Salam kenal dari abysemenyih

View previous topic View next topic Go down

Salam kenal dari abysemenyih

Post by abysemenyih on Sat Oct 19, 2013 5:58 pm

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia kpda semua oldsuperbikeowners..

Saya benama : Mohd Shalbe.. pangil je Aby..
Umur : 42
Tinggal di : Bdr Tasik Kesuma, Semenyih
Keje dgn :Sunway Construction (Senawang projek)
Jentera yg disayangi : GSXR 750 scratch  scratch  scratch .....

Sbenanye dah lama baca forum ni sebagai guest sebelum ni, baru skrang saya dpt register sbgai ahli forum sbb gamba moto dh siap ambik bole la masuk dlm avatar dn signature tu Smile... juga dh terserempak dn borak2 dgn bebrapa rider otai masa kt Pertama Kompleks dlu... bila la dpt jumpe lagi dgn diorang ni.. bengkel pokok mangis pn dh tau kt mana..

Saya harap,membe2 oldsuperbikeowner smua sudi terima saya sbgai kwan dan bole kongsi sama aktiviti dn info2 psal oldsuperbike ni.. ini no kontek saya 012-9110516

Stakat ni moto GSXR tu tkda la msalah besa sngat, cume kekadang ada oveflow ckit masa RPM rendah kat kaborator 1 & 2 (sblah kiri) petrol klua dri karb, lpas pulas2 bwk laju sikit, Ok plak, emmh.. brek pam blakang masih ada leaking ckit, tap bole je pakai lg.. lelain sume nye Ok, speed bole pegi lbih 200++.. Kalu

abysemenyih

Age : 45
Location : Bdr Tasik Kesuma, Semenyih

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by faizul_11 on Sun Oct 20, 2013 2:19 am

Salam perkenalan dari kami semua..

Dah jumpa kat Pertama Kompleks hari tu. Bengkel pokok manggis pun dah pernah datang.. cheers cheers cheers 

kalau berkelapangan, boleh la joint ride dekat2. nak tengok jentera GSXR750 berkapasiti 1100cc.. cheers cheers cheers 

_________________

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by abysemenyih on Sun Oct 20, 2013 3:20 am

Tu la.. dah lama tk jumpe ngan sifu Nan n Faizul ni.. asik sibuk keje je.. kalu cuti ahad sibuk ngn family , cuti publc balik kampung plak ..

Aku ingat nak join la ride yang akan dtg nanti, tap jauh betul ekk..cecah 1000km pegi-blik dri rumah tu.. Emmh larat ke gsxr750 Exclamation   aku tu ikut Razz

abysemenyih

Age : 45
Location : Bdr Tasik Kesuma, Semenyih

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by faizul_11 on Sun Oct 20, 2013 9:17 am

GSXR750 meamng larat punya.. rider nya x pasti larat atau tidak. GPZ500S pun larat.. bukan bawak laju. max speed 160km/j je. Very Happy Very Happy Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by atan7800 on Sun Oct 20, 2013 5:28 pm

assalammualaikum wbt, & salam Takzim,

Saudara Aby,

Selamat Berforum... Pekabar, shat? fuh, jentera terhebat... nak gak tengok dari dekat gsxr 750, terdaya tu bang klau layan highway utara... huhu..

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by AmyZaydee on Sun Oct 20, 2013 6:10 pm

faizul_11 wrote:GSXR750 meamng larat punya.. rider nya x pasti larat atau tidak. GPZ500S pun larat.. bukan bawak laju. max speed 160km/j je. Very Happy Very Happy Very Happy 
aiikkk Ijul cakap pasal motor GPZ500s kak amy ke atau yg sorang lagi tuu.. hehehehe (saja tanya je Very Happy Very Happy Very Happy )

Salam pekenalan dari kak amy alor star Ady. Kita pernah jumpa kat Petama Komplek n juga kat Fast food di traffic light di Semenyih...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by abysemenyih on Sun Oct 20, 2013 7:26 pm

Ok lah kalu mcam tu... saya ikut skali g ride Gunung Jerai tu...

Rider InsyAllah Ok sihat.. cume penat bongkok je la.. tap ada gk risau kalu2 carb moto tu overflow petrol lagi msa brenti kt trafik light... tap redah je lah kan.. Mad

abysemenyih

Age : 45
Location : Bdr Tasik Kesuma, Semenyih

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by kawa_zephyr_750 on Mon Oct 21, 2013 3:05 am

kena ganti float needle cepat tu

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by zr11 on Mon Oct 21, 2013 5:00 am

selamat datang dan selamat berforum..

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by megatmags on Mon Oct 21, 2013 10:03 am

slmt dtng.. ambo pun orng baru gak... gsx750 ni kira model srad gak ke..?

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by nan_gpz11 on Tue Oct 22, 2013 9:45 am

Salam selamat dtg tuan abygsxr1100,..jom2 pergi kedah nov nie...,kali nie jln pada waktu malam..,kena sampai dikaki bukit pada awal pagi...jauh nie..badan nk kuat,motosikal pun nk sihat....

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by abysemenyih on Tue Oct 22, 2013 5:32 pm

Ok aku dh masukkn nama dlm list nk pegi ride tu.. tingal nungu msa nk pegi je Very Happy ... memag mencaba ride ni.. mlam dn jauh.. InsyAllah, badan dn moto akn d sihat kn...

abysemenyih

Age : 45
Location : Bdr Tasik Kesuma, Semenyih

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam kenal dari abysemenyih

Post by Sponsored content Today at 11:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum