SKUTER KU..

View previous topic View next topic Go down

SKUTER KU..

Post by faizul_11 on Tue Jan 26, 2010 1:42 pm




mari-mari beli skuter.. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by ghaz on Fri Jan 29, 2010 11:45 am

Faizul, ini lak motor aku. Cuba tgk, last two digits sama

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by faizul_11 on Fri Jan 29, 2010 11:49 am

ghaz, ko punya wind screen, buat sendiri ke? ni ke motor yang nak jual dlm eleganet tu? aku beli RM1k je. huhuhu. cantik gak kaler putih. pastu pasang stripe polis biru kuning. beli helmet shoei putih dengan jacket IZ-2 polis. berterabur mat rempit kalau malam minggu. hahaha.

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by ghaz on Tue Feb 09, 2010 7:55 am

Zul, motor tak jadi jual sbb sentimental value Very Happy Windscreen tu kawan buatkan, so ini product prototype la kiranya. Aku lebih suka warna togel, takde stiker sbb lebih kemas.

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by faizul_11 on Tue Feb 09, 2010 8:23 am

Ghaz..

Endurance Ride mau joint ka? abang aku bawak Sym.. jom la.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by zagmariner on Fri Mar 19, 2010 5:57 am

skuter saya....


tukar tong ikan besar sikit....


kalau ada ride skuter, teringin gak nak join....henpon saya 013-390 4830...sms dulu, kang tak dgr henpon pasal naik motor...

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 6:26 pm

Aku pernah bawa budak-budak kolej (5 scooter VR) trans semenanjung 24 jam malam kemerdekaan 2000. Aku juga pakai VS (Suzuki Prai bagi pinjam). Bermula dari Taiping ke Kuala Kubu Baru - Genting Sempah - Kuantan - KT - KB - Gerik - KK - Taiping. Sda kisah dalam RR & Star.

2 minggu lepas tu terus aku beli VS 125.



lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 6:35 pm

Aku juga pernah miliki V100 siap ada bakul depan lagi. Dalam gambar my junior kalau tak silap semasa 3 tahun (1999)


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 6:37 pm



Gambar terbaru (2012) my junior dgn Scooter Honda Click.

Asap mcm slps burn-in tyre pulak!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by AmyZaydee on Fri May 17, 2013 1:43 pm

faizul_11 wrote:


mari-mari beli skuter.. Very Happy Very Happy Very Happy


ijul tukar color ek. skg ni warna silver kan...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by zaydeeak on Fri May 17, 2013 5:06 pm

[img][/img]

Ini pula skuter kami .... MZ Moskito.
Ijul ... Nan... boleh join konvoi? Hahaha .... belum sampai Penang dah lerai
lol! lol! lol!

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by lukmanw on Fri May 17, 2013 5:33 pm

MZ Moskito ok - group scooter Taiping (remaja) pernah konvoi sampai PD dgn 3, 4 biji scooter adalah MZ Moskito.

5 org dari group scooter ini pernah ikut aku buat Endurance Test 24 Jam Scooter Trans Semenanjung ok je!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by zaydeeak on Fri May 17, 2013 5:48 pm

lukmanw wrote:MZ Moskito ok - group scooter Taiping (remaja) pernah konvoi sampai PD dgn 3, 4 biji scooter adalah MZ Moskito.

5 org dari group scooter ini pernah ikut aku buat Endurance Test 24 Jam Scooter Trans Semenanjung ok je!

Wahhh....ye ke ? Tak sangka la pulak. Tapi yang tak bestnye tak boleh lari sangat
Maintain 100 km/j sahaja .... Kematu / kebas punggung klu ride long distance macam tu.

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by nan_gpz11 on Fri May 17, 2013 6:00 pm

Xkira apa jentera..bila kita sentiasa membuat pemeriksaan berkala..bwk la mana pun..pasti sampai..saya pun ada 2biji scotter..,kos baik pulih agak mahal jika di bandingkan dgn motosikal..biasa... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by lukmanw on Sat May 18, 2013 3:24 am

zaydeeak wrote:Wahhh....ye ke ? Tak sangka la pulak. Tapi yang tak bestnye tak boleh lari sangat
Maintain 100 km/j sahaja .... Kematu / kebas punggung klu ride long distance macam tu.

Zaydeeak

Aku pernah ulang-alik hampir setiap minggu (1995-96) ke USM Penang hujung minggu naik Suzuki V100 sahaja dari Taiping. Paling best kalau lengguh kaki boleh bersila atas seat - kalau kereta lalu mesti dia org bagi horn tengok aku bersila atas scooter tu!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by zaydeeak on Sat May 18, 2013 7:26 am

lukmanw wrote:
zaydeeak wrote:Wahhh....ye ke ? Tak sangka la pulak. Tapi yang tak bestnye tak boleh lari sangat
Maintain 100 km/j sahaja .... Kematu / kebas punggung klu ride long distance macam tu.

Zaydeeak

Aku pernah ulang-alik hampir setiap minggu (1995-96) ke USM Penang hujung minggu naik Suzuki V100 sahaja dari Taiping. Paling best kalau lengguh kaki boleh bersila atas seat - kalau kereta lalu mesti dia org bagi horn tengok aku bersila atas scooter tu!

Ya ke ? Hang nie memang betui rider la... V100 pun boleh long distance, siap bersila lagi ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by lukmanw on Sat May 18, 2013 10:36 am

Zaydeeak

AKu ulang-alik USM Penang guna 3 motor berselang - Cub GSX, EX5 dan V100. Siap crow bar, tube, puncture kits, foot pump, chain pin clip dll. Menariknya motor aku tak pernah pancit dan putus/jatuh rantai tapi dalam 2 tahun itu (95/96) sebyk 5 kali aku tolong repair motor org lain pancit tayar dan 1 kes rantai putus. Lps tuaku sambung USM Tronoh (skrg UTP) 2 tahun aku naik motor dan kemudiannya pindah ke USM Kerian 4 tahun aku bergilir motor dan kereta.

Tuib aku ganti aku tak ambik upah sbb aku tunjuk/ajar owner motor tu buat sendiri dan bila sampai mana-mana susur keluar kami pi kedai motor cari tiub ganti balik utk aku.

Sekrg kat Plus (dari Juru hingga Bdr Baru) ada mamat tu naik Kawasaki lama (rasanya 150 model sebelum KIPS itu) yg buat servis repair tiub dan tayar. Dia ni siap bawa tayar baru dekat 5 bii atas motor dia.

Sebentar tadi 2.45 pm aku selisih dgn dia dkt Sg Bakap. Bila-bila aku naik motor aku akan tahan dia ajak sembang!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by nan_gpz11 on Mon May 20, 2013 5:47 am

Cerita rantai putus..teringat masa tahun 1996,..SUZUKI GT250 rantai putus..di susur keluar sg petani...nasib baik bwk alat ganti..kalau tidak mcmana nk teruskan perjalanan ke langkawi...huhu2.. Sad

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by fazli_zx11 on Mon May 20, 2013 6:53 pm

Sekarang ni just ada vespa super 1972 tu...abah saya bg saya suruh
Jagakan...dulu cemerlang setakat dr p.dickson ke bt 12 gombak steady aje.
Maklumlah abah saya org forest...hehehhehe.
Sekarang byk tido...tggu geng oso beli vespa sorang sebijik... Very Happy

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by nan_gpz11 on Tue May 21, 2013 8:35 am

Xlarat la nk reper vespa...nk betol pakai beli kat motosing jln pudu..vespa baru buatan india..hahaha2... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by atan7800 on Tue May 21, 2013 10:08 am

ada stater lg,

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by AmyZaydee on Wed May 22, 2013 3:27 pm

lukmanw wrote:
zaydeeak wrote:Wahhh....ye ke ? Tak sangka la pulak. Tapi yang tak bestnye tak boleh lari sangat
Maintain 100 km/j sahaja .... Kematu / kebas punggung klu ride long distance macam tu.

Zaydeeak

Aku pernah ulang-alik hampir setiap minggu (1995-96) ke USM Penang hujung minggu naik Suzuki V100 sahaja dari Taiping. Paling best kalau lengguh kaki boleh bersila atas seat - kalau kereta lalu mesti dia org bagi horn tengok aku bersila atas scooter tu!

Laughing Laughing Laughing lol! lol! lol!

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by lukmanw on Fri Oct 04, 2013 10:32 am




lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by lukmanw on Fri Oct 04, 2013 10:37 am









lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by zr11 on Tue Dec 24, 2013 8:28 pm

v100 syok...kalu ride tenang...minyak dia pun bertenang aja kurangnya...jimat...kalu ride mengejut...minyak dia pun ikot tergejut jugak... Very Happy 

Back to top Go down

Re: SKUTER KU..

Post by Sponsored content Today at 8:45 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum