SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by shukri on Wed Mar 27, 2013 5:55 am

akumatmoto wrote:
nan_gpz11 wrote:..hehe2..xpayah bertukar la syuk...yang penting cermerlang...setia pada yang satu..hehe2 Very Happy

stujuu....ape la shuk.tk setie btolll....huhuhu...

sapa yg tk setie...jwb..jwb..rmi yg tgu BBL nie...pak komen skit..dh lebih stahun nie...grant kene koyak kot...huhu

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by nan_gpz11 on Mon Apr 08, 2013 4:49 am

Adon pendamaran (BBL7500)..mohon cuti,..alasannya ada anak kecik...hahaha2...xapa la syukk..jgn jual moto sudah....cuti lama2 nanti nk mula balik selalunya agak susah...moto mungkin perlu di baiki..pasal lama xjln..... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by akumatmoto on Sun Apr 14, 2013 5:34 am

bg nan,sy moto mmg tk jalan tpi slalu pns enjin kasi jumper betri kete..
Shukk!!..ko tunggu jee..aku belom ade rekod gran koyak.. bior moto sadai janji setia..haha..btol tk bg nan..ko tunggu shuk..bukan lame pown... esok2 BBL dh beraksi aku "buru" kau shuk..aku "buru" kau mcm citer pemburu bayang...hahahaha....hahahaha...(gelak jahat)... afro afro

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by shukri on Sun Apr 14, 2013 9:23 am

Bang Bob Layur (BBL) dh bersuara..lama btul cr idea nk membalas kata..biar u-turn pak..jgn bebungkus..huhu.."buru" la aku aku tgu dengan senyuman di pintu gerbang karak may nie..sempat kot klu nk sentuhan skit pada BBL tu..huhu...lalala sunny Basketball

setia dan tidak itu adalah 1 pengorbanan..hahaha..tp klu stia tp beselimut..itu adalah 1 dambaan...huhu..dkt 2 tahun tk tgk bbl..timbul 1 kerinduan...kah..kah...1 malaysia...!!...ca alif bot...cabottttt...vroommm! Razz

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by fazli_zx11 on Thu Apr 25, 2013 6:21 pm

faizul_11 wrote:motor manpanjang mau bikin onar ... Very Happy Very Happy Very Happy



Terbaikk.... cheers

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by akumatmoto on Sun Apr 28, 2013 8:52 am

shukri wrote:Bang Bob Layur (BBL) dh bersuara..lama btul cr idea nk membalas kata..biar u-turn pak..jgn bebungkus..huhu.."buru" la aku aku tgu dengan senyuman di pintu gerbang karak may nie..sempat kot klu nk sentuhan skit pada BBL tu..huhu...lalala sunny Basketball

setia dan tidak itu adalah 1 pengorbanan..hahaha..tp klu stia tp beselimut..itu adalah 1 dambaan...huhu..dkt 2 tahun tk tgk bbl..timbul 1 kerinduan...kah..kah...1 malaysia...!!...ca alif bot...cabottttt...vroommm! Razz

Shukk!!!... tungguu... Boleh Bersabar Laa.. (BBL)...hee.... afro ko aje yg tk nampak 2 thn... baru thn lps BBL g sepang...

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by nan_gpz11 on Sun Apr 28, 2013 8:36 pm

Hahahaha2...rehat2 dulu.....hari2 jln pun penat...suma dah selesai..baru on balik...JGN JUAL MOTORCYLE DAH..hehe2.. Rolling Eyes

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Fri May 10, 2013 4:21 pm

Sanggupkah anda? Sikit-sikit lama-lama jadi motor!







Sumber- orangkecilorangbesar.blogspot.com

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by amy on Mon May 13, 2013 10:51 am

abg lokman. Sy ada 2 set utk gpz900r.. dah cuba pasang dari 2011 rasanya..sampai skrang masih blom siap..haha.. Razz

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 10:57 am

ha, ha, ha - let go (jual) sajalah 1 set kat saya.

amy wrote:abg lokman. Sy ada 2 set utk gpz900r.. dah cuba pasang dari 2011 rasanya..sampai skrang masih blom siap..haha.. Razz

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by faizul_11 on Mon May 13, 2013 11:03 am

amy wrote:abg lokman. Sy ada 2 set utk gpz900r.. dah cuba pasang dari 2011 rasanya..sampai skrang masih blom siap..haha.. Razz

mana tak siapnya.. tahun lepas dia kawin.. mana ada masa main benda2 macam tu dah.. Laughing Laughing Laughing

_________________

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by amy on Mon May 13, 2013 11:13 am

Dekat Ebay byk..mcm2 design ada,.. sy bole tolong belikan abg kalau nk.. Sebenarnya 2 set gpz900r tu pemberian seorang kawan semasa beliau belayar ke tanah Jepun.. (Ijan Kz1100 lawson). Very Happy

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 11:17 am

GPZ900 dan Katana sdg "on-the-way" utk saya milik. Insya-Allah.

Tlg check berapa harga utk Katana Savana.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 12:41 pm

Ada 2 set, tolak le 1 set. pakai sendiri je bukan buat menege Very Happy

amy wrote:Dekat Ebay byk..mcm2 design ada,.. sy bole tolong belikan abg kalau nk.. Sebenarnya 2 set gpz900r tu pemberian seorang kawan semasa beliau belayar ke tanah Jepun.. (Ijan Kz1100 lawson). Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by nan_gpz11 on Mon May 13, 2013 4:33 pm

Tamiya tuu..saya ada GSX1100S dan GSX750s 3(SAVANA)...cara pasang memang mcm moto betol...pelik tapi benar..memang rumit nk pasang..huhu2.. Sad

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 4:55 pm

Jual kat saya Savana tu tu ATAU tukar dgn Magnetic Tank Bag Suzuki (ORI dari Japan) tak pernah guna (simpan dalam plastik) masih bau kilang lagi walaupun sudah dekat 20 tahun!

nan_gpz11 wrote:Tamiya tuu..saya ada GSX1100S dan GSX750s 3(SAVANA)...cara pasang memang mcm moto betol...pelik tapi benar..memang rumit nk pasang..huhu2.. Sad

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 5:57 pm

Amy 9 - FYI ada di Muar member ambil upah pasang Tamiya. RM150 pasang + RM10 pos balik. Kalau cat ikut colour scheme tambah lagi RM50.

amy wrote:abg lokman. Sy ada 2 set utk gpz900r.. dah cuba pasang dari 2011 rasanya..sampai skrang masih blom siap..haha.. Razz

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by amy on Wed May 15, 2013 3:03 pm

lukmanw wrote:Amy 9 - FYI ada di Muar member ambil upah pasang Tamiya. RM150 pasang + RM10 pos balik. Kalau cat ikut colour scheme tambah lagi RM50.

amy wrote:abg lokman. Sy ada 2 set utk gpz900r.. dah cuba pasang dari 2011 rasanya..sampai skrang masih blom siap..haha.. Razz

sebenarnya sronok pasang sendiri ni abg lokman.. cuma sy xberkesempatan sangat.. sibuk pasang gpz900r yg real punya..mcm2 dah modi.. Laughing Laughing . xsampai hati lah nk jual gpz900 tamiya tu..sebab pemberian seorang kawan..sy ada updated progress dlm FB pasal pasang tamiya tu..tp separuh jalan lah..abg nick apa..sy nk add.

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 3:18 pm

facebook saya lukmanw juga tapi tak aktif sbb FB ini open sgt dan sebulan-dua ni asyik PRU/politik shj

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 6:01 pm



Member group Dayabumi (87/88) yg terawal milik Katana Jerung ini Lan Tojo, budak Kampung Baru. Kalau tak silap dia beli dari owner Kuantan.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Fri May 17, 2013 7:48 am



Lama tak nampak Katana 650 Shaft Drive ini - ada sesiapa member OSO memilikinya?


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by faizul_11 on Fri May 17, 2013 7:58 am

ada.. haji badak namanya. nanti godek2 gambo jap.. tapi kunci motornya kerap hilang.. Sad Sad Sad

_________________

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Fri May 17, 2013 8:08 am

faizul_11 wrote:ada.. haji badak namanya. nanti godek2 gambo jap.. tapi kunci motornya kerap hilang.. Sad Sad Sad

Antara syarat yg arwah MYB buat semasa konvoi terutama cross border ialah semua penunggang mesti ada spare key dan MESTI disimpan dalam wallet.

Alamak - petua dan tips ini patutnya masuk dalam thread lain!


Last edited by lukmanw on Fri May 17, 2013 11:10 am; edited 1 time in total

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by lukmanw on Fri May 17, 2013 8:11 am



Apa yang mesti ada dalam dompet anda?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by faizul_11 on Fri May 17, 2013 9:59 am

ini lah motor nya.. owner beli kat kawan dari Old Sbk jugak. lepas tu, dia terbeli pulak GPZ1100KZ. tapi, dia pakai tak lama sebab ada terpaksa jual atas desakan kawan yang sangat mengidamkan jentera tersebut. motor ni pun sedang menunggu masa untuk tukar urat saraf. barang dah sampai. tunggu nan_gpz11 bagi siganl suruh hantar kat bengkel je.. harap2, takde orang desak dia suruh jual motor ni.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: SUZUKI KATANA - spesis terancam yang masih mngancam

Post by Sponsored content Today at 5:00 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum