TSHIRT EDISI 2010

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

TSHIRT EDISI 2010

Post by Admin on Thu Apr 08, 2010 5:31 am



tshirt akan digunakan untuk ride kuala kangsar. harap dapat beri komen.. Very Happy Very Happy

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by faizul_11 on Thu Apr 08, 2010 5:47 am

wahh. cantik ni. bila boleh siap? Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by randygpz old sbk on Thu Apr 08, 2010 9:01 am

huh! hebat!
klu sape2 ado design lain blh bg tak sbagai cadangan? huhuhu! Very Happy

design kat blakang tu ok,tp arai RR5 tu canggih sgt la...huhuhu!
klu arai super dolphin mcm bpk pnye ok gak! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by shukri on Thu Apr 08, 2010 12:22 pm

helmet tu jer kasi adjust..kaler putih dh ok kot..sbb musim panas skrg nie..sejuk skit..huhu..aper kater smgu b4 g ride kiter panas enjin g sg buloh???en randy..komen ckit..bpr arge bj??

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by randygpz old sbk on Thu Apr 08, 2010 1:26 pm

wat ms skng no komen..huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by MrProfessor on Thu Apr 08, 2010 7:26 pm

Cantik cantik cantik.... Very Happy

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by faizul_11 on Fri Apr 09, 2010 4:35 am

Kalau ok, sila bagi size baju.

1) faizul_fzr 0126335350 size XL
2) sila tambah

_________________

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by MALARSEGAR on Fri Apr 09, 2010 4:46 am

randygpz old sbk wrote:huh! hebat!
klu sape2 ado design lain blh bg tak sbagai cadangan? huhuhu! Very Happy

design kat blakang tu ok,tp arai RR5 tu canggih sgt la...huhuhu!
klu arai super dolphin mcm bpk pnye ok gak! huhuhu! Very Happy



setuju.,

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by faizul_11 on Sun Apr 11, 2010 2:40 am

LOGO RASMI OLD SUPERBIKE OWNER


TSHIRT


sila komen apa yang patut sebelum di pattern kan.. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by manpanjang on Mon Apr 12, 2010 3:25 am

lengan panjang x de ke ijul ? selain warna putih, ada warna lain lagi x ?

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by shukri on Mon Apr 12, 2010 4:06 am

bang..pic moto tu adjust skit kaler ok tk??haah lengan panjang klu ader cantik gak..slain putih klu kelabu ok tk??

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by jimf on Mon Apr 12, 2010 7:33 am

salam....setuju laa kalu adjust pic moto tu..
tu rasanya mcm moto racing...
kalu diberi penghormatan letak gambor moto2 gpz, Genesis, katana atau hurricane pun elok gak...

sekadar cadangan....

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by manpanjang on Mon Apr 12, 2010 11:30 am

jimf wrote:salam....setuju laa kalu adjust pic moto tu..
tu rasanya mcm moto racing...
kalu diberi penghormatan letak gambor moto2 gpz, Genesis, katana atau hurricane pun elok gak...

sekadar cadangan....

itu gmbr moto x yahlah nak racing2...bukan semo kaki racing pun...ownernyer dah cecah 40 lebih..
ttg nak ltk gmbr tu, jgn ltk gmbr motor spt nama yg diberikan...kang ada lak yg kecik hati, kang ada yg kata, nape gmbr moto aku x de...ssh wooo...selera org...

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by ijan.. on Mon Apr 12, 2010 6:29 pm

cantik baju nye.... 2..... top tip......

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by jimf on Tue Apr 13, 2010 5:26 am

manpanjang wrote:
jimf wrote:salam....setuju laa kalu adjust pic moto tu..
tu rasanya mcm moto racing...
kalu diberi penghormatan letak gambor moto2 gpz, Genesis, katana atau hurricane pun elok gak...

sekadar cadangan....

itu gmbr moto x yahlah nak racing2...bukan semo kaki racing pun...ownernyer dah cecah 40 lebih..
ttg nak ltk gmbr tu, jgn ltk gmbr motor spt nama yg diberikan...kang ada lak yg kecik hati, kang ada yg kata, nape gmbr moto aku x de...ssh wooo...selera org...

hehe...tul... aku terpikir jugak. Cuma harap kita berfikiran positif laa.. gambar moto bukan melambangkan moto yg dimiliki oleh grp ni..sekadar "simbolik" moto2 oldskol....
sebab bila kita sebut moto oldskol...tu laa antara moto yg terbayang....

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by randygpz old sbk on Tue Apr 13, 2010 12:11 pm

faizul_fzr wrote:LOGO RASMI OLD SUPERBIKE OWNER


TSHIRT


sila komen apa yang patut sebelum di pattern kan.. Very Happy Very Happy Very Happy



aku scara pribadi pn tak bpe nk stuju la ado gambo mto yg tgh lap tu...(kt dpn bju la)
umpama kelab basikal tua,tp logo plumba basikal....huhuhuhu!
kaler SUPERBIKE tu merah kuning dah cantik,tp S nye klu merah kuning gak pn cantik sedondon! huhuhu! skng S kaler gold ke coklat..
pastu yg baris bwh www.OLD SUPERBIKE OWNERS.com tu gantikan dgn KAWASAKI,SUZUKI,YAMAHA,HONDA

kmudian yg blakang bju tu klu tulisan mcm www.OLD SUPERBIKE OWNERS.com wat dlm satu baris...
tp found tulisan paten mcm tulisan kat dpn baju...(maksud aku tulisan OLD SUPERBIKE dt dpn kn wat 2 baris,skng SUPER atas BIKE kt bwh..jd kat blakang baju wat 1 baris je ayat SUPERBIKE)gambo helmet tak yah pn tak pe...

ni pandangan pribadi aku la...dgn niat bg pandangan ikhlas utk mcantik kan logo...
klu kwn2 rs mcm mngarot je pandangan serta idea aku ni...sila abaikan...
tp klu rs sesuai,pikir2kan dan bayangkan la ye mcm ne..try la kwn2 berimegenasi...huhuhu! t'ksh byk2.. Very Happy

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by faizul_11 on Wed Apr 14, 2010 5:02 am

salam semua. Byk gak komen. Tadi dah foward komen kat admin. Dia tgh busy. Ni jwpn dia.

1) Gambar motor adalah simbolik. Berpakaian lengkap utk riding. Kalau xde gambar motor, x melambangkan smgt permotoran. Lagipun gambar motor x bias kpd sesiapa.

2) logo yg nak tukar website kpd kawasaki, suzuki, x boleh buat. Address kena ada sbb nak buat stiker. Bagi memudahkan peminat lain melayari website kita. Lagipun mesti ada geng continental mcm ducati, laverda yg akan join. X payah nak taksub dgn brand jepun je. Kita kena berfikiran global.

gambar tshirt belah depan adalah kita punya stiker. akan tempah stiker lps ni. boleh tampal kat kereta atau motosikal masing2. Very Happy Very Happy Very Happy


Last edited by faizul_fzr on Wed Apr 14, 2010 9:40 am; edited 1 time in total

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by randygpz old sbk on Wed Apr 14, 2010 7:46 am

1)hhmmm....

2)wat ms skng ni mmg blm ade yg pakai ducati,bmw atau continental bike yg OLD join pn...klu ade yg bminat join kite pn sbb dia minat bkn dpaksa atau paksaan...jd bak kate pepatah "masuk kandang kambing,menegembek...masuk kandang rimau mengaum..." masuk kandang babi? samak la...huhuhu!

#ducati monster owner club hnye mto jepon MT01 je blh join...
#HD owner clud hnye mto jepon VMAX je blh join...
>nape ye? fikir2kn....kuar topik jap! huhuhu!

klu nk org tau address(kat blkng bju kan dah ade) kite utk memudahkan pminat melayari web kite...
blh la selit dhadapan baju tulis www. (5/10) sblm pkataan OLD..
kmudian .com (5/10) slps pkataan OWNERS... Very Happy

#aku tak pandai nk edit logo gambo tu...jd aku blh tulis je la sbagai cth utk dbayangkan....mgkn penerimaan masing2 berbeza dr ape yg aku pikirkan...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by jimf on Wed Apr 14, 2010 10:16 am

ini design yg randy cadangkan...

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by randygpz old sbk on Wed Apr 14, 2010 12:33 pm

jimf wrote:ini design yg randy cadangkan...



huhuhu! t'ksh byk2 jimf...
tu la design yg mampu aku edit scara manual & tradisional,
kmudian mms kat jimf & jimf tlg upload kan..

ha...gambo tu la yg aku maksud kan;
1)tambah www. & .com
2)gambo mto tgh lap tiada..
3)adres web ganti jenama mto(sbb adres web dah msk skali kat logo)jd ringkas je..huhuhu!
Very Happy

mcm ne pandangan bang man & kwn2 lain?
jika positif,harap tuan mod pertimbangkan la swajar nye...
sbb kitorg dberi pluang utk komen,jd kami gunakan la pluang ni sbaik nye...
tp klu tak blh nk di komen,buah pikiran serta idea kami...
baik tuan mod gunakan kuasa vito tampa meminta komen umum kami sbagai warga OLD SBK...

salam OLD SBK serta t'ksh byk2 smua...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by randygpz old sbk on Wed Apr 14, 2010 12:37 pm

aduh...br aku prasan ejaan kawakasi...
pkataan sbenar ialah kawasaki...
hrp maaf smua! huhuhu! Laughing Laughing Laughing

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by faizul_11 on Wed Apr 14, 2010 4:48 pm

pendapat aku, pembetulan ok. Cuma, jenama motosikal x perlu letak. Takut nanti kena saman. Guna jenama tanpa kebenaran. Ini logo kita. Yg lain camne?

_________________

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by randygpz old sbk on Thu Apr 15, 2010 3:23 am

faizul_fzr wrote:pendapat aku, pembetulan ok. Cuma, jenama motosikal x perlu letak. Takut nanti kena saman. Guna jenama tanpa kebenaran. Ini logo kita. Yg lain camne?

mtk maaf lg asyk aku je yg komen...
klu tak letak jenama mto ok gak lebih ringkas lg...huhuhu!

cm pkataan "SUPERBiKE" tu aku rs la kne ubah skit,sbb tu hak cipta harta intelek tuan kpd majalah SUPERBiKE thn 80an...
jd dkuatiri ms kelak,kite dkene kan tindakan undang sbb amk copyright org....

klu ubah skit pn takpe...cth mcm huruf "i"(kecik) tukar kpd "I"(BESAR) jd "SUPERBIKE"...

mtk maaf byk smua...& ape plak kate warga OLD SBK yg lain? huhuhuhu! Laughing Laughing Laughing

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by manpanjang on Thu Apr 15, 2010 3:56 am

hantam sajelah.... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by faizul_11 on Thu Apr 15, 2010 5:33 am

SBM pun guna logo dari majalah kat US. Majalah baru. MBC, jugra bikers buat sendiri. Diorg x letak jenama motor pun. So, final design cuma ada www.oldsuperbikeowners.com. Belakang letak jelajah tanahair. Mcm baju lama. Hari sabtu hantar printing. Kalau ada design idea lain, sila cari designer berbayar. Admin bagi tempoh sampai jumaat. Kalau ada design lain yg dah complete, boleh diusulkan. Sekian.

Back to top Go down

Re: TSHIRT EDISI 2010

Post by Sponsored content Today at 8:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum