ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Mon Feb 08, 2010 4:52 pm



DATE : APRIL / MEI 2010

ROUTE: G - B - C - D - E - F -G
TOTAL DISTANCE 1587KM

G: BANTING
B: KUANTAN
C: KUALA TERENGGANU
D: BALING
E: KUALA PERLIS
F: PULAU PINANG
G: BANTING

G - B : 297 km – about 3 hours 53 mins
B - C : 212 km – about 4 hours 3 mins
C - D : 365 km – about 6 hours 2 mins
D - E : 162 km – about 2 hours 8 mins
E - F : 165 km – about 2 hours 4 mins
F - G : 387 km – about 4 hours 20 mins

sumber dan anggaran masa diambil dari GOOGLE MAP. ikut masa kereta. motor mungkin lagi pendek.

jumlah masa atas motor untuk 1,587 km – about 22 hours 31 mins


Last edited by faizul_fzr on Mon Feb 08, 2010 4:59 pm; edited 1 time in total

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Mon Feb 08, 2010 4:56 pm

Yang dah confirm akan berjuang.

1) faizul_fzr : FXR150
2) nan_gpz : CAGIVA MITO 125
3) aizan : SYM GTS200
4) ipul : 125Z
5)
6)
7)

sila tambah.

kepada yang disqualified masa qualifying ride ke Kuala Kangsar, sila upgrade motosikal anda. Tempoh selama 3 bulan diberikan. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Mon Feb 08, 2010 5:24 pm





Ok ke? hitam atau putih??

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Tue Feb 09, 2010 6:20 am

faizul_fzr wrote:Yang dah confirm akan berjuang.

1) faizul_fzr : FXR150
2) nan_gpz : CAGIVA MITO 125
3) aizan : SYM GTS200
4) ipul : 125Z
5)randygpz-TXR150
6)shahrul-TZM150
7)

sila tambah.

kepada yang disqualified masa qualifying ride ke Kuala Kangsar, sila upgrade motosikal anda. Tempoh selama 3 bulan diberikan. Very Happy Very Happy



aku & shahrul tpaksa repid paper...sbb gagal dlm exam tempoh hr...
maklum la...SrAD aku dah 5thn berselimut tido...skali tjaga trus gi bjuang dgn pahlawan handalan serta terbilang..

jd...kitorg tpaksa kurg kn tido & byk kan latihan serta ulang kaji pelajaran,utk stok amk paper july...
smoga lulus! br la dpt bjuang! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Thu Apr 29, 2010 5:11 pm

2 Mei ni, qualifying 2bn round untuk motor yg kecundang pada 1st qualifying season. harap2 berjaya merealisasikan program ni. Yang confirm pegi, dah ada 6 orang. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Thu Apr 29, 2010 5:18 pm

antara yang dah confirm.


Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by manpanjang on Fri Apr 30, 2010 3:42 am

aku pun nak g... Very Happy Very Happy ..yamaha 'sukan' 100... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Fri Apr 30, 2010 6:42 am

manpanjang wrote:aku pun nak g... Very Happy Very Happy ..yamaha 'sukan' 100... Very Happy Very Happy

boleh gak nak ikut. tapi seat kena bagi tinggi. takut sampai kuantan je, tak boleh bangun sebab dah kematu. maklum la kaki panjang. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Fri Apr 30, 2010 8:00 am

manpanjang wrote:aku pun nak g... Very Happy Very Happy ..yamaha 'sukan' 100... Very Happy Very Happy


mto sukan abg tu msk ketegori supercub! huhuhu!
ketegory bwh 135cc,kitorg pn ade....(underbone)
endurance 48hrs ni khas utk atas 125cc.... Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by ijan.. on Mon May 03, 2010 4:32 pm

salam... bro randy... baju 2 mcm cantik je... yg xgi blh dpt ke.. book sy satu.... kaler itam.. saiz L.. huhuhuhu......

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Mon May 03, 2010 6:01 pm

Tshirt endurance ride 48 hours. khas untuk peserta sahaja. bukan untuk dijual. nantikan tshirt khas Old Superbike Owners lepas program endurance 48 hours. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Tue May 04, 2010 7:23 am

huhuhu! hebat...

mtk maaf byk aku tak dpt join amk paper july ahad lps...
sbb nk siap kan umah br..Insya'Allah ujung mggu ni mendiami scara tak rasmi..

mgkn aku akn amk paper july dgn shahrul kat sekolah swasta je...huhuhu

bln ni aku mmg btol2 sebok dgn keje,famly,nk setlekan umah br,nk endurance 48hrs,nk tarining paragliding...

pkara ni smua aku perlu wat sblm aku berangkat meninggalkan tanah air bln dpn,bg myertai PARAGLIDING WORLD CUP zon asia di gunong songgomoruto,kota visata batu malang,jawa timur...

jd objektif nye...aku wajib setlekan,siapkan smua pkara ni sblm Mei...dgn cemerlang! huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by akumatmoto on Tue May 04, 2010 10:45 am

faizul_fzr wrote:Tshirt endurance ride 48 hours. khas untuk peserta sahaja. bukan untuk dijual. nantikan tshirt khas Old Superbike Owners lepas program endurance 48 hours. Very Happy Very Happy Very Happy

Boss..kalu niat nak ikut tapi tak dapt ikut sbb moto tk siap lagi bole dapat t-shirt tak??takkn tk bole nak xcues kot..baju limited tu..huhuhu..

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Fri May 07, 2010 2:16 am

akumatmoto wrote:
Boss..kalu niat nak ikut tapi tak dapt ikut sbb moto tk siap lagi bole dapat t-shirt tak??takkn tk bole nak xcues kot..baju limited tu..huhuhu..

x dapat wooo. ini special edition buat pejuang endurance. nanti takut berlaku kesalahan fakta jika ada yang bertanya tentang program kepada si pemakai yang tidak pergi. rekod buruk nanti, Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by shukri on Fri May 07, 2010 4:44 am

nan motor workshop or nan motorsport....(sekadar pdgn) Very Happy Very Happy Very Happy

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by akumatmoto on Sat May 08, 2010 7:11 pm

faizul_fzr wrote:
akumatmoto wrote:
Boss..kalu niat nak ikut tapi tak dapt ikut sbb moto tk siap lagi bole dapat t-shirt tak??takkn tk bole nak xcues kot..baju limited tu..huhuhu..

x dapat wooo. ini special edition buat pejuang endurance. nanti takut berlaku kesalahan fakta jika ada yang bertanya tentang program kepada si pemakai yang tidak pergi. rekod buruk nanti, Very Happy Very Happy Very Happy

tapii..kalu beli tapi tk pakai boleh kan??sekadar nak wat koleksi baju kelab. Very Happy Very Happy Very Happy

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Tue May 11, 2010 12:12 pm

akumatmoto wrote:
faizul_fzr wrote:
akumatmoto wrote:
Boss..kalu niat nak ikut tapi tak dapt ikut sbb moto tk siap lagi bole dapat t-shirt tak??takkn tk bole nak xcues kot..baju limited tu..huhuhu..

x dapat wooo. ini special edition buat pejuang endurance. nanti takut berlaku kesalahan fakta jika ada yang bertanya tentang program kepada si pemakai yang tidak pergi. rekod buruk nanti, Very Happy Very Happy Very Happy

tapii..kalu beli tapi tk pakai boleh kan??sekadar nak wat koleksi baju kelab. Very Happy Very Happy Very Happy

kena tanya tuan president. kalau dia bagi, boleh la. tapi tempahan tshirt limited kpd yang pegi je. Very Happy Very Happy

ENDURANCE RIDE 48 HOURS COUNT DOWN.. LAGI 3 HARI...

cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by zulvoyager on Wed May 12, 2010 7:04 pm

selamat berjaye bagi semua yang ride tu aku cuma sekadar support aje... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Thu May 13, 2010 1:45 am

COUNTDOWN ENDURANCE RIDE.

LAGI 35 JAM 15 MINIT SAHAJA.. cheers cheers cheers

_________________

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by zulvoyager on Thu May 13, 2010 6:29 pm

yp kecik aku x siap2 lagi klu x boleh gak follow.....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Mon May 17, 2010 5:29 am

REPORT RIDE.

Alhamdulillah. Endurance ride telah terlaksana dengan jayanya. Gambar menceritakan segalanya. Lihat tarikh, masa dan lokasi berada.. Very Happy Very Happy Very Happy

Peserta;

Nan_gpz : Mito Lawson125
faizul_fzr : FXR150
Randy_gpz : TXR150
Husin katana : TXR150
Sharul Diversion : TZM150
Aizan ST : SYM GTS200
Habib : ZX150R
Pais : ZX150R
Atan : FZi150
Ipul : 125Z
Isma Yatim : TZM150
Azhar : ZX250R

Petronas Gombak


ZX150R tukar kabel clutch.


Perjalanan dimulai dengan bacaan doa.


bersiap sedia dengan pakaian keselamatan yang lengkap.


tunggu 125Z isi minyak dulu.


wakil tunggal dari Italy dan Taiwan.


Last edited by faizul_fzr on Mon May 17, 2010 5:33 pm; edited 2 times in total

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Mon May 17, 2010 5:31 am

RNR Temerloh. pekena Red Bull dulu.


FZi Atan. Sanggup beli motor baru untuk join Endurance Ride. Syabas.. Very Happy Very Happy Very Happy


Dah sampai Gambang. Tunggu 125z isi minyak.


makan pagi di Kuantan.


Lepas ni bagi motor lak makan.


isi minyak motor dulu kat Kuantan.


pepagi buta di Paka Terengganu


dah nak sampai ni.


rehat ditempat misteri. tunggu mito lawson kehabisan minyak. plan nak tido kat tempat ni. tapi misteri la pulak. Shocked Shocked


terus ke Petronas Maran.


Last edited by faizul_fzr on Mon May 17, 2010 5:47 pm; edited 1 time in total

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by randygpz old sbk on Mon May 17, 2010 7:56 am

haluih gambok nyo zul Ooi....

pakaio tropong baru nampak! huhuhu! Very Happy


ape pn korg smua yg gi mmg biol tp mmg hebat! huhuhu!

tahniah....tahniah...tahniah!

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by faizul_11 on Mon May 17, 2010 8:27 am

Pagi di Kuala Terengganu. Masjid terapung. Solat subuh disini dan mandi.


deretan senjata untuk berjuang.


possing. Very Happy Very Happy Very Happy


Pantai batu Burok.


masa sarapan, jumpa objek aneh ini kat K.Terengganu. owner sanggup meluangkan masa untuk hadir meraikan kami. Very Happy Very Happy


terus bagi stiker Old Superbike Owner tanda penghargaan.


Last edited by faizul_fzr on Tue May 18, 2010 3:31 am; edited 2 times in total

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by manpanjang on Mon May 17, 2010 11:31 am

faizul_fzr wrote:Aku salah upload la. lupa nak resize gambar. malam ni aku repair gambar. Very Happy Very Happy Very Happy

Syabas kepada semua pejuang. Tahun depan kita buat "1 Malaysia Endurance Ride 48 hours". Ikut Mersing dulu baru gi K.Terengganu. Ada masa 12 bulan lagi untuk siapkan motor. Very Happy Very Happy

ini mtr cc kecik lagi ke ? apa sdh jadi dgn oldsuperbike ??? perap rumah ? k.kangsar ajer ? lain2 tmpt x de ke ?

Back to top Go down

Re: ENDURANCE RIDE 48 HOURS - 1587KM

Post by Sponsored content Today at 5:59 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum