cara cara claim insurans

View previous topic View next topic Go down

cara cara claim insurans

Post by motorku on Sun Feb 09, 2014 8:02 am

Salam..

Baru2 ini saya telah dilanggar oleh sebuah teksi yg tidak mematuhi undang2..alhamdulillah sy selamat tapi motor rosak. Cover enjin sebelah kiri pecah, magnet coil pecah, footrest patah, fairing bawah pecah...

Motor jenis zzr600, tengah mencari bengkel yg boleh repair kerosakan dan claim insurans..lokasi sy kajang..

Moga kawan2 dapat membantu..sekian

Back to top Go down

Re: cara cara claim insurans

Post by atan7800 on Mon Feb 10, 2014 2:09 pm

wsalam,

la, bikes kena tenang,
bengkel pokok manggis leh wat tu, insurans ni drpd rugi kena guna gak insurans moto tu punya insurans bang... deal dgan adjuster kedai abg punya

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: cara cara claim insurans

Post by faizul_11 on Thu Feb 13, 2014 4:28 am

Salam bro..

insuran ambik 1st party ke? rasanya lebih 20 tahun dah xde 1st party. elok repair sendiri je. settle luar dengan drebar teksi tu. kalau boleh claim pun, kena hantar kat bengkel yang jadi panel insuran tu. diorang pun x tahu nak cari spare part kat mana..  Very Happy Very Happy Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: cara cara claim insurans

Post by motorku on Thu Feb 13, 2014 5:32 am

wslm..ya 1st party bro..beli dgn P&O...sum insured cuma 15k je..tak tau la ble cover ke tak...

dah call pihak insurans, dia janji akan carikan bengkel panel yg berdekatan..tp dah 3 hari belum ada kemajuan...

Back to top Go down

Re: cara cara claim insurans

Post by motorku on Thu Mar 06, 2014 4:49 pm

alhamdulillah, dah jumpa bengkel yg ok. Bengkel tolong buat claim dan pasang, aku cari part yang diperlukan,

Back to top Go down

Re: cara cara claim insurans

Post by Sponsored content Today at 5:05 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum