SAYA BUDAK BARU!!!!

View previous topic View next topic Go down

SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by sabaruddin on Mon Mar 08, 2010 4:01 pm

Assalamualaikum,

Harini (8.03.2010 - bersamaan hari Isnin) ada brother jemput join club...masa tu park kat BBK, klang. ada meeting kat sana. tau-tau dapat kertas merah??? skali kertas merah "tuntutan bayaran pencen CIMB" daa.....bikin saspen la brother tu...surat jemputan rupanya.hahaha...

Memang dah lama nak cari club ni..saya baru nak try join...sebelum ni asyik solo jer...run kat hiway pun sensorang jer...hhuhu..(kekadang kena kacau ngan mat rempit).

Anyway, saja nak introduce diri:

nama : sabaruddin
rumah : kapar,klang
alamat kerja : kapar
status : dah tak available dah...
jenis moto : Kawasaki GPZ600T 1985

Saya ni muda lagi...umur baru 25 tahun. sebaya ngan motor saya.. Tapi saya baru pakai motor ni hampir 4 tahun. Harap-harap ni motor last and forever until it barai...hahaha. Sebelum ni dah merasa Virago 500, Vulcan 750 ngan Yamaha FZ600..bila terkenangkan yamaha fz tu..rindu la plak rasanya...punca beliau ranap hanyalah disebabkan piston ring patah and tiada pengganti...sayang punya pasal,nakkan pengganti juga, kena la order direct dari jepun tapi lepas tu....kena tipu ngan tokey kedai plak...huhuhuu.. nasib, nasib...nasib baik kedai tu dah lingkup. Puas hati gak rasa...

Tu la serba sedikit perangai tak senonoh saya. Dapat motor - rosak - beli baru (tapi cari model lama la..). Disebabkan perangai saya yang tak senonoh ni, saya selalu dimarahi oleh abg zaidi (pomen otai kat kampung subang, shah alam). hehehe. beliau la tempat motor saya mengadu...

Ok la,tu jer la coretan manis saya. apa-apa pun, selamat berkenalan semua. anything can call @ sms me at 017-6811606.

p/s:Nak gak tau sapa brother yang bagi surat merah tu..huhu

Sabaruddin
GPZ600T (Putih solid)

Assalamualaikum w.b.t.

sabaruddin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by faizul_11 on Mon Mar 08, 2010 6:06 pm

Waalaikumussalam..

best la cerita dari bro. ini mesti geng klang yang bagi info forum ni. izan GPZ kot. apa penyudah FZ600 tu? dah timbang kati ke? Laughing

anyway. welkam to d club bro. harap dapat jumpa masa ride ke kuala kangsar untuk pameran motosikal klasik April 2010.

_________________

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by randygpz old sbk on Tue Mar 09, 2010 11:33 am

huhuhu! aku la yg btanggung jawab selit "surat merah" tu! huhuhu! Very Happy
smlm aku cuti,kuar kan duit wat bli old OLD CAR la plak...

al-kisah GPz600R putih ni...
sebenarnye aku dah byk kali dgr metos dr kwn2 skampung bg tau...objek ni ade cross country area kapar...& penah lalu dpn umah mak aku kt jln mejid bt7,jln kapar...
tp tak de sape yg tau atau blh membukti kan objek tu benar2 wujud?
jd smlm ms gi CIMB BBK,aku nampak objek tu...
pluang yg ade jgn dsia2kan,trus aku msk bank smentara mnuggu no dpanggil...aku pn wat la skit karangan utk pukau owner objek tu spaya join OLD SBK...huhuhu!

ape pn slamat dtg aku ucapkan ke alam OLD SBK...
jd sgala metos sudah la tjawab,kebenaran nye...

utk makluman bro...area jln kapar byk kwn2 geng OLD SBK ni..
mmg dkuasai oleh GPz je....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by MrProfessor on Tue Mar 09, 2010 3:32 pm

Selamat datang bro ...saya pob budak baru... bro pakai dah 4 tahun tu kira lama la tu ... saya takde gpz... tp GPs ade... Razz nk jenjalan boleh ajak saya ... InsyaAllah x sesat ...

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by zulvoyager on Tue Mar 09, 2010 7:17 pm

Dah 4 thn lama tu ride itu GPZ akhirnya dapat juga kelab yang amat sesuai dengan seusianya kapar dgn p.klang x jauh kalau ride moto selisih dgn voyjer kaler merah kasi hon le...boleh belanja minum... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by jimf on Wed Mar 10, 2010 10:01 am

selamat datang bro...
perggg 4 tahun tu jadi mitos si randy...akhirnya terjawab...
pernah pakai lak FZ600...semua moto kegilaan bapak2 kat sini tu...
respek laa bro....

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by shukri on Wed Mar 10, 2010 11:06 am

selamat datang bro..hebat yg tukang bg surat tuh..haha.marilah kiter mriahkan lg forum nie..slalu ker lepak zadi cycle?umh sy area tuh..senang2..leh la jumpa..k chow.....vroom............ Laughing

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by faizul_11 on Wed Mar 10, 2010 12:31 pm

banyak2 motor yang pernah diguna, Honda jugak yang tak tersenarai.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by randygpz old sbk on Wed Mar 10, 2010 5:20 pm

honda yg arip dgn shuk je yg pakai...dua spesis mto polis..huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by shukri on Thu Mar 11, 2010 4:40 am

pergh..yamaha nie dh mengaum la...haha.dia yg tk bnyk model tuh yg sng org igt..huhu.

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by MALARSEGAR on Thu Mar 11, 2010 11:37 am

patut la mcam perasan haritu. smat la,pinjam kasi saya mas. hehe.salam2 kenal2 dari saya ahli paling muda belia dalam ni.MALARSEGAR.@alif

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by randygpz old sbk on Thu Mar 11, 2010 11:51 am

ko mggu ni coti tak lip? huhuhu! jom ride mkn2 umah org putih misai! huihuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by MALARSEGAR on Thu Mar 11, 2010 3:41 pm

cuti , orait2 , nanti sy konpom balik bang, dah lama x vrumvrum

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by sabaruddin on Sun Mar 14, 2010 3:32 am

ramai plak yg reply..sori la bro semua...saya biziz sikit minggu ni..sampai tak sempat nak online..hari minggu ni jer la harapan saya nak duduk berehat..(tu pasal la susah nak join club...takper...bertapa mendalami ilmu permotoran dulu..)

thanx for the reply. best la kalau dapat join ride sama2.

ok, nak tanya..sapa owner kawasaki merah gpz yg dok kat kapar? aritu perasan ada sorang brother tu bw gpz merah..2 lampu..tegap woo body kawa tu..ada dalam forum ni skali tak?hehe..saja nak berkenalan.ada member kawa ni yg syok ckit ni.

citer pasal honda, aritu ayah saya jumpa honda cbx lama, owner tu nak jual. konon-knonnya nak ada group family rider la ni..haha.. tapi bila tgk condition cbx tu...musnah segala harapan..dah jadi mcm reban ayam..ada ke patut ayam bertelur dekat rpm meter....hadoiiii...tak menghargai nilai motor old skool la ayam tu...

Abg shuk slalu lepak kat zadi motor ker? saya tak lepak sgt pun, hantar motor repair and service. klu citer ngan abg zadi pun dia familiar ngan motor saya. slalu la hantar kat dia.

tapi kan, kat kapar ni ada sorang lagi pakai easy ride. shadow 500. leh tahan gak owner dia jaga. color solid gray..full chrome..memang tak thn la tgk brother tu bawak.

hari khamis lepas ada brother parking harley kat tepi cimb bank kapar, tak sure model apa, tapi meletop2 sampai leh terganggu la jugak kerja semua org dalam bank tu.hahaha...

saya ni observer sahaja..ye la..nak ride sama2, masa jer yg tentukan.huhu

sabaruddin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by sabaruddin on Sun Mar 14, 2010 3:35 am

brother randy duk area mana? nak join ride skali bleh tak? mcm org kapar jer..

sabaruddin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: SAYA BUDAK BARU!!!!

Post by Sponsored content Today at 8:45 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum