Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

View previous topic View next topic Go down

Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by Zamri on Fri Feb 07, 2014 10:35 pm

Tumpang lalu bro2 bikers old superbike owner, salam perkenalan dari saya mohd zamri taib from gerik perak. Saya berminat pada ruangan ini dan terus register wlupun pada mulanya agak tak celik ckit mcm2 tekan, akhirnya dpt juga lalu kat ruangan ni..... dgn harapan takde eksiden dgn sape2 bro2 yg penuh sesak diruangan ni... minta tunjuk ajar dari tuan2 sbb saya adalah peminat motor2 retro dari segi rekabentuknya kuasanya dan entah le mcmana nak cerita ye jiwa bnyk kat motor2 lama yg berkuasa tggi. Juga ada soalan2 yg agak sensetif berkenaan motor2 retro ni, dgn harapan ianya dpt mengembalikan keyakinan diri pada motor2 lama Dan ianya bukan utk touching mana2 pihak..... insya'Allah.....

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by nan_gpz11 on Mon Feb 10, 2014 12:05 pm

Selamat dtg encik zamri..ke old superbikeowner..:-D

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by atan7800 on Mon Feb 10, 2014 2:04 pm

amin.... asslammualaikum w.b.t bang zamri, selamat datang jugak,

makan nasi dengan ikan,
tambah pula dengan kentang,
penuh gembira kami ucapkan,
terima kasih selamat datang,

hahah


atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by zaydeeak on Sat Feb 15, 2014 5:11 am

atan7800 wrote:amin.... asslammualaikum w.b.t bang zamri, selamat datang jugak,

makan nasi dengan ikan,
tambah pula dengan kentang,
penuh gembira kami ucapkan,
terima kasih selamat datang,

hahah

Pehh...Atan dah buka pantun nieee...

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by atan7800 on Mon Feb 17, 2014 11:43 am

hahaha.... orang banting lah katakan, wong jowo

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by faizul_11 on Mon Feb 17, 2014 5:04 pm

Salam perkenalan en zamri.. boleh teruskan bertanya soalan..  cheers cheers cheers 

_________________

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by Zamri on Fri Feb 21, 2014 2:30 pm

Alhamdulillah dapat gak roadtax maka blh le bertanyakan soalan ye..... minat pada motor2 lama telah timbul utk memilikinya namun berbagai nasihat dan bunyik2 yg telah menyekat selera kearah itu, cewah dah mcm karangan lak haiiii.... ok atas nasihat dan perbincangan tahun lepas sepatutnya zx7r zx6r cbx750 gs550 gs750 zhypper1100 cbr600 salah satunya telah dimiliki(semua tahun dari 84 hgga 94), namun tak kesampaian atas sebab2 yg tidak dapat dielakkan(semangat yg hilang).... hu hu hu.... soalan, setiap yg di atas dinyatakan apakah alatgantinya masih ada sekiranya ada adakah di tempat2 terpilih sahaja? Sekiranya tiada order bagi ada kos adakah mcm yg suara2 yg mcm2 bunyik kata "mahal""daripada perabih kat moto lama baik beli baru je" dah mcm sama kos nya... betul ke? Maafkan saya sekiranya tersentuh mana2 hati geng2 motor retro kat gerik perak dimana sekiranya ada terbaca ruangan ini sungguh tak terniat pun cuma mananya menghilang motor2 retro yg ada dah tak dengar exzosnya dah tak nampak rupanya dah tak nampak lalulalangnya.... maaf sekali lagi bagi yg memberi nasihat kepada saya namun jiwa kat motor lama, yg sedia ada ingat nak bagi kat waris anak lelaki ingat nak sambar gak gs550 ke 750 ke hu hu hu... saya berbesar hati sekiranya ada bro2 yg blh tolong bagi jawapan yg blh meyakinkan benda2 ni hidup dan lalulalang dijalanan dan mana tahu geng gagak hitam tengah minum teh terlihat kelibat moto2 lamani lalulalang mesti dia teringat kat azura(jamal abdillah) hu hu hu.... ok.... lega.... terima kasih.....

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by Zamri on Fri Feb 21, 2014 4:12 pm

nan_gpz11 wrote:Selamat dtg encik zamri..ke old superbikeowner..:-D





Terima kasih bro menerima seadanya....

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by Zamri on Fri Feb 21, 2014 4:14 pm

faizul_11 wrote:Salam perkenalan en zamri.. boleh teruskan bertanya soalan..  cheers cheers cheers 





Alhamdulillah terima kasih bro terima seadanya terima kasih...

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by Zamri on Fri Feb 21, 2014 4:16 pm

atan7800 wrote:amin.... asslammualaikum w.b.t bang zamri, selamat datang jugak,

makan nasi dengan ikan,
tambah pula dengan kentang,
penuh gembira kami ucapkan,
terima kasih selamat datang,

hahah






Terima kasih juga utk pantun tapi tak pandai nk jawab hu hu hu syair blh kot... sekali lagi terima kasih terima seadanya...

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by Zamri on Fri Feb 21, 2014 4:19 pm

zaydeeak wrote:
atan7800 wrote:amin.... asslammualaikum w.b.t bang zamri, selamat datang jugak,

makan nasi dengan ikan,
tambah pula dengan kentang,
penuh gembira kami ucapkan,
terima kasih selamat datang,

hahah

Pehh...Atan dah buka pantun nieee...


Thanks to zaydeeak accept for any question to ask... thanks again

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by manpanjang on Mon Feb 24, 2014 5:30 am

Zamri wrote:Alhamdulillah dapat gak roadtax maka blh le bertanyakan soalan ye..... minat pada motor2 lama telah timbul utk memilikinya namun berbagai nasihat dan bunyik2 yg telah menyekat selera kearah itu, cewah dah mcm karangan lak haiiii.... ok atas nasihat dan perbincangan tahun lepas sepatutnya zx7r zx6r cbx750 gs550 gs750 zhypper1100 cbr600 salah satunya telah dimiliki(semua tahun dari 84 hgga 94), namun tak kesampaian atas sebab2 yg tidak dapat dielakkan(semangat yg hilang).... hu hu hu.... soalan, setiap yg di atas dinyatakan apakah alatgantinya masih ada sekiranya ada adakah di tempat2 terpilih sahaja? Sekiranya tiada order bagi ada kos adakah mcm yg suara2 yg mcm2 bunyik kata "mahal""daripada perabih kat moto lama baik beli baru je" dah mcm sama kos nya... betul ke? Maafkan saya sekiranya tersentuh mana2 hati geng2 motor retro kat gerik perak dimana sekiranya ada terbaca ruangan ini sungguh tak terniat pun cuma mananya menghilang motor2 retro yg ada dah tak dengar exzosnya dah tak nampak rupanya dah tak nampak lalulalangnya.... maaf sekali lagi bagi yg memberi nasihat kepada saya namun jiwa kat motor lama, yg sedia ada ingat nak bagi kat waris anak lelaki ingat nak sambar gak gs550 ke 750 ke hu hu hu... saya berbesar hati sekiranya ada bro2 yg blh tolong bagi jawapan yg blh meyakinkan benda2 ni hidup dan lalulalang dijalanan dan mana tahu geng gagak hitam tengah minum teh terlihat kelibat moto2 lamani lalulalang mesti dia teringat kat azura(jamal abdillah) hu hu hu.... ok.... lega.... terima kasih.....

Bro Zamri, boleh ajer bg kat waris gs550 atau gs750...brg2 masih ada lg..biasanyer, kitorg beli online kat ebay dgn syarat owner kene pastikan brgan tu betul..jgn kata waris Zamri, waris2 sy pun dah nunggu.. Very Happy Very Happy 

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by nan_gpz11 on Tue Feb 25, 2014 5:06 am

Panjang nye cerita encik zamri...hehe2..,alat2 ganti motosikal lama memang agak susah diperolehi skrg nya..,jadi utk memandangkan motosikal amat terhad..,bila taya kat egent..dia akan kata brg dah out product..,beli brg di ebey agak mahal kosnya tapi brg nya ada..kos penghantaran dll,tapi tiada pilihan...,nak baiki kena hantar di bengkil2 yang mahir..tentang moto lama..kerana suma manual....B-)

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by zr11 on Tue Feb 25, 2014 6:58 am

selamat datang dan selamat berforum...

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by Zamri on Sat Apr 05, 2014 1:13 pm

Ooooo..... ic.... thanks to reply for my questions, encik nan nak tau bengkel motor2 retro di perak sekali lagi mintak tolong. TQ..... zr11 thanks accepts on this line..... fuhhh zr11 moto zzr1100 ke?

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by AmyZaydee on Thu May 15, 2014 11:41 am

Zamri wrote:Ooooo..... ic.... thanks to reply for my questions, encik nan nak tau bengkel motor2 retro di perak sekali lagi mintak tolong. TQ..... zr11 thanks accepts on this line..... fuhhh zr11 moto zzr1100 ke?

Selamat berforum En Zamri...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Assalamualaikum w.b.t... slm sejahtera..

Post by Sponsored content Today at 12:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum