ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

View previous topic View next topic Go down

ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by Admin on Mon May 12, 2014 9:30 am

Alhamdulillah.. semua berjalan dengan lancar..

Ride kali ini adalah sempena sambutan hari kemerdekaan Malaysia ke-57.


Hari pertama : 9/5/2014
Destinasi : Seremban - Kulai - Mersing - Endau - Rompin - Pekan - Kuantan
Jarak : 580km++

RNR Seremban




berlepas


RNR Pagoh. isi minyak



Kulai Jaya


menunggu zzr1100c -fuel pump rosak atas h.way. by pass je.


Mersing. isi minyak dan solat



makan tengahari





isi minyak - Endau


Pekan bandar di Raja - berhenti rehat



perjalanan diteruskan ke Kuantan

sikit lagi nak sampai


@Kuantan Pahang

_________________

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by Admin on Mon May 12, 2014 10:47 am

Hari ke Dua
Route : Kuantan - Paka - Dungun - Kuala Terengganu - Jerteh - Jeli - Gerik - Baling.
jarak : 600km++

Hotel Seri Malaysia Kuantan

Wakil tunggal jentera GPZ

Siap sedia


Go..


ke Kuala Terengganu

kelihatan jentera2 yang gagah perkasa.


Paka



jumpa dengan ashraf a.k.a Tetikus



Dilarang mengambil gambar di sini.   Cool  Cool  Cool 


Kuala Terengganu..


Pantai Batu Burok



makan.. e-nasik kukus



Perjalanan diteruskan ke Jerteh - Jeli.


Petronas Jeli. hujan baru berhenti.. laluan basah dan berkabus lepas ini.


bersiap untuk mengharungi cabaran Jeli - Gerik yang basah.





_________________

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by Admin on Mon May 12, 2014 10:55 am

Terowong "monaco" jeli-gerik




hnetian Titiwangsa



Perjalanan diteruskan



antara jentera yang buat kali pertama menjejaki Puncak titiwangsa katanya.



lagi 10km ke baling. singgah makan sebentar







_________________

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by Admin on Mon May 12, 2014 11:25 am

Hari ke 3..
Route : Baling - Jeniang - Gurun - Alor star - Kuala Perlis - Wang kelian - Chuping - Bukit kayu Hitam - Sungai Buloh

Seawal 6.30 pagi sudah bersiap sedia.



Pagi yang mendamaikan.


ooppssss.. salah jalan. kena u-turn


sejuk dan berkabus




Singgah zaiarah dan sarapan di kampung Sungai baru, Alos Star. rumah Amy ninja9



seperti biasa,sajian makanan yang lazat versi utara


Perjalananditeruskan ke Kuala Perlis


menuju ke Wang Kelian. isi minyak..


jalan kaki bukit


Wang Kelian


lepas minum air secawan, perjalanan diteruskan




Padang Besar


Chuping


Jauh perjalanan, luas pandangan



Bukit kayu hitam


Bukti kami di sini


RNR Gurun. isi minyak dan rehat sebentar.



RNR Sungai perak


RNR Ulu bernam


RNR Sungai Buloh.. Misi tamat dan berjaya..  cheers  cheers  cheers 


Seperti biasa.. makan sebelum pulang bagi meraikan kejayaan ride kali ini.


mercu tanda



Syabas kepada semua yang terlibat. jumpa lagi ride akan datang.


Last edited by Admin on Fri May 16, 2014 2:27 am; edited 1 time in total

_________________

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by faizul_11 on Tue May 13, 2014 2:30 am

wahh..
Syabas kepada semua peserta 57 jam jelajah tanahair..
Hebat!!!!  cheers cheers cheers cheers 

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by nor'arie B+ on Tue May 13, 2014 6:39 pm

tahniah tahniah tahniah pada sume yg berjaya mengharungi cabaran 57 jam ride semenanjung sempena merdeka yg ke 57... bukan mudah bukan senang berkabus berpanas berhujan berpeluh menahan kepenatan makan malam bertemankan kelkatu menguji ketahan mental & fizikal sekali lg syabas pada semua... tima kasih jg buat kak amy & abg zaydee sudi menemankan kami sehingga ke sg dua... x lupe juga family amy yg sentiasa masak utk OSO apabila ke utara... last but not list buat hubby i yg banyak bg sokongan dorongan kepercayaan bg pinjam moto support perbelanjaan utk ikut ride se x... kalo kira nak bg bintang dari 5 bintang i bg beribu2 bintang di langit utk ride x nie buat semua yg menjayakan misi 'RIDE MERDEKA 57HOURS'... cheers cheers cheers 

nor'arie B+

Location : Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by nan_gpz11 on Wed May 14, 2014 4:03 am

Tahniah!!!, rakan2 yang menjayakan 57 jam ride jelajah semenanjung..xbole diucapkan dgn kata2..yang pasti..perserta yang pergi terhebatt!!!..kita jumpa lagi "60thn merdeka ride"..:-D

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by AmyZaydee on Thu May 15, 2014 12:28 pm

nor'arie B+ wrote:tahniah tahniah tahniah pada sume yg berjaya mengharungi cabaran 57 jam ride semenanjung sempena merdeka yg ke 57... bukan mudah bukan senang berkabus berpanas berhujan berpeluh menahan kepenatan makan malam bertemankan kelkatu menguji ketahan mental & fizikal sekali lg syabas pada semua... tima kasih jg buat kak amy & abg zaydee sudi menemankan kami sehingga ke sg dua... x lupe juga family amy yg sentiasa masak utk OSO apabila ke utara... last but not list buat hubby i yg banyak bg sokongan dorongan kepercayaan bg pinjam moto support perbelanjaan utk ikut ride se x... kalo kira nak bg bintang dari 5 bintang i bg beribu2 bintang di langit utk ride x nie buat semua yg menjayakan misi 'RIDE MERDEKA 57HOURS'... cheers cheers cheers 

Congrats to all Nan, Ijul, Amy 9, Liza, Arie, Shahrul, Atan, Is, Hj Zul, Ijat n Aizan berjaya dalam misi 57 jam ride semenanjung sempena merdeka yg ke 57 tahun ni. U alls memang bikers kental. salute sama u alls semua. Tahniah... tahniah....

Kak amy, abg zaydee n abg fauzi tumpang sekaki saja. hehehehehehe. Pusing2 Kedah, Perlis sampai sg dua butterworth pekena mee udang. tp dpt jumpa u all memang happening. best terbaik.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by AmyZaydee on Thu May 15, 2014 12:30 pm

faizul_11 wrote:wahh..
Syabas kepada semua peserta 57 jam jelajah tanahair..
Hebat!!!!  cheers cheers cheers cheers 

Ijul ada satu gambar ke video yg tak boleh tengok tuu..

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by faizul_11 on Thu May 15, 2014 12:45 pm

AmyZaydee wrote:
faizul_11 wrote:wahh..
Syabas kepada semua peserta 57 jam jelajah tanahair..
Hebat!!!!  cheers cheers cheers cheers 

Ijul ada satu gambar ke video yg tak boleh tengok tuu..

gambar kot tu. kena tanya dengan tuan moderator.. saya x tahu apa2.. sekarang dah bagi tugasan.. saya tukang ambik gambar.. yang upload dengan buat cerita orang lain.. dah tak pegang 3 watak lagi...  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes 

nanti saya bagitau tuan moderator..

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by AmyZaydee on Thu May 15, 2014 12:48 pm

hehehehehe ok ingat awak punya tugasan. Sori ek.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by faizul_11 on Thu May 15, 2014 12:51 pm

panjang umur, murah rezeki,
lagi 3 tahun kita jelajah lagi,
tahun ini dah terserlah kehebatan Suzuki,
akan datang mungkin jentera kawasaki..

 cheers cheers cheers 

_________________

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by AmyZaydee on Thu May 15, 2014 1:01 pm

In Sya Allah.... Klu diizinkan Allah SWT pasti akan buat juga nanti.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by atan7800 on Thu May 15, 2014 1:24 pm

terima kasih juga kawan2, bang Nan, bang Ijul, Amy 9,  kak Liza, abg Arie, abg Shahrul, Saudara  Is, Tn. Hj Zul, Saudara  Ijat bng zaidee, kak emy n yg Ariff  Aizan memberikan  pengalaman ride yang tak dapat dilupakan, seronok.... semua hebat.... hahaha... tahniah!

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by AmyZaydee on Mon Nov 03, 2014 6:20 pm

cheers cheers cheers

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by zr11 on Sat Nov 29, 2014 9:09 am

mantap.. cheers

Back to top Go down

Re: ROUND 3: Ride Jelajah Semenanjung Malaysia 57 jam.

Post by Sponsored content Today at 5:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum