50cc 1 Silinder

View previous topic View next topic Go down

50cc 1 Silinder

Post by lukmanw on Wed Jun 05, 2013 7:18 pm


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by faizul_11 on Thu Jun 06, 2013 6:07 am

kat mana ni bang lokman? pernah jumpa macam ni kat penang dulu rasanya. nanti saya cari gamabar beserta videonya.

_________________

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 6:16 am

sebenarnya motor ini dibuat semula menggunakan engine 50cc (tak pasti engine apa) oleh seorg rakan geng VW.

Tetapi mmg ada Harley Davidson 50 cc 1 Cylinder kalau tak silap dimiliki oleh Michael Sundram di Seremban. Motor HD ini pernah dipinjamkanke Muzium Polis (sebelah Masjid Negara) utk pameran seketika dulu.

Kalau rajin pergi le jenguk muzium itu - ada byk motor polis lama. Ajak Shukri sekali Very Happy Very Happy Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 6:19 am

Motor ini dipamerkan semasa event di bawah minggu lepas


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by faizul_11 on Thu Jun 06, 2013 6:35 am

lukmanw wrote:sebenarnya motor ini dibuat semula menggunakan engine 50cc (tak pasti engine apa) oleh seorg rakan geng VW.

Tetapi mmg ada Harley Davidson 50 cc 1 Cylinder kalau tak silap dimiliki oleh Michael Sundram di Seremban. Motor HD ini pernah dipinjamkanke Muzium Polis (sebelah Masjid Negara) utk pameran seketika dulu.

Kalau rajin pergi le jenguk muzium itu - ada byk motor polis lama. Ajak Shukri sekali Very Happy Very Happy Very Happy

ooo.. motor shukri dah masuk muzium ke? Basketball Basketball Basketball
patut la slow je dia bawak motor tu. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 7:54 am



Muzium PDRM
No.5 Jalan Perdana
50480 Kuala Lumpur

No. Tel:
603-22725689/90
603-22734740
Fax:603-22737850

Dulu 90an member saya in-charge di sini Chief Insp Selamat. Mgkn skrg sudah ASP/DSP atau sudah bertukar ke tempat lain.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 1:34 pm


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by nan_gpz11 on Thu Jun 06, 2013 4:22 pm

Ok ada masa kita ride g muzium polis...yang atas tuu..CB500,bawah suzuki T500..kalau xsilap..hahaha2... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by lukmanw on Thu Jun 06, 2013 4:34 pm

menarik idea ini - kalau buat secara rasmi lagi bagus! ada byk motor dan basikal klasik/antik/retro dlm muzium ini. saya pernah ambik gambar tapi tak tahu kat mana letaknya.

kalau buat secara rasmi kita boleh ambik gambar. kalau lawatan biasa tidak dibenarkan ambik gambar!

nan_gpz11 wrote:Ok ada masa kita ride g muzium polis...yang atas tuu..CB500,bawah suzuki T500..kalau xsilap..hahaha2... Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by nan_gpz11 on Thu Jun 06, 2013 5:54 pm

Sebelum kita pegi muzium adalah lebih baik kita..berkunjung dulu ke pejabat roda-roda..kemudian ke muzium polis k lumpur..,akan di bincangkan pada majlis raja-raja..kena buat surat rasmi la mcm nie..hahaha2... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by atan7800 on Thu Jun 06, 2013 10:03 pm

hahahaha... kena pakai smart ni

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by lukmanw on Fri Jun 07, 2013 4:23 am


Dlm 1 hari 2 lawatan, pagi (tengahari) pej RR dan ptg Muzium Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Saya cuba adjust ikut sama

nan_gpz11 wrote:Sebelum kita pegi muzium adalah lebih baik kita..berkunjung dulu ke pejabat roda-roda..kemudian ke muzium polis k lumpur..,akan di bincangkan pada majlis raja-raja..kena buat surat rasmi la mcm nie..hahaha2... Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: 50cc 1 Silinder

Post by Sponsored content Today at 5:59 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum