KAWASAKI ZephyR

Page 4 of 15 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr11 on Fri Sep 24, 2010 6:26 pm

Khai wrote:Bro Randy,

Saje test je, nampak 180 tu pun dah seram terus lepas minyak kekeke.....

Alhamdulilah... semua nampak ok dah....

Bila boleh jumpa sembang2 ni? :-)


zr750 ni mmg best...member aku punya dlu 220 bleh dapat...penat aku kejaq dgn zr11..pickup lbh power dr 1100...tp long distance 1100 lebih sedap..

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Sat Sep 25, 2010 6:05 pm

kalau 1100 memang best kot bro..... ni 750 je, cruising 140 atau 150 ok kot.. itu un dah seram :-)



Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Mon Sep 27, 2010 11:48 am

zr11 wrote:
Khai wrote:Bro Randy,

Saje test je, nampak 180 tu pun dah seram terus lepas minyak kekeke.....

Alhamdulilah... semua nampak ok dah....

Bila boleh jumpa sembang2 ni? :-)


zr750 ni mmg best...member aku punya dlu 220 bleh dapat...penat aku kejaq dgn zr11..pickup lbh power dr 1100...tp long distance 1100 lebih sedap..



mggu ni turun la umah husin katana...dia wat open haus...
blh kite borak2...gelak ketawa sampy nangis! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Mon Sep 27, 2010 6:10 pm

kat mana tu bro?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by husin gsx-s on Mon Sep 27, 2010 6:13 pm

sy puye umah dkt dgn masjid KLIA.. smpai sne call je... hehe dtg le beramai2. beli bju percume mkn..

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Mon Sep 27, 2010 6:50 pm

alamak.. saya dah la tak kenal sape2 ni.... :-)

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Tue Sep 28, 2010 10:20 am

tak pe...ramai yg join OLD SBK ni mmg sorg2 sbatang kara...
nti kite knal2 la...huhuhu!
jgn malu2 segan2...
skng pn dah kenal,tp alm maya la..
tp jgn risau kitorg ni smua peramah....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Tue Sep 28, 2010 12:21 pm

ada konvoi dari mana2 ke? boleh join kalau saya tak de hal...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulvoyager on Wed Sep 29, 2010 8:39 am

ya mari kita serbu rumah usin sambil ronda2 naik katana hahahaha Very Happy Very Happy Basketball Basketball

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Wed Sep 29, 2010 10:35 am

Khai wrote:ada konvoi dari mana2 ke? boleh join kalau saya tak de hal...


ade dr klang dketuai oleh izan GPz serta kuncu2 nye!
antara nye Dong ZR750,tong seng GPx600R dll...

abg man panjang katana pn dr klang dgn geng2 samurai nye kot...


amy ninja9 dr s'alam la...

ramai la klu nk mghala umah usin...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by husin gsx-s on Wed Sep 29, 2010 4:30 pm

alamak... geng ninja n samurai akan bertembung di umh sya..
mari kite tgk sape yg paling kuat (makan) huhuhu

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Thu Sep 30, 2010 11:34 am

huhuhu! aku rs geng samurai lg kuat mkn kot huhuh! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Thu Oct 14, 2010 7:29 am

Otai2 semua...
Nak tanya... saya ada dapat lampu signal tapi bila saya pasang, dia tak berkelip. Specs sama 12v. Minta bantuan....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 15, 2010 9:25 am

relay kot poblem...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Fri Oct 15, 2010 10:47 am

Terima kasih Bro Randy....
tapi kalau pakai lampu lama ok, tu yang pening tu...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulvoyager on Sat Oct 16, 2010 3:31 am

agaknya braket taruk mentol tu ade short dengan earth koot cuba tengok Very Happy Razz

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Mon Oct 18, 2010 9:22 am

Ok, dah jumpa... relay dia yang rosak sebab bila tukar relay dah ok.

Ada lagi 1... sorry la, cuma nak minta pendapat je...

Ahad lepas saya try bawak tapi bila sampai di 200km/h je, terus macam ada cut... macam ada meletup... exhasut kuar sapa berkepul "kata kawan saya yg duk kat belakang"... kenapa ya? ada speed cut ke? Dah macam keta pulak...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Wed Oct 20, 2010 12:45 pm

tu pkara biasa la...
mgkn owner mto ko tu sblm ni cm bwk blari manja je...

kne kat ko,kne lari kuat2! tu yg terkezut dia geng....

meletop asap kuar bkepol kat ejos time high speed mmg aku dah biasa tgk,lg2 time ride dgn geng OLD SBK ni....

maklum la...biasa mto bselimut je...
tiba2 kne pepah cukup2! huhuhu!


kitorg panggil "recarbonize"!
ejaan ni tak tau la btol ke tak?
kne tyne abg man katana la....huhuhu!

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Thu Oct 21, 2010 3:41 am

Selalu bawak pelan je bro....
Saje nak test tapi takut jugak....
kalau nak decarbonize tu nak buat mana?
boleh ke pakai keta punya?

Sorry banyak menanya bro... :-)

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jagindas on Thu Oct 28, 2010 11:45 am

assalammualaikum brader2 otai sekalian
jenuh gaklah baca dari first page sampai page 7 nih
saya dari dengkil
rasanya dah tak jauh dari tempat otai2 sekalian
saya pemilik baru zephyr 750 ni
dari apa yang saya baca dalam topic ni
baru saya paham tentang motor saya
alhamdulillah rupanya motor saya masih didalam kategori boleh ditunggang
cuma masalahnya sekarang ni absorber belah kanan dah leaking
ada tak tempat boleh servis absorber ni?...
kalau ada kat mana?...
lagi 1 saya tengah mencari signal zephyr ni
sebab signal sekarang ni owner lama dah tukar dengan signal halus
kocik bonar,takut keto tak nampak dio sosahnyo muto den nanti hehehe Very Happy
saya dah ambik no phone brader otai sekalian
dan kat sini no phone saya 010-8983470
kalau ada medhang2 jemput ler..
hehehe Laughing

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr11 on Fri Oct 29, 2010 10:58 am

pkai signal jaguh aja tuan....sama...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 29, 2010 11:38 am

zr11 wrote:pkai signal jaguh aja tuan....sama...

btol tu...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Fri Oct 29, 2010 5:08 pm

alamak Jagindas... samalah kita, sama2 baru ambik Zephyr 750.
Boleh kita tukar2 pendapat :-)
Saya punya dulu pun owner lama dah tukar yang kecil, so bila nak tukar yang standard mahal sangat... Jadi saya cari di ebay dan dapat yg size sama tapi cermin putih :-), harga pun bolehlah... tak la semahal yang depa jual kat sini.

Kalau lampu jaguh sama, ok sangat la tu....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Fri Oct 29, 2010 5:09 pm

Jagindas.. lupo pulak...
kalau dah jumpa tempat servis absorber tu tlg bagitau ya.. saya punya absorber belakang ok lagi cuma ingat nak servis dan tukar minyak je....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jagindas on Fri Oct 29, 2010 6:47 pm

zr11 wrote:pkai signal jaguh aja tuan....sama...
ye ke?
okgak tu
kat spepat ada banyak juai
aku cadang nak sumbat signal vulcan500
mahai le pulak

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Sponsored content Today at 5:05 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 15 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum