Salam perkenalan Old SBK owners

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Nine_KT on Tue Jul 06, 2010 11:51 pm

Salam kepada semua brader2 Old SBK Owners, harap dpt diterima dlm forum ni utk sama2 menambah kenalan dan ilmu ttg alam permotoran.

Nama sebenar Naim lokasi K. Trg, umur 28 thn, jentera di miliki RD350YPvs dan dlm proses menghidupkan bangkai sebijik Ninja.. Suspect

Tiada pengalaman dan cetek pengetahuan dlm 4 stroke SBK, harapan agr dpt menjadikan forum ini sbg tempat belajar dr otai2 semua dan sourcing spare parts dlm menyiapkan projek Ninja ini.. harap dpt tunjuk ajar.

Salam kenalan sekali lagi, assalamualaikum.

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by shukri on Wed Jul 07, 2010 7:46 am

salam n welcome bro! Very Happy ninja model aper??leh la refer pada bro randy dan bro nan..post la skit pic ninja awak tuh.. cheers

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by zr11 on Wed Jul 07, 2010 10:01 am

shuk cbx750p wrote:salam n welcome bro! Very Happy ninja model aper??leh la refer pada bro randy dan bro nan..post la skit pic ninja awak tuh.. cheers
salam...dan selamat datang sahabat...cantek la dah jumpa org KTrg...nnt aku blk umah mentua bleh ada jugak sahabat bleh wat teman lepak minum2... Very Happy
bagus gak...post la gmbr...

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Nine_KT on Thu Jul 08, 2010 6:02 pm

haha.. segan la plak nk pos.. gmbar yg ade pon gmbar tersadai tepi pokok lagik.. teruk sgt.. dh mcm scrap dah.. huhu..

bro zr11, umah mentua kT kat mana, nnt balik leh la kontek2.. xde hal pnyer

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by zr11 on Fri Jul 09, 2010 4:35 am

xkisah la tersadai pun...moto2 lama ni kebanyakannya mmg itu pun kondisinya sblm direstore...moto aku dlu pun asainya bangkai aja dlm bengkel tu...hahaha...sayang sbb xambik gmbr masa tu...klau dak bleh buat bandingan ngan skrang...

kg ladang KTrg...

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by faizul_11 on Sat Jul 10, 2010 12:22 pm

Nine_KT wrote:Salam kepada semua brader2 Old SBK Owners, harap dpt diterima dlm forum ni utk sama2 menambah kenalan dan ilmu ttg alam permotoran.

Nama sebenar Naim lokasi K. Trg, umur 28 thn, jentera di miliki RD350YPvs dan dlm proses menghidupkan bangkai sebijik Ninja.. Suspect

Tiada pengalaman dan cetek pengetahuan dlm 4 stroke SBK, harapan agr dpt menjadikan forum ini sbg tempat belajar dr otai2 semua dan sourcing spare parts dlm menyiapkan projek Ninja ini.. harap dpt tunjuk ajar.

Salam kenalan sekali lagi, assalamualaikum.

Selamat datang ke teratak burok kami. Very Happy Very Happy

RD350YPVS? motor power tu. harga pun dah macam emas skg ni. Tgh restore ninja 9 ke? Semoga Berjaya. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Nine_KT on Sat Jul 10, 2010 6:04 pm

Terima kasih Bro Faizul.. tu lah.. Ninja tgh parah.. nak jual RZ wat modal bikin Ninja sayang la pulak.. dilema betul la.. huhu.. Ninja 9 xde ke yg singapore pnye or offroad? mcm jarang dgr je..

bro zr11, ladang tu kg org rumah sy jugak.. nenek dia ade kedai batik betul2 depan Sekolah Agama Sultan Zainal Abidin Ladang tu.. Gambar nnt sy usahakan.. Stakat ni sy tunjuk kat kwn2 semua bantai gelak je.. haha Razz

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by nanke on Sun Jul 11, 2010 1:59 am

hallo boss
salam perkenalan dr aku, NANKE
aku pun asal pantai timur gk, KUANTAN.
t blk raya boley la join konvoi blk kampung
hoho
dan selamat berjaya restore kuda anda
semangat mau lebih boss !!
Very Happy Very Happy Very Happy
aku pun tgh restore sbjik gsx
wuhuu parah parah !! Sad

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Nine_KT on Sun Jul 11, 2010 7:58 pm

Salam kembali bro nanke, sy base di Terengganu je.. camane nak konvoi tu.. huhu.. ade rezeki kita jumpa la, bukan jauh pun kuantan kT..

Semangat tu mmg semangat, tapi idea yg kurang hehe.. GSX bro kenapa, sadai gk ke?

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by randygpz old sbk on Mon Jul 12, 2010 4:16 am

salam kwn2 smua...huhuhu!

kabare nineKT?
wong sko tg karang yo...huhuhu!
iso ngomong jowo kan? huhuhu!

hmmm...sero wingi nane bocah2 seko klang karo nyong lepak nang ptrajaya...jentera ne GPz550 2 bijik,GPz500s,GPz900R,GPx600R,Zr750...

bengi plak medang nang sg ramal bangi,gon port ducati...

ngam pukol 12 bengi start Pelumbo Bengi nang hiway! huhuhu!

bez btol! huhuhu!

amik korg! aku dah ckp jawa...huhuhu!


Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by faizul_11 on Mon Jul 12, 2010 12:01 pm

randygpz old sbk wrote:salam kwn2 smua...huhuhu!

kabare nineKT?
wong sko tg karang yo...huhuhu!
iso ngomong jowo kan? huhuhu!

hmmm...sero wingi nane bocah2 seko klang karo nyong lepak nang ptrajaya...jentera ne GPz550 2 bijik,GPz500s,GPz900R,GPx600R,Zr750...

bengi plak medang nang sg ramal bangi,gon port ducati...

ngam pukol 12 bengi start Pelumbo Bengi nang hiway! huhuhu!

bez btol! huhuhu!

amik korg! aku dah ckp jawa...huhuhu!


Very Happy Very Happy Very Happy

hancur bahasa jawa ko.. aku bagi gred B- je. hahaha.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Nine_KT on Mon Jul 12, 2010 6:02 pm

hehehe.. tak faham la bro randy.. sy ckp tganu reti la.. haha..

pape pon, terima kasih atas penerimaan yg di berikan.. bro2 mmg sporting..

tip top, marvelous!!!

Bengi = Malam, betul ke?? Very Happy

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by nanke on Mon Jul 12, 2010 10:00 pm

ouh dekat je..hujung mggu ley la klu nk turun sne
tp kne tggu moto siap dulu huhu
kuda tua aku tu sadai lg tepi rumah
tgh cari akal nk bg berlari blk Rolling Eyes

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by randygpz old sbk on Tue Jul 13, 2010 8:04 am

faizul_fzr wrote:
randygpz old sbk wrote:salam kwn2 smua...huhuhu!

kabare nineKT?
wong sko tg karang yo...huhuhu!
iso ngomong jowo kan? huhuhu!

hmmm...sero wingi nane bocah2 seko klang karo nyong lepak nang ptrajaya...jentera ne GPz550 2 bijik,GPz500s,GPz900R,GPx600R,Zr750...

bengi plak medang nang sg ramal bangi,gon port ducati...

ngam pukol 12 bengi start Pelumbo Bengi nang hiway! huhuhu!

bez btol! huhuhu!

amik korg! aku dah ckp jawa...huhuhu!


Very Happy Very Happy Very Happy

hancur bahasa jawa ko.. aku bagi gred B- je. hahaha.. Very Happy Very Happy



maaf kan sy Sir faizul...nampak nye kne amk kelas tambahan la...huhuhu!
kurgkan tdo byk kan latihan.....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Nine_KT on Tue Jul 13, 2010 8:56 am

nanke wrote:ouh dekat je..hujung mggu ley la klu nk turun sne
tp kne tggu moto siap dulu huhu
kuda tua aku tu sadai lg tepi rumah
tgh cari akal nk bg berlari blk Rolling Eyes

Sama la kite, pikir2 balik kalau ade scrap singapore senang la sikit.. bole salin je... hehe.. x sabo nk rse bwk old sbk ni.. huhu..

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by amy on Sun Aug 22, 2010 5:00 am

hebat tu ninjya9

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Nine_KT on Sun Aug 22, 2010 6:20 am

amy wrote:hebat tu ninjya9

Huhu.. hebat tu mmg hebat, tpi masih kempunan lagik ni nk merasa..

mto dah barai tahap mayat reput da.. haha.. la ni tgh mencari PATI la kalau wujud.. harap2 jumpa la satu.. nk beli ngan orang mmg kurang2 nk kena kuar 25K haha.. lagilah kalau mto bro amy.. Very Happy Very Happy Very Happy

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by zr11 on Tue Aug 24, 2010 4:29 am

juai aku ler murah2 ninja9 tu.. Razz

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Nine_KT on Tue Aug 24, 2010 5:56 pm

zr11 wrote:juai aku ler murah2 ninja9 tu.. Razz

huhu.. sabar2 tgh pelan2 kayuh ni.. kalau da x larat nk kayuh nnt ade la kat ruangan untuk di jual.. hehe. afro

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan Old SBK owners

Post by Sponsored content Today at 1:25 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum