salam dari zagmariner

View previous topic View next topic Go down

salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Sun Mar 14, 2010 12:09 pm

salam semua,
saya zagmariner atau zulfa ahmad@ghazali....moga dapat berkenalan dgn brader2 semua..saya jugak guna id yang sama dlm SBM forum...

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by faizul_11 on Sun Mar 14, 2010 1:28 pm

Salam bro..

selalu gak perasan nick name ni kat SBM. layan old SBK gak ke bro?

anyway, selamat datang ke web free kami yang serba kekurangan ini. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Sun Mar 14, 2010 8:41 pm

faizul_fzr wrote:Salam bro..

selalu gak perasan nick name ni kat SBM. layan old SBK gak ke bro?

anyway, selamat datang ke web free kami yang serba kekurangan ini. Very Happy Very Happy

ok aja ,tak serba kekurangan....masih mencari motor la...la ni dok berkuda SYM VTS aja.....ada g test ride yamaha diversion/seca II....belum ambik keputusan lagi..tunggu la fulus cukup dulu bro...antara motor2 yang saya target:
1)kawasaki zephyr 750-payah jugak nak cari yang nih
2)yamaha diversion 600/seca II - dah test ride 2 bijik,cuba tgk posting dlm SBM..
3)suzuki bandit 600- payah cari nih
4)kawasaki GPZ500S - pun payah jugak, keluar dlm mudah kejap aja org dah sambar
5)honda CB750(dah tengok tapi plate siam la pulak)
6)aprilia pegaso 650 atau BMW funduro 650
7)suzuki GS500E -alternatif kpd GPZ500S

motor tak kisah, single ka, parallel twin ka, V twin ka,3 in line ka, 4 in line ka, janji jalan mau syok, tak naik darah mcm Z750/1000(saya ada darah tinggi la), tu sebab list kat atas tu banyak motor dlm kategori 500-750 , keep my options open...kalau tengok, lebih kepada motor tegak standard/naked, bukan pure sportsbike...tak larat nak bongkok lama2..hehehe....lagipun motor2 tonggek tu mcm tak sempat nak tgk alam sekeliling aja..laju sangat...

apa2 pun, posting2 kat sini banyak informasi ttg motor old skool....best..dulu pernah pinjam motor member kawasaki GPZ550 dtg KL.....teringat kenangan ambik lesen B full sebab sekolah memandu pun pakai motor tu jugak.....

ok bro2 semua, teruskan perjuangan.....rasa2nya mcm boleh join group korang nih old skool...takdelah cerita top speed manjang , exhaust system rm4 ghibu, suit beghibu2 dan sebagainya.....korang paham2 aja la....aku pun dah kena masa bwk GPZ tu dulu......ini tokwan zx6R, takdak tokwan, takdak la zx6r tu.....

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by faizul_11 on Mon Mar 15, 2010 4:15 am

list motor 1 - 7 di atas memang susah nak cari bro. semua org dah sambar. ada kat bengkel pokok manggis GPZ550KZ. inline 4. tapi ada problem carb. owner memang nak jual. dia dah ada katana.

memang geng kitorang xde bawak motor laju2. time korner je baru laju. lagipun, semua mengamalkan perbelanjaan berhemah. janji ada SBK. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Mon Mar 15, 2010 4:55 am

tu la pasal, motor yg minat semua geng old skool dah sambar..dah tu group ni bukan senang2 kena racun 6 bulan sekali tukar motor Very Happy .....hehehe....hari tu ada posting pasal motor sekenhen. cuba tengok kat jepun motor2 auction..murah2 bro.....dah tu boleh kata dlm list 1-7 tu, semua ada kecuali satu benda la, kat jepun semuanya 400cc..

tapi kalau rega rm2-4k aja, 400cc pun ok la...takdak ka orang nak import motor recond? tgk keta recond bersepah kat malaysia nih....motor tak dak ka? takdak org yang berminat??...ish rasa2nya kalau bukak kedai jual 400cc sekenhen ni, jual dlm rm12-15k...berduyun2 orang g beli.... ye tak? kalau yg old skool punya, dah tentu lagi murah....

FZR mickey mouse tu tak nak jual ke?? hehehe

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by faizul_11 on Mon Mar 15, 2010 5:16 am

Motor recon kena ada AP gak bro. ramai buat selit kat container bawak kereta. cuba pegi kedai potong keta. mesti ada terselit motor pelik2. kat klang ada sebijik YZF750 endurance spec. 6k je nak jual. tapi xde dokumen. hehehe.

FZR mana boleh jual. pakai sampai tua. ni bapak kepada geng2 YP. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by shukri on Mon Mar 15, 2010 5:18 am

zagmariner wrote:
faizul_fzr wrote:Salam bro..

selalu gak perasan nick name ni kat SBM. layan old SBK gak ke bro?

anyway, selamat datang ke web free kami yang serba kekurangan ini. Very Happy Very Happy

ok aja ,tak serba kekurangan....masih mencari motor la...la ni dok berkuda SYM VTS aja.....ada g test ride yamaha diversion/seca II....belum ambik keputusan lagi..tunggu la fulus cukup dulu bro...antara motor2 yang saya target:
1)kawasaki zephyr 750-payah jugak nak cari yang nih
2)yamaha diversion 600/seca II - dah test ride 2 bijik,cuba tgk posting dlm SBM..
3)suzuki bandit 600- payah cari nih
4)kawasaki GPZ500S - pun payah jugak, keluar dlm mudah kejap aja org dah sambar
5)honda CB750(dah tengok tapi plate siam la pulak)
6)aprilia pegaso 650 atau BMW funduro 650
7)suzuki GS500E -alternatif kpd GPZ500S

motor tak kisah, single ka, parallel twin ka, V twin ka,3 in line ka, 4 in line ka, janji jalan mau syok, tak naik darah mcm Z750/1000(saya ada darah tinggi la), tu sebab list kat atas tu banyak motor dlm kategori 500-750 , keep my options open...kalau tengok, lebih kepada motor tegak standard/naked, bukan pure sportsbike...tak larat nak bongkok lama2..hehehe....lagipun motor2 tonggek tu mcm tak sempat nak tgk alam sekeliling aja..laju sangat...

apa2 pun, posting2 kat sini banyak informasi ttg motor old skool....best..dulu pernah pinjam motor member kawasaki GPZ550 dtg KL.....teringat kenangan ambik lesen B full sebab sekolah memandu pun pakai motor tu jugak.....

ok bro2 semua, teruskan perjuangan.....rasa2nya mcm boleh join group korang nih old skool...takdelah cerita top speed manjang , exhaust system rm4 ghibu, suit beghibu2 dan sebagainya.....korang paham2 aja la....aku pun dah kena masa bwk GPZ tu dulu......ini tokwan zx6R, takdak tokwan, takdak la zx6r tu.....

salam..slamat dtg ke teratak kami yg biasa2 nie..huhu..klu nk zephyer cuba dtg kg mlayu subang..pg kedai ah loong dkt dgn jmbtn..dia ader sbiji moto tuh..huhu

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by shukri on Mon Mar 15, 2010 5:22 am

tkpon..amik no nie 012-3201668 call dan tanyer dia..

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by faizul_11 on Mon Mar 15, 2010 5:29 am

Shuk.. cantik la CBX ko. berkilau mata kitorg tengok semalam. pegi kat jalan2 hujung minggu..

_________________

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by jimf on Mon Mar 15, 2010 5:59 am

salam oncik zag...
mmg ni laa tmpt kalu nak citer moto oldskol...
hehe..senyum sorang saya bila baca posting ko pasal ekzos 4k, suit beribu semua tu...ye laa..ikut pada group la kan...pastinya kalu moto dah mampu beli moto berpuluh ribu, apa la sgt citer ekzos 4k...

ramai sini yg punya ilmu oldskol tahap gaban...sebut bentuk rim aje dah tau moto apa...mmg taksub tul tambah lak si randy tu kekekeke

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Mon Mar 15, 2010 6:05 am

tunggu balik belayaq la mcm ni..ada duit senang sikit nak beli motor.....itu yamaha diversion banyak ragam ka? baca dlm forum2 luar negeri, depa kata isi minyak jalan aja...bulletproof..motor pakcik2 nih.....

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Mon Mar 15, 2010 6:27 am

waduh, ini hari keluar dlm mudah GPZ500s....
http://www.mudah.my/Kawasaki-GPZ-500S-5543697.htm

apsal la time takdak duit ada org nak jual?????

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by MrProfessor on Tue Mar 16, 2010 3:33 am

Assalamualaikum abg zagmariner ..... welcome to old sbk

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by MALARSEGAR on Tue Mar 16, 2010 4:04 am

1)kawasaki zephyr 750-payah jugak nak cari yang nih
2)yamaha diversion 600/seca II - dah test ride 2 bijik,cuba tgk posting dlm SBM..
3)suzuki bandit 600- payah cari nih
4)kawasaki GPZ500S - pun payah jugak, keluar dlm mudah kejap aja org dah sambar
5)honda CB750(dah tengok tapi plate siam la pulak)
6)aprilia pegaso 650 atau BMW funduro 650
7)suzuki GS500E -alternatif kpd GPZ500S


***salam kenal dari saya,ahli paling muda belia dalam ni,ALIF , tgk dalam top 7 list tuh,ada gak terselit motor yg dimiliki,hehe ,kat ranking number satu pulak tu,xpe bang,slow2 kita cari.,tapi kat mudah tu ada lg kot zeper750,tpi 16k ,agak mahal pada saya.,

***orait,salam kenal2 lagi bang,kalau saya kurang beri tunjuk ajar ya! Very Happy

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Tue Mar 16, 2010 5:21 am

semalam g lean seng nak tgk zephyr 750...sembang dgn towkey ah loong, dia kata motor semua sudah ganti, siap tunjuk crankshaft...yg tu pun dah ganti...kalau itu pun ganti, dah kira jadi motor baru,cuma sarang aja yg lama....rega rm16,500...huu agak mahal........fikir fikir fikir......

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by jimf on Tue Mar 16, 2010 6:10 am

zagmariner wrote:waduh, ini hari keluar dlm mudah GPZ500s....
http://www.mudah.my/Kawasaki-GPZ-500S-5543697.htm

apsal la time takdak duit ada org nak jual?????

rm11.5k tu...kira berbaloi tu bro..
susah nak dpt harga tu skrg...

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Tue Mar 16, 2010 6:19 am

tu la pasal...dah ok dah rega tu...ada tgk GPZ yg rim 16" pun nak jual rm15k.....sabor sabor....ada rezeki esok , ada la motor.....takkan nak tolak VTS ni, pi kedai pun diaorg tak berani ambik,register ujung bulan 12....sayang jugak motor ni buat2 g market...banyak barang boleh isi.....simpan dulu lah jawabnya....

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Tue May 21, 2013 11:39 am

salam semua,
saya nak jual moto oldskool saya....... ce tgk sini http://www.mudah.my/Honda+Pacific+Coast+PC800-20086499.htm?last=1

harga boleh la nego...tapi jangan la nego sampai rm15k....... mari mari mari
sms/call 013-3904830 kalau berminat...

zulfa ahmad

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by manpanjang on Tue May 21, 2013 11:40 am

mau upgrade angkat tong lg besar ke ? Very Happy

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Tue May 21, 2013 11:47 am

saya mau beli maxi scooter la pulak..... Very Happy ............

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by shukri on Tue May 21, 2013 11:54 am

knp nk jual bang?moto dh bikin bnyk..huhu..ride pon sdp kan moto nie..

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by zagmariner on Tue May 21, 2013 12:58 pm

tulah..total repair dgn cat rm6k.... sebab sebelum ni masalah overheating manjang...sekarang dah ok....adik saya pakai pi kuala kurau tiap2 minggu.....

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by faizul_11 on Tue May 21, 2013 1:02 pm

kalau kaler putih.... memang mengancam. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 3:13 pm

Assalam dan sama-samalah kita memeriahkan Forum OSO dan manafaatkannya.

Activities, knowledge and sharing.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: salam dari zagmariner

Post by Sponsored content Today at 5:09 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum