk cuba pasang dulu...harap2 oklah....dlm masa yg sama caboretor ori nk buat gak bg ok & nk pakai semula.....harap2 menjadilah....lama dah moto tersadai....gian nk ride......


cubalah mana yg trbaik...dah siap kasi lepas gian vrommm..!!!

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: repair carborator

Post by Sponsored content Today at 2:10 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum