Suzuki GT380 Share pic.

View previous topic View next topic Go down

Suzuki GT380 Share pic.

Post by shamjohor on Fri Jan 13, 2012 10:38 am

Saya ada sebiji motor Suzuki GT380.
Tahun 1978. Semua original part lagi. affraid
cat masih cat asal spt dalam gambar.



Kepada sesiapa yang memiliki motor ini boleh la kongsi kepakaran untuk mencantikkan lagi motor yg dah cantik ni.. hehhehehe Twisted Evil




[img][/img][img][/img]


[strike]

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by jagindas on Fri Jan 13, 2012 1:22 pm

nak jual tak?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by MrProfessor on Mon Jan 16, 2012 4:04 am

rare

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by shamjohor on Mon Jan 16, 2012 4:29 am

Buat masa skrg ni belum nak jual... tapi kalau dah terbuka hati nak jual sy akan bagi tau kemudian.. Smile

Dalam Malaysia motor ni tak byk... mmg susah jumpa...

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by katanaf4775 on Mon Jan 16, 2012 5:55 pm

Bukan susah jumpa...tapi mmg dah pupus dah ..kalau masih ada tu boleh dikategorikan dalam FOSIL tu huhuhuhu...cayalah..... cheers

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by tetikus on Fri Jan 20, 2012 6:10 am

Nice bike bro...jarang dapat tengok big capacity two stroke lama camnie....bro ada kenal sesape yang pakai GT550,750 ke?

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by randygpz old sbk on Thu Jan 26, 2012 3:50 am

rare...rare.... Sad

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by chamber on Tue Feb 21, 2012 5:00 pm

bang nape nak tutup no plat? tp nampak gak..heheh.. moto super rare..terbaek..ni 2 stroke ke 4 stroke?

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by randygpz old sbk on Wed Feb 22, 2012 5:55 pm

chamber wrote:bang nape nak tutup no plat? tp nampak gak..heheh.. moto super rare..terbaek..ni 2 stroke ke 4 stroke?


pd pndapat aku,tutop plet ni bkn ape geng...
utk keselamatan tuan & mto... Very Happy

kang "pak dengki" tgk plet trus tris/cek kaum kt jpj...
2-3hr kang kuar plak gran lain tp no same...
bahaya...bahaya...
ni kes bkn cobaan tp btol2...
seram.... Laughing


mto 2t ngan 4t klu tak tau beza,amat bahaya pd mat mto geng...
cth...klu mto 2t pakai lanyak je mcm 4t...
mau jem dwat nye...huhuhu! Very Happy

beza paling ketara antara 2t & 4t bentuk blok & head la pn geng... Very Happy

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by jagindas on Thu Feb 23, 2012 2:00 am

2stroke dgn 4 stroke senang je nak beza...
kalau tak dapat nak beza memang payahlah... Laughing

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by chamber on Fri Feb 24, 2012 1:47 pm

randygpz old sbk wrote:
chamber wrote:bang nape nak tutup no plat? tp nampak gak..heheh.. moto super rare..terbaek..ni 2 stroke ke 4 stroke?


pd pndapat aku,tutop plet ni bkn ape geng...
utk keselamatan tuan & mto... Very Happy

kang "pak dengki" tgk plet trus tris/cek kaum kt jpj...
2-3hr kang kuar plak gran lain tp no same...
bahaya...bahaya...
ni kes bkn cobaan tp btol2...
seram.... :lo



mto 2t ngan 4t klu tak tau beza,amat bahaya pd mat mto geng...
cth...klu mto 2t pakai lanyak je mcm 4t...
mau jem dwat nye...huhuhu! Very Happy

beza paling ketara antara 2t & 4t bentuk blok & head la pn geng... Very Happy

thank for info..good.. Very Happy

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by chamber on Fri Feb 24, 2012 1:51 pm

jagindas wrote:2stroke dgn 4 stroke senang je nak beza...
kalau tak dapat nak beza memang payahlah... Laughing

skrg dh dapat beza..heheh almaklum la newbie sesangat sy ni..heheh..
thank for info.. Very Happy

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by tetikus on Sat Mar 24, 2012 3:33 am

Shamjohor..handle cowhorn tu handle asal ke? Selesa tapi rupa kureng la untuk motor racer macam ni..huhuhu

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by randygpz old sbk on Sat Mar 24, 2012 4:03 am

masuk fairing cafe racer msti ganas...huhuhu!

ade rezki ingat nk restore blk GT250 aku la...la...la...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by tetikus on Mon Mar 26, 2012 7:57 am

250 model mana satu bro?

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by randygpz old sbk on Tue Mar 27, 2012 3:51 am

aku ade 2 bijik...

model RAM system dgn 2nd model...
yg RAM system stok reban la tp...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by shamjohor on Tue Mar 27, 2012 12:01 pm

tetikus wrote:Shamjohor..handle cowhorn tu handle asal ke? Selesa tapi rupa kureng la untuk motor racer macam ni..huhuhu

Handle original... motor ni boleh kata semua original... tayar pun silap hari tayar ori... tgk sama jer dalam broucher GT380. Skarg tgh cari tempat buat chrome kat area batu pahat...

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by shamjohor on Tue Mar 27, 2012 12:03 pm

randygpz old sbk wrote:aku ade 2 bijik...

model RAM system dgn 2nd model...
yg RAM system stok reban la tp...huhuhu! Very Happy

Upload la gambar bro.. leh tgk.. mesti cun...

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by tetikus on Tue Mar 27, 2012 12:14 pm

shamjohor wrote:
tetikus wrote:Shamjohor..handle cowhorn tu handle asal ke? Selesa tapi rupa kureng la untuk motor racer macam ni..huhuhu

Handle original... motor ni boleh kata semua original... tayar pun silap hari tayar ori... tgk sama jer dalam broucher GT380. Skarg tgh cari tempat buat chrome kat area batu pahat...

Ni moto baru angkat ke bro?moto ni aku geram especially ekjos 4 tu..cun giler..

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by tetikus on Tue Mar 27, 2012 12:34 pm

shamjohor wrote:
tetikus wrote:Shamjohor..handle cowhorn tu handle asal ke? Selesa tapi rupa kureng la untuk motor racer macam ni..huhuhu

Handle original... motor ni boleh kata semua original... tayar pun silap hari tayar ori... tgk sama jer dalam broucher GT380. Skarg tgh cari tempat buat chrome kat area batu pahat...

Tahun 1978 B model kan? Kalo tengok kat tenet handle sume handle bese je..takde yang tinggi macam nie..huhuhu

Back to top Go down

Re: Suzuki GT380 Share pic.

Post by Sponsored content Today at 5:59 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum