ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by husin gsx-s on Fri May 21, 2010 12:13 am

introduction..

sblm pergi.. moto dihtr berubat dahulu


dan hasilnya

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by husin gsx-s on Fri May 21, 2010 12:51 am

lagi laporan bergambar...



tido time - selepas penat menolak moto sehingga ke marang




mesin2 mengambil petak permulaan masing2 sebelum memulakan perlumbaan


moto kene santau air dlm enjin.. berhenti berubat di kuala terengganu dan terjumpe brg2 purba. epul tdo sambil berdiri.. huhuuh


2 org samurai memastikan kami masih lagi di alam nyata.


tdo lagi..


berhenti ambil pic kat RNR titiwangsa jap





tgh sdp layan corner akhirnya - samurai bersama panther berjaya memburu gajah....

dipuncak


sampai hotel bayu - baling.. masuk tdo..



Last edited by husin gsx-s on Fri May 21, 2010 2:00 am; edited 1 time in total

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by husin gsx-s on Fri May 21, 2010 1:59 am

pagi2 dah bgn - check mesin sblm memulakan cabaran hari kedua..



mkn / rehat sblm bergerak.





puye la lame tgg green light sempat ambil pic lagi..




3 wakil dari suzuki..


bertolak balik slps mkn di kedai yg penuh pantang larang.. hihiih







pic di tempat penamat xde la pulak. lupe nak snap. rugi2.
meraikan kejayaan bersame sate.. huhuhu.. lol!


baju rasmi.

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by husin gsx-s on Fri May 21, 2010 2:10 am

ini statistik moto mase ride endurance 48hrs banting -rantau panjang - baling - kuala perlis - banting pada 14 - 16 may 2010..


moto - txr150f
jarak - 1710km (rnr dengkil - rnr dengkil)
fuel (ron95 = rm1.80/L) - RM153.9 = 85.5liter - 1liter = 20km
2t - 7liter 1liter = 244km+- (pump t2 rosak main campur kat tank jer)
piston - 1.75
pilot / main jet - N/A
sproket - N/A

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Fri May 21, 2010 5:02 am


gambar ni yang mahal ni. bukan senang nak jumpa. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Fri May 21, 2010 7:52 am

huhuhu! hebat...hebat,,,,

lps je husin amk gambo aku tunjuk gajah ni...

tiba2 je gajah tu menjerit! trus menyeberang jln!

aku pn ape lagi....lari!!! huhuhu!

#moral nye...gajah pn tau syg ank...kmane je ank nye gerak,ibu dgn bpk nye awasi,sentiasa dlm pmantauan...
tp jantan2 dgn betina2 d alam manusia,tak tau syg ank! tak takut ALLAH!
tau nk main je! nk syok je...ht panas btol la... Mad

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Fri May 21, 2010 7:54 am

sin...klip video tgh lap tak de ke? huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Fri May 21, 2010 10:30 am

randygpz old sbk wrote:sin...klip video tgh lap tak de ke? huhuhu! Very Happy

klip video ada kat aku la. malam ni aku upload kat you tube.. hahaha.

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Sat May 22, 2010 4:40 pm

ok..klu dah upload bg th...tQ...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by AtanFZi on Sat May 22, 2010 10:33 pm

tak sabar rasanye nak tunggu tahun depan untuk Endurance 1 malaysia.. Razz Razz Razz

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by ijan.. on Sun May 23, 2010 5:19 pm

salam... caya la ... bro2 yg menjayakn.... syg dpt nk join.. huhuhuhuhu...

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Mon May 24, 2010 7:16 am

ijan.. wrote:salam... caya la ... bro2 yg menjayakn.... syg dpt nk join.. huhuhuhuhu...


tak pe...nti blk dr mrantau blh mrayau ckup2!

silap2 blh ride ats gajah! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by jimtarmos on Tue Aug 17, 2010 3:10 am

faizul_fzr wrote:

DATE : APRIL / MEI 2010

ROUTE: G - B - C - D - E - F -G
TOTAL DISTANCE 1587KM

G: BANTING
B: KUANTAN
C: KUALA TERENGGANU
D: BALING
E: KUALA PERLIS
F: PULAU PINANG
G: BANTING

G - B : 297 km – about 3 hours 53 mins
B - C : 212 km – about 4 hours 3 mins
C - D : 365 km – about 6 hours 2 mins
D - E : 162 km – about 2 hours 8 mins
E - F : 165 km – about 2 hours 4 mins
F - G : 387 km – about 4 hours 20 mins

sumber dan anggaran masa diambil dari GOOGLE MAP. ikut masa kereta. motor mungkin lagi pendek.

jumlah masa atas motor untuk 1,587 km – about 22 hours 31 mins

Salam semua.......maaf bagi menjawab permintaan Saudara Faizul Idruz di METALBUTT FB, de beberapa aspek yang perlu diambil kira...

1. Metalbutt merupakan program yang diadaptasikan dari program IRON BUTT ASSOCIATION (Saddle Sore-1000miles in 24hours)...Tujuan diadakan Saddle Sore adalah utk menunggang motorsikal jarak yang jauh dengan tidak mengabaikan keselamatan & motorsikal terhadap diri & orang ramai.... Dalam masa yang sama ia menguji ketahanan minda & fizikal penunggang.....

2. Laluan yang hendak dilalui oleh penunggang adalah ditentukan oleh penunggang itu sendiri..Dimana, penunggang perlu mengkaji laluan laluan yang bakal ditempoh bagi mencapai matlamat yang perlu dicapai...

[img]

Laluan METALBUTT Lakaran ROUTE......






Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by jimtarmos on Tue Aug 17, 2010 8:26 am

Salam... Dari Putrajaya Jam 10.45........Bergerak ke Sg. Petani (3.50am)...Jeli (7.00am)...Setiu (9.30)....Kemaman (11.30am)....Pekan (1.50pm)....Muadzam (3.45pm)... Segamat(5.10pm)....Muar (7.30pm)...Seremban (9.40pm)...Putrajaya (10.20pm).....

Dari Putrajaya ke Gerik melalui sg petani...waktu pagi laluan ni clear...Kota Bahru pon sama gak..sebab kita masuk kota bahru jam 8 pagi....laluan trafik perlu diambik kira bagi melancarkan perjalanan....

kami bukan jelajah @ makan angin...target utk capai 1609km@1000batu....INsyaAllah bulan november kami akan buat lagi...so, lets join....

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Wed Aug 18, 2010 3:18 am

jimtarmos wrote:Salam... Dari Putrajaya Jam 10.45........Bergerak ke Sg. Petani (3.50am)...Jeli (7.00am)...Setiu (9.30)....Kemaman (11.30am)....Pekan (1.50pm)....Muadzam (3.45pm)... Segamat(5.10pm)....Muar (7.30pm)...Seremban (9.40pm)...Putrajaya (10.20pm).....

Dari Putrajaya ke Gerik melalui sg petani...waktu pagi laluan ni clear...Kota Bahru pon sama gak..sebab kita masuk kota bahru jam 8 pagi....laluan trafik perlu diambik kira bagi melancarkan perjalanan....

kami bukan jelajah @ makan angin...target utk capai 1609km@1000batu....INsyaAllah bulan november kami akan buat lagi...so, lets join....

Thanks for the info bro.. kami pun bukan nya makan angin. tapi mmg sign mati sbb motor yg digunakan, rata2 ada lah motosikal lama dan ada yang berusia lebih 10 tahun. amik motor tersadai kat belakang rumah. restore dan jalan. kami semua mementingkan kepakaran dari segi teknikal, kekuatan mental dan fizikal. jika ada kerosakan semasa perjalanan, contohnya semasa melalui laluan Jeli-Grik perjalanan akan tergendala.

masing2 ada matlamat tersendiri. untuk November ini, kami akan menghantar 2 org ahli dgn motosikal SYM VTS200 bagi menyahut cabaran Metal Butt 1000Miles. Hope to see you on November bro.. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by jimtarmos on Wed Aug 18, 2010 3:21 am

Alhamdullilah...bukan bermaksud pe bro....Malaysia memang sesuai utk cabarab ini......bagi sym vts 200...pesan pada rider..tukar CDI dulu...sebb, laluan berbukit bagi memastikan performance motr dpt mendaki dgn lancar....

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Wed Aug 18, 2010 8:28 am

husin gsx-s wrote:lagi laporan bergambar...



tido time - selepas penat menolak moto sehingga ke marang




mesin2 mengambil petak permulaan masing2 sebelum memulakan perlumbaan


moto kene santau air dlm enjin.. berhenti berubat di kuala terengganu dan terjumpe brg2 purba. epul tdo sambil berdiri.. huhuuh


2 org samurai memastikan kami masih lagi di alam nyata.


tdo lagi..


berhenti ambil pic kat RNR titiwangsa jap





tgh sdp layan corner akhirnya - samurai bersama panther berjaya memburu gajah....

dipuncak


sampai hotel bayu - baling.. masuk tdo..

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Wed Aug 18, 2010 9:08 am

faizul_fzr wrote:
jimtarmos wrote:Salam... Dari Putrajaya Jam 10.45........Bergerak ke Sg. Petani (3.50am)...Jeli (7.00am)...Setiu (9.30)....Kemaman (11.30am)....Pekan (1.50pm)....Muadzam (3.45pm)... Segamat(5.10pm)....Muar (7.30pm)...Seremban (9.40pm)...Putrajaya (10.20pm).....

Dari Putrajaya ke Gerik melalui sg petani...waktu pagi laluan ni clear...Kota Bahru pon sama gak..sebab kita masuk kota bahru jam 8 pagi....laluan trafik perlu diambik kira bagi melancarkan perjalanan....

kami bukan jelajah @ makan angin...target utk capai 1609km@1000batu....INsyaAllah bulan november kami akan buat lagi...so, lets join....

Thanks for the info bro.. kami pun bukan nya makan angin. tapi mmg sign mati sbb motor yg digunakan, rata2 ada lah motosikal lama dan ada yang berusia lebih 10 tahun. amik motor tersadai kat belakang rumah. restore dan jalan. kami semua mementingkan kepakaran dari segi teknikal, kekuatan mental dan fizikal. jika ada kerosakan semasa perjalanan, contohnya semasa melalui laluan Jeli-Grik perjalanan akan tergendala.

masing2 ada matlamat tersendiri. untuk November ini, kami akan menghantar 2 org ahli dgn motosikal SYM VTS200 bagi menyahut cabaran Metal Butt 1000Miles. Hope to see you on November bro.. Very Happy Very Happy Very Happy




salam OLD SBK & salam 1 malaysia...
objek tungangan hamba pacar yg hina ni skadar sbuah suzuki panther txr150 thn 94...
(kaler biru putih SRAD tu)
seumor bdk tingkatan 4 da...pd thn 2010...


5thn berselimut tp trus kluar dr persembunyian utk bjuang dgn pahlawan2 tua utk qualify endurance 48hrs...
(test ride ke kole kangsor dlu) dah lulus dgn cemerlang br blh ikut ride endurance 48hrs...

tujuan utk menguji fizikal,mental serta ketahanan objek tua tu utk d lanyak pd smua peringkat keadaan muka bumi serta cuaca...
(maklum la...objek2 yg gi ride smua dah tua2...jd sakit nye pn mcm2...dan mcm2 kmungkinan krosakan bsarang dlm otak! huhuhu! klu ride objek2 br ni dah tentu masih cergas & cemerlang blaka...br kuar kilang da...klu poblem kne tanye QC kilang la...huhuhu! jd tahap kerisauan thadap kerosakan jentera pd tahap minima..)

sambil mengimbas smula memori pmotoran zaman muda2 dlu...huhuhu!

Alhmdlh bjaya dgn cemerlang....

mmg bez la naik mto...bak kate pepatah "jauh pjalanan,luas pengalaman" huhuhu!



#en faizul,dlm OLD SBK ni ade 2 ahli yg memiliki sym vts200 kan? huhuhu!
hmmm...sy cabar thn 2020 wat endurance ride naik sym vts200 blh? huhuhu!


Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by jimtarmos on Wed Aug 18, 2010 5:27 pm

suka sy di sini.....

sy yakin... motor apa sekali pon.... baru atau lama, kalo dijaga dengan baik, 1609km pasti leh di capai.....kelajuan di h/way 120km.....
kelajuan jalan biasa 70-90...

kalo nak tahu detail...leh tnye sendiri madct.....dia sorg doktor yg bersama2 dalam program metal butt yg lepas...insyaAllah dia leh berkongsi dgn kalian semua.....

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by jimtarmos on Wed Aug 18, 2010 5:27 pm


Salam perkenalan....
by madct Today at 7:10 am

Salam semua otai2 Old Superbike Owner.....
Mula2 rasa malu nak jadi ahli forum, pasal takde old superbike....
Jadi ahli pasal nak ilmu2 otai2 yg dah lama guna motor....

Nama sebenar : Ahmadol
Umur : Genap 46 bila malaysia sambut merdeka...
Alamat : Batu Pahat, Johor..... ramai old superbikers kat sini....
Motor : Kawasaki Er6 dan Nouvo 125.... wlwpun baru.... lama2 nanti akan jadi lama jugak...

Harap dapat di terima jadi ahli.... ilmu orang lama ni berharga....
Lagi lama engine motor lagi banyak pengalaman tuan punya nya.....

madct

Posts: 1
Points: 3
Join date: 2010-08-18


Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Thu Feb 17, 2011 6:12 pm



berhenti ambil pic kat RNR titiwangsa jap




tgh sdp layan corner akhirnya - samurai bersama panther berjaya memburu gajah....



huhuhu! bez nye ride ni...sampy skng klu aku tgk gambo ni mmg blh stim je....
rs mcm nk ulang je ms lalu....huhuhu!

tp...mgkn antara 4 sekawan gajah ni salah 1 nye la yg mati kene rempoh lori...
(kuar paper 2-3bln lps)
kejam btol dreber lori tu...bak kate org "besor gajah pn ko tak nampak!'
same ade dreber tu tak nampak btol sbb kabus tebal atau sbb kabus tebal dlm otak yg penuh dgn asap g@nj#....ntahla...
Wallahualam....



Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by Sponsored content Today at 4:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum