Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

View previous topic View next topic Go down

Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by katanaf4775 on Fri May 06, 2011 4:11 am

As'salam kepada semua warga oldskool , ni saya ada topik baru untuk kita bincangkan bersama..
Apa sebab intake valve selalu kerap kena adjust kelegaan dia(kerap makan) dari ekzos valve..?
adakah berpunca dari karburetornye ..?
yelah mana tau karburetor overflow menyebabkan valve sit tu makan..
kalu ada pakar dalam bidang ni, saya nak minta tolong berikan tunjuk ajar dan pendapat serta idea2 yang bernas pada saya sikit hihihi... Idea

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by randygpz old sbk on Fri May 06, 2011 7:00 am

huhuhu! mto aku tak penah ejas vav cleren seumur idup & mmg tak blh nk ejas pn...

la..la..la...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by jagindas on Fri May 06, 2011 1:35 pm

motor aku pakai shim lalalalala



selalunya kalau valve intake ni biol ada kemungkinan
jadi macam kes aku
timing belt dah meregang/panjang lalalalaa

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by katanaf4775 on Fri May 06, 2011 6:02 pm

jagindas wrote:motor aku pakai shim lalalalala



selalunya kalau valve intake ni biol ada kemungkinan
jadi macam kes aku
timing belt dah meregang/panjang lalalalaa

hemmm..! mungkin benar pendapat saudara jagindas timing chain dah panjang ...tapi yang tak bestnyer satu silinder jer plk yg makan yg lain cantekkk...!huhuhuhuhuhu .... Sad

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by jagindas on Sat May 07, 2011 2:17 am

sebab ekzos bising sangat kot....
dari sebatu dah boleh dengar bunnyik motor hehehe Very Happy

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by katanaf4775 on Sat May 07, 2011 12:06 pm

jagindas wrote:sebab ekzos bising sangat kot....
dari sebatu dah boleh dengar bunnyik motor hehehe Very Happy

hihihi Laughing pedasnye cili tu....!
kalu pakai ekzos senyap kang sebatu org dengar bunyi injin nyer plk..huhuhu

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by jagindas on Sat May 07, 2011 3:02 pm

biasalah motor lama
memang ada kilang paku kat dalam enjin

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by katanaf4775 on Sun May 08, 2011 5:27 pm

HAHAHAHA...!........huhuhu Sad

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by randygpz old sbk on Mon May 09, 2011 10:05 am

katanaf4775 wrote:
jagindas wrote:motor aku pakai shim lalalalala



selalunya kalau valve intake ni biol ada kemungkinan
jadi macam kes aku
timing belt dah meregang/panjang lalalalaa

hemmm..! mungkin benar pendapat saudara jagindas timing chain dah panjang ...tapi yang tak bestnyer satu silinder jer plk yg makan yg lain cantekkk...!huhuhuhuhuhu .... Sad


valve dah mempayung kot...
klu dh jd payung atau nipis kne tkr la...
bkn ape takot valve tu sompek je...
kang jd kasor modal...huhuhu!

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by katanaf4775 on Tue May 10, 2011 4:23 am

mmg buleh tukar (buat sendiri je) cuma nak tau kenp cepat makan...( takut ada toyol dlm injin motor aku ni huhuhu ) affraid

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by zulvoyager on Thu May 12, 2011 9:10 am

bukan toyol ride laju sangat tu mslhnyer Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by katanaf4775 on Fri May 13, 2011 12:28 pm

mana ler lajunyer sejak dah TOGEL ni 180 je dah x larat , muka dah sama macam nenek lampir lain le kalu berbaju lagi hihihihi...

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Intake Valve kerap kena adjust kelegaan...kenapa..?

Post by Sponsored content Today at 11:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum