Kawasaki KR250

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Sat Jan 09, 2010 8:07 am

Assalamualaikumsemua ... rasa2nya dah boleh masukkan la kot gambar tukun tua aku ni ..X cukup tua nk banding moto randy tp boleh kata dah 20 lebih umur dia ..jom sembang ... What a Face mintak pandangan dan nasihat dari org baru mcm saya ni...

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by randygpz old sbk on Mon Jan 11, 2010 8:25 am

huh! hebat...hebat...

tahniah memiliki objek yg rare! huhuhu!

w'pn mgkn nti ade yg ckp tak hebat! jgn la bkecil hati...
sbb bg "golongan" tu,yg hebat hnye pakai injection! (moto murahan\cap ayam buatan taiwan & cina byk la pakai injection! tu nk dbanggakan? moto pkai carb smua dah kuno serta ktinggalan zaman! kata nye lagi..)

tp aku aku scara peribadi KR250 tetap hebat & rare! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by jimf on Mon Jan 11, 2010 10:26 am

salam...aku sokong cakap randy tu...
tahniah prof ada KR ni.. mmg sentimental value utk aku...
hopefully aku dpt miliki KR ni satu hari nti...
aku lost of word dah...



Tandem-twin engine..

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by randygpz old sbk on Mon Jan 11, 2010 11:36 am

jimf wrote:salam...aku sokong cakap randy tu...
tahniah prof ada KR ni.. mmg sentimental value utk aku...
hopefully aku dpt miliki KR ni satu hari nti...
aku lost of word dah...



Tandem-twin engine..




mmg hebat!
sape yg mnafikan nye adalah dkalangan org yg tak senang hati je....
sapemakancilidiaterasapedashuhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Thu Jan 14, 2010 5:56 pm

Ni yg buat aku rantai keliling moto aku ni... Very Happy

sebenarnya semua moto ade kelebihan tersendiri .. tp bagi aku yg mmg dh x mau lg pakai moto berasap ni aku rasa mmg amat2 terpanggil nk beli moto ni .. mmg spesel .. kalau RD ke .. YP ke ..Even TZ250R 3MA or 3XV pun belum tentu aku akan beli .. korang letak la Honda 250sp depan mata aku belom tentu lg aku akan beli .. tp bila aku tgk moto ni terus ...JADIK ... x tau kenapa .. magnet dia mmg kuat beb ..otomatik terbayang KR 250 kt pasir gudang thn 1997 dulu ... cumenye yg aku tak berkenan masa tu moto tu plet singapore.. .. .. tp aku mmg tabley tahan tgk Kawa ni ....

Tunggu la DS Najib Tun Razak bagi aku bonos lebih sikit ... mmg ku masukkan kt icu .. aku opret cukup2...

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Sat Jan 16, 2010 1:00 pm



Pandangan dari sudut belakang ...lampu brek ala ala skyline beb....


Last edited by MrProfessor on Mon Mar 26, 2012 1:37 pm; edited 1 time in total

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by randygpz old sbk on Wed Jan 20, 2010 6:39 am

HEBAT....HUHUHU! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Sun Mar 21, 2010 5:39 pm

Nampak nya mcm bateri dh x cas la .. adoi .. aku kalo bab wiring ni mmg kantoi betul la .. ade cadangan dari tok guru tok guru sekelian ... ??

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by randygpz old sbk on Mon Mar 22, 2010 8:12 am

klu rectifire rosak...pakai je rectifire elegant 150...huhuhu!

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Mon Mar 22, 2010 8:39 am

Boley ka itu macam ? Ok gak tu ..

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by randygpz old sbk on Mon Mar 22, 2010 11:29 am

malaysia blh prof! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Sat Mar 12, 2011 7:17 pm

Salam satu Malaysia boleh semua .. saya baru dapat berita ade kawan kita yg dah angkat satu KR spesis sama macam saya .. akhirnya dapat jugak saya kawankan ngan moto saya .. tahniah kepada pemilik ... kita geng .... Bak kata lagu arwah Maikel Jeksen.... " I'm not alone ..... " Very Happy ...... hu..hu..hu..

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by jimf on Tue Mar 15, 2011 12:01 pm

Sapa gerangan tu prof?
mesti KR yg jual kt forum retro tu..warna merah/hitam..
moto kat shah alam tu kot...lama owner simpan, skrg baru buka hati nk letgo...

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Wed Mar 16, 2011 3:01 am

Oo.. ye ke? Kata x nk jual..mungkin dah terbukak hati kot.. tp rasanya macam bukan je ..senang cite kita tunggu je la owner buat pressconpren

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by jimf on Wed Mar 16, 2011 9:04 am

kita suruh randy aje laaa announce...
randy tu pakar moto2 oldskol ni...siap kenal sapa owner dulu dan sekrg lagi
ngalahkan arkib negara... Razz

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by zulvoyager on Wed Mar 16, 2011 12:28 pm

ha2 betol tu nujum oldsuperbike Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by plak on Wed Mar 16, 2011 3:03 pm

Salam Mr. Prof,
Bila tengok lampu belakang motor KR prof ni teringat motor saya dulu-dulu masa 1986 dulu.Lampu belakang KR empat segi saya tukar jadi lampu bulat Tak silap saya lah ni bekas motor saya dulu ni!No plet ? memang WBG tapi angka tak ingat. Motor ni menjadi kenangan masa muda-muda dulu. memang dulu kini dan selamanya denga KAWASAKI " Let the good times role "

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by randygpz old sbk on Thu Mar 17, 2011 6:18 pm

jimf wrote:kita suruh randy aje laaa announce...
randy tu pakar moto2 oldskol ni...siap kenal sapa owner dulu dan sekrg lagi
ngalahkan arkib negara... Razz


aku pn br2 ni ade dgr2 metos ni...

pmilik nye skng masih blajor & mmg ahli OLD SBK Owners...

sblm ni dia memiliki objek kawasaki gak!

tp aku mtk maaf byk2 tak blh nk announce scara terbuka...
takut kne tindakan undang2 plak nti....huhuhu!

jd kite tunggu tuan pnye diri serta slaku tuan pnye objek rare announce sendri....

harap kwn2 smua bsabor & mnunggu dlm debaran...la...la...la... huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by randygpz old sbk on Thu Mar 17, 2011 6:20 pm

plak wrote:Salam Mr. Prof,
Bila tengok lampu belakang motor KR prof ni teringat motor saya dulu-dulu masa 1986 dulu.Lampu belakang KR empat segi saya tukar jadi lampu bulat Tak silap saya lah ni bekas motor saya dulu ni!No plet ? memang WBG tapi angka tak ingat. Motor ni menjadi kenangan masa muda-muda dulu. memang dulu kini dan selamanya denga KAWASAKI " Let the good times role "


WBG ? mcm ye je ni...huhuhu!

ape pn en,plak ape kabo?
lamo tak dgr citer....huhuhu!

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by plak on Thu Mar 17, 2011 7:18 pm

Plak semput la, dah lama tak bawa gpz masalah kesihatan.

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by randygpz old sbk on Fri Mar 18, 2011 12:56 pm

plak wrote:Plak semput la, dah lama tak bawa gpz masalah kesihatan.


ye ke....hrp smoga cepat pulih dr semput la...

hmmm...klu tak sempat panas2 kan engin GPz ijau tu,sy blh tlg panas kan....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by fuad on Thu Apr 14, 2011 11:27 pm

de bdk johor angkat kr 250...dh kne lemas air banjir 2X klo x silap....
agak paning gak tu....agak2 leh kacuk ngan barang r ek

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by jimf on Fri Apr 15, 2011 7:56 am

plak wrote:Salam Mr. Prof,
Bila tengok lampu belakang motor KR prof ni teringat motor saya dulu-dulu masa 1986 dulu.Lampu belakang KR empat segi saya tukar jadi lampu bulat Tak silap saya lah ni bekas motor saya dulu ni!No plet ? memang WBG tapi angka tak ingat. Motor ni menjadi kenangan masa muda-muda dulu. memang dulu kini dan selamanya denga KAWASAKI " Let the good times role "

empat segi?...ehh bukan ke original mmg bulat?
den punyo dulu WBD... mmg lampu bulat rasanya.. scratch

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Sat Apr 16, 2011 10:14 am

KR 150 mmg empat segi .. tp kr250 mmg asal bulat .... Tapi kalau KR1 ... perghh... mmg asal petak

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by MrProfessor on Fri May 13, 2011 5:27 am

SEmalam moto dah selamat masuk bilik bedah .. pakar bedah cakap, gasket KR sebeban dia ada .. tp motornya yang takde .. semalam kes bedah pertama melibatkan Kawasaki KR kt Rumah Sakit Pokok Manggis.. Kengkawan doakan la semoga pembedahan success.. semoga tiada pertumpahan minyak itam ... thn depan boleh join g Kuale ... hu...hu..hu... Basketball

Back to top Go down

Re: Kawasaki KR250

Post by Sponsored content Today at 1:24 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum