CNY : Jom rides

View previous topic View next topic Go down

CNY : Jom rides

Post by hippoeleben on Mon Feb 01, 2010 2:27 pm

nie kepada siaper nk pollow kasik tahu sini......saya bertiga saja gi rides CNY nie.

Tarikh : 13 Feb - 15 Feb (sabtu-isnin)
RV : RnR Petronas Rawang - Hala Utara
Time : 7.30am
Route : Rawang-CH-Dabong-Gunung Stong(tidur dorm,mandi air terjun)-Jeli-Tasik Banding(tidur chalet atas air)-K.Kangsar-KL

Yg ikut :

1) saya - er6
2) pakcik dari muor - er6
3) my big brother tp naik monkey bike ksr110....... Razz

Call sesiapa nk terikut...........013-3976635

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by faizul_11 on Thu Feb 11, 2010 10:57 am

CNY dah booked untuk hari berkeluarga. x dapat ikut bang.. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by hippoeleben on Mon Feb 15, 2010 7:10 pm

salam, baru sampai ptg tadi, satu perjalanan yg menarik walaupun bertiga yg penting kepuasan dan keseronokan menunggang walaupun penat,bersilat dgn kesesakan jalanraya yg teruk di highways, kami bertiga menggunakan jalan lama sepenuhnya.....masuk ke tapah singgat di Cameron, perjalanan diteruskan ke dabong-jelawang(kelantan) sampai di Stong Hill Resort lebih kurang 8.30pm.

pernah sampai tempat ini kira2 5 thn yg lepas, tmpt ini amatlah berlainan kali ini disebabkan kemudahan yg lebih teratur dan terkini.Sekarang rest.telah ada ditengah2 rimba,lampu2 jalan di chalet dan chalet juga telah diperbaiki.Amat sesuai bagi perkelahan sekeluarga,korporat,events,group bermotorsikal.

Perjalanan diteruskan ke tasik banding dan k.kangsar,bercadang tidur di k.kangsar tetapi amat malang hotel semua penuh,perjalanan diteruskan ke Ipoh dan tidur di hotel berdekatan sana, kami pulang ke Sg Buloh melalui jalan dalam > t.intan-sabak bernam-k.selangor-kuang-sg buloh.

Saksikan gmbr menarik-sebahagian. Video akan menyusul kemudian.perjalanan mencecah 900km,acik meneruskan perjalanan ke Muar seorang diri selepas berehat di rumah admin.Apapun ksr mmg power......... :besh: :salute:

Bagi yg ingin menginap,booking chalet di Gunung Stong Resort ;

Gunung Stong State Park Resort
Tel : 019-9199898 ( En.Azmi Yaacob - owner)
Email : gsspresortp@gmail.com
Alamat : Gunung Stong State Park,Jelawang,18200 Dabong,Kelantan.




























http://img294.imageshack.us/img294/9803/31774921.jpg[/img]


Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by faizul_11 on Tue Feb 16, 2010 3:17 pm

Tahniah bro Hippo..

perjalanan yang menarik. 900km. KSR memang power. berjuang bersama abang2 kawasaki. lain kali kena ikut geng kapcai kitorang pegi jalan2.

KSR tu, diharap jangan dijual. simpan je untuk ride bersama geng Jelajah Tanah Air Old SBK. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by randygpz old sbk on Wed Feb 17, 2010 7:10 am

faizul_fzr wrote:Tahniah bro Hippo..

perjalanan yang menarik. 900km. KSR memang power. berjuang bersama abang2 kawasaki. lain kali kena ikut geng kapcai kitorang pegi jalan2.

KSR tu, diharap jangan dijual. simpan je untuk ride bersama geng Jelajah Tanah Air Old SBK. Very Happy Very Happy


tahniah smua yg gi ride...huhuhu!

kSR mmg power tak blh d nafi kan...huhuhu!
kitorg pn slalu ride mto kcik,harap dpt la join ride lps ni..huhuhu!
kebanyakan geng OLD SBK ni mmg ade 2-3bijik mto...selain OLD SBK...

cth mcm aku,klu ride bwh 125cc aku bwk wave125RR..huhuhu!
klu ride bwh 150cc aku bwk la SRaD150...huhuhu!
ride rasmi OLD SBK, aku bwk la GPz550..huhuhu! Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by hippoeleben on Wed Feb 17, 2010 2:52 pm

brother mau jual jugak sbb kena guna besar sikit,nie pun salah satu sbb meracun.

nk gi jauh sikit lepas nie.......motor kecil slow sgt.......lambat sikit perjalanan,kalau sesama kecil ok jugak.

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by dad on Thu Feb 18, 2010 1:01 pm

bawak ksr tak lengoh kaki ka..... apa apa pun ni satu ride yg best...

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by randygpz old sbk on Fri Feb 19, 2010 7:28 am

dad wrote:bawak ksr tak lengoh kaki ka..... apa apa pun ni satu ride yg best...

tak lenguh sbb riding position sje je dgn mto cub biasa...huhuhu! Very Happy

klu ade rezeki lebih mmg nk gak sambor sbijik KSR...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by zulvoyager on Sat Feb 20, 2010 12:09 pm

ade saya nmpk moto bontot tajam kaler hitam tu ikut sekali ke..... Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by hippoeleben on Mon Mar 01, 2010 7:15 am

zulvoyager wrote:ade saya nmpk moto bontot tajam kaler hitam tu ikut sekali ke..... Very Happy

group lain tu.....jumpa kt rnr je.

Back to top Go down

Re: CNY : Jom rides

Post by Sponsored content Today at 5:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum